let op geld lenen kost geld
Het ZelfstandigKrediet

Ondernemer lenen

Privé geld lenen - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Geen oversluitkosten

Het ZelfstandigKrediet

Voor een privédoel geld lenen

Hiervoor hebben wij voor jou het ZelfstandigKrediet. Je woning verbouwen, een restschuld financieren of een privéauto aanschaffen? Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privé geld wilt lenen.

Het ZelfstandigKrediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen en in de basis een Persoonlijke lening.  Dit is dus gelijk aan een krediet wanneer je in loondienst werkzaam zou zijn.

Het doel van de lening mag alleen privé zijn. De lening mag dus niet voor bijv. een bedrijfsinvestering gebruikt worden. Je ondertekent hiervoor een aanvullende verklaring waarin je aangeeft dat de lening niet zakelijk gebruikt zal worden.

Verschillen

Op dit moment ligt de rentevoet van het ZelfstandigKrediet t.o.v. een krediet waarbij een aanvrager in loondienst is iets hoger. Geen echt sociaal vangnet t.o.v. loondienstverband is hier o.a. debet aan.

Veel ondernemers  hebben om hun motiverende redenen geen lopende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als een ondernemer met een langdurig ziekteproces te maken krijgt en er is onvoldoende eigen vermogen om het verlies aan inkomen op te vangen zal dit ook problemen geven met de betaalbaarheid van een lopende lening.

Productsoort ZelfstandigKrediet

Het ZelfstandigKrediet is in de kern een persoonlijke lening. Deze kredietvorm heeft een vast rentepercentage, is boetevrij af te lossen en er is vooraf zekerheid over een vaste einddatum.  Een andere vorm met wel een hogere rentevoet is het doorlopend krediet. Op dit moment hebben wij geen mogelijkheden om een doorlopend krediet af te sluiten als men zelfstandig ondernemer is.

Steeds meer kredietverstrekkers bieden alleen nog een persoonlijke lening aan. Desalniettemin komen en gaan kredietverstrekkers. Als je graag een doorlopend krediet wenst dan vraag je dit gewoon aan. Wellicht hebben wij op het moment van aanvragen wel weer een kredietmogelijkheid voor jou.

Maatwerk
Wanneer jouw onderneming een BV structuur heeft is er sprake van maatwerk. Mede afhankelijk van de structuur van de onderneming wordt bepaald of er wel of géén kredietverstrekking mogelijk is. Vb. een Holding met diverse werkmaatschappijen, deelnemingen, stichtingen enz. heeft een ander kredietrisico dan een kredietaanvraag  waarbij er sprake is van slechts een Holding met een werkmaatschappij.

Ook wanneer er sprake is van meerder werkmaatschappijen etc. kunnen wij jouw kredietaanvraag in behandeling nemen. Wel willen wij dan geconsolideerde jaarcijfers kunnen inzien.

Looptijd
Niet alle kredietverstrekkers hanteren dezelfde maximale looptijd. Voorbeeld: bij een Persoonlijke lening voor woningverbetering zijn er bij loondienstverband kredietproducten met looptijden t/m 180 maanden. De looptijd bij een ZelfstandigKrediet is maximaal 120 maanden.

Nieuw! Looptijd t/m 180 maanden!
Nu ook voor jou als Zelfstandige looptijden t/m 180 maanden mogelijk! Als het leendoel woningverbetering of verduurzaming van de woning is dan kun jij als Zelfstandige nu ook een lening aanvragen t/m 180 maanden! Het inlossen van lopende leningen is niet toegestaan.

Kom ik aanmerking voor een ZelfstandigKrediet?

Wanneer je minimaal 2 jaar zelfstandig ondernemer bent, je leendoel privé is, en jij en/of je partner geen negatieve BKR registratie(s) hebt, kun je bij ons een ZelfstandigKrediet aanvragen. Indien korter dan 3 maar langer dan 2 is het een maatwerkaanvraag.

Bestedingsdoelen  van het Zelfstandig krediet

Het ZelfstandigKrediet kan ook gebruikt worden voor verbouwing of verbetering van de eigen woning, maar ook voor bijvoorbeeld het financieren van een restschuld.

Fiscaal voordeel

Wanneer je het ZelfstandigKrediet volledig gebruikt voor woningverbetering kun je de betaalde rente fiscaal aftrekken (BOX1). Informeer hiervoor bij ons, jouw belastingadviseur of de Belastingdienst zelf voor de precieze regelgeving.

Dit is vooral belangrijk wanneer de lening niet volledig voor woningverbetering wordt gebruikt. Tevens komt niet elke woningverbetering in aanmerking voor renteaftrek.  Laat je hierover goed informeren om achteraf teleurstelling en eventuele boetes te voorkomen.

Hypothecair krediet?

Naast het ZelfstandigKrediet kun je bij ons ook terecht voor een 1e of een 2e hypotheek waaronder een Verbouwingshypotheek. Wij zijn werkzaam met bijna alle hypotheekaanbieders. Dus heb je een vraag, bel gerust en wij informeren jou over welke kredietrichting het beste bij jouw kredietvraag past.

Goed om te weten
Van aanvraag t/m (eventuele) afwikkeling van een kredietofferte ben je ons géén aanvullende kosten verschuldigd. Onze kosten zitten namelijk al in het rentetarief verwerkt.

Direct jouw mogelijkheden weten?

Klik dan op onderstaande  aanvraagknop en vraag jouw ZelfstandigKrediet vrijblijvend aan. Je weet dan tijdens werkdagen dezelfde dag waar je aan toe bent.

Natuurlijk kun je ons ook bellen tijdens kantooruren: (0545) 221 299 of stel eerst een informatieve vraag waarop wij jou dan antwoorden. Klik hieronder voor een vrijblijvende kredietaanvraag! Wij helpen je graag.

Lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

 • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
  Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
 • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
  Zeer behulpzaam, fijn contact!
 • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
  Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!