let op geld lenen kost geld
Verbouwingshypotheek aanvragen

De Verbouwingshypotheek

Werkzaam met alle hypotheekverstrekkers

Verbouwingshypotheek aanvragen

Wil je een verbouwingshypotheek aanvragen of berekenen? Deze hypotheekvorm maakt het mogelijk de verbouwing van je eigen woning te financieren. Vraag direct een verbouwingshypotheek aan of leg jouw verbouwingsvraag eerst telefonisch aan ons voor. Wij zijn werkzaam met alle hypotheekverstrekkers en ons 1e (telefonische) hypotheekgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Wij luisteren graag!

Vrijblijvend (telefonisch) hypotheekgesprek aanvragen  ➜

Vul hieronder jouw wensen in en wij helpen je persoonlijk verder.

 

Meer leefruimte creëren, een nieuwe keuken bouwen of je woning verduurzamen vraagt om extra geld. Er bestaan diverse mogelijkheden om de verbouwing te financieren, waar een extra hypotheek er een van is. Deze verbouwingshypotheek biedt specifieke voordelen ten opzichte van andere opties, wij vertellen je er graag meer over.

Wij verstrekken onafhankelijk advies en helpen jou de beste vorm van financiering voor je verbouwing te vinden.

Inhoudsopgave

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanvragen van een verbouwingshypotheek.

Rente voor de verbouwingshypotheek vergelijken

Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan bijvoorbeeld een verbouwingslening. Jouw huidige hypotheekbank of andere hypotheekverstrekkers?

Op basis van rente en voorwaarden vergelijken wij beide kredietproducten graag voor jou. Tip! De goedkoopste rente of voor dezelfde netto maandlast betere hypotheekvoorwaarden? Wij leggen het jou graag voor.

 

 

Hypotheek of Verbouwingslening?

De minimale hoofdsom van een tweede hypotheek verschilt per aanbieder. Afhankelijk van de aanbieder start een 2e hypotheek bij minimaal € 5.000,-. Het afsluiten van een 2e hypotheek brengt wel extra kosten met zich mee. De hoogte ervan verschilt. Is een taxatierapport niet nodig, kan de hypothecaire lening binnen de inschrijving en hoef je niet naar de notaris dan ben je alleen afsluitkosten verschuldigd. Zit het tegen en je bent alle basiskosten bij het afsluiten van een 2e hypotheek verschuldigd kan een verbouwingslening (zonder aanvullende kosten) de betere keuze zijn. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Besparen Verbouwingslening

Wat is een verbouwingshypotheek?

Verbouwingen zijn duur, dat weet iedereen. De meeste mensen kunnen een verbouwing niet volledig uit eigen middelen bekostigen. Voor een verbouwing  wordt dan ook meestal geld geleend in de vorm van een hypotheek.

Met een tweede hypotheek kun je de verbouwing van je huis realiseren. Er bestaan daarvoor diverse mogelijkheden, waar de verbouwingshypotheek er één van is.

Wanneer je een verbouwingshypotheek afsluit voor woningverbetering is de rente fiscaal aftrekbaar. Bedenk wel dat niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering.

Een verbouwingshypotheek aanvragen is, afhankelijk van de aanbieder, mogelijk vanaf € 5.000,-

Extra hypotheek om een verbouwing te financieren

Voor een verbouwing kun je een extra hypotheek of lening afsluiten, spaargeld aanspreken of verbouwen met ontvangen gelden uit een schenking. Het financieren van een verbouwing kan dus op verschillende manieren.

Je kunt jouw bestaande hypotheek verhogen maar ook een tweede hypotheek aanvragen of kiezen voor het oversluiten van je hypotheek. Daarnaast is het afsluiten van een consumptieve (niet hypothecaire lening) een mogelijkheid. Denk daarbij aan een persoonlijke lening. Bij deze kredietvorm is de rente dan ook fiscaal aftrekbaar.

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Wanneer kan ik een verbouwingshypotheek aanvragen?

Zoals hierboven al beschreven, zijn er verschillende mogelijkheden voor het financieren van de verbouwing. Daarbij is het van belang om te weten dat boven een bepaald bedrag aan spaargeld vermogensheffing betaald moet worden. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om (een deel van) jouw eigen geld aan te spreken.

Wij werken met alle hypotheekverstrekkers samen. Heb je momenteel geen spaargeld, wil je dit achter de hand houden of wil je een combinatie van eigen geld een een hypothecaire lening dan zoeken wij graag samen met jou naar een passende financiering.

Tweede hypotheek bij een andere bank afsluiten

Wanneer kiest om je huidige hypotheek niet te verhogen dan kun je een tweede verbouwingshypotheek afsluiten. Dat kan bij dezelfde hypotheekverstrekker. maar dit hoeft niet. Dat betekent dat je voor je tweede hypotheek op zoek kunt gaan naar de hypotheekverstrekker die jou de meest gunstige voorwaarden biedt. Goedlenen helpt je daar graag bij.

2e hypotheek

Verbouwingshypotheek tegen goede voorwaarden

Goedlenen.nl verstrekt advies over het lenen van geld voor zowel ondernemers als particulieren. Wij verstrekken onafhankelijk advies, aangezien we aan geen enkele partij gebonden zijn. We  zijn werkzaam met alle hypotheekverstrekkers waardoor wij jpu van een goed advies kunnen voorzien.

Voor onze hypothecaire dienstverlening rekenen wij afsluitkosten. De oriëntatiefase is kosteloos. Je wordt tijdens deze fase op de hoogte gesteld van de afsluitkosten. Je kunt dan voor jezelf bepalen of je ons opdracht geeft om jouw hypotheek te verzorgen. Waar kun je verder bij ons op rekenen? Een verbouwingshypotheek aanvragen via Goedlenen.nl betekent maatwerk met een duidelijk advies, een scherp rentetarief en dit alles voor een nette prijs.

Leningen speciaal voor ZZP’ers

Ben je een ZZP’er en wil je een gedeelte van je huis verbouwen? Je kunt dan kiezen voor een verbouwingshypotheek, maar er zijn nog meer opties mogelijk. Kijk even op onze speciale pagina voor ZZP’ers voor meer informatie over: geld lenen ZZP.

Meer over ZZP leningen ➜

Verbouwingshypotheek of verbouwingslening aanvragen?

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van jouw verbouwing. Daarbij is het van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld je vermogensheffing gaat betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om jouw eigen geld aan te spreken of een aanvullende lening af te sluiten.

Bij het afsluiten van een verbouwingshypotheek komen verder extra kosten kijken. Je moet mogelijk de waarde van je woning opnieuw laten taxeren. Verder betaal je afsluitkosten en meestal ook notariskosten. Wanneer jij dit wilt, zoeken wij voor jou naar een voordelige taxateur én notaris.

Verbouwen? Dit kan door jouw spaargeld aan te spreken, met geld uit een schenking, door het afsluiten van een extra hypotheek of een verbouwingslening.

Informatie over verbouwingslening

Is een hypotheek niet passend voor jouw verbouwingssituatie en wil je eerst meer weten over andere financieringsvormen?
Bekijk dan onze pagina over de verbouwingslening.

Meer over (verbouwings)leningen ➜

De meest voordelige verbouwingshypotheek berekenen

Omdat de situatie bij iedereen anders is, gaan wij graag samen met jou onderzoeken welke aanvullende kredietvorm het beste bij jouw verbouwing past. Dit begint met een vrijblijvend en gratis (telefonisch) oriënterend hypotheekgesprek.

De uitkomst van dit gesprek bepaalt de route die je kunt nemen voor het financieren van jouw verbouwing. Is de beste uitkomst een verbouwingshypotheek aanvragen? Wij gaan voor jou dan de verbouwingshypotheek berekenen. Uiteraard is het mogelijk om na dit gesprek alsnog een lening bij een bank aan te gaan of om jouw eigen spaargeld aan te spreken. Het gesprek is dus geheel vrijblijvend.

 

Kredietdesk

Voorstellen vergelijken is altijd een goed idee, of het nu gaat om leningen, hypotheken of offertes. Het is goed om jezelf af te vragen of het niet beter of goedkoper kan. De kredietdesk van Goedlenen geeft je hier graag antwoord op. Onze vergelijkingsanalyse is kosteloos. Elke aanvraag wordt vrijblijvend in behandeling genomen en de uitkomst wordt gratis aan je verstrekt. Zowel particulieren als ondernemers kunnen gebruik maken van de kredietdesk.

De navolgende vergelijkingen kun je bij ons aanvragen:

 • Kredietrente vergelijken
 • Hypotheekrente vergelijken
 • Verzekeringspremie(s) vergelijken
 • Mijn huidige offerte vergelijken

 

Meer informatie gezocht? Neem gerust contact op

Heb je vragen over een specifieke hypotheekvorm, een lening, onze dienstverlening of aanverwante zaken? Wij beantwoorden graag al jouw vragen! Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier op onze website in te vullen. Je kunt hierbij aangeven of wij je moeten terugbellen of dat een e-mail voldoende is. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je meer informatie te geven.

Vrijblijvend oriënterend gesprek aanvragen

Met een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek kunnen wij je informeren of een verbouwingshypotheek voor jou een mogelijkheid is. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan een verbouwingslening.

Kosteloos oriënterend gesprek aanvragen ➜

Veelgestelde vragen over verbouwingshypotheken

Moet ik kiezen voor een Verbouwingslening of een Verbouwingshypotheek?

Bij een hypothecaire lening betaal je afsluitkosten en meestal ook aanvullende kosten, zoals: taxatiekosten, notariskosten etc. Deze kosten maak je niet wanneer je een Verbouwingslening afsluit. De afsluitkosten zitten al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Ook wordt de woning niet als onderpand gesteld.

Benieuwd welk kredietproduct het beste aansluit bij jouw kredietvraag? Vraag dan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek aan of vul direct het aanvraagformulier op de pagina in!

Kan ik de rente fiscaal aftrekken?

Wanneer je een Verbouwingslening of een Verbouwingshypotheek afsluit is de betaalde rente in beide gevallen fiscaal aftrekbaar. Let op! Niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering. Wij informeren jou hier graag over of kijk ook eens op de site van de Belastingdienst of stel hierover vragen aan jouw belastingadviseur.

Kan ik geld lenen voor een verbouwing terwijl ik al een hypotheek heb lopen?

Dit is o.a. afhankelijk van: jouw inkomen en de waarde van jouw woning. Na een verbouwing  is een woning meestal meer waard geworden. Hiermee wordt tijdens het aanvraagproces rekening gehouden. Als bij aanvang van de verbouwing de waarde van de woning te laag is dan zal er een bouwdepot vereist zijn.

Bij het verduurzamen van een woning zijn er ook soepelere kredietmogelijkheden zoals een Verbouwingslening. Bel of mail ons en wij informeren jou hierover.

Mag ik op een (Verbouwings)hypotheek boetevrij aflossen?

Dit hangt af van de hypotheekvoorwaarden. Meestal is dit beperkt tot maximaal 10/15 of 20% per jaar. Er zijn ook hypotheekvormen zoals een Krediethypotheek. Een doorlopende kredietvorm tegen een hypothecaire variabele rente waarop je boetevrij mag aflossen.

Vraag voor meer informatie een vrijblijvend oriënterend (telefonisch) hypotheekgesprek aan.

Ik wil €10.000,- lenen om te verbouwen. Is een Verbouwingshypotheek dan een verstandige keuze?

Wanneer je een aanvullende hypotheeklening afsluit betaal je kosten zoals afsluitkosten. Gezien de hoogte van het gewenste bedrag is het de vraag of een Verbouwingslening dan niet voordeliger is. Ook hebben wij een speciale lening om je woning te verduurzamen, de Groene lening. Wij rekenen het jou graag voor!

Wanneer ik bij jullie een Verbouwingshypotheek aanvraag, moet ik dan bemiddelingskosten betalen?

Het 1e oriënterende (telefonisch) hypotheekgesprek is kosteloos. Je weet daarna of het zin heeft om een hypotheek aan te vragen of dat je bijvoorbeeld beter voor een Verbouwingslening kunt gaan. Wanneer je besluit om een hypothecaire lening af te sluiten ben je bij ons bemiddelingskosten verschuldigd. verschuldigd.

Uiteraard verneem je de kosten tijdens het vrijblijvende oriënterend hypotheekgesprek zodat je vooraf je eigen overweging kunt maken of je wel of niet met ons verder wenst te gaan en je achteraf niet voor  (eventuele) verrassingen komt te staan.

Wij willen bij onze huidige hypotheekaanbieder een Verbouwingshypotheek aanvragen. Kunnen jullie dit ook verzorgen?

Wij werken samen met alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor kunnen wij ook een goed vergelijk maken tussen jullie huidige hypotheekverstrekker en andere aanbieders. Wanneer dit duidelijk is maken jullie zelf de keuze bij welke hypotheekverstrekker jullie de hypothecaire lening willen afsluiten.

Zijn jullie beter dan mijn eigen bank?

Meestal kent een bank alleen zijn eigen hypotheek product. Wij werken samen met alle hypotheekbanken. Wij kunnen dan ook optimaal vergelijken op rente en voorwaarden bij welke hypotheekverstrekker jouw hypotheekvraag het beste past.

Wanneer dit jouw eigen bank is dan regelen wij dat graag voor je.

Kan ik bij jullie alleen een Verbouwingshypotheek aanvragen of ook een lening om mijn woning te verbeteren?

Jazeker, wij verstrekken ook leningen en zijn werkzaam met meerdere kredietverstrekkers met scherpe rentetarieven. Kijk eens op onze site naar de Verbouwingslening of de Groene Lening.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

 • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
  Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
 • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
  Zeer behulpzaam, fijn contact!
 • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
  Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!

Handige tips