let op geld lenen kost geld
Hypotheek oversluiten

Particulier hypotheek

Werkzaam met vele hypotheekverstrekkers voor een passend hypotheekadvies! Vrijblijvend 1e hypotheekgesprek

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek oversluiten kan bijvoorbeeld aan het einde van een rentevaste periode of bij het doorstromen vanuit een starterswoning. Maar ook omdat je tijdens de looptijd bij je huidige of bij een andere bank een gunstigere rente krijgt. Je persoonlijke situatie kan gedurende de looptijd ook veranderd zijn. Een andere hypotheek kan dan welllicht beter bij jou passen.

Loondienst, Zelfstandig ondernemer of gepensioneerd?

Wij als onafhankelijk financieel adviseur kunnen je goed informeren of het oversluiten van je bestaande hypotheek je wel of niet iets oplevert. Ben je in loondienst, gepensioneerd, of zelfstandig ondernemer? Wij kijken graag naar jouw hypotheekaanvraag.

Kosten bij hypotheek oversluiten

Het oversluiten van een hypotheek is niet gratis. Een boeterente komt (helaas) vaak voor wanneer je tijdens de rentevast periode overstapt naar een andere hypotheekverstrekker. Wanneer je overstapt op het moment dat je de hypotheekrente weer opnieuw vast moet zetten of wanneer je een variabele rentevoet hebt kun je normaal gesproken wél zonder boeterente van je hypotheek af.

Ook als je huidige hypotheekrente lager is dan de nieuwe rente op de nieuw hypotheekofferte is meestal geen boeterente verschuldigd. De bank kan dan namelijk de ontvangen geldentegen een betere rente weer uitgeven aan een nieuwe hypotheekklant.

Een goede voorlichting over de voor- en nadelen is belangrijk. Jij wilt graag weten of je met het oversluiten van je huidige hypotheek geld bespaart? Wij informeren je hierover graag in een vrijblijvend en vrijblijvend oriënterend (telefonisch) hypotheekadviesgesprek.

Hypotheek oversluiten, werkzaam met alle hypotheekaanbieders

Omdat wij samenwerken met vele hypotheekaanbieders kunnen wij goed vergelijken en geeft dit jou een goed beeld over jouw hypotheekmogelijkheden en of het oversluiten van een hypotheek wel zinvol is. Een lagere rente is iets anders dan betere of slechtere voorwaarden. Wij informeren jou ook hierover en zoeken samen met je naar het voor jou best passende hypotheekadvies.

Andere mogelijkheden

Jouw doel is niet alleen het oversluiten van de hypotheek? Je hebt daarnaast ook een kredietbehoefte voor bijv. een nieuwe keuken of uitbouw?

De Verbouwingshypotheek

Je wilt graag weten of jouw huidige hypotheek beter en voordelig kan maar daarnaast wil je ook geld voor een verbouwing?  Wij hebben hiervoor o.a. de Verbouwingshypotheek.  Dus ook wanneer het oversluiten van jouw huidige hypotheek je geen voordeel oplevert en er wel sprake is van voldoende overwaarde én inkomen dan kan er een 2e hypotheek gesloten worden.

De Verbouwingshypotheek staat los van jouw huidige hypotheekverstrekker. Natuurlijk kijken voor je na of  de (2e) hypotheek het beste bij jouw huidige hypotheekaanbieder kan worden aangevraagd  of dat de Verbouwingshypotheek de beste keuze is  Dit alles regelen wij graag voor jou.

Een hypotheek of een Verbouwingslening?

De uitkomst van het vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek kan zijn dat de bijkomende kosten bij het oversluiten van de hypotheek te hoog zijn. Het duurt dus te lang, je voordeel is nihil of het oversluiten van jouw hypotheek kost je alleen maar geld. 

Ook dat is goed om te weten. Je weet dan waar je aan toe bent. Deze voorinformatie is vrijblijvend. Mooi toch? Wanneer je nu wel een kredietvraag hebt, kunnen wij je toch van dienst zijn met een Verbouwingslening. Een persoonlijke lening met een messcherpe rente waarop je boetevrij mag aflossen wanneer de looptijd niet langer is dan 120 maanden.

Gunstige voorwaarden

De rente  staat de gehele looptijd vast en wanneer je de persoonlijke lening voor woningverbetering gebruikt mag je de betaalde rente ook fiscaal aftrekken. Wij informeren je hierover graag en je kunt dit ook nalezen op de  site van de Belastingdienst. Je betaalt aan ons voor het Verbouwingslening géén afsluitkosten.

Een Verbouwingshypotheek of Verbouwingslening kun je ook aanvragen wanneer jouw bestedingsdoel geen woningverbetering betreft. Je hebt dan géén recht op fiscale rentaftrek.

Tegelijkertijd met jouw verbouwingsvraag kijken wij graag vrijblijvend naar je huidige hypotheek. Wie weet brengt het oversluiten van jouw hypotheek je extra voordeel.

Liever een Verbouwingslening?

In sommige situaties past een Verbouwingslening beter bij de kredietvraag. Er is geen sprake van aanvullende afsluit-, notaris- en/of taxatiekosten en ook niet van een bouwdepot. Wanneer de juiste kredietvorm wordt gekozen en het volledige bedrag wordt voor woningverbetering gebruikt is óók de betaalde rente fiscaal aftrekbaar.

Een bijkomend voordeel van deze leenvorm is dat dit binnen een paar werkdagen geregeld is. Klik hier voor meer informatie over de Verbouwingslening.

Meer weten?

Wil je een vrijblijvend vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek?  Vul dan het contactformulier Stel hier jouw vraag in en wij nemen vrijblijvend contact met jou op.

Direct geld nodig?

Heb je liever z.s.m. geld voor woningverbetering? Vraag dan hieronder direct een persoonlijke lening* aan en geef op het aanvraagformulier aan dat jouw leendoel woningverbetering is. Wanneer de kredietsom alleen voor woningverbetering  wordt gebruikt is er namelijk ook nog een kredietmogelijkheid met een looptijd t/m 180 maanden. Dit nemen wij dan mee in het acceptatieproces.

* Een persoonlijke lening met doel woningverbetering = het Verbouwingslening.

Je hypotheek oversluiten én leningen samenvoegen?

Ook geld in handen om lopende lening(en) af te lossen? Ook daar mee zijn wij je graag van dienst.  Het samenvoegen van een lening voor woningverbetering en een lopende lening(en) gebruikt voor andere doeleinden is niet handig als je het rentedeel gebruikt voor woningverbetering wilt aftrekken in BOX1. Wij informeren jou hier graag verder over.

Wanneer je daarnaast ook informatie wilt ontvangen over de Verbouwingshypotheek vermeld je dit op het aanvraagformulier in het toelichtingsveld.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

  • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
    Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
  • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
    Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
  • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
    Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!