let op geld lenen kost geld
Geld lenen ZZP

Geld lenen ZZP

Voor zakelijk & privé geld lenen

Geld lenen ZZP

Als ZZP ‘er kun je bij Goedlenen.nl terecht voor een kredietaanvraag.  Geld lenen ZZP is een verzamelnaam voor meerdere kredietvormen geschikt voor ZZP ers. Wij bieden de mogelijkheid om zowel een privé als zakelijke lening aan te vragen.

Je hebt eenmanszaak, een BV of zit in een maatschap? Ook dan hebben gelijke kredietmogelijkheden en meer voor jou als zelfstandig ondernemer. De entiteit van jouw onderneming geef je eenvoudig aan op het aanvraagformulier.

Geld lenen ZZP privé

Wil je geld lenen voor een privédoel, zoals het aanschaffen van een auto, het inrichten of verbouwen van je woning of het kopen van een camper? Overweeg dan ons Zelfstandig Krediet. Dit is een lening met een vaste rente en maandtermijn waarop je boetevrij kunt aflossen en de lening is onderpandvrij.

Geld lenen ZZP zakelijk

Voor zakelijke doeleinden, zoals het investeren in je onderneming, het aankopen van voorraad, het uitbreiden van werkkapitaal, het leasen van een bedrijfsauto een Zakelijk lening maar ook voor het (her)financieren van een bedrijfspand, staan wij klaar om je te helpen. We werken samen met vele hypotheekverstrekkers voor de aankoop van bedrijfspanden.

Geld lenen ZZP privé aanvragen➜ Geld lenen ZZP zakelijk aanvragen➜

 

Kredietvormen Geld lenen ZZP

Zelfstandig Krediet

Dit is een privé lening voor jou als zelfstandig ondernemer. Ook als je een BV, een V.O.F. hebt of in een maatschap zit. Tijdens de duur van de privé ZZP lening kom je dan ook niet voor verrassingen te staan. Vooraf wordt de rente, de looptijd en de maandtermijn bepaald. Ook mag je altijd boetevrij aflossen

Geld lenen ZZP er voor een auto of motor? Voor het verduurzamen verbouwen van de eigen woning, de  aanschaf van een boot, caravan of camper zijn langere looptijden t/m 180 maanden mogelijk. Bij het verduurzaming van de woning geldt een extra scherp rentetarief.

Prive lenen aanvragen➜

 

Ondernemerskrediet

De Zakelijke Lening

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Dan zijn investeringen onvermijdelijk, bijvoorbeeld in machines, bedrijfsmiddelen, aankoop van een bedrijfspand, uitbreiding of herfinanciering van lopende kredieten. Met een zakelijke lening kun je een éénmalige grote uitgave financieren.

Het Zakelijk Krediet

Een lening voor ondernemers in de vorm van een zakelijk krediet is te vergelijken met een rekening courant krediet bij jouw bank waarbij je rood staat, maar zonder koppeling met je bankrekening.  Je kunt met het Zakelijk Krediet dn ook geld opnemen wanneer jij geld nodig hebt. Je lost maandelijks ook af waardoor je bij kredietruimte dit deel ook weer kunt opnemen.

Zakelijke aanvraag➜

Leasen

Financial Lease
Het eigen vermogen wil je liever in de zaak houden en niet voor aanschaf van een auto gebruiken? Je wilt wel het onderhoud, de verzekering e.d. in eigen beheer houden? Na de laatste termijnbetaling wordt de auto jouw eigendom.

Netto Operationele Lease

Een alternatief voor financial lease is de Netto Operationele Lease met looptijden van 12 tot en met 72 maanden. Bij een Netto Operationele Lease zijn alle gebruikskosten zoals rente, afschrijving, reparatie en onderhoud en de allriskverzekering uit de termijn gehaald.  Alleen de houderschapsbelasting is inbegrepen. Het voordeel versus een financial lease is dat de lease niet op de balans komt te staan. Je behoudt dus meer financiële flexibiliteit.

Lease aanvragen➜

 

Zakelijke hypotheek

De meeste ondernemers hebben een lening nodig om een bedrijfspand te kunnen financieren. Voor de aankoop van een bedrijfspand of het herfinancieren van een lopende zakelijke hypotheek kun je bij ons een lening aanvragen.

Met de zakelijke hypotheek kun jij als ondernemer een bedrijfspand  aankopen of herfinancieren voor eigen gebruik. Wil je een verbouwing financieren of het aangekochte bedrijfspand verhuren als beleggingspand dan hebben wij hiervoor andere kredietmogelijkheden.

Wij werken samen met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers op de Nederlandse markt. Dit betekent dat wij jou ook van dienst met een hypotheekofferte van je huidige bank maar ook kunnen vergelijken of een andere bank een beter voorstel heeft.

Hypotheek aanvragen➜

 

Het Zelfstandig Krediet, een privékrediet voor de ZZP’er!

Leningen ZZP? Jij wilt geld lenen ZZP er voor bijvoorbeeld een auto, camper, het inrichten, het verduurzamen of verbouwen van de woning maar ook voor bijvoorbeeld het volgen van een studie. Het Zelfstandig Krediet is in de basis een persoonlijke lening, zonder het stellen van zekerheden met een vaste rente en boetevrij af te lossen.

Ook voor het oversluiten van lopende leningen kun je het Zelfstandig Krediet aanvragen. Bij ons kun jij als ZZP’er maar ook als je in loondienst bent van je eigen BV, in een maatschap zit of V.O.F. in privé eenvoudig een lening aanvragen.

Geen afsluitkosten

Een voordeel bij een niet zakelijke lening is dat deze kredietvorm valt onder consumptief krediet. Wanneer je bij ons het Zelfstandig Krediet afsluit betaal je aan ons géén aanvullende afsluitkosten. Onze bemiddelingskosten zijn al verrekend in het jaarkostenpercentage ofwel het rentepercentage dat vermeld staat in de kredietovereenkomst.

Geld lenen ZZP voor een auto of het verbouwen van je eigen woning?  Het Zelfstandig Krediet. Als er sprake is van het  verduurzamen van de woning dan bieden wij jou een extra scherp rentetarief.

 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

De basisvoorwaarden van het Zelfstandig Krediet zijn:

√ Je bent minimaal 2 jaar zelfstandig*

√ Je hebt een goed betalingsverleden (BKR)

√ Jouw leendoel is privé

Prive geld lenen?➜

Zakelijke lening

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Dan zijn investeringen onvermijdelijk, bijvoorbeeld in machines, bedrijfsmiddelen, machines, aankoop van een bedrijfspand, uitbreiding of herfinanciering van lopende kredieten. Met een zakelijke lening kun je een éénmalige grote uitgave financieren. Je ontvangt het volledige bedrag in één keer op je betaalrekening.

Je dient aan een aantal spelregels te voldoen om een zakelijke lening aan te kunnen vragen zoals bijvoorbeeld dat de entiteit van jouw bedrijf een eenmanszaak, vof, maatschap of Bv is. Verder heb je minimaal 15 maanden aan transactiedata op een zakelijke rekening en bankier je bij een Nederlandse bank van ABN AMRO, Rabobank, ING, SNS Bank, KNAB of Regiobank.

Een zakelijke lening sluit je af als je een eenmalige investering wilt doen zoals voor de aanschaf van machines, een nieuwe kantoorinrichting, aankoop van een bedrijfspand, voertuigen, uitbreiding van de zaak of een grootse marketingcampagne.

Maandelijks betaal je rente en los je een gedeelte af. Het aflossingsdeel blijft hierbij gelijk. De keuze in looptijd ligt tussen de 3 en 60 maanden. Het doel van de lening bepaalt de looptijd.

Zakelijke lening ➜

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Oriëntatie in leasevormen

Financial Lease
Het eigen vermogen wil je liever in de zaak houden en niet voor aanschaf van een auto gebruiken? Je wilt wel het onderhoud, de verzekering e.d. in eigen beheer houden? Wij informeren je dan graag over een Financial lease. Een ander voordeel is je na de laatste termijnbetaling en eventueel slottermijn de auto van jezelf is.

Tijdens de looptijd heb ben je al economisch eigenaar en na het voldoen van de leasesom wordt de auto ook juridisch jouw eigendom. Je kunt dan doorrijden, inruilen als je een andere auto wilt aanschaffen of  overnemen in privé.

Netto Operationele Lease

Een alternatief voor financial lease is de Netto Operationele Lease, waarbij je voor een periode van 12 tot en met 72 maanden een voertuig leaset. Bij een Netto Operationele Lease zijn alle gebruikskosten zoals rente, afschrijving, reparatie en onderhoud en de allriskverzekering uit de termijn gehaald. Alleen de houderschapsbelasting is nog inbegrepen. Het voordeel ten opzichte van een financial lease is dat de lease niet op de balans komt te staan. Je behoudt dus meer financiële flexibiliteit.

 

 

Lease aanvragen ➜

 

Zakelijke hypotheek

De meeste ondernemers hebben een lening nodig om een bedrijfspand te kunnen financieren. Voor de aankoop van een bedrijfspand of het herfinancieren van een lopende zakelijke hypotheek kun je bij ons een lening aanvragen.

Aankoop – Verbouwen – Herfinancieren

Met de zakelijke hypotheek kun jij als ondernemer een bedrijfspand aankopen, verbouwen of herfinancieren. Je kunt onroerend goed aanschaffen voor eigen gebruik maar ook voor de verhuur aan andere partijen. Wil je een verbouwing financieren of het aangekochte bedrijfspand verhuren als beleggingspand dan hebben wij hiervoor andere kredietmogelijkheden. Er is sprake van een hypotheekrecht op het pand.

Looptijd zakelijke hypotheek

De looptijd van een zakelijke hypotheek is meestal 20 jaar. Meestal, want op basis van maatwerk zijn andere looptijden bespreekbaar.

Kosten

De kosten bij het financieren van een bedrijfspand zijn behandelingskosten en daarnaast een vaste rente over de overeengekomen looptijd. De samenstelling van de zakelijke hypotheekkosten met daarbij de hoogte van de hypotheekrente worden aan de hand van verschillende variabelen bepaald.  Zoals al eerder aangegeven is de behandeling van een zakelijke hypotheek maatwerk.

Hierdoor is er ook geen sprake van een vooraf vastgesteld bedrag.  Tijdens het kosteloze oriënterende hypotheekgesprek wordt je ook op de hoogte gebracht met welke kosten je rekening dient te houden.

Meer informatie➜

Hoe bereik je ons?

Natuurlijk kun je ons ook tijdens kantooruren bellen op: (0545) 221299 of een e-mail sturen naar: [email protected]. Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag.

Veel gestelde vragen over geld lenen als ZZP’er

Kan ik bij jullie privé geld lenen als ZZP'er?

Jazeker, als je aan onderstaande basisvoorwaarden voldoet kun je een lening aanvragen. Bij twijfel gewoon even bellen of een email sturen.

De belangrijkste voorwaarden:

 1. Géén negatieve BKR-registratie
 2. Standaard dien je minimaal 2 jaarrekeningen aan te leveren
 3. Positief eigen vermogen en werkkapitaal
Kan ik ook voor een zakelijk doel geld lenen, bijv. voor een bedrijfswagen of werkkapitaal?

Jazeker, voor bedrijfswagen, machines, aanhangwagens, campers, caravans of voor investeringen zoals bijv. voorraadfinanciering, handelsfinanciering, seizoenfinanciering, Vastgoedfinanciering enz. Wij hebben hiervoor een Financial Lease of een Netto Operationele lease.

Weten of je hiervoor in aanmerking komt? De voorwaarden verschillen per kredietverstrekker. Voor bijvoorbeeld een bedrijfswagen vanaf €10.000,- en voor zakelijke investeringen zoals werkkapitaal of voorraadfinanciering vanaf €20.000,- Minimale vereisten voor een zakelijke kredietaanvraag (geen vervoersmiddelen of machines) : 1 jaarrekening of IB-Aangifte inclusief de fiscale balans over het meest recente boekjaar en van de afgelopen 15 maanden banktransacties van jouw zakelijke bankrekening.

Kan ik als startende ondernemer bij jullie een lening aanvragen?

Voor een startende ondernemer hebben wij alleen mogelijkheden voor een Financial-lease of Netto Operationele lease. Dit is maatwerk. Eigen kan hierbij inbreng hierbij noodzakelijk zijn.

Wordt inkomen uit verhuur meegenomen?

Als je als ondernemer verhuurd vastgoed hebt dan verrekenen wij de kosten (lees hypotheektermijn(en) met de huuropbrengst. Of de winst als inkomen kan worden meegenomen verschilt per kredietverstrekker. Zijn de kosten hoger dan de opbrengst dan worden deze kosten meegenomen in de leencapaciteitsberekenng waardoor je minder kunt lenen.

Kan ik lopende privéleningen samenvoegen?

Hiervoor gelden dezelfde regels als bij lenen in loondienstverband.  Je kunt Het Zelfstandig Krediet aanvragen en hiermee lopende leningen samenvoegen voor zover deze voor privéaankopen zijn afgesloten.

Is de rentevoet gelijk als bij iemand die in loondienst werkzaam is?

De rentevoet  van Het Zelfstandig Krediet ligt hoger t.o.v.  leningen bij loondienstverband (geen loondienst eigen BV).Dit komt o.a. door een gering sociaal vangnet.  Er bestaat namelijk geen tijdelijke WW-uitkering of ziektewetuitkering (Zelf afgesloten Arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt niet meegenomen) voor een zelfstandig ondernemer behalve een uitkering op bijstandsniveau. O.a. deze betalingsrisico’s hebben invloed op het rentetarief.

Ik heb een negatief eigen vermogen

Dit maakt de kans van slagen wel kleiner. Als er sprake is van een fors negatief eigen vermogen ontstaan omdat er teveel in privé is opgenomen dan zal een kredietaanvraag worden afgewezen. Soms geldt er een uitzondering.

Vb. je bent ziek geweest en je hebt hierdoor tijdelijk niet kunnen werken waardoor er omzetverlies is geleden. Blijkt uit de jaarcijfers dat hiertegenover een uitkering uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering staat, dan is dit meestal wel bespreekbaar.

Een negatief eigen vermogen van een paar jaar geleden dat grotendeels is ingelopen volgens de laatste jaarrekening met een plausibel verhaal kan ook als maatwerk worden voorgelegd.

Blijkt dat er daarnaast ook sprake is van een negatief werkkapitaal dan is echter de kans verkeken op een positieve beoordeling.

Heeft een lopende lease invloed op hoeveel ik kan lenen?

Met een eenmanszaak of VOF (dus geen BV) ben je in privé hoofdelijk aansprakelijk voor de gemaakte schulden. De leaseovereenkomst wordt dan ook als lening achter jouw naam bij de BKR vermeld.

Als je kunt aantonen dat deze zakelijk is (staat op de balans) dan wordt de maandtermijn meestal niet meegenomen in de berekening hoeveel je in privé kunt lenen. Wel wordt het bedrag dat jij maandelijks in privé kwijt bent (fiscale bijtelling)  als last meegenomen. Dit is dus van invloed op hoeveel jij mag lenen wanneer je  voor een privédoel een lening aanvraagt.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!

Handige tips