let op geld lenen kost geld
Doorlopend krediet

Het nieuwe Doorlopend Krediet

Flexibiliteit van opnemen en aflossen in de 1e 24 maanden - Vaste rente én looptijd! - Vrijblijvende offerte - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice.

Doorlopend krediet

Nieuw, de Flex & Zeker Lening!

Steeds meer kredietverstrekkers stoppen met het kredietproduct doorlopend krediet. Waarom? In de praktijk blijkt dat de flexibiliteit van een doorlopend krediet vaak ook een valkuil is.

Het gemak waarmee een afgelost leendeel weer kan worden opgenomen zorgt ervoor dat het langer duurt alvorens een kredietnemer de lening heeft terugbetaald. Dit vindt men onwenselijk waardoor steeds meer banken alleen nog de kredietvorm van een  persoonlijke lening aanbieden.

Doorlopend krediet versus Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening is er geen opnamemogelijkheid. De rentevoet en looptijd staan vast en boetevrij aflossen is bijna altijd toegestaan.

De prikkel om een afgelost bedrag weer op te nemen is er dan ook niet. Toch zijn er genoeg voorbeelden waarbij je van te voren nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt en hoe vaak je geld wilt opnemen.

In zulke situaties is een doorlopend krediet in de meeste gevallen een geschiktere kredietvorm.  Je kunt opnemen tot aan de kredietlimiet maar dit hoeft niet. Je hebt daardoor geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven, zoals bijv. een autoreparatie.

De basiskenmerken

Bij een doorlopend krediet spreek je van tevoren af hoeveel je maximaal wilt lenen. Dit noemen wij de kredietlimiet. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt. Naast het opnemen mag je ook altijd boetevrij aflossen en het deel dat is afgelost ook weer opnemen.

In de basisvorm kent een doorlopend krediet geen vaste looptijd. Hierdoor kan het voorkomen dat je langer aan een doorlopend krediet vast zit dan je eigenlijk wilt. Wel zijn er in de loop van de tijd aanpassingen gedaan waardoor er toch sprake is van enige afbouw waaronder een maximale looptijd van 180 maanden.

Ook de rente is variabel. Deze kan dus tijdens de looptijd dalen maar ook stijgen. Dit is een onzekere factor. Je betaalt maandelijks alleen rente over het uitstaand saldo.

Naast de rente betaal je maandelijks ook een vast bedrag. De maandtermijn bestaat dan ook uit een aflossing- en rentedeel. Extra aflossen mag altijd. Wanneer je hebt afgelost kun je dit ook weer opnemen. Hierdoor stijgt echter de uitstaande schuld en looptijd weer.

Stijgende leenrente

Zoals je in de media zult hebben opgemerkt stijgt de rente op lenen al geruime tijd. De hypotheekrente is nu ongeveer 4x zo hoog dan de rentevoet in het afgelopen jaar. Ook de rente op consumptief krediet waaronder het doorlopend krediet en de persoonlijke lening stijgt al geruime tijd. Een doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening is dan ook het overdenken waard.

Het vernieuwde doorlopend krediet

Zoals al vermeld zijn steeds meer kredietverstrekkers gestopt met het aanbieden van een doorlopend krediet. De hoofdreden: Het gemak om het afgeloste gedeelte weer op te nemen waardoor er minder snel wordt afgelost en kredietnemers langer in de schulden blijven.

Omdat elke kredietvorm niet alleen maar nadelen kent is er nagedacht of er geen kredietproduct ontwikkeld kan worden met de goede eigenschappen van een doorlopend krediet en persoonlijke lening ineen. Hieruit is het nieuwe kredietproduct  De Flex en Zeker Lening ontstaan.

De Flex en Zeker Lening

De uitkomst is de Flex en Zeker Lening.  Een doorlopend krediet waarbij je binnen de kredietlimiet in de 1e  24 maanden kunt opnemen én aflossen zoals jou dit uitkomt. Na deze periode volgt er een geautomatiseerde opnameblokkade. De maandtermijn blijft gelijk.

De maximale looptijd is 120 maanden en de maandelijkse aflossing is 1,5% of 2% over de kredietlimiet. T.o.v. de basisvorm van een doorlopend krediet ben je met deze nieuwe variant wel zeker van een einddatum. Ook mag je altijd op elk gewenst moment boetevrij aflossen.

De 1e  24 maanden kun je de volledige kredietsom of na een vaste 1e  opname het restantgedeelte variabel opnemen en aflossen. Je beschikt de 1e 24 maanden over alle basisvoorwaarden en flexibiliteit van een doorlopend krediet met daarbij een vaste rente vanaf de 1e maandtermijn.

Ná deze 24 maanden geniet je van de voordelen van een persoonlijke lening en wel van een vaste rente en vooraf duidelijkheid wanneer de lening eindigt met de mogelijkheid om versneld boetevrij af te lossen.

Kredietlimiet

Afhankelijk van jouw leenmogelijkheden en wensen is de Flex en Zeker Lening  aan te vragen voor minimaal €5.000,- en maximaal €75.000,-. Op dit moment kan dit product alleen worden aangevraagd als je in loondienst werkzaam bent (niet in je eigen BV).

Fiscaliteit

De betaalde rente bij een Flex en Zeker Lening is niet fiscaal aftrekbaar wanneer je de gelden gebruikt voor woningverbetering. Wanneer je dit wel wilt klik je hier voor uitleg over een persoonlijke lening. 

Zelfstandig ondernemer?

Ben je eigen baas en wil je voor een privé doel geld lenen? Hiervoor hebben wij het Zelfstandig Krediet. Een krediet met een vaste rente, maximale looptijd van 120 maanden en boetevrij af te lossen. Klik hier voor meer informatie over het Zelfstandig Krediet.

Jouw huidige doorlopend krediet oversluiten

Je hebt al een doorlopend krediet lopen en wil je ook graag deze vernieuwde doorlopend kredietvorm?  Wij berekenen vrijblijvend voor je of het doorlopend krediet oversluiten jou voordeel oplevert! Een doorlopend krediet is boetevrij af te lossen en dus ook over te sluiten.  Klik hier voor meer informatie over het oversluiten van jouw lopende lening(en).

Heb jij behoefte aan een krediet met een kredietlimiet waarbij jezelf bepaalt wanneer en hoeveel je opneemt, je de rente niet fiscaal wilt aftrekken i.v.m. woningverbetering en zelf wilt bepalen wanneer en hoeveel je extra wilt aflossen?

Dan is nieuwe kredietvorm van het doorlopend krediet, de Flex en Zeker Lening waarschijnlijk de betere keuze voor jou. Vraag vrijblijvend meer informatie bij ons aan, bel ons of vraag direct online jouw vrijblijvende kredietofferte aan.

Kies je nu liever voor zekerheid?  Sluit dan jouw doorlopend krediet over naar een persoonlijke lening.

Direct kredietofferte aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!