let op geld lenen kost geld
Hypotheek oversluiten

Particulier hypotheek

Werkzaam met vele hypotheekverstrekkers voor een passend hypotheekadvies!

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten kan bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode. Maar ook omdat je tijdens de looptijd bij je huidige of bij een andere bank een gunstigere rente krijgt. Je persoonlijke situatie kan gedurende de looptijd ook veranderd zijn. Een andere hypotheek kan dan welllicht beter bij jou passen.

Wij als onafhankelijk intermediair kunnen je goed informeren of het oversluiten van je bestaande hypotheek je wel of niet iets oplevert. Belangrijk toch?

Het oversluiten van een hypotheek is niet gratis. Een boeterente komt (helaas) vaak voor wanneer je tijdens de rentevastperiode overstapt naar een andere hypotheekverstrekker. Wanneer je overstapt op het moment dat je de hypotheekrente weer opnieuw vast moet zetten of wanneer je een variabele rentevoet hebt kun je normaal gesproken wél zonder boeterente van je hypotheek af

Een goede voorlichting van de voor en tegens is belangrijk. Jij wilt graag weten of je met het oversluiten van je huidige hypotheek geld bespaart? Wij informeren je hierover graag in een vrijblijvend en gratis oriënterend (telefonisch) hypotheekadviesgesprek. 

Werkzaam met meerdere hypotheekaanbieders

Omdat wij samenwerken met vele hypotheekaanbieders kunnen wij goed vergelijken en geeft dit jou een goed beeld over jouw hypotheekmogelijkheden en of het oversluiten van een hypotheek wel zinvol is. Een lagere rente is iets anders dan betere of slechtere voorwaarden. Wij informeren jou ook hierover en zoeken samen met je naar het voor jou best passende hypotheekadvies.

Andere mogelijkheden 

Jouw doel is niet alleen het oversluiten van de hypotheek? Je hebt daarnaast ook een kredietbehoefte voor bijv. een nieuwe keuken of uitbouw?

De Verbouwingshypotheek
Je wilt graag weten of jouw huidige hypotheek beter en voordelig kan maar daarnaast wil je ook geld voor een verbouwing?  Wij hebben hiervoor o.a. de Verbouwingshypotheek.  Dus ook wanneer het oversluiten van jouw huidige hypotheek je geen voordeel oplevert en er wel sprake is van voldoende overwaarde én inkomen dan kan er een 2e hypotheek gesloten worden.

De Verbouwingshypotheek staat los van jouw huidige hypotheekverstrekker. Natuurlijk kijken voor je na of  de (2e) hypotheek het beste bij jouw huidige hypotheekaanbieder kan worden aangevraagd  of dat de Verbouwingshypotheek de beste keuze is  Dit alles regelen wij graag voor jou.

Het Verbouwingskrediet
De uitkomst van het gratis oriënterend hypotheekgesprek kan zijn dat de bijkomende kosten bij het oversluiten van de hypotheek te hoog zijn. Het duurt dus te lang, je voordeel is nihil of het oversluiten van jouw hypotheek kost je alleen maar geld. 

Ook dat is goed om te weten. Je weet dan waar je aan toe bent. Deze voorinformatie is gratis. Mooi toch? Wanneer je nu wel een kredietvraag hebt, kunnen wij je toch van dienst zijn met een Verbouwingskrediet. Een persoonlijke lening met een messcherpe rente waarop je boetevrij mag aflossen wanneer de looptijd niet langer is dan 120 maanden.  

Gunstige voorwaarden
De rente  staat de gehele looptijd vast en wanneer je de persoonlijke lening voor woningverbetering gebruikt kun je de betaalde rente ook fiscaal aftrekken. Wij informeren je hierover graag en je kunt dit ook nalezen op de  site van de Belastingdienst. Je betaalt aan ons voor het Verbouwingskrediet géén afsluitkosten. 

Een Verbouwingshypotheek of Verbouwingskrediet kun je ook aanvragen wanneer jouw bestedingsdoel geen woningverbetering betreft. Je hebt dan géén recht op fiscale rentaftrek.

Meer weten?

Wil je een vrijblijvend gratis oriënterend hypotheekgesprek?  Vul dan het contactformulier Stel hier jouw vraag in en wij nemen vrijblijvend contact met jou op. 

Direct geld nodig?

Heb je liever z.s.m. geld voor woningverbetering? Vraag dan hieronder direct een persoonlijke lening* aan en geef op het aanvraagformulier aan dat jouw leendoel woningverbetering is. Wanneer de kredietsom alleen voor woningverbetering  wordt gebruikt is er namelijk ook nog een kredietmogelijkheid met een looptijd t/m 180 maanden. Dit nemen wij dan mee in het acceptatieproces.

* Een persoonlijke lening met doel woningverbetering = het Verbouwingskrediet.

Wanneer je daarnaast ook informatie wilt ontvangen over de Verbouwingshypotheek vermeld je dit op het aanvraagformulier in het toelichtingsveld. 

Vrijblijvend hypotheekgesprek