let op geld lenen kost geld
Zelfstandigkrediet

Ondernemer lenen

Privé geld lenen - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Geen oversluitkosten

Zelfstandigkrediet

  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedragMaandtermijnJaarlijks kostenpercentageVaste debetrentevoet op jaarbasisDuur krediet in maandenTotale prijs lening
€ 10.000,-€ 156,574,9%4,9%72€ 11.272,71
€ 15.000,-€ 234,003,9%3,9%72€ 16.848,00
€ 25.000,-€ 387,003,7%3,7%72€ 27.864,00
€ 50.001,-€ 769,673,5%3,5%72€ 55.416,24
€ 75.000,-€ 1.154,483,5%3,5%72€ 83.122,56
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 01.06.2021

Voor een privédoel geld lenen

Hiervoor hebben wij voor jou het Zelfstandigkrediet. Je woning verbouwen, een restschuld financieren of een privéauto aanschaffen? Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privé geld wilt lenen.

Het Zelfstandigkrediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen. Je kunt kiezen uit een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet.  Dit is dus gelijk aan een krediet wanneer je in loondienst werkzaam zou zijn.

Het doel van de lening mag alleen privé zijn. De lening mag dus niet voor bijv. een bedrijfsinvestering gebruikt worden. Je ondertekent hiervoor een aanvullende verklaring waarin je aangeeft dat de lening niet zakelijk gebruikt zal worden.

Verschillen

Op dit moment ligt de rentevoet van het Zelfstandigkrediet t.o.v. een krediet waarbij een aanvrager in loondienst is iets hoger. Geen echt sociaal vangnet t.o.v. loondienstverband is hier o.a. debet aan.

Veel ondernemers  hebben om hun motiverende redenen geen lopende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als een ondernemer met een langdurig ziekteproces te maken krijgt en er is onvoldoende eigen vermogen om het verlies aan inkomen op te vangen zal dit ook problemen geven met de betaalbaarheid van een lopende lening.

Kredietvormen

De meest gekozen kredietvorm is de persoonlijke lening. Deze kredietvorm heeft een laag vast rentepercentage, is boetevrij af te lossen en er is vooraf zekerheid over een vaste einddatum.  Een andere vorm met wel een hogere rentevoet is het doorlopend krediet. Op dit moment hebben wij geen mogelijkheden om een doorlopend krediet af te sluiten als men zelfstandig ondernemer is.

Steeds meer kredietverstrekkers bieden alleen nog een persoonlijke lening aan. Desalniettemin komen en gaan kredietverstrekkers. Als je graag een doorlopend krediet wenst dan vraag je dit gewoon aan. Wellicht hebben wij op het moment van aanvragen wel weer een kredietmogelijkheid voor jou.

Maatwerk
Wanneer jouw onderneming een BV structuur heeft is er sprake van maatwerk. Mede afhankelijk van de structuur van de onderneming wordt bepaald of er wel of géén kredietverstrekking mogelijk is. Vb. een Holding met diverse werkmaatschappijen, deelnemingen, stichtingen enz. heeft een ander kredietrisico dan een kredietaanvraag  waarbij er sprake is van slechts een Holding met 1 werkmaatschappij.

Ook wanneer er sprake is van meerder werkmaatschappijen etc. kunnen wij jouw kredietaanvraag in behandeling nemen. Wel willen wij dan geconsolideerde jaarcijfers kunnen inzien.

Looptijd
Niet alle kredietverstrekkers hanteren dezelfde maximale looptijd. Vb. Bij een Persoonlijke lening voor woningverbetering zijn er bij loondienstverband kredietproducten met looptijden t/m 180 maanden. De looptijd bij een  Zelfstandigkrediet is maximaal 120 maanden.

Kom ik aanmerking?

Wanneer je 3 jaar zelfstandig ondernemer bent, je leendoel privé is, en jij en/of je partner geen BKR registratie hebt, kun je bij ons een Zelfstandigkrediet aanvragen. Indien korter dan 3 maar langer dan 2 jaar kun je dit aan ons voorleggen.

Speciale bestedingsdoelen  van het Zelfstandig krediet

Het Zelfstandigkrediet kan ook gebruikt worden voor  verbouwing of verbetering van de eigen woning maar ook voor bijvoorbeeld het financieren van een restschuld.

Fiscaal voordeel

Wanneer je de  Persoonlijke lening Zelfstandigkrediet volledig gebruikt voor woningverbetering kun je de betaalde rente fiscaal aftrekken (BOX1). Informeer hiervoor bij jouw belastingadviseur of de Belastingdienst zelf voor de precieze regelgeving.

Dit is vooral belangrijk wanneer de lening niet volledig voor woningverbetering wordt gebruikt. Tevens komt niet elke woningverbetering in aanmerking voor renteaftrek.  Laat je hierover goed informeren om achteraf teleurstelling en eventuele boetes te voorkomen.

Hypothecair krediet?

Je mag dit ook aan onze eigen Hypotheekspecialisten voorleggen want naast blanco kredietverstrekking kun je bij ons ook terecht voor een 1e of een 2e hypotheek waaronder de een verbouwingshypotheek enz.  Wij zijn werkzaam met bijna alle hypotheekaanbieders. Dus heb je een vraag, bel gerust en wij informeren jou over welke richting het beste bij jouw kredietvraag past.

Goed om te weten
Van aanvraag t/m (eventuele) afwikkeling van een kredietofferte ben je ons géén aanvullende kosten verschuldigd. Onze kosten zitten namelijk al in het rentetarief verwerkt.

Direct jouw mogelijkheden weten?

Klik dan op onderstaande  aanvraagknop en vraag jouw Zelfstandigen krediet vrijblijvend aan. Je weet dan tijdens werkdagen dezelfde dag waar je aan toe bent.

Natuurlijk kun je ons ook bellen tijdens kantooruren: (0545) 221 299 of stel eerst een informatieve vraag waarop wij jou dan antwoorden. Klik hieronder voor een vrijblijvende kredietaanvraag! Wij helpen je graag.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering