let op geld lenen kost geld
Geld lenen ZZP

Geld lenen ZZP

Voor een Privédoel geld lenen? - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden // Zakelijk krediet? Investeringskrediet - Voorraadfinanciering - Handelsfinanciering - Vastgoedfinanciering - Financial lease

Geld lenen ZZP

Voor een kredietaanvraag Geld lenen ZZP ben je bij Goedlenen.nl aan het juiste adres. Je kunt als ZZP’er bij ons een privé- of zakelijke lening aanvragen.

Kredietmogelijkheden voor:
ZZP’ers, Eenmanszaken (met personeel), VOF ‘s  en Bv’s.  

 

Kredietvormen Geld lenen ZZP

Zelfstandig Krediet

Hierbij wordt vooraf de rente, de looptijd en de maandtermijn bepaald. Dit is een persoonlijke ZZP lening voor jou als zelfstandig ondernemer. Tijdens de duur van de persoonlijke lening kom je dan ook niet voor verrassingen te staan.

Bij ons kun jij als ZZP’er maar ook als je in loondienst bent van je eigen BV, in een maatschap zit of V.O.F. in privé een lening aanvragen. Je mag altijd boetevrij aflossen. Er wordt géén onderpand gevraagd. Het doel van de lening is privé. Zie voor het rentetarief de rentetabel op deze pagina. Klik hier om aan te vragen ➜

 

Zakelijke lening

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Dan zijn investeringen onvermijdelijk, bijvoorbeeld in machines, bedrijfsmiddelen, aankoop van een bedrijfspand, uitbreiding of herfinanciering van lopende kredieten. Met een zakelijke lening kun je een éénmalige grote uitgave financieren.

De entiteit van jouw bedrijf is een eenmanszaak, vof, maatschap of Bv. Verder heb je minimaal 18 maanden aan transactiedata op een zakelijke rekening.
Bel ons op (0545) 221 299 of klik hier om aan te vragen ➜

 

Leasen

Financial Lease
Het eigen vermogen wil je liever in de zaak houden en niet voor aanschaf van een auto gebruiken? Je wilt wel het onderhoud, de verzekering e.d. in eigen beheer houden? Wij informeren jou dan graag over een Financial lease. Een ander voordeel is dat na de laatste termijnbetaling en een eventueel slottermijn de auto van jezelf is.

Operationele lease
Liever een Operationele lease? Een zakelijke lease voor een periode van 12 tot en met 60 maanden. Eenvoudig gezegd betekent een Operationele Lease een leasevorm waarbij alle kosten die horen bij het gebruik in de leasetermijn inbegrepen zijn. Klik hier om aan te vragen ➜

 

Zakelijke hypotheek

De meeste ondernemers hebben een lening nodig om een bedrijfspand te kunnen financieren. Voor de aankoop van een bedrijfspand of het herfinancieren van een lopende zakelijke hypotheek kun je bij ons een lening aanvragen.

Met de zakelijke hypotheek kun jij als ondernemer een bedrijfspand  aankopen of herfinancieren voor eigen gebruik. Wil je een verbouwing financieren of het aangekochte bedrijfspand verhuren als beleggingspand dan hebben wij hiervoor andere kredietmogelijkheden. Er is sprake van een hypotheekrecht op het pand. Klik hier voor meer informatie 

 

 

Het Zelfstandig Krediet, een Privékrediet voor de ZZP’er!

Jij wilt geld lenen als ZZP’er voor een privédoel? Denk hierbij aan een auto, camper, het inrichten, het verduurzamen of verbouwen van de woning maar ook voor bijvoorbeeld het volgen van een studie. Het Zelfstandig Krediet is in de basis een persoonlijke lening, zonder het stellen van zekerheden met een vaste rente en boetevrij af te lossen.

Ook voor het oversluiten van lopende privéleningen kun je het Zelfstandig Krediet aanvragen. Bij ons kun jij als ZZP’er maar ook als je in loondienst bent van je eigen BV, in een maatschap zit of V.O.F. in privé eenvoudig een lening aanvragen.

Geen afsluitkosten

Een voordeel bij een privélening zonder onderpand is dat deze kredietvorm valt onder consumptief krediet. Wanneer je bij ons het  Zelfstandig Krediet afsluit betaal je aan ons géén aanvullende afsluitkosten. Natuurlijk is het afsluiten van een ZZP lening niet gratis.

Onze bemiddelingskosten zijn al verrekend in het jaarkostenpercentage ofwel het rentepercentage dat vermeld staat in de kredietovereenkomst.

Geld lenen ZZP: Zie voor de rente van Het Zelfstandig Krediet onderstaande rentetabel

 • De Groene Lening
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Groene lening 120 maanden (Klik voor looptijd120 of 180 maanden op minimaal of maximaal)
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
2.500,-28,276,66,61203.392,40
5.000,-56,546,66,61206.784,80
7.500,-84,816,66,612010.177,20
10.000,-113,086,66,612013.569,60
15.000,-169,626,66,612020.354,40
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 06.08.2023

De basisvoorwaarden van het Zelfstandig Krediet zijn:

√ Je bent minimaal 2 jaar zelfstandig*

√ Je hebt een goed betalingsverleden (BKR)

√ Jouw leendoel is privé

Je voldoet niet aan de voorwaarden? Bel ons even.  Misschien dat wij tijdens het vrijblijvende gesprek toch kredietmogelijkheden zien. Wij nemen jouw kredietaanvraag graag in behandeling en doen dan ons best voor je.

Prive geld lenen?➜

Zakelijke lening

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Dan zijn investeringen onvermijdelijk, bijvoorbeeld in machines, bedrijfsmiddelen, machines, aankoop van een bedrijfspand, uitbreiding of herfinanciering van lopende kredieten. Met een zakelijke lening kun je een éénmalige grote uitgave financieren. Je ontvangt het volledige bedrag in één keer op je betaalrekening.

Je dient aan een aantal spelregels te voldoen om een zakelijke lening aan te kunnen vragen zoals bijvoorbeeld dat de entiteit van jouw bedrijf een eenmanszaak, vof, maatschap of Bv is. Verder heb je minimaal 15 maanden aan transactiedata op een zakelijke rekening en bankier je bij een Nederlandse bank van ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS Bank, KNAB of Regiobank.

Een zakelijke lening sluit je af als je een eenmalige investering wilt doen zoals voor de aanschaf van machines, een nieuwe kantoorinrichting, aankoop van een bedrijfspand, voertuigen, uitbreiding van de zaak of een grootse marketingcampagne.

Maandelijks betaal je rente en los je een gedeelte af. Het aflossingsdeel blijft hierbij gelijk. De keuze in looptijd ligt tussen de 3 en 60 maanden.

Het doel van de lening bepaalt de looptijd. Wanneer je investeert in iets dat 5 jaar meegaat? Je doet er dan verstandig aan om de looptijd van de lening hierop aan te passen.

Zakelijke lening ➜

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Leasen

Financial Lease
Het eigen vermogen wil je liever in de zaak houden en niet voor aanschaf van een auto gebruiken? Je wilt wel het onderhoud, de verzekering e.d. in eigen beheer houden? Wij informeren je dan graag over een Financial lease. Een ander voordeel is je na de laatste termijnbetaling en eventueel slottermijn de auto van jezelf is.

Tijdens de looptijd heb ben je al economisch eigenaar en na het voldoen van de leasesom wordt de auto ook juridisch jouw eigendom. Je kunt dan doorrijden, inruilen als je een andere auto wilt aanschaffen of  overnemen in privé.

Operationele lease
Liever een Operationele lease? Een zakelijke lease voor een periode van 12 tot en met 60 maanden. Eenvoudig gezegd betekent een Operationele Lease waarbij alle kosten die horen bij het gebruik van een lease inbegrepen zijn.

Dit zijn: rente en afschrijving, reparatie en onderhoud, Allrisk verzekering, houderschapsbelasting, 24-uurs hulpdienst in binnen- en buitenland en vervangend vervoer bij pech en schade. Dit alles voor een vast bedrag per maand.  Je hebt dus géén economisch risico.

Voorbeelden waarvoor je bij ons een operationele lease kunt aanvragen zijn: bedrijfsauto, bedrijfsbus, vrachtwagen, trailer, bus, touringcar, graafmachine, bulldozer, tractor, mobiele kraan, energieopslagsysteem, elektrische bedrijfswagen enz.

Sale & financial lease back
Financial lease is de meest voorkomende leasevorm bij zwaar materieel. Bij deze leasevorm is de ondernemer (lessee) de economische eigenaar van het materieel en de leasemaatschappij (lessor) is de juridisch eigenaar.

Oriëntatie in leasevormen

Het juridisch eigendom ligt tijdens de looptijd van de lease bij de leasemaatschappij. Wanneer aan het einde van de looptijd van de lease de slotsom wordt betaald, dan wordt het juridisch eigendom aan de ondernemer overgedragen.

Bij het moment van aankoop door de leasemaatschappij blijft de ondernemer de economisch eigenaar. De machine staat dus ook op de balans van het bedrijf en de onderneming schrijft hierop af. Ook onderhoud en verzekering regelt de ondernemer zelf.

Sale & operationele lease back

Operationele lease lijkt veel op huren. De leasemaatschappij koopt het materieel van de ondernemer en de ondernemer huurt het materieel vervolgens terug van de leasemaatschappij.

Het materieel staat niet op de balans bij de onderneming. De leasemaatschappij is dus zowel juridisch eigenaar als economisch eigenaar van de machine. Aan het einde van de leaseperiode bestaat de mogelijkheid om het object te kopen van de leasemaatschappij. Deze prijs hoeft bij voorbaat niet vast te liggen en bovendien is het geen verplichting van de onderneming om het materieel weer terug te kopen.

De ondernemer neemt dus afscheid van zijn materieel, althans het eigendom wordt overgedragen aan de leasemaatschappij. In de sale & lease back blijft de onderneming het materieel wel gebruiken gedurende de looptijd van de lease. In deze situatie maken de onderneming en de leasemaatschappij duidelijke afspraken over de verzekering en het onderhoud tijdens de looptijd van de lease. Vaak kiezen de leasemaatschappij en de ondernemer er om deze reden voor om de sale & lease back in een financial lease te verstrekken.

 

Zakelijke lease ➜

 

Zakelijke hypotheek

De meeste ondernemers hebben een lening nodig om een bedrijfspand te kunnen financieren. Voor de aankoop van een bedrijfspand of het herfinancieren van een lopende zakelijke hypotheek kun je bij ons een lening aanvragen.

Met de zakelijke hypotheek kun jij als ondernemer een bedrijfspand  aankopen of herfinancieren voor eigen gebruik. Wil je een verbouwing financieren of het aangekochte bedrijfspand verhuren als beleggingspand dan hebben wij hiervoor andere kredietmogelijkheden. Er is sprake van een hypotheekrecht op het pand.

Financiering tot 90% van de taxatiewaarde
Financiering tot 90% van de taxatiewaarde. Is er meer krediet nodig dan kijken wij samen met u naar aanvullende financieringsoplossingen tenzij u hiervoor eigen middelen heeft.

Lineaire lening
De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening.

Investeren in een bedrijfspand met een zakelijke hypotheek

Met een zakelijke hypotheek regel je financiering voor een klant die een bedrijfspand wil aankopen voor eigen gebruik. Financier maximaal 90% van het taxatiebedrag. De zakelijke hypotheek is een lineaire lening: de maandelijkse kosten bestaan uit rente en aflossing. Het rentebedrag wordt steeds kleiner en de aflossing blijft gelijk gedurende de looptijd.

Leenmogelijkheden
De zakelijke hypotheek is aan te vragen vanaf €50.000 tot maximaal €1000.000,- Er is sprake  van looptijd van 1o jaar waarbij de rente vast staat. De daadwerkelijke looptijd is langer. Je bent namelijk verplicht om de 1e 10 jaar lineair een gedeelte van de schuld af te lossen. De restschuld van de hypotheek moet je na deze periode herfinancieren of volledig afbetalen.

Een aantal belangrijke voorwaarden van de Zakelijke hypotheek zijn: een minimale omzet van € 50.000, een positief eigen vermogen én winstgevendheid waarbij er sprake is van een minimale solvabiliteit van 20%.  Het bedrijf is: een eenmanszaak, vof, maatschap of bv en minimaal 15 maanden aan transactiedata op een zakelijke rekening. Niet alle branches worden gefinancierd. Informeer bij ons of jouw branche te financieren is.

Naast dit zakelijk hypotheek product hebben wij ook nog ander zakelijke hypotheekmogelijkheden. Wij zijn werkzaam met vele hypotheekverstrekkers. Leg jouw vraag voor en informeren je vrijblijvend of wij jouw aanvraag in behandeling kunnen nemen.

Meer informatie➜

Hoe bereik je ons?

Natuurlijk kun je ons ook tijdens kantooruren bellen op: (0545) 221299 of een e-mail sturen naar: [email protected]. Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag.

Veel gestelde vragen over geld lenen als ZZP’er

Kan ik bij jullie privé geld lenen als zelfstandig ondernemer?

Jazeker, als je aan onderstaande basisvoorwaarden voldoet kun je een lening aanvragen. Bij twijfel gewoon even bellen of een email sturen.

De belangrijkste voorwaarden:

 1. Géén negatieve BKR-registratie
 2. Standaard dien je minimaal 2 jaarrekeningen aan te leveren
 3. Positief eigen vermogen en werkkapitaal. Bij twijfel bel of mail ons even.
Kan ik ook voor een zakelijk doel zoals een investering in werkkapitaal bij jullie een lening aanvragen?

Jazeker, voor investeringen zoals bijv. voorraadfinanciering, handelsfinanciering, seizoenfinanciering, Inbreng lease, voorfinanciering BTW, Vastgoedfinanciering enz.

Weten of je hiervoor in aanmerking komt? De voorwaarden verschillen per kredietverstrekker. Ter info een paar basisvereisten: kredietverstrekking vanaf  €20.000,- , je kunt over minimaal 15 maanden banktransacties van jouw zakelijke bankrekening aanleveren. Uw bedrijf bestaat minimaal 15 maanden en 1 volledige jaarrekening is aantoonbaar.

Kan ik als startende ondernemer bij jullie een lening aanvragen?

Voor een startende ondernemer hebben wij op dit moment geen kredietmogelijkheden.  Als je minimaal 18 maanden ondernemer bent en je kunt een volledige jaarrekening aanleveren dan kun je bij ons een Zakelijke lening of een Zakelijk krediet aanvragen. Of er kredietmogelijkheden zijn wordt mede bepaald aan de hand van de ingezonden aanvraaggegevens.

Wordt inkomen uit verhuur meegenomen?

Als je als ondernemer verhuurd vastgoed hebt dan verrekenen wij de kosten (lees hypotheektermijn(en) met de huuropbrengst. Of de winst als inkomen kan worden meegenomen hangt af van de kredietverstrekker. Zijn de kosten hoger dan de opbrengst dan worden deze kosten meegenomen in de leencapaciteitsberekenng waardoor je minder kunt lenen.

Kan ik lopende privéleningen samenvoegen?

Hiervoor gelden dezelfde regels als bij lenen in loondienstverband.  Je kunt een Zelfstandig Krediet aanvragen en hiermee lopende leningen samenvoegen voor zover je deze voor privéaankopen hebt afgesloten.

Is de rentevoet gelijk als bij iemand die in loondienst werkzaam is?

De rentevoet ligt (iets) hoger. Dit komt o.a. door een gering sociaal vangnet.  Er bestaat namelijk geen tijdelijke WW-uitkering of ziektewetuitkering (Zelf afgesloten Arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt niet meegenomen) voor een zelfstandig ondernemer behalve bijstandsniveau. O.a. deze betalingsrisico’s hebben invloed op het rentetarief.

Ik heb een negatief eigen vermogen

Dit betekent meestal dat de kredietaanvraag wordt afgewezen. Soms geldt er een uitzondering. Vb. je bent ziek geweest en hierdoor tijdelijk niet kunnen werken waardoor er omzetverlies is geleden. Dit heeft dan ook invloed op vermogenspositie.

Als dit goed kan worden aangetoond  met bijv. een uitkering uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan is dit bespreekbaar mits uit de middeling van de overige jaarcijfers blijkt dat dit een uitzondering is geweest. Als jouw onderneming aantoonbaar last heeft gehad van Corona zal hiermee tijdens beoordeling ook rekening gehouden worden.

Heeft een lopende lease invloed op hoeveel ik kan lenen?

Even uitgaande van een eenmanszaak of VOF (dus geen BV) ben je in privé hoofdelijk aansprakelijk voor de gemaakte schulden. De leaseovereenkomst wordt dan ook als lening achter jouw naam bij de BKR aangemeld.

Als je kunt aantonen dat deze zakelijk is (staat op de balans) dan wordt de maandtermijn meestal niet meegenomen in de berekening hoeveel je in privé kunt lenen. Wel wordt het bedrag dat jij maandelijks in privé kwijt bent (fiscale bijtelling)  als last meegenomen. Dit is dus van invloed op hoeveel jij mag lenen.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 66 reviews

 • Avatar Johan Snijder ★★★★★ 2 maanden geleden
  Erg prettig in de samenwerking en contact.Ronald heeft zijn uiterste best gedaan voor ons en met een geweldig resultaat.
 • Avatar Sylvia Leijs ★★★★★ 3 maanden geleden
 • Avatar Herman Wennink ★★★★★ 3 maanden geleden
  Prima geholpen, ze hebben zelfs nog contact opgenomen om het een en ander uit te leggen.

Handige tips