let op geld lenen kost geld
Verbouwen of verduurzamen van je woning

Verbouwen of Verduurzamen van je woning?

Wij regelen graag jouw Verbouwingslening of Verbouwingshypotheek

Verbouwen of verduurzamen van je woning

Een Verbouwingshypotheek of Verbouwingslening?

Het verbouwen of verduurzamen van een woning is prijzig. Er zijn hiervoor verschillende financieringsmogelijkheden. Je kunt hiervoor een Verbouwingslening of een Verbouwingshypotheek afsluiten maar ook met (deels) eigen spaargeld je verbouwing realiseren.

Een Verbouwingslening kent een hogere rente dan een Verbouwingshypotheek maar je hebt géén aanvullende afsluit- én notariskosten. Deze zitten namelijk al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Op beide leningen mag je de rente fiscaal aftrekken wanneer jij de regels hierover naleeft. Als de Belastingdienst erom vraag moet je kunnen aantonen dat je gelden voor het verbouwen van de woning hebt gebruikt. Wij informeren je hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Een hogere rente betekent ook een hogere teruggave

Bij een hogere rente geniet je ook van meer renteaftrek. Iets om mee te nemen bij het maken van jouw kredietkeuze. Bij een juist vergelijk, rekening houdend met jouw persoonlijke situatie, kan een Verbouwingslening goedkoper zijn dan een Verbouwingshypotheek. Het is dan ook belangrijk dat je precies weet welke stappen hiervoor nodig zijn en je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Financieel goed verbouwen is net zo belangrijk als de verbouwing zelf.

De Verbouwingslening

Bijvoorbeeld een Verbouwingslening. Een lening waarvoor je niet naar de notaris hoeft en ook géén afsluitkosten betaalt. Bij Goedlenen.nl kun je een lening afsluiten wanneer je in loondienst werkzaam bent, maar ook als zelfstandig ondernemer.

Looptijd t/m 120 maanden

Geld lenen voor verbouwen of verduurzaming bij Goedlenen.nl heeft verschillende voordelen. Wij kijken samen met jou naar de best passende oplossing voor het verbouwen van jouw woning.  De maximale looptijd van een Verbouwingslening is 180 maanden. T/m 120 maanden hoef je geen nota’s aan te tonen waaruit blijkt dat je het geld van de Verbouwingslening hebt gebruikt voor woningverbetering. Daarbij mag je altijd boetevrij aflossen en kun je de betaalde rente terugvorderen via jouw  IB-Aangifte.

Looptijd van 121 t/m 180 maanden

De maximale looptijd van een Verbouwingslening is 180 maanden. Als je voor een looptijd langer dan 120 maanden kiest, dan kan de bank vragen om verbouwingsnota’s aan te tonen. Bij deze looptijd moet namelijk 100% van de lening besteed zijn aan het verbouwen of verduurzamen van je woning.

Het bijv. mee inlossen van een lopende lening is dan niet mogelijk. Ook is bij deze looptijdvariant boetevrij inlossen niet mogelijk. Bij vervroegde inlossing zal men 1% over van de resterende schuld als boetekosten in rekening brengen. Dit valt meestal wel mee maar is niet dus niet boetevrij.

Verbouwen

De Verbouwingshypotheek

Verbouwen is duur. De meeste mensen zullen een verbouwing niet 1, 2, 3 met eigen middelen kunnen bekostigen. Daarom kan het nodig zijn om geld te lenen, om de verbouwing of verduurzamen van je huis te kunnen realiseren. Er bestaan daarvoor diverse mogelijkheden, waar de verbouwingshypotheek er één van is.

Je sluit in dat geval een extra hypotheek op je huis af, om de verbouwing daarvan te kunnen bekostigen. Afhankelijk van je situatie brengt dit voordelen met zich mee. Zo is de betaalde rente over je hypotheek fiscaal aftrekbaar.

Een extra hypotheek voor het verbouwen of verduurzamen van de woning

Voor het verbouwen van je woning kun je jouw spaargeld aanspreken, verbouwen met geld uit een schenking, of een extra hypotheek of lening afsluiten. Het financieren van een verbouwing kan dus op verschillende manieren. Dat geldt eveneens in het geval van een hypotheek.

Zo kun je jouw bestaande hypotheek verhogen. Ook kun je een tweede hypotheek aanvragen, of kiezen voor het oversluiten van je hypotheek. Daarnaast is het afsluiten van een consumptieve (niet hypothecaire lening) een mogelijkheid om je woning te verduurzamen. Denk daarbij aan een persoonlijke lening.

Verbouwen of verduurzamen? Wanneer een Verbouwingshypotheek aanvragen?

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van het verbouwen dan wel verduurzamen van de woning. Heb je voldoende eigen middelen? Dan is  het van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld je vermogensheffing gaat betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om jouw eigen geld aan te spreken.

Niet met eigen geld verbouwen of verduurzamen?

Heb je niet zoveel spaargeld dat je vermogensheffing moet betalen of wil jij je eigen vermogen hiervoor niet gebruiken? Voor het  verbouwen of verduurzamen van je woning kun je dan  ervoor kiezen om een hypotheek af te sluiten via Goedlenen.nl  Als je via ons een hypotheek afsluit, kijken wij naar jouw situatie en denken we met jou mee voor de beste kredietoplossing. Ook zullen wij in een vergelijk een Verbouwingslening meenemen  Handig, want je kunt ook voor een Verbouwingslening bij ons terecht. Het financieel verbouwen regelen wij graag voor jou.

Denk aan extra kosten!

Voor het verbouwen is een extra Verbouwingshypotheek ofwel een 2e hypotheek naast je 1e hypotheek is ook een mogelijkheid. Je maakt bij een hypotheek extra kosten zoals afsluitkosten en  weliswaar afhankelijk van jouw aanvraaggegevens waarschijnlijk ook taxatie- en notariskosten. Daarom geven wij voor een 1e hypotheek een ondergrens aan van €15.000,-

Verbouwingshypotheek tegen goede voorwaarden

Goedlenen.nl verstrekt advies over het lenen van geld voor zowel ondernemers als particulieren. Wij verstrekken onafhankelijk advies, aangezien we aan geen enkele partij gebonden zijn. Wel zijn we werkzaam met alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor kunnen we je over verschillende hypotheekaanbieders adviseren zodat het verbouwen of verduurzamen van de woning je geen onnodige stress oplevert. Dus je ook informeren over producten van je huidige hypotheekverstrekker. Met een goed advies kun je direct besparen op je hypotheek of lening.

Voor onze hypothecaire dienstverlening rekenen wij afsluitkosten. De oriëntatiefase of je geld voor  het verbouwen van je woning kunt realiseren is kosteloos. Je wordt tijdens deze fase op de hoogte gesteld van de afsluitkosten. Je kunt dan voor jezelf bepalen of je ons opdracht geeft om jouw (2e) hypotheek te verzorgen. Waar kun je verder bij ons op rekenen? Wanneer je voor het verbouwen van je woning een Verbouwingshypotheek bij Goedlenen.nl wilt aanvragen betekent dit maatwerk met een duidelijk advies, een scherp rentetarief en dit alles voor een nette prijs.

Verbouwen

Verbouwen en tegelijk de hypotheek oversluiten?

Als wij van je de benodigde aanvraaggegevens hebben ontvangen zal ook je huidige hypotheek ter sprake komen. Het kan zijn dat specifiek in jouw situatie het oversluiten van de huidige hypotheek de beste optie is. Wanneer je hiervoor kiest begeleiden wij graag het hele hypotheektraject met jou.

Wij werken samen met alle hypotheekaanbieders, dus ook die van jou. Natuurlijk stellen wij dit alleen voor als dit je voordeel oplevert en je na onze uitleg ook zelf voor kiest. Je merkt dat je bij ons terecht kunt met jouw financiële vraagstukken over verbouwen of verduurzamen van je woning. Wij helpen je graag met het financiële verbouwen!

 

Gratis offerte Verbouwingslening aanvragen ➜

Gratis 1e (telefonische) hypotheekgesprek aanvragen ➜

 

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Handige tips