let op geld lenen kost geld
Verbouwingslening

De Verbouwingslening

Een lening zonder aanvullende kosten en mét fiscale renteaftrek!

Verbouwingslening

Wil je een verbouwingslening aanvragen? Ben je aan het overwegen om jouw eigen woning te verbouwen en zoek je daarvoor extra financiering? Dit kun je doen om meer leefruimte te creëren, een nieuwe keuken te bouwen of om jouw woning te verduurzamen door te isoleren en te voorzien van zonnepanelen.

Diverse financieringsmogelijkheden

Voor een verbouwing kun je jouw spaargeld aanspreken, verbouwen met geld uit een schenking, het afsluiten van een extra hypotheek of een lening. Gaat jouw voorkeur uit naar een verbouwingslening?

Wij zijn een tussenpersoon en dus niet de bank zelf. Bij ons krijg je onafhankelijk advies en wij geven aanbevelingen over alle opties, in plaats van slechts enkele mogelijkheden.

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van de verbouwing. Het is ook van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld ga je vermogensheffing betalen. Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Je doet er dan wellicht beter aan om jouw eigen geld hiervoor aan te spreken. 

Verbouwingslening vanaf 3,6%

Een lening waarvoor je niet naar de notaris hoeft en ook géén afsluitkosten betaald. Bij Goedlenen.nl kun je een lening afsluiten wanneer je in loondienst werkzaam bent, maar ook als zelfstandig ondernemer.

Geld lenen voor een verbouwing bij Goedlenen.nl heeft verschillende voordelen. Wij kijken samen met jou naar de best passende oplossing. Je kunt bij de Verbouwingslening uit 2 kredietvormen kiezen. Hieronder een toelichting op de beide kredietvormen.

Persoonlijke lening

 • Vaste looptijd (12-180 maanden);
 • Boetevrij aflossen ( meestal niet bij een looptijd langer dan 120 maanden);
 • Lenen tot 78-jarige leeftijd;
 • Vast rentetarief;
 • Ook voor ondernemers in privé.

Doorlopend krediet

 • Aflossen en weer opnemen;
 • Variabele rente & looptijd;
 • Altijd boetevrij aflossen;
 • Vaste looptijdsvariant;
 • Ook voor ondernemers in privé.

Renteaftrek

Alléén de te betalen rente van een persoonlijke lening komt in aanmerking voor fiscale renteaftrek.

Overige kredietmogelijkheden

Als jij de verbouwing wilt financieren door middel van een tweede hypotheek, moet je rekening houden met de regels voor de hypotheekverstrekking. Je moet bijvoorbeeld voldoen aan de inkomensnormen en de totale hypotheek moet binnen 100% van de marktwaarde van de woning na verbouwing passen.

Bij een verbouwing voor energiebesparende doeleinden is dat percentage 106%. Niet elke bank heeft deze mogelijkheid! Als jouw huis energiezuiniger wordt dankzij de verbouwing, kom je in aanmerking voor subsidie. Hierbij het belangrijk om te weten is het 1e( telefonisch) oriënterend hypotheekgesprek gratis is. Wil je meer informatie over de verbouwingshypotheek? Gebruik hiervoor het formulier Stel ons hier jouw vraag op deze pagina. 

Verbouwingshypotheek of verbouwingslening

Een verbouwingslening kent een hogere rente dan een verbouwingshypotheek maar je hebt géén aanvullende afsluit- én notariskosten. Deze zitten namelijk al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Op beide leningen mag je de rente fiscaal aftrekken wanneer jij de regels hierover naleeft. Wij informeren je hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Bij een hogere rente geniet je ook van meer renteaftrek. Iets om mee te nemen bij het maken van jouw kredietkeuze. Het is dan belangrijk dat je precies weet welke stappen hiervoor nodig zijn en je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Gunstige voorwaarden

De verbouwingslening mag je bij een looptijd t/m 120 maanden altijd boetevrij aflossen in delen of in 1 keer. Je betaalt géén afsluitkosten en je hebt een scherp rentetarief. Wil je liever een langere looptijd? Dat kan ook. Een looptijd t/m 180 maanden is mogelijk. Wij informeren jou hier graag over.

Makkelijk online een lening afsluiten

Tijdens het invullen van het online aanvraagformulier kun je direct aangeven hoeveel geld je wilt lenen en vul je het gewenste termijnbedrag in. De aanvraag duurt slechts vijf minuten! Na de aanvraag beoordelen wij jouw kredietaanvraag en wanneer akkoord kun je de kredietofferte dag in een beveiligde online omgeving inzien en wanneer je dit wilt afsluiten.

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen ? Wij beantwoorden jouw vragen graag!  Gebruik hiervoor het contactformulier op deze pagina Stel ons hier jouw vraag  en je ontvangt spoedig antwoord van ons. 

 

Verbouwingslening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden    
Totale kredietbedragMaandtermijnJaarlijks kostenpercentageVaste debetrentevoet op jaarbasisDuur krediet in maandenTotale prijs lening
€ 10.000,-€ 164,535,9%5,9%72€ 11.846,16
€ 15.000,-€ 236,794,4%4,4%72€ 17.048,88
€ 25.000,-€ 389,173,9%3,9%72€ 28.020,24
€ 50.001,-€ 771,883,6%3,6%72€ 55.575,36
€ 75.000,-€ 1.164,373,8%3,8%72€ 83.834,64
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel Tarieven per 10.08.2020