let op geld lenen kost geld
Geld lenen ZZP

Geld lenen ZZP

Privé geld lenen? Rente vanaf 4,7% - Geen afsluitkosten - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice. Zakelijk krediet? Bedrijfsmiddelenkrediet - Financial lease

Geld lenen ZZP

Geld lenen ZZP en Goedlenen.nl hebben een goede match. Wij hebben voor jou als ZZP’er kredietmogelijkheden. Als ZZP’er is het meestal niet eenvoudig om een privélening af te sluiten. Kom je er met jouw bank niet uit?

Goedlenen.nl heeft voor jou als ZZP’er wel kredietmogelijkheden. Allereerst maak je een onderscheid in jouw leendoel. Waarvoor wil je als ZZP’er geld lenen?

1.  Privé geld lenen? Lees verder of ga direct naar het aanvraagformulier: Zelfstandig Krediet

2. Zakelijk lenen? Ga hiervoor naar onze zakelijke kredietpagina: Ondernemerskrediet

 

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanvragen van een lening voor een ZZP’er.

Ja, ik wil een lening aanvragen ➜

Geld lenen ZZP

Zelfstandig Krediet is de lening voor een ZZP’er!

Jij wilt geld lenen voor een privédoel? Hiervoor hebben wij het Zelfstandig Krediet. Of het bestedingsdoel nu een auto, een boot, een nieuw interieur of een verbouwing is maakt hierbij niets uit zolang het leendoel maar privé is. Bij ons kun jij als ZZP’er in privé eenvoudig een lening  aanvragen.

 

Geen afsluitkosten

Een voordeel bij een privélening zonder onderpand is dat deze kredietvorm valt onder het consumptief krediet. Wanneer je bij ons een privélening afsluit betaal je aan ons géén aanvullende afsluitkosten. Natuurlijk is het afsluiten van een lening niet gratis. Onze bemiddelingskosten zitten al verrekend in het jaarkostenpercentage ofwel het rentepercentage dat vermeld staat in de kredietovereenkomst.

 

Welke kredietvorm past bij jouw financiële situatie?

 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet
Bewerken
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag Maandtermijn Jaarlijks kostenpercentage Vaste debetrentevoet op jaarbasis Duur krediet in maanden Totale prijs lening
€ 10.000,- € 164,53 5,9% 5,9% 72 € 11.846,16
€ 15.000,- € 235,51 4,2% 4,2% 72 € 16.956,72
€ 25.000,- € 389,17 3,9% 3,9% 72 € 28.020,24
€ 50.001,- € 771,88 3,6% 3,6% 72 € 55.575,36
€ 75.000,- € 1.160,99 3,7% 3,7% 72 € 83.591,28
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven per 10.08.2020

Kredietvormen Geld lenen ZZP

Het persoonlijke zelfstandig krediet

Hierbij wordt vooraf de rente, de looptijd en het maandtermijn bepaald. Tijdens de duur van de Persoonlijke lening kom je dan ook niet voor verrassingen te staan. Je mag boetevrij aflossen.

Het doorlopend zelfstandig krediet*

Er is dan sprake van een kredietlimiet, ofwel de hoofdsom. Deze kredietvorm kent een variabele rente, je kunt boetevrij aflossen, afgeloste bedragen zijn weer opneembaar, de minimale aflossing is 1,5% over de limiet en het maandtermijn bestaat uit rente en aflossing.

*Tijdelijk is deze vorm niet mogelijk. Dit product is momenteel ook hoger geprijsd dan een persoonlijke lening. Ook op een persoonlijke lening mag je boetevrij bijna altijd boetevrij aflossen.

Restschuldfinanciering

Zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet kun je gebruiken als Restschuldfinanciering.  Je mag de betaalde rente echter niet meer fiscaal aftrekken.

Géén onderpand

Daarbij geldt voor zowel het Doorlopend krediet als voor de Persoonlijke lening dat het geld blanco wordt verstrekt. Er is dus geen sprake van een (verplicht) onderpand.

De voorwaarden voor kredietaanvraag zijn:

 • Je bent minimaal 3 jaar zelfstandig*
 • Je hebt een goed betalingsverleden (BKR)
 • Jouw leendoel is privé

*Bij minimaal 2 boekjaren kunnen wij op basis van maatwerk een kredietaanvraag voorleggen. Daarnaast hebben wij een kredietverstrekker waarbij  2 boekjaren volstaat echter bij een akkoord  dit niet hoger zal zijn dan €10.000,-. Zie voor meer informatie hieronder het Speciaal Zelfstandigkrediet.

Je voldoet niet aan de voorwaarden? Bel ons dan en geef aan waaraan je niet voldoet. Wij kunnen dan direct bepalen of er wel of geen uitzondering gemaakt kan worden en je alsnog een aanvraag kunt indienen.

 

Ja, ik wil een lening aanvragen ➜

Speciaal Zelfstandigkrediet

Wij hebben ook een speciaal Zelfstandigenkrediet. Dit product kent een beperkte maximale hoofdsom maar wél ruimere acceptatievoorwaarden. De rentevoet ligt daardoor wel hoger.

Kenmerken:

 • Maximale hoofdsom €10.000,-
 • Looptijd tot 60 maanden
 • Boetevrij aflossen mogelijk
 • Minimaal 2 boekjaren

Lening aanvragen ➜

Overige mogelijkheden

Indien een Zelfstandig krediet niet mogelijk is, zijn er wellicht nog andere kredietproducten waardoor wij jou misschien toch van dienst kunnen zijn. Bel ons vrijblijvend, wij denken graag met je mee.

 

Vrijblijvend meer info?

Wil jij weten of wij jou een aanbiedingsofferte kunnen toezenden? Of wil je eerst weten wat wij nog meer doen of een berekening maken hoeveel je kunt lenen of besparen? Neem dan contact met ons voor meer informatie.

 

Hoe bereik je ons?

Natuurlijk kun je ons ook tijdens kantooruren bellen op: (0545) 221299 of een e-mail sturen naar: [email protected]. Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag.

 

Direct een krediet aanvragen

Voor het direct aanvragen van een kredietofferte klik je op de onderstaande aanvraagknop. Na ontvangst van jouw kredietaanvraag gaan wij graag voor je aan de slag!

 

Ja, ik wil een lening aanvragen ➜

 

Veelgestelde vragen over geld lenen als ZZP’er

Kan ik bij jullie privé geld lenen als zelfstandig ondernemer?

Als je aan de voorwaarden voldoet kun je een lening aanvragen. Bij twijfel gewoon even bellen of een email sturen.

De belangrijkste voorwaarden:

 1. Géén negatieve BKR-registratie. (Maatwerk met beperkte hoofdsom: bij 1 lopende of afgeloste lening waarbij achterstand is ingelopen, bij de BKR als hersteld vermeld staat en goed onderbouwd wordt kan tot maximaal €10.000,- voorgelegd worden)
 2. Aantoonbaar minimaal 2 volledige boekjaren tot €10.000,- aan te vragen
 3. Aantoonbaar minimaal 2 volledige boekjaren en meer dan 2jaar ingeschreven bij de KVK kan voorgelegd worden voor bedragen > €10.000,-
 4. Positief eigen vermogen en werkkapitaal (minimaal €0,– is bespreekbaar)
Kan ik ook voor een zakelijk doel zoals een investering in werkkapitaal bij jullie een lening aanvragen?

Op dit moment alleen met als doel een bedrijfsvoertuig. Dit zal in de nabije toekomst weer worden uitgebreid.

Kan ik als startende ondernemer bij jullie een lening aanvragen?

Een startende ondernemer is bij ons een ondernemer die nog geen 3 jaarrekeningen kan overleggen. Bij minimaal 2 boekjaren kun je voor een privédoel of bedrijfsvoertuig een lening aanvragen.

Wordt inkomen uit verhuur meegenomen?

Als je als ondernemer vastgoed hebt en dit verhuurd dan verrekenen wij de kosten (lees hypotheektermijn(en) met de huuropbrengst. De winst wordt niet meegenomen als inkomen. Zijn de kosten hoger dan de opbrengst dan worden deze kosten meegenomen in de leencapaciteitsberekenng waardoor het kan zijn dat je minder kunt lenen.

Kan ik lopende privéleningen samenvoegen?

Hiervoor gelden dezelfde regels als bij lenen in loondienstverband. Samenvoegen van lopende privéleningen is mogelijk voor zover jouw kredietaanvraag akkoord komt en het gevraagde binnen dit akkoord past.

Is de rentevoet gelijk als bij iemand die in loondienst werkzaam is?

Dit ligt aan de kredietverstrekker. Meestal ligt de rentevoet iets hoger. Dit komt o.a. door  geen dan wel een gering sociaal vangnet. Er bestaat namelijk geen tijdelijke WW-uitkering of ziektewetuitkering (AOV wordt niet meegenomen) voor een zelfstandig ondernemer behalve bijstandsniveau. O.a. deze risico’s hebben invloed op het rentetarief.

Ik heb een negatief eigen vermogen

Dit betekent normaal gesproken een afwijzing. Soms geldt er een uitzondering. Vb. je bent ziek geweest en hierdoor  heb je tijdelijk niet kunnen werken waardoor er omzetverlies is geleden. Dit heeft dan ook invloed op de vermogenspositie. Als dit goed kan worden aangetoond o.a. met bijv. een uitkering uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan is dit op basis van maatwerk bespreekbaar mits in het jaar ervoor en erna dan wel in het lopende boekjaar er wel sprake is van een positief eigen vermogen.

Heeft een lopende lease invloed op hoeveel ik kan lenen?

Even uitgaande van een eenmanszaak of VOF (dus geen BV) ben je in privé hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden. De leaseovereenkomst wordt dan ook als lening achter jouw naam bij de BKR aangemeld. Als jij kunt aantonen dat deze zakelijk is (staat dus op de balans) dan wordt de maandtermijn niet meegenomen in de berekening hoeveel je in privé kunt lenen. Wel wordt het  bedrag dat jij maandelijks in privé kwijt bent als fiscale bijtelling als kosten meegenomen. Dit is dus van invloed op hoeveel jij mag lenen.

Informatie over verbouwingslening

Is een hypotheek niet passend voor jouw verbouwingssituatie en wil je eerst meer weten over andere financieringsvormen?
Bekijk dan onze pagina over de verbouwingslening.

Meer over (verbouwings)leningen ➜

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering