let op geld lenen kost geld
Doorlopend krediet

Doorlopend Krediet

Flexibiliteit van opnemen en aflossen vanaf 4,8% Vrijblijvend offerte - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice.

Doorlopend krediet

Flexibel lenen

Een doorlopend krediet is een flexibele manier van lenen. Dat is handig wanneer je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt en hoe vaak je geld wilt opnemen. Je kunt opnemen tot aan de kredietlimiet maar dit hoeft niet. Je hebt daardoor geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven, zoals bijv. een autoreparatie.

De kenmerken van een doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet spreek je van tevoren af hoeveel je maximaal wilt lenen. Dit noemen wij de kredietlimiet. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Naast het opnemen mag je ook altijd boetevrij aflossen en het deel dat is afgelost ook weer opnemen.

Deze kredietvorm kent geen vaste looptijd. Hierdoor kan het voorkomen dat je langer aan het doorlopend krediet vast zit dan je eigenlijk wilt.

Ook de rente is variabel. Deze kan dus tijdens de looptijd dalen maar ook stijgen. Dit is een onzekere factor. Je betaalt maandelijks alleen rente over het uitstaand saldo.

Naast de rente betaal je maandelijks ook een vast bedrag. De maandtermijn bestaat dan ook uit een aflossing- en rentedeel. Extra aflossen mag altijd. Wanneer je hebt afgelost kun je dit ook weer opnemen. Hierdoor stijgt echter de uitstaande schuld en looptijd weer.

Verschillende kredietvormen

Wij bieden diverse vormen van een doorlopend krediet aan zoals een maandtermijn afgestemd op de kredietlimiet of op het uitstaand saldo. Door  jouw verschillende varianten aan te bieden bepaal jezelf welke vorm het beste bij jou kredietbehoefte past.

Flex & Zeker

Deze kredietvorm geeft je zekerheid over de hoogte van het maandbedrag én de looptijd van jouw lening. Je hebt de flexibiliteit om binnen de kredietruimte bedragen op te nemen en je betaalt alleen rente over de opgenomen bedragen. Dit product heet het doorlopend krediet Flex & Zeker.

Bij Flex & Zeker  wordt de looptijd vastgesteld op 120 maanden. Handig wanneer je flexibiliteit wenst en vooraf inzicht wilt hebben over de duur van het krediet. Het Flex & Zeker product wordt alleen aangeboden aan particulieren die in loondienstverband werkzaam zijn. Indien je Zelfstandige bent geldt alleen de ‘normale’ variant.

Fiscaliteit

De betaalde rente is niet fiscaal aftrekbaar wanneer je de gelden gebruikt voor woningverbetering. Wanneer je dit wel wilt klik je hier voor uitleg over een persoonlijke lening.

Voordelen 

Het hele bedrag hoeft niet in één keer te worden opgenomen
Alleen rentebetaling over het opgenomen bedrag
Afgeloste bedragen zijn weer op te nemen
Boetevrij aflossen wanneer jij dit wilt

Nadelen 

Gemakkelijk weer geld kunnen opnemen
Een variabele rente kan dalen maar ook stijgen
De rente is niet fiscaal aftrekbaar bij woningverbetering of verbouwing eigen woning
De looptijd staat niet vast*

* Zie hierboven de uitleg bij het product Flex & Zeker 

Jouw doorlopend krediet oversluiten

Je hebt al een doorlopend krediet lopen? Wij berekenen gratis voor je of jouw lopende lening niet goedkoper kan! Een doorlopend krediet is boetevrij af te lossen en dus ook over te sluiten.  Klik hier voor meer informatie over het oversluiten van jouw lopende lening(en).

Heb jij behoefte aan een krediet met een kredietlimiet waarbij jezelf bepaalt wanneer en hoeveel je opneemt, je de rente niet fiscaal wilt aftrekken i.v.m. woningverbetering en zelf wilt bepalen wanneer en hoeveel je extra wilt aflossen? Dan is een doorlopend krediet een goede keuze voor jou.

Wij helpen je graag aan de door jou gewenste offerte. Klik op de onderstaande knop voor een gratis offerte.

Direct kredietofferte aanvragen
  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedragMaandtermijnJaarlijks kostenpercentageVaste debetrentevoet op jaarbasisDuur krediet in maandenTotale prijs lening
€ 10.000,-€ 156,574,9%4,9%72€ 11.272,71
€ 15.000,-€ 234,003,9%3,9%72€ 16.848,00
€ 25.000,-€ 387,003,7%3,7%72€ 27.864,00
€ 50.001,-€ 769,673,5%3,5%72€ 55.416,24
€ 75.000,-€ 1.154,483,5%3,5%72€ 83.122,56
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 01.06.2021