let op geld lenen kost geld
Lening voor zonnepanelen: een slimme investering of niet?

Een goedkope lening voor Zonnepanelen

Bespaar op Stroom & Rente

Lening voor zonnepanelen: een slimme investering of niet?

Steeds meer mensen zien in dat je flink kunt besparen op de kosten voor gas en licht door nieuwe energiebesparende maatregelen. Daarbij speelt verduurzaming ook een rol en zonnepanelen zijn erg milieuvriendelijk.

Zonnepanelen zijn niet gratis en dat is dan direct een nadeel. Ook kunnen er aanvullende (verbouwings-)kosten bij komen alvorens ze te kunnen gebruiken.Wil jij weten of het gunstig is om een lening voor zonnepanelen af te sluiten? Lees dan verder of neem direct contact op met ons voor advies!

Sparen of lenen voor zonnepanelen?

Er zijn uiteraard meerdere manieren om zonnepanelen te financieren. Wanneer je zonnepanelen wilt aanschaffen kun je daarvoor het bedrag sparen of wanneer je liever een eigen buffer aanhoudt kun je hiervoor ook een lening afsluiten. Heb je een koopwoning? Kies dan de juiste leenvorm om de betaalde rente fiscaal te kunnen aftrekken. Voor huurwoningen heb je eerst vergunning nodig van de huiseigenaar. Voor meer praktische informatie over zonnepanelen kan je altijd de website van de consumentenbond raadplegen.

Direct aanvragen

Lagere maandlasten

Je kunt voor je zonnepanelen een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten. Wanneer je een koopwoning hebt, mag je de rente die je hebt betaald aftrekken wanneer je jouw IB-aangifte invult. Alleen de betaalde rente op een persoonlijke lening is fiscaal aftrekbaar en hierdoor worden je maandlasten ook lager. Mooi toch?

Bereken besparing bij lenen voor zonnepanelen

Wanneer je voor je zonnepanelen een lening afsluit zal het langer duren voordat je de kosten van de zonnepanelen hebt terugverdiend. Naast de aanschafkosten van de zonnepanelen betaal je namelijk ook rente. Zorg dat je alle kosten (dus ook de te betalen leenrente) opneemt en bereken goed hoeveel jouw totale besparing op je elektriciteitsrekening is elke maand.

Extra rente besparen?

Je wilt een lening voor zonnepanelen gaan afsluiten? Heb jij al lopende leningen? Laat je dan ook direct uitrekenen hoeveel je hierop kunt besparen. Meestal is er rentevoordeel te behalen en waardoor je naast energiebesparing ook op je lopende lening(en) rentekosten bespaart!

Even opletten

Je wilt de zonnepanelen financieren en hebt al leningen lopen? Let dan goed op! De rente op het leendeel voor de aanschaf van zonnepanelen is fiscaal aftrekbaar. Heb je al een lopende lening voor bijvoorbeeld een auto? Dan is het niet verstandig deze twee leningen samen te voegen.

Waarom leningen niet samenvoegen?

1. Verschil in levensduur

Een auto zal eerder vervangen moeten worden dan de zonnepanelen. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat het samengevoegde deel van de autolening nog openstaat en je alweer toe bent aan een andere auto. Er is dan sprake van geen gelijke economische levensduur tussen de auto en de zonnepanelen.

2. Verval renteaftrek

Door leningen samen te voegen heb je een hogere kredietsom en hierdoor een lage rente. Meestal klopt dit. Heb je op de samen te voegen leningen allebei recht op renteaftrek dan zal dit normaliter geen problemen geven.

De Belastingdienst zal alleen niet zomaar akkoord gaan met het verzoek tot renteaftrek wanneer een lening zonder renteaftrek (BOX3) samengevoegd wordt met een lening waarop wel rentaftrek (BOX1) van toepassing is.

Hoe dan wel?

Je sluit een lening af voor de zonnepanelen waarop de rente fiscaal aftrekbaar is en daarnaast sluit je, wanneer dit jou een besparing oplevert, met een aparte nieuwe lening de (auto)lening over.

Conclusie

Heb je eigen geld? Dan hoef je hiervoor geen lening af te sluiten. Meerwerk ten behoeve van aanpassingen in de meterkast, het behouden van een buffer voor onvoorziene kosten en dergelijke kunnen je ook doen besluiten geld te lenen. Wanneer je dit wilt, helpen wij jou graag aan een goede en goedkope lening. Heb je ook lopende leningen en wil je gunstige voorwaarden? Wij rekenen dan graag vrijblijvend voor je uit of het voordeliger is om deze lening(en) over te sluiten.

Tenslotte is het belangrijk om te weten dat je bij ons geen aanvullende afsluitkosten betaalt voor het afsluiten van een lening voor zonnepanelen en/of bij het oversluiten van je lopende lening(en). Wij worden hiervoor rechtstreeks door de bank betaald en de kosten zitten verwerkt in het rentepercentage op het contact.Wil je direct weten welke kredietmogelijkheden wij jou kunnen aanbieden? Klik dan op onderstaande aanvraag-knop. Wij spreken je graag!

Direct aanvragen

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

  • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
    Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
  • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
    Zeer behulpzaam, fijn contact!
  • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
    Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!