Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Lenen met een vaste rente vanaf 3,9% Boetevrij aflossen - Vrijblijvende offerte - Geen afsluitkosten - Geen aanvullende zekerheden - Looptijd t/m 180 maanden mogelijk - Gratis oversluitservice

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening wordt het bedrag dat je leent direct op je rekening gestort en eventueel een lopende lening ingelost. Een persoonlijke lening kent een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Handig wanneer je een grote aankoop gaat doen, zoals een auto of een nieuwe keuken.

Een persoonlijke lening kent dus een vaste looptijd én een vaste rente. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Hierdoor weet je vooraf wanneer je het laatste termijn moet voldoen.

Auto

Je kiest dus voor duidelijkheid en zekerheid wanneer je een persoonlijke lening afsluit Door de looptijd van je persoonlijke lening af te stemmen op de economische levensduur van bijvoorbeeld een nieuwe auto. Zo voorkom je dat je nog aan de lening betaalt wanneer je toe bent aan een andere auto. Deze kredietvorm is dan ook een uitstekende kredietvorm wanneer je een lening wilt afsluiten voor de aanschaf van een auto.

Fiscale renteaftrek
Woningverbetering

Wanneer het bestedingsdoel woningverbetering is kun je meestal de rente fiscaal aftrekken. Net zoals bij een hypothecaire lening. Het uiteindelijke doel van de woningverbetering bepaalt of je wél of géén renteaftrek hebt. Hierover informeren wij jou graag verder. Ook kun hierover op de site van de Belastingdienst alles lezen. 

Restschuld op jouw woning

Je hebt jouw eigen huis verkocht en jij houd hieraan een restschuld over? Is het verschil tussen de verkoopprijs en de uitstaande hypotheekschuld negatief, dan spreken we over een restschuld. De restschuld kun je financieren met een persoonlijke lening. Wanneer de hoofdsom van de lening gelijk is aan de restschuld en de looptijd is maximaal 180 maanden, komt de lening in aanmerking voor fiscale renteaftrek (Regeling tot 01-01-2018).

De voor- én nadelen van een persoonlijke lening

Voordelen

Een voordeel van de persoonlijk lening is dat de rente gedurende de gehele looptijd vast staat. Verder is vooraf de einddatum van de lneng bekend. Dit geeft je zekerheid. en zoals al eerder beschreven is bij woningverbetering de rente in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. 

Nadelen

Wij kunnen jou looptijden aanbieden t/m 180 maanden. Boetevrij  aflossen  is alleen mogelijk t/m 120 maanden. Van 121 t/m  180 maanden betaal je een boete wanneer je vervroegd aflost. Dit is normaliter 1% over de resterende restschuld van de lening op dat moment. Verder kun je tussentijds afgeloste bedragen niet weer opnemen*

Heb je al een lopende lening?

Gebruik dan de gratis tool op deze pagina. De uitkomst is weliswaar indicatief maar geeft je inzicht of het slim is om je huidige lening over te sluiten. Wanneer je ook geld in handen wilt is het samenvoegen van je huidige lening misschien een goed plan! Wanneer je dit wilt geef je dit aan tijdens het invullen van het aanvraagformulier aan.

Geen aanvullende afsluitkosten

Een persoonlijk lening is een consumptief krediet. Bij het afsluiten betaal je aan ons geen afsluitkosten. Onze bemiddelingskosten zitten al verwerkt in het rentepercentage op het contract. Wij ontvangen rechtstreeks van de bank een vergoeding. Deze zit al verwerkt in het jaarkostenpercentage of wel het rentepercentage op het contact.