Persoonlijke lening

Vind jouw lening in 3 stappen

Lenen met zekerheid en een vaste rente vanaf 4,1% Gratis advies - Geen afsluitkosten - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Looptijd t/m 180 maanden mogelijk - Gratis oversluitservice.

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening wordt het bedrag dat je leent direct geheel op je rekening gestort. Een persoonlijke lening kent een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Handig wanneer je een grote aankoop gaat doen, zoals een auto of een nieuwe keuken.

Een persoonlijke lening kent dus een vaste looptijd én een vaste rente. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Hierdoor weet je vooraf wanneer je het laatste termijn moet voldoen.

Auto

Je kiest dus voor duidelijkheid en zekerheid wanneer je een persoonlijke lening afsluit Door de looptijd van je persoonlijke lening af te stemmen op de economische levensduur van bijvoorbeeld een nieuwe auto. Zo voorkom je dat je nog aan de lening betaalt wanneer je toe bent aan een andere auto. Een persoonlijke lening is dan ook een uitstekende kredietvorm wanneer je een lening wilt afsluiten voor de aanschaf van een auto.

Fiscale renteaftrek

Woningverbetering
Wanneer het bestedingsdoel woningverbetering is kun je meestal de rente fiscaal aftrekken. Net zoals bij een hypothecaire lening. Het uiteindelijke doel van de woningverbetering bepaalt of je wel of geen renteaftrek hebt. Hierover informeren wij je graag verder.

Restschuld op je huis
Je hebt jouw eigen huis verkocht en maakt hierop verlies? Is het verschil tussen de verkoopprijs en de uitstaande hypotheekschuld negatief, dan spreken we over een restschuld. De restschuld kun je financieren met een persoonlijke lening. Wanneer de hoofdsom van de lening gelijk is aan de restschuld en de looptijd is maximaal 180 maanden, komt de persoonlijke lening in aanmerking voor fiscale renteaftrek (Regeling tot 01-01-2018).

 Voordelen persoonlijke lening

Rente staat de gehele looptijd vast
Vooraf is de einddatum van de lening bekend
Bij woningverbetering is de rente meestal fiscaal aftrekbaar

Nadelen persoonlijke lening

Nog niet bij alle kredietverstekkers kan boetevrij worden afgelost
Je kunt tussentijds afgeloste bedragen niet weer opnemen*