let op geld lenen kost geld
Uit elkaar

Particulier hypotheek

Zo min mogelijk gedoe…

Uit elkaar

Hoe nu verder?

Bij het uit elkaar gaan komt er veel op jullie af. Bij een eigen woning zal er beslist moeten worden of de woning verkocht moet worden of dat één van jullie in de woning blijft wonen. Zo ja, hoe zit dit dan met de hypotheek?

Kan ik de lasten wel dragen, kan ik er wel blijven wonen? Wij hebben overwaarde en een verzekeringspolis waarin we samen een waarde hebben opgebouwd. Dit bedrag  zullen we moeten verdelen maar hoe doen we dit dan?

Zomaar een aantal vragen die beantwoord zullen moeten worden.

Jullie gaan niet voor niets uit elkaar. Bij de één gaat dit zonder noemenswaardige problemen en bij de ander is het een uitdaging. Laat het ontvlechten van jullie financiële huishouding dan ook over aan specialisten, hoe goed naasten jullie ook van advies voorzien.

Hoe?

Wanneer wij dit voor jullie mogen uitzoeken krijgen jullie een helder beeld welke rechten en plichten en welke financiële mogelijkheden jullie allebei hebben. Wanneer dit duidelijk is komt het erop aan hoe dit praktisch  kan worden ingevuld. Het is ook een beetje geven en nemen. Dit laatste is vaak het lastigste onderdeel bij het uit elkaar gaan.

Wellicht valt het jullie op dat wij hierin verder gaan dan alleen een hypotheekadvies. Ten tijde van het uit elkaar gaan zitten jullie in een emotionele achtbaan. Wij pretenderen dan ook niet dat wij altijd een oplossing hebben. Wat wij wel doen is helder uiteenzetten welke rechten en plichten jullie naar elkaar toe hebben en welke oplossingen  wij jullie kunnen bieden.

Allebei een nieuwe toekomst

Wanneer jullie elkaar ondanks alles een toekomst gunnen, voorkomen jullie (deels) gerechtelijke procedures en kosten. Soms is het helaas nodig om je recht te halen en dan moet je dit ook doen. Wij helpen graag mee met het vinden van de juiste stappen in jullie eigen nieuwe toekomst. Daar gaan wij voor. Bel of mail ons voor een vrijblijvend en gratis oriënterend hypotheekgesprek.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering