let op geld lenen kost geld
Verbouwingslening

De Verbouwingslening

Een lening zonder aanvullende kosten en mét fiscale renteaftrek!

Verbouwingslening aanvragen

Wil je een verbouwingslening aanvragen? Ben je aan het overwegen om jouw eigen woning te verbouwen en zoek je daarvoor extra financiering? Dit kun je doen om meer leefruimte te creëren, een nieuwe keuken te bouwen of om jouw woning te verduurzamen door te isoleren en te voorzien van zonnepanelen.

 

Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt over het aanvragen van een verbouwingslening.

Gratis offerte verbouwingslening aanvragen ➜

Verbouwingslening

Diverse financieringsmogelijkheden

Voor een verbouwing kun je jouw spaargeld aanspreken, verbouwen met geld uit een schenking, het afsluiten van een extra hypotheek of een lening. Gaat jouw voorkeur uit naar een verbouwingslening?

Wij zijn een tussenpersoon en dus niet de bank zelf. Bij ons krijg je onafhankelijk advies en wij geven aanbevelingen over alle opties, in plaats van slechts enkele mogelijkheden.

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van de verbouwing. Het is ook van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld ga je vermogensheffing betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Je doet er dan wellicht beter aan om jouw eigen geld hiervoor aan te spreken.

 

Een verbouwingslening aanvragen is mogelijk vanaf 3,5%

Verbouwingslening vanaf 3,5%

Een lening waarvoor je niet naar de notaris hoeft en ook géén afsluitkosten betaald. Bij Goedlenen.nl kun je een lening afsluiten wanneer je in loondienst werkzaam bent, maar ook als zelfstandig ondernemer.

Geld lenen voor een verbouwing bij Goedlenen.nl heeft verschillende voordelen. Wij kijken samen met jou naar de best passende oplossing. Je kunt bij de Verbouwingslening uit 2 kredietvormen kiezen. Hieronder een toelichting op de beide kredietvormen.

Persoonlijke lening

+     Vaste looptijd (12-180 maanden)

+     Boetevrij aflossen (meestal niet bij een looptijd langer dan 120 maanden)

+     Lenen tot 78-jarige leeftijd

+     Vast rentetarief

+     Ook voor ondernemers in privé

Direct aanvragen

Doorlopend krediet

+   Aflossen en weer opnemen

+   Variabele rente & looptijd

+   Altijd boetevrij aflossen

+   Vaste looptijdsvariant

+   Ook voor ondernemers in privé

Direct aanvragen  

Rentaftrek

Alléén de te betalen rente van een persoonlijke lening komt in aanmerking voor fiscale renteaftrek

  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedragMaandtermijnJaarlijks kostenpercentageVaste debetrentevoet op jaarbasisDuur krediet in maandenTotale prijs lening
€ 10.000,-€ 156,574,9%4,9%72€ 11.272,71
€ 15.000,-€ 234,003,9%3,9%72€ 16.848,00
€ 25.000,-€ 387,003,7%3,7%72€ 27.864,00
€ 50.001,-€ 769,673,5%3,5%72€ 55.416,24
€ 75.000,-€ 1.154,483,5%3,5%72€ 83.122,56
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 01.06.2021

Wij berekenen de meest gunstige verbouwingslening voor jou

Overige kredietmogelijkheden

Als jij de verbouwing wilt financieren door middel van een tweede hypotheek, moet je rekening houden met de regels voor de hypotheekverstrekking. Je moet bijvoorbeeld voldoen aan de inkomensnormen en de totale hypotheek moet binnen 100% van de marktwaarde van de woning na verbouwing passen.

Bij een verbouwing voor energiebesparende doeleinden is dat percentage 106%. Niet elke bank heeft deze mogelijkheid! Als jouw huis energiezuiniger wordt dankzij de verbouwing, kom je in aanmerking voor subsidie. Hierbij het belangrijk om te weten is het 1e( telefonisch) oriënterend hypotheekgesprek gratis is. Wil je meer informatie over de verbouwingshypotheek? Gebruik hiervoor het formulier Stel ons hier jouw vraag op deze pagina.

Verbouwingshypotheek of verbouwingslening

Een verbouwingslening kent een hogere rente dan een verbouwingshypotheek maar je hebt géén aanvullende afsluit- én notariskosten. Deze zitten namelijk al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Op beide leningen mag je de rente fiscaal aftrekken wanneer jij de regels hierover naleeft. Wij informeren je hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Bij een hogere rente geniet je ook van meer renteaftrek. Iets om mee te nemen bij het maken van jouw kredietkeuze. Het is dan belangrijk dat je precies weet welke stappen hiervoor nodig zijn en je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Gunstige voorwaarden

De verbouwingslening mag je bij een looptijd t/m 120 maanden altijd boetevrij aflossen in delen of in 1 keer. Je betaalt géén afsluitkosten en je hebt een scherp rentetarief. Wil je liever een langere looptijd? Dat kan ook. Een looptijd t/m 180 maanden is mogelijk. Wij informeren jou hier graag over.

 

Vrijblijvend verbouwingslening gesprek aanvragen ➜

Verbouwingshypotheek

+     Lagere rente

+     Looptijd t/m 30 jaar

+     Fiscale renteaftrek mogelijk

+     Lagere maandtermijn mogelijk

    Boetevrij aflossen mogelijk*

    Notariskosten*

    Taxatiekosten*

– – Bemiddelingskosten**

*Afhankelijk van de voorwaarden

**Mee te financieren en fiscaal aftrekbaar

Direct aanvragen

Verbouwingslening

+   Geen bemiddelingskosten

+   Geen notariskosten

+   Geen taxatiekosten

+   Looptijd t/m 15 jaar

+   Fiscale renteaftrek mogelijk*

  Boetevrij aflossen t/m 10 jaar

  Hoger rentetarief*

  Kortere looptijd

  Hoger maandtermijn

* Hoger rentetarief wel meer renteaftrek

Direct aanvragen  

Makkelijk online een lening afsluiten

Tijdens het invullen van het online aanvraagformulier kun je direct aangeven hoeveel geld je wilt lenen en vul je het gewenste termijnbedrag in. De aanvraag duurt slechts vijf minuten! Na de aanvraag beoordelen wij jouw kredietaanvraag en wanneer akkoord kun je de kredietofferte dag in een beveiligde online omgeving inzien en wanneer je dit wilt afsluiten.

 

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen? Wij beantwoorden jouw vragen graag!  Gebruik hiervoor het contactformulier op deze pagina Stel ons hier jouw vraag  en je ontvangt spoedig antwoord van ons. 

Gratis oriënterend gesprek aanvragen

Vrijblijvend verbouwingslening gesprek aanvragen ➜

Veelgestelde vragen over verbouwingsleningen

Moet ik kiezen voor een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek?

Wanneer je een hypothecaire lening afsluit moet je rekening houden met afsluitkosten en meestal ook aanvullende kosten, zoals: taxatiekosten, notariskosten etc. Dit heb je niet wanneer je een verbouwingslening afsluit. De afsluitkosten zitten al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Benieuwd naar wat het beste bij jou situatie past? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Ik wil €10.000,- lenen om te verbouwen. Is een verbouwingshypotheek dan een verstandige keuze?

Wanneer je een aanvullende hypotheeklening afsluit betaal je kosten zoals afsluitkosten. Gezien de hoogte van het gewenste bedrag is een verbouwingslening meestal voordeliger. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Kan ik de rente fiscaal aftrekken?

In tegenstelling tot een verbouwingshypotheek staat bij een verbouwingslening jouw  woning niet als onderpand. Wanneer het doel, woningverbetering, hetzelfde is dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Let op! Niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering. Wij informeren jou hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Mag ik op een Verbouwingslening boetevrij aflossen?

In principe mag je op een aflopende lening zoals een persoonlijke lening boetevrij aflossen. Alleen bij looptijden langer dan 120 maanden kan er sprake zijn een boeteclausule. Dit zal meestal 1% over de dan nog openstaande restantsom zijn. Met de huidige regelgeving zijn deze boetekosten aanmerkelijk verlaagd t.o.v. een aantal jaren geleden.

Wanneer ik bij jullie een verbouwingshypotheek aanvraag, moet ik dan advieskosten betalen?

Een Verbouwingslening valt onder consumptief krediet waarbij de kosten van het product al in het jaarkostenpercentage verwerkt zitten. Hierin zitten ook onze kosten. Je bent dus géén aanvullende kosten verschuldigd.

Mag ik mijn lopende lening samenvoegen met de verbouwingslening?

Ja, dat mag. Bij een hogere leensom geldt meestal een lager rentetarief. Let wel op met eventuele (lopende) renteaftrek.

Een lopende lening met als leendoel een auto samenvoegen met de aangevraagde verbouwingslening zal je wellicht een lagere rente en maandtermijn opleveren. Of de Belastingdienst dan zomaar voor het verbouwingsdeel de renteaftrek zal toestaan is de vraag.

Verder moet je stil staan bij rente op rente. Het leendeel dat al voor een groot deel is afgelost samenvoegen met een nieuwe lening met een (veel) langere looptijd levert je meestal geen besparing op maar kost je geld. Daarbij zijn het 2 verschillende leendoelen, De auto zal een keer vervangen moeten worden. Schuldafbouw bij een autofinanciering is dan belangrijk.

Kunnen jullie een beter voorstel doen dan mijn eigen bank?

Dat weten wij niet. Meestal heeft een bank alleen haar eigen kredietproduct. Wij werken samen met meerdere kredietverstrekkers. Wij kunnen dan ook de met ons samenwerkende kredietverstrekkers makkelijk vergelijken op rente en voorwaarden. Vaak resulteert dit in een scherpere aanbieding.

Informatie over verbouwingshypotheek

Is een lening niet passend voor jouw verbouwingssituatie en wil je eerst meer weten over andere financieringsvormen?
Bekijk dan onze pagina over de verbouwingshypotheek.

Meer over (verbouwings)hypotheken ➜

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

TIP, nieuwe regelgeving