let op geld lenen kost geld
Lening oversluiten

Lening oversluiten?

Verstuur vrijblijvend jouw kredietaanvraag - Wij vergelijken meerdere banken - Je ontvangt de beste offerte op maat binnen 24 uur

Lening oversluiten

Tip! Sluit jouw doorlopend krediet over.

Waarschijnlijk is het jou ook al opgevallen dat de leenrente stijgt? Het blijft lastig te voorspellen wanneer het lenen van geld weer goedkoper zal worden. Tip! Heb je nu een doorlopend krediet? Als je deze oversluit naar een persoonlijke lening voorkom je in ieder geval dat de rente nóg verder kan stijgen.

Een persoonlijke lening mag je óók boetevrij aflossen. Je kiest dus voor zekerheid en als de rente in de toekomst weer gaat dalen kunt een nieuwe lening aanvragen waarmee je de lopende lening oversluit. Direct weten waar je aan toe bent?  Vraag hieronder dan vrijblijvend jouw kredietofferte aan.

De Flex & Zeker Lening

Als je flexibel wilt opnemen en aflossen dan hebben wij nu voor jou de Flex & Zeker lening. Een nieuw kredietproduct waarbij de positieve kenmerken van een doorlopend krediet en persoonlijke lening zijn samengevoegd.

Kenmerken: 1. de 1e 24 maanden vrij om geld op te nemen en terug te storten, 2. na 24 maanden alleen nog aflossen, 3. vanaf de 1e termijn een vast rentetarief, een maximale looptijd van 120 maanden.

 

2e hypotheek

In loondienst of Zelfstandige?

Ben je particulier of zelfstandig ondernemer en geïnteresseerd in het oversluiten van jouw lening? Bij ons ben je als ZZP’er ook van harte welkom. Wij werken samen met meerdere kredietverstrekkers en daarbij hebben wij ook maatwerkleningen voor ingewikkelde kredietvragen. Niet alles kan maar wij doen graag ons best voor jou. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem bij vragen contact met ons op.

Waarom een lening oversluiten?

Als je meerdere kleine leningen hebt lopen raak je vaak het overzicht kwijt. Ook is een kleine lening meestal duurder dan een grote lening. Als vuistregel hanteren wij dat hoe hoger de lening hoe lager het rentetarief. Het is meestal voordeliger als je 1 lening afsluit.

Als je een lening(en) oversluit, sluit je een nieuwe lening af voor een bedrag waarmee je (alle) bestaande leningen aflost. De uitkomst is dan 1 lening met een lager rentetarief en daardoor een kortere looptijd.  Je bent eerder van jouw lening af.  Klik hier voor een berekening.

Wanneer je naast het oversluiten ook geld in handen wenst dan verhoog je de kredietsom met het door jou gewenste bedrag in handen.

Let op! Het oversluiten van een lopende lening(en) is meestal eenvoudig te regelen. Niet altijd levert het oversluiten van een lening voordeel op ondanks een zichtbaar lager renteaanbod. Ook de  combinatie van een lagere rente en een langere looptijd dan de resterende looptijd van de oude lening kan ervoor zorgen dat je niet goedkoper uit bent.

Wij rekenen het graag voor je uit zodat je op een later tijdstip niet voor verrassingen komt te staan.

Besparen Verbouwingslening

Persoonlijke lening

+     Vaste looptijd (12-180 maanden)

+     Boetevrij aflossen

+     Lenen tot 81-jarige leeftijd

+     Vast rentetarief

+     Ook voor ondernemers in privé

Direct aanvragen

Doorlopend krediet/ Flex & Zeker Lening

+   1e 24 maanden aflossen en weer opnemen

+   Vaste rente (óók de 1e 24 maanden)

+   Altijd boetevrij aflossen

+   Looptijd maximaal 10jr

+   Rente niet fiscaal aftrekbaar

Direct aanvragen  

Renteaftrek

Wil jij de jouw woning verbouwen en tegelijkertijd verduurzamen. Alléén de te betalen rente van een persoonlijke lening komt in aanmerking voor fiscale renteaftrek. Wij informeren jou hier graag over.

 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Welke leningen oversluiten?

Je kunt in principe elke lening oversluiten. Naast een doorlopend krediet oversluiten of een persoonlijke lening oversluiten, kun je ook andere kredietvormen oversluiten, zoals: creditcards, verzendhuiskredieten, roodstandkredieten, een studielening etc. Een geoorloofde roodstandfaciliteit op je privérekening en verzendhuiskredieten kennen meestal een hoge rente en lenen zich goed voor oversluiten.

Lening vandaag oversluiten 

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Fiscaliteit bij lening oversluiten

Heb jij jouw over te sluiten lopende lening gebruikt voor woningverbetering en hierdoor recht op renteaftrek? Geef ons dit altijd door! Wij controleren dan of de renteaftrek door het oversluiten problemen gaat opleveren. Vooral wanneer je wilt gaan samenvoegen is dit van belang. Wij informeren jou hier graag over. Je kunt ook de site van de Belastingdienst hierover raadplegen of jouw belastingadviseur.

Onvoldoende inkomen en nu?

Je hebt één of meerdere lopende leningen oversluiten omdat je een lagere rente en/of lager maandtermijn wenst? Jouw kredietaanvraag afgewezen vanwege onvoldoende leencapaciteit? Als je alleen wilt oversluiten en geen geld in handen wenst dan kunnen wij je op basis van een speciale acceptatierichtlijn meestal toch van dienst zijn.

Wanneer oversluiten het klantbelang dient zoals een lagere rente dan gelden hiervoor speciale ruimere richtlijnen. Vaak zijn er dan toch kredietmogelijkheden om de lening(en) over te sluiten. Klik hierna op de link en bij het invullen van het aanvraagformulier kies je voor het doel: Oversluiten lening(en).

Verbouwingshypotheek

+     Lagere rente

+     Looptijd t/m 30 jaar

+     Fiscale renteaftrek mogelijk

+     Lagere maandtermijn mogelijk

    Boetevrij aflossen mogelijk*

    Notariskosten*

    Taxatiekosten*

– – Bemiddelingskosten**

*Afhankelijk van de voorwaarden

**Mee te financieren en fiscaal aftrekbaar

Direct aanvragen

Verbouwingslening

+   Géén bemiddelingskosten

+   Géén notariskosten

+   Geén taxatiekosten

+   Looptijd t/m 15 jaar

+   Fiscale renteaftrek mogelijk*

  Boetevrij aflossen t/m 10 jaar

  Hoger rentetarief*

  Kortere looptijd

  Hoger maandtermijn

* Hogere rente geeft meer renteaftrek

Direct aanvragen  

Wetgeving

Volgens de huidige wet- en regelgeving moeten wij jouw huidige financiële en persoonlijke situatie eerst toetsen alvorens wij jou een kredietvoorstel mogen aanbieden. Wij proberen je hiermee het meeste werk uit handen te nemen, zodat een omzetting je zo weinig mogelijk tijd kost.

Lening in het ZZP

Bij ons ben je ook van harte welkom als ZZP’er  Als ZZPér kunt je bij ons een lening afsluiten voor privé doeleinden. Geld lenen als ZZP’er kan namelijk erg lastig zijn. Wij hebben nette voorwaarden, zoals dat jouw onderneming minstens 24 maanden bestaat, en er een positieve cashflow is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Géén kosten

Je betaalt ons géén aanvullende afsluitkosten. In de rentevergoeding van de consumptieve kredietovereenkomst zitten onze kosten namelijk al verwerkt.

Lening oversluiten met een (tweede) hypotheek?

Ook hierin zijn wij jou graag van dienst. We werken samen met alle hypotheekverstrekkers. Bij een (tweede) hypotheek betaal je aan ons wel bijkomende kosten zoals: afsluitkosten, notariskosten etc. Hoe hoog en welke kosten hiermee extra gemoeid zijn vertellen wij je graag tijdens een oriënterend  (telefonisch)vrijblijvend hypotheekgesprek. Dit 1e gesprek is bij ons altijd kosteloos. Interesse? Vraag dan direct een  oriënterend hypotheekgesprek aan.

Je vindt op onze pagina verbouwingshypotheek aanvragen meer informatie over een (tweede) hypotheek. Klik hier voor meer informatie. Wil je liever meer weten over een Verbouwingslening? Lees er meer over op onze website.

Lening direct oversluiten? Vraag binnen 5 minuten een kredietofferte aan➜

Geïnteresseerd in het oversluiten van jouw lopende lening?

Wij rekenen graag voor je uit of het oversluiten van de lening je voordeel oplevert. Een persoonlijke lening oversluiten of een doorlopend krediet? Klik voor een vrijblijvende offerte op de aanvraagknop en je weet dezelfde dag jouw kredietmogelijkheden. Heb je eerst een vraag? Bel of mail ons en wij informeren je graag.

Vrijblijvend telefoongesprek aanvragen ➜

Tips voor oversluiten van jouw lening

Besparen door dure lening(en) over te sluiten

Laat ons voor jou uitrekenen of het oversluiten of samenvoegen van lopende leningen jou rentevoordeel oplevert. Klik hier om te berekenen hoeveel jij kunt besparen.

Leningen samenvoegen

Als je meerdere leningen hebt lopen dan is oversluiten bijna altijd een goed idee. Als je alle leningen omzet naar één lening, bespaar je meestal flink op de rentekosten. Ook geeft 1 lening je meer overzicht. Laat je hierover wel goed voorlichten. Samenvoegen levert niet altijd voordeel op. Wij rekenen dit graag vrijblijvend voor je uit.

Kies voor de laagste rente

Meestal is de goedkoopste aanbieder ook de beste keuze. In de basis verschillen de voorwaarden namelijk niet zoveel.

Jouw huidige lening is gebruikt voor woningverbetering?

Vaak wil men geen advies bij het oversluiten van een lening. Dit is ook niet altijd noodzakelijk. Heb je lopende leningen die je wilt oversluiten waarvan 1 of meerdere leningen zijn gebruikt voor woningverbetering en je trekt de betaalde rente af in BOX1?

Dan is het raadzaam je hierover goed te laten informeren omdat dit namelijk negatieve gevolgen kan hebben voor jouw renteaftrek. Met het correct oversluiten van jouw lening(en) helpen wij je graag.

Kies een persoonlijke lening bij oversluiten

Een persoonlijke lening is naar onze mening de beste keuze wanneer je 1 of meerdere leningen wilt oversluiten. Je lost namelijk een vast bedrag af, je kunt afgeloste bedragen niet meer opnemen en de rente en looptijd staan vast. Zo weet je zeker dat je de lening ook echt aflost en leen je niet meer dan nodig is. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Oversluiten loont niet altijd!

Soms lijkt het mooier dan het is. Bij een persoonlijke lening betaal je op basis van annuïteiten in het begin van de looptijd de meeste rente. Tijdens de looptijd wordt het rentedeel in de maandtermijn steeds kleiner en neemt het aflossingsdeel toe. Als de rente grotendeels betaald is dan kan het oversluiten naar een nieuwe lening (ondanks dat je op papier een lagere rente hebt) jou toch geen of noemenswaardig rentevoordeel opleveren.

Vuistregel: vergelijk dit eenvoudig door de exacte restantlooptijd te vermenigvuldigen met de maandtermijn van de huidige lening. De uitkomst vergelijk je met het totale brutobedrag  op de nieuwe kredietofferte. Tevens kijk je naar het verschil tussen de huidige en de nieuwe maandtermijn.

Als het verschil nihil is dan heeft geen zin of de voorwaarden moeten beter zijn. Vergeet dit dan ook niet in de vergelijking mee te nemen. Vb. wel of geen standaard overlijdensrisico en/of de mogelijkheid tot termijnaanpassing na extra aflossing.

Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening?

Is er sprake van een doorlopend krediet? Dan loont het zich bijna altijd om dit krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening voor zover je het niet bezwaarlijk vindt dat je afgeloste bedragen niet weer kunt opnemen. Momenteel zijn bijna alle kredietverstrekkers gestopt met het aanbieden van  doorlopende kredieten.

De flexibiliteit van een persoonlijke lening is weliswaar minder maar daarvoor krijg je wel meer zekerheid terug. Het uitgangspunt blijft hierbij natuurlijk dat het oversluiten je geld oplevert.

Is de rentestand bij aanvang of op het moment van oversluiten laag dan is de kans dat de rente tijdens de looptijd een keer zal stijgen reëel. Hou je niet van renteschommelingen en onzekerheden dan is dat een goed moment om te kiezen voor een persoonlijke lening.

Stel dat het doel van de lening woningverbetering is dan zal (wanneer je voor renteaftrek in aanmerking wilt komen (Box1)) de keuze een persoonlijke lening moeten zijn. Alleen een lening met als doel woningverbetering, een vaste rente en looptijd komt in beginsel voor renteaftrek in aanmerking.

Sluit je een lening af  op het moment dat er een hoge rente gevraagd wordt en/of je wenst flexibiliteit en een snelle terugbetaling dan kan een doorlopend krediet de betere keuze zijn. Bij een doorlopend krediet is de rente namelijk variabel en daalt of stijgt mee met de marktrente.

Helaas zijn nagenoeg alle kredietverstrekkers  gestopt met het aanbieden van het doorlopend krediet. Er is  wel een nieuw variant. De Flex & Zeker Lening. Vanaf de 1e termijn een vaste rente en looptijd waarbij je de 1e 24 maanden wel de mogelijkheid hebt van opnemen en aflossen. Daarna los je de lening in gelijke termijnen af.  Klik hier voor meer informatie over de Flex & Zeker Lening.

Welke kredietvorm, wel of geen renterisico, het leendoel of bijvoorbeeld hoe snel kun je een lening terugbetalen zijn allemaal keuzes die zullen leiden tot de kredietvorm die het beste bij jou past. Deze keuzes kun je zelf maken maar als je dit wilt helpen wij jou hier graag bij.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!

Handige tips