let op geld lenen kost geld
De Groene Lening

De Groene Lening

Jouw woning verduurzamen tegen een scherp rentetarief!

De Groene Lening

De Groene lening  wordt volledig besteed aan de kosten van het verduurzamen van jouw woning. Je toont dit aan met offertes of facturen. Bij een reguliere lening voor bijvoorbeeld het vernieuwen van de tuin is het doel van de lening ook van belang maar dit hoeft verder niet te worden aangetoond. Bij woningverbetering wel de facturen bewaren als je de betaalde rente fiscaal aftrekt. De Belastingdienst kan dit namelijk achteraf gaan controleren.

Jouw woning Verduurzamen?

Met de Groene Lening van het gas af of fors besparen op jouw gasrekening? Het uiteindelijke doel is om Nederland zo snel mogelijk te verduurzamen. Het verduurzamen van de woning is voor iedereen een hele opgave. Ben je eigen huisbezitter en weet je niet waar je moet beginnen?  Op deze pagina informeren wij je hier verder over. Ook gaan wij dieper in op de Groene lening waarmee je eenvoudig tegen een scherp rentetarief de gewenste verduurzaming van je woning kunt financieren. Wij helpen jou hier graag mee.

Woningeigenaar

Als woningeigenaar heb je meerdere financieringsmogelijkheden voor  het verduurzamen van je woning. Dit kan bijvoorbeeld met spaargeld, een extra hypotheek of een (Groene)lening. De Groene lening kan verstrekt worden wanneer je in loondienst bent maar óók als zelfstandig ondernemer. Wel zijn de kredietmogelijkheden bij zelfstandig ondernemers  vooralsnog beperkter.

2e hypotheek

Een extra hypotheek heeft vaak een lager rentetarief. Het afsluiten brengt echter wel extra kosten met zich mee zoals (meestal) taxatie- en afsluitkosten. Mede bepalend is hoe de bestaande hypotheek in elkaar steekt. Wij werken samen met alle hypotheekverstrekkers. Wij informeren je hierover vrijblijvend over in een 1e (telefonisch) hypotheekgesprek  Voor dit hypotheekgesprek betaal je aan ons géén kosten.

De Groene lening

Het verduurzamen van de woning heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. De energietransitie is hiermee in volle gang. De Groene lening sluit hierop aan en dan ook een redelijk nieuwe financieringsvorm. De  Groene lening kent een lager rentetarief dan een reguliere lening. De rente is zeer scherp en benadert dan ook de hypotheekrente maar zonder de extra kosten die meestal bij het afsluiten van een hypothecaire lening gevraagd worden.

Naast het scherpe rentetarief is er ook een looptijd t/m 180 maanden mogelijk en mag je altijd boetevrij aflossen.  Hierdoor vaak de betere en goedkopere oplossing als je geld nodig hebt voor het verduurzamen van de woning.

Zeker bij een ‘kleine’ kredietbehoefte wordt er in de praktijk versneld boetevrij afgelost. Een Groene lening is hiervoor vaak de betere oplossing. Of dit op jouw situatie ook van toepassing is, zoeken wij graag voor je uit!

De Groene lening is aan te vragen vanaf een hoofdsom van € 2.500,- t/m € 75.000,-, afhankelijk van de maximale verstrekking van de kredietverstrekker en jouw energiebesparende maatregelen. Daarnaast is de looptijd van jouw lening minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar (tot €10.000,- maximaal 120 maanden). Zo kun je de looptijd van de lening goed afstemmen op jouw duurzame doelen.

De maximale kredietsom van €75.000,- is de maximale consumptieve kredietgrens per kredietverstrekker. Voor zover het inkomen dit toestaat en een hogere kredietsom beter blijkt dan een hypothecaire variant kan er wel een 2e consumptieve lening bij een 2e kredietaanbieder worden afgesloten. Tezamen kan de hoofdsom dan hoger zijn dan €75.000,-.

Lagere rente

De rente bij een Groene lening is lager. Dit komt omdat het doel bijdraagt tot een lagere leenrisico voor de bank. Achterstanden bij leningen die afgesloten zijn voor het verbeteren van de eigen woning laten in de het klantenbestand van een bank bijna altijd lagere achterstandspercentages zien dan bij andere leendoelen.  Een lager risico betekent meer marge en waarbij men de klant een lagere rente kan aanbieden.

Een bijkomend voordeel is dat bij meerdere met ons samenwerkende kredietverstrekkers ook bij lagere kredietbedragen dezelfde rente wordt aangeboden. Men hanteert 1 laag tarief bij alle hoofdsommen. In de praktijk betekent dit dat vooral bij de lagere kredietbedragen dit voor jou als klant een groot rentevoordeel t.o.v. het rentetarief bij een ‘normale geldlening. Bijvoorbeeld: De rentevoet bij €2.500,- is hetzelfde als bij  €25.000,-

Belangrijke regels bij een Groene lening

1.Je gebruikt de lening voor een energiebesparende maatregel. 2. De bijbehorende offerte wordt voor het verstrekken van de lening ter goedkeuring aangeleverd. 3. Je mag boetevrij versneld aflossen. 4. De uiteindelijke looptijd van de lening bepaal je dus helemaal zelf. 5. De betaalde rente is fiscaal aftrekbaar. 6. De hoofdsom van de lening en de factuur dan wel facturen zijn gelijk.

Belangrijk om te weten is dat ook de betaalde rente op een persoonlijke lening met als leendoel woningverbetering/ verduurzaming, fiscaal aftrekbaar is. Wanneer de rente wel of niet aftrekbaar is leggen wij graag aan je uit of je vraagt de informatie hierover op bij jouw belastingadviseur of kijk een op de site van de Belastingdienst.

Isoleren woning

Als jouw woning gasgestookt wordt dan zorgt een goede isolatie voor een zo laag mogelijk gasverbruik. Dit kun je o.a. realiseren met nieuwe kozijnen, HR++ of Triple glas, dakisolatie, vloerisolatie spouwmuurisolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. De Groene lening is hiervoor een uitstekende keuze.

Wil je zoveel mogelijk gas besparen en in de toekomst helemaal van het gas af zijn? Dit kan bijvoorbeeld door spouwisolatie aan te brengen met een nieuwe hybride gasketel welke je combineert  met een warmtepomp. Wil je volledig van het gas af dan betekent meestal wel een grotere investering. Waarschijnlijk zal hiervoor een 2e hypotheek de betere keuze zijn. Wel kan de Groene lening geschikt zijn als aanvullende lening als mocht blijken dat de waarde van de woning op dat moment niet toereikend is voor de totale gevraagde hypothecaire kredietsom.

Electrische auto

De Groene lening kan ook worden aangevraagd voor een elektrische auto.  Je toont bij de aanvraag de offerte van de aan te kopen auto aan. De lening en het bedrag dat je volgens de offerte aan de dealer moet betalen zijn hierbij gelijk aan elkaar. Afhankelijk van de kredietverstrekker wordt het uit te betalen bedrag aan de dealer overgemaakt of rechtstreeks op jouw bankrekening. De Groene lening geldt alleen voor een volledig elektrische auto. Een hybride is helaas niet mogelijk. Hiervoor hebben wij andere leenvormen zoals bijvoorbeeld de persoonlijke lening.

Persoonlijke lening

Je wilt zelf meer de regie behouden over de verbouwing en geen hypotheek? Als je voor een persoonlijke lening kiest met een looptijd t/m 120 maanden heb jij de regie volledig in eigen hand. Je hoeft (vooraf) géén nota’s aan te leveren, de rente is ook fiscaal aftrekbaar(gelijke voorwaarden als bij een hypothecair krediet en Groene lening) en jij bepaalt zelf hoe en wanneer je de facturen betaald.  Als je er maar voor zorgt dat je de facturen bewaard zodat je bij een eventuele controle door de Belastingdienst  kunt aantonen dat de persoonlijke lening voor woningverbetering gebruikt is.

Een hypothecaire- of Groene lening?

Wij zijn goed in hypotheken en leningen en kijken dan ook graag met je mee welke kredietoplossing het beste bij jouw kredietvraag past. Werkzaam met alle hypotheek- en vele kredietverstrekkers kunnen wij jou optimaal van dienst zijn.

Het 1e (telefonische) oriënterende hypotheekgesprek is kosteloos en bij een consumptieve lening zoals bijvoorbeeld de Groene lening of een persoonlijke lening ben je sowieso geen extra afsluitkosten verschuldigd. Laagdrempelig en voor zover hier behoefte aan is een goede uitleg over welke leenvorm het beste bij jouw kredietbehoefte past!

Groene Lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!