Starter

Particulier hypotheek

Begin goed

Starter

Je bent op zoek naar je 1e eigen woning? Wij werken samen met een breed aanbod aan hypotheekverstrekkers waarbij een startershypotheek afgesloten kan worden.

Sinds 2013  komen alleen een annuïteiten- of lineaire hypotheek voor fiscale renteaftrek in aanmerking. Bij een startershypotheek maak je een keuze uit 1 van deze 2 hypotheekvormen.

Naast de startershypotheek kan er ook sprake zijn van een starterslening. De starterslening is een aanvullende hypotheek om het bedrag dat je tekortkomt om de woning te kunnen kopen ermee aan te vullen. De maximale hypotheek + de starterslening tezamen vormen de volledige hypotheeksom waarmee je de woning kunt aankopen.

Een starterslening wordt via de gemeente en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVN) afgesloten. Je leent dus een aanvullend bedrag bij de gemeente en het SVN. De eerste 3 jaar hoef je over de starterslening geen rente en aflossing te betalen. Heb je hierin interesse? Wij rekenen het graag voor je uit.

Wanneer je een startershypotheek afsluit toets je ook of je in aanmerking komt voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) geeft de Nationale Hypotheek Garantie af aan de bank waarbij je de hypothecaire lening afsluit.

De bank waarbij je de hypothecaire lening afsluit loopt hierdoor minder risico en zal dan ook aan jou een lager rentepercentage aanbieden. Elk jaar wordt de maximale hypotheek voor Nationale hypotheek Garantie vastgesteld. Dit jaar is de maximale hypotheek inclusief bijkomende kosten voor aankoop gesteld op €245.000,-

Of jij in aanmerking komt voor een Starterslening zoeken wij graag voor je uit. Wij praten je graag bij in een oriënterend gratis adviesgesprek.