let op geld lenen kost geld
Verbouwingshypotheek aanvragen

De Verbouwingshypotheek

Kies voor een Verbouwingshypotheek met een zeer laag rentetarief!

Verbouwingshypotheek aanvragen

Wil je een verbouwingshypotheek aanvragen? Een verbouwingshypotheek maakt het mogelijk de verbouwing van je eigen woning te financieren.

Verbouwingshypotheek aanvragen ➜

Meer leefruimte creëren, een nieuwe keuken bouwen of je woning verduurzamen vraagt om extra geld. Er bestaan diverse mogelijkheden om de verbouwing te financieren, waar een extra hypotheek er een van is. Deze verbouwingshypotheek biedt specifieke voordelen ten opzichte van andere opties.

Goedlenen fungeert als tussenpersoon en is zelf geen bank. Wij verstrekken onafhankelijk advies en helpen jou de beste vorm van financiering voor je verbouwing te vinden.

 

Op deze pagina vind je daarom alle informatie die je nodig hebt over het aanvragen van een verbouwingshypotheek.

Hypotheek rente voor de verbouwingshypotheek vergelijken

Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan de verbouwingslening.

  • Annuïteit
  • Lineair
Rentetarieven (tweede) Hypotheek Annuïteit
Rentevast periodeNHGt/m 65%t/m 85%meer dan 85%
Variabel1,45%1,50%1,65%1,90%
5jr0,87%0,99%1,17%1,37%
10jr0,89%1,04%1,19%1,39%
15jr1,06%1,24%1,39%1,64%
20jr1,17%1,33%1,49%1,73%
30jr1,,49%1,65%1,86%2,06%
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitleg tabel
Meer opties
Rekenvoorbeeld
Tarieven van 26 januari 2021

Aan de bovenstaande cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Maak een afspraak voor een aanbeveling op maat!

 

Algemene info

Een tweede hypotheek kan vanaf € 15.000,- en brengt extra kosten met zich mee. Meestal is bij een lager kredietbedrag een verbouwingslening voordeliger. De meeste 2e hypotheken starten vanaf €25.000,- Dit is mede afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wij berekenen dit graag voor je uit. Goedlenen is werkzaam met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Hypotheken sluiten we over het algemeen af voor de lange termijn. Maak dus altijd een weloverwogen keuze en laat je goed informeren.

Bovenstaande tabel is een voorbeeld. Aangezien een tweede hypotheek altijd maatwerk is, bekijken wij graag jouw mogelijkheden bij ABN AMRO, je eigen bank of elders. Wij berekenen graag welke verbouwingshypotheek voor jou de voordeligste optie is.

Wat is een verbouwingshypotheek?

Verbouwingen zijn duur, dat weet iedereen. De meeste mensen zullen een verbouwing niet 1, 2, 3 met eigen middelen kunnen bekostigen. Daarom kan het nodig zijn om geld te lenen in de vorm van een hypotheek, om de verbouwing van je huis toch door te kunnen zetten. Er bestaan daarvoor diverse mogelijkheden, waar de verbouwingshypotheek er één van is. Wanneer je een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek afsluit voor woningverbetering is de rente in beide gevallen fiscaal aftrekbaar. Bedenk wel dat niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering.

 

Een verbouwingshypotheek aanvragen is mogelijk vanaf € 15.000,-

Extra hypotheek om een verbouwing te financieren

Voor een verbouwing kun je een extra hypotheek of lening afsluiten, spaargeld aanspreken of verbouwen met geld uit een schenking. Het financieren van een verbouwing kan dus op verschillende manieren, dat geldt eveneens in het geval van een hypotheek.

Zo kun je jouw bestaande hypotheek verhogen bij een verbouwing. Ook kun je een tweede hypotheek aanvragen, of kiezen voor het oversluiten van je hypotheek. Daarnaast is het afsluiten van een consumptieve (niet hypothecaire lening) een mogelijkheid. Denk daarbij aan een persoonlijke lening.

Wanneer kan ik een verbouwingshypotheek aanvragen?

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van de verbouwing. Daarbij is het van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld je vermogensheffing gaat betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om jouw eigen geld aan te spreken.

Een extra verbouwingshypotheek, ofwel een 2e hypotheek naast je eerste hypotheek, is ook een mogelijkheid, indien je vanaf €15.000,- wilt lenen. Heb je niet zoveel spaargeld dat je vermogensheffing moet betalen? Dan kun je ervoor kiezen om een hypotheek af te sluiten via Goedlenen. Als je via ons een hypotheek afsluit voor je verbouwing, kijken wij naar jouw situatie en denken we met jou mee voor de beste kredietoplossing.

Tweede hypotheek bij een andere bank afsluiten

Wanneer je ervoor kiest je huidige hypotheek niet te verhogen, kun je dus een tweede hypotheek afsluiten voor de verbouwing. Dat kun je bij dezelfde bank doen als waar je jouw eerste hypotheek hebt aangevraagd. Dit hoeft echter niet. Dat betekent dat je voor je tweede hypotheek op zoek kunt gaan naar de hypotheekverstrekker die jou de meest gunstige voorwaarden biedt. Goedlenen helpt je daar graag bij.

Verbouwingslening
Geld lenen ZZP

Verbouwingshypotheek tegen goede voorwaarden

Goedlenen verstrekt advies over het lenen van geld voor zowel ondernemers als particulieren. Wij verstrekken onafhankelijk advies, aangezien we aan geen enkele partij gebonden zijn. Wel zijn we werkzaam met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Hierdoor kunnen we je over verschillende hypotheekaanbieders adviseren.

Voor onze hypothecaire dienstverlening rekenen wij afsluitkosten. De oriëntatiefase is kosteloos. Je wordt tijdens deze fase op de hoogte gesteld van de afsluitkosten. Je kunt dan voor jezelf bepalen of je ons opdracht geeft om jouw hypotheek te verzorgen. Waar kun je verder bij ons op rekenen? Een verbouwingshypotheek aanvragen via Goedlenen betekent maatwerk met een duidelijk advies, een scherp rentetarief en dit alles voor een nette prijs.

Verbouwingshypotheek of verbouwingslening aanvragen?

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van jouw verbouwing. Daarbij is het van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld je vermogensheffing gaat betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om jouw eigen geld aan te spreken of een aanvullende lening af te sluiten.

Bij het afsluiten van een verbouwingshypotheek komen verder extra kosten kijken. Je moet mogelijk de waarde van je woning opnieuw laten taxeren. Verder betaal je afsluitkosten en meestal ook notariskosten. Wanneer jij dit wilt, zoeken wij voor jou naar een voordelige taxateur én notaris.

Verbouwingshypotheek

+     Lagere rente

+     Looptijd t/m 30 jaar

+     Fiscale renteaftrek mogelijk

+     Lagere maandtermijn mogelijk

    Boetevrij aflossen mogelijk*

    Notariskosten*

    Taxatiekosten*

– – Bemiddelingskosten**

*Afhankelijk van de voorwaarden

**Mee te financieren en fiscaal aftrekbaar

Direct aanvragen

Verbouwingslening

+   Geen bemiddelingskosten

+   Geen notariskosten

+   Geen taxatiekosten

+   Looptijd t/m 15 jaar

+   Fiscale renteaftrek mogelijk*

  Boetevrij aflossen t/m 10 jaar

  Hoger rentetarief*

  Kortere looptijd

  Hoger maandtermijn

* Hoger rentetarief. Hierdoor wel meer renteaftrek

Direct aanvragen  

Voor een verbouwing kun je jouw spaargeld aanspreken, verbouwen met geld uit een schenking, het afsluiten van een extra hypotheek of een lening.

Gratis oriënterend gesprek aanvragen

Met een gratis oriënterend hypotheekgesprek kunnen wij je informeren of een verbouwingshypotheek voor jou een mogelijkheid is. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan een verbouwingslening.

Gratis oriënterend gesprek aanvragen ➜

De meest voordelige verbouwingshypotheek berekenen

Omdat de situatie bij iedereen anders is, gaan wij graag samen met jou onderzoeken welke aanvullende kredietvorm het beste bij jouw verbouwing past. Dit begint met een vrijblijvend en gratis (telefonisch) oriënterend hypotheekgesprek.

De uitkomst van dit gesprek bepaalt de route die je kunt nemen voor het financieren van jouw verbouwing. Is de beste uitkomst een verbouwingshypotheek aanvragen? Wij gaan voor jou dan de verbouwingshypotheek berekenen. Uiteraard is het mogelijk om na dit gesprek alsnog een lening bij een bank aan te gaan of om jouw eigen spaargeld aan te spreken. Het gesprek is dus geheel vrijblijvend.

 

Kredietdesk

Voorstellen vergelijken is altijd een goed idee, of het nu gaat om leningen, hypotheken of offertes. Het is goed om jezelf af te vragen of het niet beter of goedkoper kan. De kredietdesk van Goedlenen geeft je hier graag antwoord op. Onze vergelijkingsanalyse is gratis. Elke aanvraag wordt vrijblijvend in behandeling genomen en de uitkomst wordt gratis aan je verstrekt. Zowel particulieren als ondernemers kunnen gebruik maken van de kredietdesk.

De navolgende vergelijkingen kun je bij ons aanvragen:

  • Kredietrente vergelijken
  • Hypotheekrente vergelijken
  • Verzekeringspremie(s) vergelijken
  • Mijn huidige offerte vergelijken

 

Meer informatie gezocht? Neem gerust contact op

Heb je vragen over een specifieke hypotheekvorm, een lening, onze dienstverlening of aanverwante zaken? Wij beantwoorden graag al jouw vragen! Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier op onze website in te vullen. Je kunt hierbij aangeven of wij je moeten terugbellen of dat een e-mail voldoende is. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om je meer informatie te geven.

Veelgestelde vragen over verbouwingshypotheken

Moet ik kiezen voor een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek?

Wanneer je een hypothecaire lening afsluit moet je rekening houden met afsluitkosten en meestal ook aanvullende kosten, zoals: taxatiekosten, notariskosten etc. Dit heb je niet wanneer je een verbouwingslening afsluit. De afsluitkosten zitten al in het jaarkostenpercentage verwerkt.
Benieuwd naar wat het beste bij jou situatie past? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Kan ik dan de rente fiscaal aftrekken?

Wanneer je een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek afsluit voor woningverbetering is de rente in beide gevallen fiscaal aftrekbaar. Let op! Niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering. Wij informeren jou hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Kan ik geld lenen voor een verbouwing terwijl ik al een hypotheek heb lopen?

Dit is o.a. afhankelijk van: jouw inkomen en waarde woning. Wanneer je wilt verduurzamen kun je meestal toch lenen ondanks dat de waarde van de woning op dat moment ontoereikend is. Wij informeren je hier graag verder over.

Mag ik op een verbouwingshypotheek boetevrij aflossen?

Dit hangt af van de hypotheekvoorwaarden. Meestal is dit beperkt tot maximaal 10/15 of 20% per jaar. Er zijn ook hypotheekvormen zoals een krediethypotheek. Een doorlopend kredietvorm tegen een hypothecaire variabele rente waarop je boetevrij mag aflossen.
Benieuwd of het op jouw specifieke situatie van toepassing is? Neem dan contact op en vraag een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek aan.

Ik wil €10.000,- lenen om te verbouwen. Is een verbouwingshypotheek dan een verstandige keuze?

Wanneer je een aanvullende hypotheeklening afsluit betaal je kosten zoals afsluitkosten. Gezien de hoogte van het gewenste bedrag is het de vraag of een verbouwingslening dan niet goedkoper is. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Wanneer ik bij jullie een verbouwingshypotheek aanvraag, moet ik dan advieskosten betalen?

Wij informeren je eerst altijd in een vrijblijvend oriënterend (telefonisch) hypotheekgesprek. Je weet daarna of het zin heeft om een hypotheek aan te vragen of dat je bijvoorbeeld beter voor een verbouwingslening kunt gaan. Wanneer je besluit om voor een hypothecaire lening te gaan dan ben je afsluitkosten verschuldigd.

Uiteraard verneem je de kosten in het vrijblijvende oriënterend hypotheekgesprek zodat je niet voor verrassingen komt te staan en vooraf je eigen overweging kunt maken of je wel of niet verder wenst te gaan.

Wij willen graag bij onze huidige hypotheekaanbieder een verbouwingshypotheek aanvragen. Kunnen jullie dit ook verzorgen?

Wij werken samen met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Dit zal dan ook wel geen probleem zijn. Omdat wij met meerdere hypotheekverstrekkers samenwerken kunnen wij ook een goed vergelijk maken en jullie adviseren welke optie het beste is. De keuze is dan uiteindelijk aan jullie.

Zijn jullie beter dan mijn eigen bank?

Dat weten wij vooraf niet. Meestal heeft een bank alleen zijn eigen hypotheekproduct. Wij werken samen met vele hypotheekbanken. Wij kunnen dan ook optimaal vergelijken op rente en voorwaarden bij welke hypotheekverstrekker jouw hypotheekvraag het beste past.

Wanneer dit jouw eigen bank is dan regelen wij dat graag voor je.

Kan ik bij jullie alleen een verbouwingshypotheek aanvragen of ook een lening om mijn woning te verbeteren?

Jazeker, wij verstrekken ook leningen en zijn werkzaam met meerdere kredietverstrekkers met scherpe rentetarieven.

Informatie over verbouwingslening

Is een hypotheek niet passend voor jouw verbouwingssituatie en wil je eerst meer weten over andere financieringsvormen?
Bekijk dan onze pagina over de verbouwingslening.

Meer over (verbouwings)leningen ➜

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Handige tips