let op geld lenen kost geld
De Startershypotheek

De Startershypotheek

Begin goed aan je 1e hypotheek Wij helpen jou graag met het 1e vrijblijvende hypotheekgesprek

De Startershypotheek

Jouw 1e eigen woning

Je bent als starter op de woningmarkt op zoek naar jouw 1e koopwoning? Wij hebben hiervoor de Startershypotheek en kunnen door samen te werken met alle hypotheekaanbieders passende en scherpe hypotheekoffertes aanbieden. Wij  luisteren dan ook graag naar jouw hypotheekwensen en regelen graag samen met jou de juiste hypotheek.

Keuze uit een Annuïteiten- en/of Lineaire Startershypotheek

Sinds 2013  komen alleen een annuïteiten- of lineaire hypotheek voor fiscale renteaftrek in aanmerking. Bij een Startershypotheek maak je als Starter een keuze uit 1 van deze 2 hypotheekvormen. Daarbij is er ook een mogelijkheid om een deel aflossingsvrij af te sluiten. Of dit wel of niet verstandig is bespreken wij met jou zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken.

Aanvullende Starterslening

Naast de Startershypotheek kan er ook sprake zijn van een Starterslening. De Starterslening is een aanvullende hypotheek om het bedrag dat je tekortkomt om de woning te kunnen kopen ermee aan te vullen. De maximale hypotheek + de Starterslening tezamen vormen de volledige hypotheeksom waarmee je de woning kunt aankopen.

Stimuleringsfonds Volkshuisvesting(SVN)

Een Starterslening wordt via de gemeente en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN) afgesloten.  Ten eerste leen je een aanvullend bedrag bij de gemeente en het SVN. Ten tweede hoef je de 1e 3 jaar als Starter over de Starterslening geen rente en aflossing te betalen. Heb je hierin interesse? Wij rekenen dit graag voor je uit.

Nationale Hypotheek Garantie

Wanneer je een Startershypotheek afsluit toets je ook of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) geeft de Nationale Hypotheek Garantie af aan de bank waarbij je de hypothecaire lening afsluit.

De bank loopt hierdoor minder risico en zal dan ook aan jou een lager rentepercentage aanbieden. Elk jaar wordt de maximale hypotheek voor Nationale hypotheek Garantie vastgesteld. In 2023 is de maximale hypotheek inclusief bijkomende kosten voor aankoop gesteld op €405.000,- en met energiebesparende maatregelen €429.300,-. De hoogte van de Starterslening verschilt per gemeente tot maximaal de NHG grens.

Kom ik in aanmerking voor een Startershypotheek en eventuele Starterslening ?

Of jij als starter of particulier in aanmerking komt voor een Starterslening zoeken wij graag voor jou uit. Wij praten je graag bij in een  vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek.

Onze bemiddelingskosten bij een Startershypotheek

Je bent voor het afsluiten aan ons bemiddelingskosten verschuldigd. Onze bemiddelingskosten inclusief  een eventuele overlijdensrisico-,werkeloosheid- en arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn scherp geprijsd. De kosten  kun je eenmalig fiscaal bij jouw IB aangifte als aftrekpost opgeven.  Wij beginnen echter altijd met een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek.

 

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 73 reviews

  • Avatar Kitty Kikkert ★★★★★ in de afgelopen week
    Prettige ervaring! Fijn contact, goede informatie, snelle persoonlijke service.
  • Avatar Kirsten Orsel ★★★★★ een week geleden
    Goede dienstverlening! Ben erg snel en duidelijk geholpen met een financiering, Roland heeft geduldig gezorgd voor een snel akkoord bij de bank.
  • Avatar mies Jor ★★★★★ 3 weken geleden
    Vriendelijke mensen en zeer goede service.