let op geld lenen kost geld
De Verbouwingslening

De Verbouwingslening

Een lening zonder aanvullende kosten en mét fiscale renteaftrek!

De Verbouwingslening: financier je verbouwing met Goedlenen.nl

Wil je een Verbouwingslening aanvragen? Voor het verbouwen of verduurzamen van de eigen woning hebben wij de persoonlijke lening en de Groene Lening met looptijden t/m 180 maanden. De betaalde rente is hierop fiscaal aftrekbaar. Wil je iets meer flexibiliteit en is de renteaftrek voor jou minder belangrijk? Vraag dan een Flex & Zeker Lening aan. Lees  verder als je hierover meer wilt weten.

Vrijblijvende offerte Verbouwingslening aanvragen ➜

2e hypotheek

Diverse financieringsmogelijkheden

Voor een verbouwing kun je jouw spaargeld aanspreken, verbouwen met geld uit een schenking, het afsluiten van een extra hypotheek of een lening. Gaat jouw voorkeur uit naar een Verbouwingslening?

Wij vergelijken meerdere kredietverstrekkers op basis van jouw aanvraaggegevens en wensen.

De Verbouwingslening heeft een scherp rentetarief en de betaalde rente is fiscaal aftrekbaar.

Wij berekenen de meest gunstige Verbouwingslening voor jou

 

Vrijblijvend een Verbouwingslening aanvragen ➜

De Verbouwingslening kent een scherp rentetarief

Een lening waarvoor je niet naar de notaris hoeft en ook géén afsluitkosten betaalt. Bij Goedlenen.nl kun je een Verbouwingslening aanvragen als er sprake is van: (tijdelijk)  loondienstverband, zelfstandig inkomen, pensioengelden, inkomen uit IVA,WIA, WAO, alimentatie, etc. Twijfel je of jouw inkomen ook wordt meegerekend? Bel of mail ons even, dan weet je het direct.

Als je via onze bemiddeling geld leent voor een verbouwing, dan kijken wij samen met jou naar de best passende kredietoplossing  op basis waarvan je een vrijblijvende kredietofferte ontvangt. Je kunt bij de Verbouwingslening kiezen uit drie kredietvormen. Hieronder een toelichting op de deze kredietvormen.

Persoonlijke lening, de Groene lening of de Flex & Zeker Lening

De persoonlijke lening

Een lening waarbij je kiest voor zekerheid. Een vast rentetarief, een vaste looptijd, keuze in looptijd t/m 180 maanden, boetevrij aflossen, het leenbedrag wordt direct uitgekeerd, je mag altijd boetevrij aflossen en je bent geen aanvullende afsluitkosten verschuldigd.

 • Vaste looptijd (12-180 maanden);
 • Boetevrij aflossen;
 • Lenen tot 81-jarige leeftijd;
 • Vast rentetarief;
 • Ook voor ondernemers in privé.

De Groene lening

Een persoonlijke lening precies afgestemd op woningverbetering, verduurzaming van je woning. Je toont vooraf aan waarvoor je de lening wilt afsluiten. Vb. zonnepanelen en een warmtepomp.

De factuursom wordt gefinancierd. Looptijden t/m 180 maanden, geen aanvullende afsluitkosten en een extra scherp rentetarief.

Op dit moment kunnen wij helaas de Groene lening tijdelijk niet aanbieden maar dit zal spoedig hersteld zijn. Je kunt hiervoor gewoon een aanvraag indienen voor zover je niet direct het geld nodig hebt. Ook kunnen wij alternatieven met jou doornemen.

De Flex & Zeker Lening

 • De 1e 24 maanden aflossen en weer opnemen;
 • Vaste rente;
 • Looptijd maximaal 120 maanden;
 • Altijd boetevrij aflossen;
 • De betaalde rente is niet fiscaal aftrekbaar
Besparen Verbouwingslening

Rentaftrek

Voor zowel de persoonlijke lening als de Groene lening geldt dat je de betaalde rente volgens de fiscale spelregels kunt aftrekken, net zo als bij de belastingaangifte voor de betaalde hypotheekrente. Bij beide kredietvormen moet je dit aantonen wanneer de Belastingdienst tijdens de controle van jouw belastingaangifte hierom vraagt.

Let op!
Bij de Groene lening is de leensom altijd gelijk aan het factuurbedrag. Dit hoeft bij een persoonlijke lening niet zo te zijn. De hoofdsom van de persoonlijke lening kan uit meerdere leendoelen bestaan. Vb.  €10.000,- waarvan €5000,- voor een warmtepomp (betaalde rente fiscaal aftrekbaar) en €5000,- voor de aanschaf van een auto (hiervan is de betaalde rente niet fiscaal aftrekbaar.

Conclusie
Bij de Groene lening kan het leendoel alleen het verduurzamen van jouw woning  zijn. Bij een persoonlijke lening kan er sprake zijn van meerdere leendoelen zoals: woningverbetering, inlossen lopende lening(en) en overige.

Renteaftrek
Bij de Groene lening mag je de betaalde rente opgeven in Box1, net zoals de betaalde rente van jouw hypotheek. Wanneer de leensom van de persoonlijke lening ook gebruikt is voor een ander doel dan woningverbetering of het verduurzamen van de woning, informeer dan bij jouw Belastingadviseur hoe hiermee om te gaan.

 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
20
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
20
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Overige kredietmogelijkheden

Als jij de verbouwing wilt financieren met een tweede hypotheek moet je rekening houden met de regels voor hypotheekverstrekking. Deze regels zijn anders dan bij een consumptieve geldlening. Je moet bijvoorbeeld voldoen aan de inkomensnormen en de totale hypotheek moet binnen 100% van de marktwaarde van de woning na verbouwing passen.

Bij een verbouwing voor energiebesparende doeleinden is dat percentage 106%. Niet elke bank kent deze mogelijkheid! Als jouw huis dankzij de verbouwing energiezuiniger is  geworden dan kom je meestal in aanmerking voor subsidie.

Wil je meer informatie over de Verbouwingshypotheek? Bel of mail ons voor meer informatie of vraag direct vrijblijvend een offerte aan voor een Verbouwingshypotheek. Het eerste oriënteerde hypotheekgesprek is altijd kosteloos.

Gunstige voorwaarden

De Verbouwingslening mag je altijd  in delen of in 1x boetevrij aflossen. Je betaalt géén afsluitkosten en je hebt een scherp rentetarief. Wil je een lange looptijd? Dat kan. Een looptijd t/m 180 maanden is mogelijk. Wij informeren jou hier graag over.

 

Vrijblijvend Verbouwingslening gesprek aanvragen ➜

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Verbouwingshypotheek of Verbouwingslening

Met welke kredietvorm wil je gaan verbouwen? Een Verbouwingslening kent een hogere rente dan een Verbouwingshypotheek, maar je hebt géén aanvullende afsluit- én notariskosten. Deze zitten namelijk al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Op beide leningen mag je de rente fiscaal aftrekken wanneer jij de regels hierover naleeft. Voor meer informatie vernemen wij graag van jou of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Een hogere rente betekent ook méér renteaftrek. Iets om mee te nemen bij het maken van jouw kredietkeuze. Het is dan belangrijk dat je precies weet welke stappen hiervoor nodig zijn en je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Geld lenen en een betalingsproblemen of nog een betalingsregeling lopen? Als er sprake is van een ingelopen achterstand en dit is ook bij de BKR vermeld (Ah= Achterstand met herstelcode) en langer dan 1 jaar geleden dan kunnen wij een aanvraag bespreekbaar maken.

Is er een achterstandscodering op een afgeloste lening langer dan 2 jaar geleden? Op basis van maatwerk kan dit worden voorgelegd. Zijn er  zichtbare lopende of een afgeloste deurwaarderscodering(en), een lopende achterstandsvermelding(en) e.d. dan hebben helaas geen kredietmogelijkheden voor jou.

Makkelijk online een lening afsluiten

Tijdens het invullen van het online aanvraagformulier kun je direct aangeven hoeveel geld je wilt lenen en hoeveel je maandelijks wilt terugbetalen. Na de aanvraag beoordelen wij jouw kredietaanvraag en bij een akkoord kun je de kredietofferte binnen 1 werkdag in een beveiligde online omgeving inzien en bij akkoord afsluiten.

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen? Wij beantwoorden jouw vragen graag! Klik op een van de gewenste knoppen op deze pagina en wij nemen vrijblijvend contact met jou op. Natuurlijk kun je ons ook bellen. Wij luisteren graag! 

Kosteloos oriënterend gesprek aanvragen

Vrijblijvend gesprek voor een Verbouwingslening aanvragen ➜

Veelgestelde vragen over Verbouwingsleningen

Moet ik kiezen voor een Verbouwingslening of een Verbouwingshypotheek?

Wanneer je een hypothecaire lening afsluit moet je rekening houden met afsluitkosten en meestal ook aanvullende kosten, zoals: taxatiekosten, notariskosten etc. Dit heb je niet wanneer je een Verbouwingslening afsluit. De afsluitkosten zitten al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Benieuwd naar wat het beste bij jouw situatie past? Vraag dan een vrijblijvend 1e hypotheekgesprek aan! Tip! Informeer ook eens naar onze  Groene lening als je wilt verduurzamen.

Ik wil €10.000,- lenen om te verbouwen. Is een Verbouwingshypotheek dan een verstandige keuze?

Wanneer je een aanvullende hypotheeklening afsluit betaal je kosten zoals afsluitkosten. Gezien de hoogte van het gewenste bedrag is een Verbouwingslening meestal voordeliger. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Kan ik de rente fiscaal aftrekken?

In tegenstelling tot een Verbouwingshypotheek staat bij een Verbouwingslening jouw woning niet als onderpand. Wanneer het doel, woningverbetering, hetzelfde is dan is de betaalde rente fiscaal aftrekbaar bij beide leenvormen. Let op! Niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering. Informeer bij ons, vraag het aan jouw belastingadviseur of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Mag ik op een Verbouwingslening boetevrij aflossen?

Op een aflopende lening zoals een persoonlijke lening mag je boetevrij aflossen. Tip! Lees op onze site eens verder over alle kredietmogelijkheden om je woning te verbouwen of bel ons.

Wanneer ik bij jullie een Verbouwingslening aanvraag, moet ik dan advieskosten betalen?

Een Verbouwingslening valt onder consumptief krediet waarbij de kosten van het product al in het jaarkostenpercentage verwerkt zitten. Hierin zitten ook onze kosten. Je bent aan ons dan ook géén aanvullende afsluitkosten verschuldigd.

Mag ik mijn lopende lening samenvoegen met de Verbouwingslening?

Ja, dat mag. Bij een hogere leensom geldt meestal een lager rentetarief. Let wel op met eventuele (lopende) renteaftrek in Box1.

Een lopende lening met als leendoel een auto samenvoegen met de aangevraagde Verbouwingslening zal je wellicht een lagere rente en maandtermijn opleveren. Of de Belastingdienst dan zomaar voor het verbouwingsdeel de renteaftrek zal (blijven) toestaan is de vraag.

Het niet samenvoegen is hierbij meestal de verstandigere keuze. Leg dit anders eens voor aan jouw belastingadviseur.

Verder moet je stil staan bij rente op rente. Het leendeel dat al voor een groot gedeelte is afgelost samenvoegen met een nieuwe lening met een (veel) langere looptijd levert je (meestal) geen besparing op maar kost je geld. Niet onbelangrijk, daarbij is er sprake van 2 verschillende leendoelen.

De auto zal een keer vervangen moeten worden. Het afbouwen van de leenschuld is bij een autofinanciering dan ook extra belangrijk. De maximale looptijd wordt dan ook medebepaald aan de hand van het doel van de lening. De maximale looptijd van een autolening is dan ook korter dan bij een lening voor het verduurzamen van een eigen woning.

Kunnen jullie een beter voorstel doen dan mijn eigen bank?

Dat weten wij niet. Meestal biedt een bank alleen haar eigen kredietproduct aan. Wij werken samen met meerdere kredietverstrekkers. Wij kunnen dan ook goed vergelijken op rente en voorwaarden. Vaak resulteert dit in een scherpere aanbieding.

Informatie over Verbouwingshypotheek

Is een Verbouwingslening niet passend voor jouw verbouwingssituatie en wil je eerst meer weten over andere financieringsvormen?
Bel ons vrijblijvend en of bekijk eens onze pagina over de Verbouwingshypotheek.

Meer over (Verbouwings)hypotheken ➜

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 73 reviews

 • Avatar Kitty Kikkert ★★★★★ in de afgelopen week
  Prettige ervaring! Fijn contact, goede informatie, snelle persoonlijke service.
 • Avatar Kirsten Orsel ★★★★★ een week geleden
  Goede dienstverlening! Ben erg snel en duidelijk geholpen met een financiering, Roland heeft geduldig gezorgd voor een snel akkoord bij de bank.
 • Avatar mies Jor ★★★★★ 4 weken geleden
  Vriendelijke mensen en zeer goede service.

Handige tips