let op geld lenen kost geld
Doorlopend krediet

Het nieuwe Doorlopend Krediet

Flexibiliteit van opnemen en aflossen in de 1e 24 maanden - Vaste rente én looptijd! - Vrijblijvende offerte - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice.

Doorlopend krediet

Een nieuwe manier van Flexibel lenen

Steeds meer kredietverstrekkers stoppen met het kredietproduct doorlopend krediet. Waarom? In de praktijk blijkt dat de flexibiliteit van een doorlopend krediet vaak ook een valkuil is.

Het gemak waarmee een afgelost leendeel weer kan worden opgenomen zorgt ervoor dat het langer duurt alvorens een kredietnemer de lening heeft terugbetaald. Dit vindt men onwenselijk waardoor steeds meer banken alleen nog de kredietvorm van een  persoonlijke lening aanbieden.

Doorlopend krediet versus Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening is er geen opnamemogelijkheid. De rentevoet en looptijd staan vast en boetevrij aflossen is bijna altijd toegestaan.

De prikkel om een afgelost bedrag weer te kunnen opnemen is er dan ook niet. Toch zijn er genoeg voorbeelden waarbij je van te voren nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt en hoe vaak je geld wilt opnemen.

In zulke situaties is een doorlopend krediet in de meeste gevallen een geschiktere kredietvorm.  Je kunt opnemen tot aan de kredietlimiet maar dit hoeft niet. Je hebt daardoor geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven, zoals bijv. een autoreparatie.

De basiskenmerken

Bij een doorlopend krediet spreek je van tevoren af hoeveel je maximaal wilt lenen. Dit noemen wij de kredietlimiet. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Naast het opnemen mag je ook altijd boetevrij aflossen en het deel dat is afgelost ook weer opnemen.

In de basisvorm kent een doorlopend krediet geen vaste looptijd. Hierdoor kan het voorkomen dat je langer aan een doorlopend krediet vast zit dan je eigenlijk wilt. Wel zijn er in de loop van de tijd aanpassingen gedaan waardoor er toch sprake is van enige afbouw waaronder een maximale looptijd van 180 maanden.

Ook de rente is variabel. Deze kan dus tijdens de looptijd dalen maar ook stijgen. Dit is een onzekere factor. Je betaalt maandelijks alleen rente over het uitstaand saldo.

Naast de rente betaal je maandelijks ook een vast bedrag. De maandtermijn bestaat dan ook uit een aflossing- en rentedeel. Extra aflossen mag altijd. Wanneer je hebt afgelost kun je dit ook weer opnemen. Hierdoor stijgt echter de uitstaande schuld en looptijd weer.

Het vernieuwde doorlopend krediet

Zoals al vermeld zijn steeds meer kredietverstrekkers gestopt met het aanbieden van een doorlopend krediet. De hoofdreden: Het gemak om het afgeloste gedeelte weer op te nemen waardoor er minder snel wordt afgelost en kredietnemers langer in de schulden blijven.

Omdat elke kredietvorm niet alleen maar nadelen kent is er nagedacht of er geen kredietproduct ontwikkeld kan worden met de goede eigenschappen van een doorlopend krediet en persoonlijke lening ineen.

De Flex en Zeker Lening

De uitkomst is de Flex en Zeker Lening.  Een doorlopend krediet waarbij je binnen de kredietlimiet in de 1e  24 maanden kunt opnemen én aflossen zoals jou dit uitkomt. Na deze periode volgt er een geautomatiseerde opnameblokkade. De maandtermijn blijft gelijk.

De maximale looptijd is 120 maanden en de maandelijkse aflossing is 1,5% of 2% over de kredietlimiet. T.o.v. de basisvorm van een doorlopend krediet ben je met deze nieuwe variant wel zeker van een einddatum. Ook mag je altijd op elk gewenst moment boetevrij aflossen.

De 1e   24 maanden kun je dus de volledige kredietsom of na een vaste 1e  opname het restantgedeelte variabel opnemen en aflossen. Je beschikt dus de 1e  24 maanden over alle basisvoorwaarden en flexibiliteit van een doorlopend krediet zoals dit ooit ontwikkeld is.

Ná deze 24 maanden geniet je van de vóórdelen van een persoonlijke lening en wel van een  vaste rente en vooraf duidelijkheid wanneer je de lening eindigt met de mogelijkheid van versneld boetevrij aflossen.

Kredietlimiet

Afhankelijk van jouw leenmogelijkheden en wensen is de Flex en Zeker Lening  aan te vragen voor minimaal €5.000,- en maximaal €75.000,-

Op dit moment kan dit product alleen worden aangevraagd als je in loondienst werkzaam bent (niet in je eigen BV).

Fiscaliteit

De betaalde rente is niet fiscaal aftrekbaar wanneer je de gelden gebruikt voor woningverbetering. Wanneer je dit wel wilt klik je hier voor uitleg over een persoonlijke lening. 

Jouw huidige doorlopend krediet oversluiten

Je hebt al een doorlopend krediet lopen en wil je ook graag deze vernieuwde doorlopend kredietvorm?  Wij berekenen gratis voor je of het doorlopend krediet oversluiten je voordeel oplevert! Een doorlopend krediet is boetevrij af te lossen en dus ook over te sluiten.  Klik hier voor meer informatie over het oversluiten van jouw lopende lening(en).

Heb jij behoefte aan een krediet met een kredietlimiet waarbij jezelf bepaalt wanneer en hoeveel je opneemt, je de rente niet fiscaal wilt aftrekken i.v.m. woningverbetering en zelf wilt bepalen wanneer en hoeveel je extra wilt aflossen?

Dan is een doorlopend krediet een waarschijnlijk de betere keuze voor jou. Laat je dan zeker informeren over de Flex en Zeker Lening.

Kies je nu liever voor zekerheid?  Sluit dan jouw doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening.

Direct kredietofferte aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-169,467,07,07212.201,12
15.000,-242,805,35,37217.481,60
25.000,-398,024,74,77228.657,44
50.000,-796,044,74,77257.314,88
75.000,-1.207,345,15,17286.928,48
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 10.10.2022

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 41 reviews

 • Avatar Niek ★★★★★ een maand geleden
  Erg goed en professioneel geholpen door Roland van Goedlenen. Meerdere deskundige en prettige gesprekken gehad en uiteindelijk met tevredenheid een startershypotheek kunnen afsluiten! Absolute aanrader!
 • Avatar Katinka Wieling ★★★★★ een maand geleden
  Echt onwijs goed geholpen!! Snelle, duidelijke communicatie en echt alles eraan gedaan. Na meerdere keren te zijn afgewezen voor een lening heeft Roland het tóch voor elkaar gekregen. Zou goedlenen.nl voor 100% aanraden! Zelfs nog zeer … More snel een hoger leenbedrag geregeld na onvoorziene kosten. Top service
 • Avatar Debbie ★★★★★ 2 maanden geleden
  Wij hebben ondanks dat wij bij vele gelijk al een afwijzing kregen, hier bij goedlenen.nl toch een positief einde. Met een H codering is het toch gelukt om een lening te krijgen.En wat een professionaliteit heeft dit bedrijf. Roland had … More veel geduld met ons en heeft voor een positief einde gezorgd. Heel erg bedankt voor alle geduld, inzet en professionaliteit. Mochten wij in de toekomst weer een keer een lening nodig hebben komen wij weer bij jullie uit.