let op geld lenen kost geld
Verbouwingshypotheek aanvragen

De Verbouwingshypotheek

Werkzaam met alle hypotheekverstrekkers

Verbouwingshypotheek aanvragen

Wil je een verbouwingshypotheek aanvragen of berekenen? Deze hypotheekvorm maakt het mogelijk de verbouwing van je eigen woning te financieren. Vraag direct een verbouwingshypotheek aan of leg jouw verbouwingsvraag eerst telefonisch aan ons voor. Wij zijn werkzaam met alle hypotheekverstrekkers en ons 1e (telefonische) hypotheekgesprek is vrijblijvend en kosteloos. Wij luisteren graag!

Vrijblijvend (telefonisch) hypotheekgesprek aanvragen  ➜

Vul hieronder jouw wensen in en wij helpen je persoonlijk verder.

 

Meer leefruimte creëren, een nieuwe keuken bouwen of je woning verduurzamen vraagt om extra geld. Er bestaan diverse mogelijkheden om de verbouwing te financieren, waar een extra hypotheek er een van is. Deze verbouwingshypotheek biedt specifieke voordelen ten opzichte van andere opties, wij vertellen je er graag meer over.

Goedlenen fungeert als tussenpersoon en is zelf geen bank. Wij verstrekken onafhankelijk advies en helpen jou de beste vorm van financiering voor je verbouwing te vinden.

Inhoudsopgave

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanvragen van een verbouwingshypotheek.

Rente voor de verbouwingshypotheek vergelijken

Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan bijvoorbeeld een verbouwingslening. Jouw huidige hypotheekbank of andere hypotheekverstrekkers?

Op basis van rente en voorwaarden vergelijken wij deze graag voor jou. Tip! De goedkoopste rente of voor dezelfde netto maandlast betere hypotheekvoorwaarden? Wij leggen het jou graag voor.

 

 

Hypotheek of Verbouwingslening?

De minimale hoofdsom van een tweede verschilt per aanbieder. Afhankelijk van de aanbieder start een 2e hypotheek bij minimaal € 5.000,-. Het afsluiten van een 2e hypotheek brengt wel extra kosten met zich mee. De hoogte ervan verschilt. Is een taxatierapport niet nodig en kan de hypothecaire lening binnen de inschrijving en hoef je niet naar de notaris dan ben je alleen afsluitkosten verschuldigd. Zit het tegen en je bent alle basiskosten bij het afsluiten van een 2e hypotheek verschuldigd dan kan een verbouwingslening (zonder aanvullende kosten) de betere keuze zijn. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Besparen Verbouwingslening

Wat is een verbouwingshypotheek?

Verbouwingen zijn duur, dat weet iedereen. De meeste mensen zullen een verbouwing niet 1, 2, 3  uit eigen middelen kunnen bekostigen. Daarom kan het voor een verbouwing nodig zijn om geld te lenen in de vorm van een hypotheek.

Met een tweede hypotheek kun je de verbouwing van je huis realiseren. Er bestaan daarvoor diverse mogelijkheden, waar de verbouwingshypotheek er één van is.

Wanneer je een verbouwingshypotheek afsluit voor woningverbetering is de rente in beide gevallen fiscaal aftrekbaar. Bedenk wel dat niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering.

Een verbouwingshypotheek aanvragen is afhankelijk van de aanbieder mogelijk vanaf € 5.000,-

Extra hypotheek om een verbouwing te financieren

Voor een verbouwing kun je een extra hypotheek of lening afsluiten, spaargeld aanspreken of verbouwen met geld uit een schenking. Het financieren van een verbouwing kan dus op verschillende manieren, dat geldt eveneens in het geval van een hypotheek.

Zo kun je jouw bestaande hypotheek verhogen bij een verbouwing. Ook kun je een tweede hypotheek aanvragen, of kiezen voor het oversluiten van je hypotheek. Daarnaast is het afsluiten van een consumptieve (niet hypothecaire lening) een mogelijkheid. Denk daarbij aan een persoonlijke lening.

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Wanneer kan ik een verbouwingshypotheek aanvragen?

Zoals hierboven al beschreven, zijn er verschillende opties voor het financieren van de verbouwing. Daarbij is het van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld je vermogensheffing gaat betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om (een deel van) jouw eigen geld aan te spreken.

Heb je momenteel geen spaargeld, wil je dit achter de hand houden of wil je een combinatie van eigen geld een een hypothecaire lening dan kijken wij graag met jou naar jouw hypotheekmogelijkheden. Zoals al aangegeven werken wij met alle hypotheekverstrekkers samen. Als je via ons een hypotheek afsluit voor je verbouwing dan kijken wij graag samen met jou naar naar de beste kredietoplossing.

Tweede hypotheek bij een andere bank afsluiten

Wanneer je ervoor kiest je huidige hypotheek niet te verhogen, kun je dus een tweede hypotheek afsluiten voor de verbouwing. Dat kun je bij dezelfde bank doen als waar je jouw eerste hypotheek hebt aangevraagd. Dit hoeft echter niet. Dat betekent dat je voor je tweede hypotheek op zoek kunt gaan naar de hypotheekverstrekker die jou de meest gunstige voorwaarden biedt. Goedlenen helpt je daar graag bij.

2e hypotheek

Verbouwingshypotheek tegen goede voorwaarden

Goedlenen verstrekt advies over het lenen van geld voor zowel ondernemers als particulieren. Wij verstrekken onafhankelijk advies, aangezien we aan geen enkele partij gebonden zijn. Wel zijn we werkzaam met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor kunnen we je over verschillende hypotheekaanbieders adviseren.

Voor onze hypothecaire dienstverlening rekenen wij afsluitkosten. De oriëntatiefase is kosteloos. Je wordt tijdens deze fase op de hoogte gesteld van de afsluitkosten. Je kunt dan voor jezelf bepalen of je ons opdracht geeft om jouw hypotheek te verzorgen. Waar kun je verder bij ons op rekenen? Een verbouwingshypotheek aanvragen via Goedlenen betekent maatwerk met een duidelijk advies, een scherp rentetarief en dit alles voor een nette prijs.

Leningen speciaal voor ZZP’ers

Ben je een ZZP’er en wil je een gedeelte van je huis verbouwen? Je kunt dan kiezen voor een verbouwingshypotheek, maar er zijn nog meer opties mogelijk. Kijk even op onze speciale pagina voor ZZP’ers voor meer informatie over: geld lenen ZZP.

Meer over ZZP leningen ➜

Verbouwingshypotheek of verbouwingslening aanvragen?

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van jouw verbouwing. Daarbij is het van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld je vermogensheffing gaat betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om jouw eigen geld aan te spreken of een aanvullende lening af te sluiten.

Bij het afsluiten van een verbouwingshypotheek komen verder extra kosten kijken. Je moet mogelijk de waarde van je woning opnieuw laten taxeren. Verder betaal je afsluitkosten en meestal ook notariskosten. Wanneer jij dit wilt, zoeken wij voor jou naar een voordelige taxateur én notaris.

Verbouwen? Dit kan door jouw spaargeld aan te spreken, met geld uit een schenking, door het afsluiten van een extra hypotheek of een verbouwingslening.

Informatie over verbouwingslening

Is een hypotheek niet passend voor jouw verbouwingssituatie en wil je eerst meer weten over andere financieringsvormen?
Bekijk dan onze pagina over de verbouwingslening.

Meer over (verbouwings)leningen ➜

De meest voordelige verbouwingshypotheek berekenen

Omdat de situatie bij iedereen anders is, gaan wij graag samen met jou onderzoeken welke aanvullende kredietvorm het beste bij jouw verbouwing past. Dit begint met een vrijblijvend en gratis (telefonisch) oriënterend hypotheekgesprek.

De uitkomst van dit gesprek bepaalt de route die je kunt nemen voor het financieren van jouw verbouwing. Is de beste uitkomst een verbouwingshypotheek aanvragen? Wij gaan voor jou dan de verbouwingshypotheek berekenen. Uiteraard is het mogelijk om na dit gesprek alsnog een lening bij een bank aan te gaan of om jouw eigen spaargeld aan te spreken. Het gesprek is dus geheel vrijblijvend.

 

Kredietdesk

Voorstellen vergelijken is altijd een goed idee, of het nu gaat om leningen, hypotheken of offertes. Het is goed om jezelf af te vragen of het niet beter of goedkoper kan. De kredietdesk van Goedlenen geeft je hier graag antwoord op. Onze vergelijkingsanalyse is kosteloos. Elke aanvraag wordt vrijblijvend in behandeling genomen en de uitkomst wordt gratis aan je verstrekt. Zowel particulieren als ondernemers kunnen gebruik maken van de kredietdesk.

De navolgende vergelijkingen kun je bij ons aanvragen:

 • Kredietrente vergelijken
 • Hypotheekrente vergelijken
 • Verzekeringspremie(s) vergelijken
 • Mijn huidige offerte vergelijken

 

Meer informatie gezocht? Neem gerust contact op

Heb je vragen over een specifieke hypotheekvorm, een lening, onze dienstverlening of aanverwante zaken? Wij beantwoorden graag al jouw vragen! Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier op onze website in te vullen. Je kunt hierbij aangeven of wij je moeten terugbellen of dat een e-mail voldoende is. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je meer informatie te geven.

Vrijblijvend oriënterend gesprek aanvragen

Met een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek kunnen wij je informeren of een verbouwingshypotheek voor jou een mogelijkheid is. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan een verbouwingslening.

Kosteloos oriënterend gesprek aanvragen ➜

Veelgestelde vragen over verbouwingshypotheken

Moet ik kiezen voor een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek?

Wanneer je een hypothecaire lening afsluit moet je rekening houden met afsluitkosten en meestal ook aanvullende kosten, zoals: taxatiekosten, notariskosten etc. Dit heb je niet wanneer je een Verbouwingslening afsluit. De afsluitkosten zitten al in het jaarkostenpercentage verwerkt.
Benieuwd naar wat het beste bij jou situatie past? Vraag dan een vrijblijvend (telefonisch) informatiegesprek aan!

Kan ik dan de rente fiscaal aftrekken?

Wanneer je een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek afsluit voor woningverbetering is de rente in beide gevallen fiscaal aftrekbaar. Let op! Niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering. Wij informeren jou hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Kan ik geld lenen voor een verbouwing terwijl ik al een hypotheek heb lopen?

Dit is o.a. afhankelijk van: jouw inkomen en waarde woning. Na verbouw is een woning meestal meer waard geworden. Hiermee wordt tijdens het aanvraagproces rekening gehouden. Als de woning bij aanvang van de verbouwing onvoldoende waarde kent dan zal er een bouwdepot vereist zijn. Bij verduurzamen van een woning zijn er ook soepelere kredietmogelijkheden. Wij informeren je hier graag verder over.

Mag ik op een verbouwingshypotheek boetevrij aflossen?

Dit hangt af van de hypotheekvoorwaarden. Meestal is dit beperkt tot maximaal 10/15 of 20% per jaar. Er zijn ook hypotheekvormen zoals een krediethypotheek. Een doorlopend kredietvorm tegen een hypothecaire variabele rente waarop je boetevrij mag aflossen.
Benieuwd of het op jouw specifieke situatie van toepassing is? Neem dan contact op en vraag een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek aan.

Ik wil €10.000,- lenen om te verbouwen. Is een verbouwingshypotheek dan een verstandige keuze?

Wanneer je een aanvullende hypotheeklening afsluit betaal je kosten zoals afsluitkosten. Gezien de hoogte van het gewenste bedrag is het de vraag of een verbouwingslening dan niet goedkoper is. Ook hebben wij een speciale lening om je woning te verduurzamen, de Groene lening. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Wanneer ik bij jullie een verbouwingshypotheek aanvraag, moet ik dan advieskosten betalen?

Wij informeren je eerst altijd in een vrijblijvend oriënterend (telefonisch) hypotheekgesprek. Je weet daarna of het zin heeft om een hypotheek aan te vragen of dat je bijvoorbeeld beter voor een verbouwingslening kunt gaan. Wanneer je besluit om voor een hypothecaire lening te gaan dan ben je afsluitkosten verschuldigd.

Uiteraard verneem je de kosten tijdens het vrijblijvende oriënterend hypotheekgesprek zodat je niet voor verrassingen komt te staan en vooraf je eigen overweging kunt maken of je wel of niet verder wenst te gaan.

Wij willen graag bij onze huidige hypotheekaanbieder een verbouwingshypotheek aanvragen. Kunnen jullie dit ook verzorgen?

Wij werken samen met alle hypotheekverstrekkers. Dit zal dan ook wel geen probleem zijn. Omdat wij met alle hypotheekverstrekkers samenwerken kunnen wij ook een goed vergelijk maken en jullie adviseren welke optie het beste is. De keuze is dan uiteindelijk aan jullie.

Zijn jullie beter dan mijn eigen bank?

Meestal kent een bank alleen zijn eigen hypotheek product. Wij werken samen met alle hypotheekbanken. Wij kunnen dan ook optimaal vergelijken op rente en voorwaarden bij welke hypotheekverstrekker jouw hypotheekvraag het beste past.

Wanneer dit jouw eigen bank is dan regelen wij dat graag voor je.

Kan ik bij jullie alleen een verbouwingshypotheek aanvragen of ook een lening om mijn woning te verbeteren?

Jazeker, wij verstrekken ook leningen en zijn werkzaam met meerdere kredietverstrekkers met scherpe rentetarieven.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,8 37 reviews

 • Avatar Katinka Wieling ★★★★★ in de afgelopen week
  Echt onwijs goed geholpen!! Snelle, duidelijke communicatie en echt alles eraan gedaan. Na meerdere keren te zijn afgewezen voor een lening heeft Roland het tóch voor elkaar gekregen. Zou goedlenen.nl voor 100% aanraden!
 • Avatar Debbie ★★★★★ een week geleden
  Wij hebben ondanks dat wij bij vele gelijk al een afwijzing kregen, hier bij goedlenen.nl toch een positief einde. Met een H codering is het toch gelukt om een lening te krijgen.En wat een professionaliteit heeft dit bedrijf. Roland had … More veel geduld met ons en heeft voor een positief einde gezorgd. Heel erg bedankt voor alle geduld, inzet en professionaliteit. Mochten wij in de toekomst weer een keer een lening nodig hebben komen wij weer bij jullie uit.
 • Avatar Katja van Veen ★★★★★ een maand geleden
  Super goede service!. erg betrokken en proactief meedenkend. Dank je wel Roland voor je hulp en je advies.Groet, Katja en Etienne

Handige tips