Lening oversluiten

Lening oversluiten

Sluit lening(en) over - Voeg leningen samen - Bespaar op rente - Eerder van je lening af

Lening oversluiten

Bedrag:
Looptijd:
Show more results

Je hebt lopende lening(en) en wilt deze oversluiten? Wij zien graag of wij jou een voordeliger krediet kunnen aanbieden.

De meest voorkomende kredietvormen zijn een doorlopend krediet  en een persoonlijke lening Voor beide  kredietvormen hebben wij scherpe rentetarieven. Wanneer de rentevoet laag is leent zich een persoonlijke lening het beste voor het oversluiten. Bij een persoonlijke lening staat de lening namelijk gedurende de looptijd vast. Tevens mag je ook op een persoonlijke lening boetevrij extra aflossen.

Andere kredietvormen

Naast een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zijn er ook andere kredietvormen zoals: creditcards, verzendhuiskredieten,  roodstandkredieten, een studielening etc.  Een geoorloofde roodstandfaciliteit op je privérekening  alsmede verzendhuiskredieten kennen meestal een hoge rente en lenen zich goed tot oversluiten. 

Lening oversluiten naar een persoonlijke lening

Een nieuwe lening met een lagere vaste rente, boetevrij af te lossen én een einddatum. Een nieuwe lening met zekerheid vooraf en met als doel voordeliger dan jouw huidige kredietovereenkomst.

Fiscaal

Heb jij jouw huidige over te sluiten lopende lening gebruikt voor woningverbetering en heb je recht op renteaftrek. Geef ons dit altijd door zodat wij ook voor je nazien of de renteaftrek  door het oversluiten problemen gaat opleveren. Vooral wanneer je wilt gaan samenvoegen is dit van belang.  Wij informeren jouw hier graag over. Je kunt ook de site van de Belastingdienst  hierover raadplegen. 

Je wilt géén persoonlijke lening?

Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een doorlopend krediet, rekenen wij voor je uit hoeveel rentevoordeel  het oversluiten jou gaat opleveren. 

Indien je momenteel een Rentekrediet hebt (geen aflossing) kunnen wij jou hiervoor geen nieuwe aanbieding doen. Op een Rentekrediet zit geen verplicht aflossingstermijn. Een maandtermijn met een rente- en aflossingsdeel laat de schuld dalen en zorgt ervoor dat je krediet eindigt. Dit is volgens de huidige normeringen de basis en daar voldoet een Rentekrediet niet aan. 

Onvoldoende inkomen?

Je hebt 1 of meerdere lopende leningen en wilt deze oversluiten omdat je een lagere rente wenst en/of lager maandtermijn.  Je aanvraag wordt afgewezen vanwege onvoldoende leencapaciteit ( verhouding inkomen/lasten laat geen of de gewenste kredietsom toe)? Als je alleen wilt oversluiten  en geen geld in handen wenst dan kunnen wij op basis van een speciale acceptatierichtlijn wellicht toch van dienst zijn.

Wanneer oversluiten het klantbelang dient  zoals bijv. een lagere rente dan gelden hiervoor speciale ruimere richtlijnen. Niet altijd maar vaak zijn er dan toch mogelijkheden om de lening(en) over te sluiten. 

Wetgeving
Volgens de huidige wet en regelgeving moeten wij jouw huidige financiële en persoonlijke omstandigheden eerst toetsen alvorens wij jou een kredietvoorstel mogen aanbieden. Wij proberen het meeste werk voor je uit handen te nemen zodat een omzetting je zo weinig mogelijk tijd vergt.

Géén kosten.
Je betaalt ons geen (aanvullende) afsluitkosten. In de rentevergoeding van de kredietovereenkomst zitten onze kosten al verwerkt.

Liever een 2e hypotheek?

Ook hierin kun wij jou van dienst zijn. Werkzaam met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Bij een hypotheek komen wel afsluitkosten om de hoek, eventuele notariskosten etc. echter een 1e infogesprek is altijd gratis.  Vraag dan hiervoor een gratis (telefonisch) oriënterend hypotheekgesprek aan. Je kiest op deze pagina in het formulier ‘Stel ons hier jouw vraag” voor 2e hypotheek aanvragen. 

Heb je eerst een vraag?
Bel ons of stel je vraag op deze pagina en wij informeren je graag. 

Interesse?
Wij rekenen voor je uit of het oversluiten je voordeel oplevert. Klik voor een vrijblijvende offerte op onderstaande knop en je verneemt meestal dezelfde dag jouw kredietmogelijkheden. 

Wij  ontvangen graag jouw kredietaanvraag en gaan dan voor je aan de slag!