let op geld lenen kost geld
Lening rente

Verlagen lening rente

Sluit lening(en) over-Voeg leningen samen-Bespaar op rente-Eerder van je lening af

Lening rente

De persoonlijke lening rente op jouw lopende lening(en) kan wellicht lager! Wij rekenen dit vrijblijvend voor je uit. Met de huidige acceptatierichtlijnen moeten wij wel over de juiste aanvraaggegevens beschikken om jou ook een zinvol antwoord te kunnen geven.

Lening rente verlagen, hoe?

Vul het aanvraagformulier volledig in. Wil je helemaal voor zeker gaan dan uploadt je eenvoudig je loonstrook of inkomensspecificatie mee. Je weet dan dezelfde dag welke mogelijkheden wij je kunnen bieden aan de hand van een vrijblijvende kredietofferte.

De lening rente van een persoonlijke lening  geeft jou het scherpste renteaanbod bij het oversluiten van je lopende leningen. Bij een persoonlijke lening staat de rente gedurende de looptijd vast. Ook mag je op een persoonlijke lening (t/m 120 maanden) boetevrij extra aflossen. Je kiest met een persoonlijke lening dan ook voor zekerheid.

In loondienst of Zelfstandige?

Ben je particulier of zelfstandig ondernemer en geïnteresseerd in een lagere lening rente? Wil jij jouw huidige lening(en) oversluiten? Met onze vergelijkingstabel kun je leningen van verschillende banken vergelijken. Daarnaast hebben wij ook maatwerkleningen voor ingewikkelde kredietvragen. Niet alles kan maar wij doen graag ons best voor jou. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een lagere lening rente of neem bij vragen hierover eerst vrijblijvend contact met ons op.

Waarom een lening oversluiten?

Als je meerdere kleine leningen hebt afgesloten raak je vaak het overzicht kwijt. Ook is een kleine lening meestal duurder dan een grote lening. De vuistregel is hierbij is hoe hoger de lening hoe lager de lening rente. Het is voordeliger als je 1 lening afsluit voor een groter bedrag. Als je een  lening(en) oversluit, sluit je dus een nieuwe, grote lening af. Hiermee kun je dan de lopende leningen aflossen. Je betaalt dan uiteindelijk minder rentekosten.

Welke leningen oversluiten?

Je kunt in principe iedere lening oversluiten met als doel een lagere lening rente. Naast een doorlopend krediet of een persoonlijke lening kun je ook andere kredietvormen oversluiten. Bijv. creditcards, verzendhuiskredieten, roodstandkredieten, een studielening etc. Een geoorloofde roodstandfaciliteit op je privérekening en verzendhuiskredieten hebben meestal een hoge rente. Juist deze leenvormen lenen zich goed voor oversluiten. Klik hier om indicatief een berekening te maken hoeveel je wellicht kunt besparen door leningen samen te voegen.

Fiscaliteit bij lening rente & oversluiten

Heb jij jouw over te sluiten lopende lening gebruikt voor woningverbetering en hierdoor recht op renteaftrek? Geef ons dit altijd door, zodat wij je kunnen informeren of de betaalde lening rente door het oversluiten aftrekbaar blijft. Vooral wanneer je wilt gaan samenvoegen is dit van belang. Wij informeren jou hier graag over. Je kunt ook de site van de Belastingdienst hierover raadplegen.

Onvoldoende inkomen en nu?

Je hebt één of meerdere lopende leningen en je wilt een lager rentetarief? Jouw kredietaanvraag wordt afgewezen vanwege onvoldoende leencapaciteit? Wellicht dat er dan op basis van maatwerk toch kredietmogelijkheden zijn. In deze situatie is geld in handen niet mogelijk. Het leendoel is dan samenvoegen om persoonlijke lening rente voordeel te krijgen waardoor je uiteindelijk eerder van je lening af bent.

Klik hierna op de link en bij het invullen van het aanvraagformulier kies je voor het doel: Oversluiten lening(en).

Lening aanvragen ➜

Wetgeving en verlagen lening rente

Volgens de regelgeving moeten wij jouw huidige financiële en persoonlijke situatie eerst toetsen. Als de uitkomst hiervan positief is dan mogen wij jou een vrijblijvende kredietofferte aanbieden. Wij proberen je hiermee het meeste werk uit handen te nemen waardoor een omzetting je zo weinig mogelijk tijd kost.

Géén kosten

Je betaalt aan ons géén aanvullende afsluitkosten. In de rente van de consumptieve kredietovereenkomst zitten onze kosten namelijk al verwerkt.

Geïnteresseerd in een lagere lening rente?

Wij rekenen graag voor je uit of het oversluiten van je lening je een persoonlijke lagere lening rente oplevert. Klik voor een vrijblijvende offerte op de vergelijkingstabel van de bank naar keuze. Je weet dan dezelfde dag jouw kredietmogelijkheden. Heb je eerst een vraag? Bel of mail ons en wij informeren je graag. Wij gaan graag voor je aan de slag!

Direct een vrijblijvende kredietofferte? Vraag deze hier versneld aan →

Tips voor oversluiten van jouw lening

Besparen door dure lening(en) over te sluiten

De leenrentes zijn flink gedaald. Wellicht dat oversluiten naar een nieuwe lening je waarschijnlijk veel geld oplevert.  Klik hier om te berekenen hoeveel jij kunt besparen.

Leningen samenvoegen

Als je meerdere leningen hebt lopen dan is oversluiten bijna altijd een goed idee. Als je alle leningen omzet naar één lening, bespaar je flink op de rentekosten door te kiezen voor de lening met de laagste rente. Ook geeft 1 lening je meer overzicht. Zie voor meer informatie de vergelijkingstabel op deze pagina.

Kies voor de laagste rente

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstabel kies je eenvoudig voor de kredietverstrekker van jouw keuze. Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste aanbieder kan fors zijn. Je bespaart het meest als je voor je nieuwe lening de laagste rente kiest. Meestal is de goedkoopste aanbieder ook de beste keuze. In de basis verschillen de voorwaarden namelijk niet zoveel.

Jouw huidige lening is gebruikt voor woningverbetering

Vaak wil men geen advies bij het oversluiten van een lening. Dit is ook lang niet altijd noodzakelijk. Heb je lopende leningen die je wilt oversluiten waarvan 1 of meerdere leningen zijn gebruikt voor woningverbetering en je trekt de betaalde rente af in BOX1?

Dan is het raadzaam je hierover goed te laten informeren omdat dit namelijk fiscale negatieve gevolgen kan hebben voor jouw renteaftrek. Met het juist oversluiten van een lening helpen wij je graag.

Kies een persoonlijke lening bij oversluiten

Een persoonlijke lening is naar onze mening de beste keuze wanneer je 1 of meerdere leningen wilt oversluiten. Je lost namelijk een vast bedrag af, je kunt afgeloste bedragen niet meer opnemen en de rente en looptijd staan vast*. Zo weet je zeker dat je de lening ook echt aflost en leen je niet meer dan nodig. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

*Persoonlijke leningen t/m 120 maanden zijn boetevrij af te lossen. Van 121 tot 180 maanden is men meestal 1% boetekosten verschuldigd over de restantsom.

Oversluiten loont niet altijd!

Soms lijkt het mooier dan het is. Bij een consumptieve persoonlijke lening betaal je in het begin van de looptijd de meeste rente. Tijdens de looptijd zal de rente in de maandtermijn dan ook steeds kleiner worden en het aflossingsdeel toenemen. Als de rente grotendeels betaald is dan kan het oversluiten naar een nieuwe lening ondanks dat je op papier een lagere rente hebt je toch geen of noemenswaardig voordeel opleveren.

Vuistregel: vergelijk dit eenvoudig door door de exacte restantlooptijd  te vermenigvuldigen met de maandtermijn van de huidige lening. De uitkomst vergelijk je met het totale brutobedrag op de nieuwe kredietofferte.

Als het verschil nihil is dan heeft geen zin of de voorwaarden moeten beter zijn. Vergeet dit dan ook niet in de vergelijking mee te nemen. Vb. wel of geen standaard overlijdensrisico en/of de mogelijkheid tot termijnaanpassing na extra aflossing.

Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening?

Is er sprake van een doorlopend krediet? Dan loont het zich bijna altijd om dit krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening  voor zover je geen problemen hebt dat je afgeloste bedragen niet weer kunt opnemen.

De flexibiliteit van een persoonlijke lening is weliswaar minder maar daarvoor krijg je wel meer zekerheid terug. Het uitgangspunt blijft hierbij natuurlijk dat het oversluiten je geld oplevert.

Is de rentestand bij aanvang of op het moment van oversluiten laag dan is de kans dat de rente tijdens de looptijd een keer zal stijgen reëel. Hou je niet van renteschommelingen en onzekerheden dan is dat een goed moment om te kiezen voor een persoonlijke lening.

Stel dat het doel van de lening woningverbetering is dan zal wanneer je voor renteaftrek in aanmerking wilt komen (Box1) de keuze een persoonlijke lening moeten zijn. Alleen een lening met als doel woningverbetering en met een vaste rente en looptijd komt in beginsel voor renteaftrek in aanmerking.

Sluit je een lening af  op het moment dat er een hoge rente gevraagd  wordt  en/of je wenst flexibiliteit en een snelle terugbetaling dan is wellicht een doorlopend krediet de betere optie. Bij een doorlopend krediet is de rente namelijk variabel en daalt of stijgt mee met de marktrente.

Welke kredietvorm, wel of geen renterisico, het leendoel of bijvoorbeeld hoe snel kun je een lening terugbetalen zijn allemaal keuzes die zullen leiden tot de kredietvorm welke het beste bij jou past. Deze keuzes kun je zelf maken maar als je dit wilt helpen wij jou hier graag bij.

Mijn lening oversluiten
  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
  • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-162,755,55,57211.718,00
15.000,-233,863,953,957216.837,92
25.000,-385,393,553,557227.748,08
50.000,-769.663,53,57255.415.52
75.000,-1.154,483,53,57283.122,56
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven per 08.02.2022