let op geld lenen kost geld
Groene Lening

De Groene Lening

Jouw woning verduurzamen tegen een scherp rentetarief!

Groene Lening

De Groene lening is tijdelijk niet beschikbaar

Wel andere kredietmogelijkheden scherpe rentetarieven waarbij je vooraf geen offertes hoeft aan te leveren. Denk bijvoorbeeld aan de persoonlijke lening. Klik hier om direct een persoonlijke lening aan te vragen.

Bij de Groene lening  dient de krediethoofdsom gelijk te zijn aan de kosten van verduurzamen van de woning. Je toont dit aan door de offertes/facturen hiervan te overleggen. Bij een reguliere lening is  het doel van de lening ook van belang maar dit hoeft verder niet te worden aangetoond. Bij woningverbetering wel de facturen bewaren als je rente fiscaal aftrekt. De Belastingdienst kan dit namelijk achteraf gaan controleren.

Jouw woning Verduurzamen?

Met de Groene Lening van het gas af of fors besparen op jouw gasrekening? Het uiteindelijke doel is om Nederland zo snel mogelijk gasvrij te krijgen. Het verduurzamen van de woning is voor iedereen een hele opgave. Ben je eigen huisbezitter en weet je niet waar je moet beginnen?  Op deze pagina informeren wij jou hierover. Ook informeren wij je over een groene lening waarmee je eenvoudig tegen een scherp rentetarief de gewenste verduurzaming van je woning kunt financieren. Wij regelen graag voor jou de gewenste lening.

Woningeigenaar

Als de woning jouw eigendom is dan heb je meerdere mogelijkheden om de financiering van het verduurzamen van je woning te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld met spaargeld, een extra hypotheek of een lening.

2e hypotheek

Een extra hypotheek zoals een 2e hypotheek zal qua rentetarief het voordeligst zijn. Het afsluiten ervan brengt echter wel extra kosten met zich mee zoals taxatiekosten en aansluitkosten. Dit is wel afhankelijk van hoe de lopende hypotheek in elkaar steekt. Wij werken samen met alle hypotheekverstrekkers. Wanneer je interesse hebt in een extra hypotheek voor het verduurzamen van jouw woning helpen wij jou hier graag mee. Voor het 1e informatieve hypotheekgesprek betaal je aan ons géén kosten.

De Groene lening

Het rentepercentage zal bij een hypotheek meestal voordeliger zijn echter wanneer alle noodzakelijke kosten meegerekend worden zoals taxatiekosten en afsluitkosten kan een Groene lening ondanks een hoger rentetarief toch de betere en ook de goedkoopste oplossing zijn. Ook de woning verzwaren met een extra hypotheek kan een reden zijn.  Zeker bij een ‘kleine’ kredietbehoefte wordt er in de praktijk versneld afgelost. Een Groene lening kan hiervoor de betere oplossing zijn. Wij zoeken dit graag voor je uit!

De Groene lening  is aan te vragen vanaf een hoofdsom van € 2.500,- t/m € 50.000,-, afhankelijk van jouw energiebesparende maatregelen. Daarnaast is de looptijd van jouw lening minimaal 5 jaar en maximaal 15 jaar. Zo kun je de looptijd van uw lening goed afstemmen op jouw duurzame doelen.

Je gebruikt de lening voor een energiebesparende maatregel. De bijbehorende offerte moet door ons zijn goedgekeurd. Je mag boetevrij versneld aflossen. De uiteindelijke looptijd van de lening kan dus korter zijn dan 5 jaar.

Belangrijk om te weten is dat ook de betaalde rente op een persoonlijke lening met als leendoel woningverbetering/ verduurzaming, fiscaal aftrekbaar is. Wanneer de rente wel of niet aftrekbaar is leggen wij graag aan je uit of je vraagt de informatie hierover op bij jouw belastingadviseur of de Belastingdienst.

Isoleren woning

Als jouw woning gasgestookt wordt dan zorgt een goede isolatie voor een zo laag mogelijk gasverbruik. Dit kun je o.a. realiseren met nieuwe kozijnen, HR++ of Triple glas, dakisolatie, vloerisolatie spouwmuurisolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. De Groene lening is hiervoor een uitstekende keuze.

Wil je zoveel mogelijk gas besparen en in de toekomst helemaal van het gas af zijn? Dit kan bijvoorbeeld door spouwisolatie aan te brengen met een nieuwe hybride gasketel gecombineerd met een warmtepomp. Wil je volledig van het gas af dan betekent meestal wel een grotere investering. Waarschijnlijk zal hiervoor een 2e hypotheek de betere keuze zijn. Wel kan de Groene lening geschikt zijn als aanvullende lening als mocht blijken dat de waarde van de woning op dat moment niet toereikend is voor de totale gevraagde hypothecaire kredietsom.

De Groene lening is af te sluiten vanaf €2.500,-. Looptijden t/m 180 maanden zijn mogelijk vanaf minimaal €5.000,- hoofdsom. Je mag boetevrij aflossen en de rentevoet is bij elke hoofdsom gelijk. Als je een Groene lening wilt afsluiten lever je ons vooraf de offertes aan. Aan de hand hiervan wordt de hoofdsom van de lening bepaald. Ook handig bij de belastingaangifte. Je weet namelijk dat de hoofdsom voor 100% is aangewend voor het verduurzamen van jouw woning en de betaalde rente daarmee fiscaal aftrekbaar is.

Persoonlijke lening

Je wilt zelf meer de regie behouden over de verbouwing en geen hypotheek? Als je voor een persoonlijke lening kiest met een looptijd t/m 120 maanden heb jij de regie volledig in eigen hand. Je hoeft niet vooraf nota’s aan te leveren, de rente is ook fiscaal aftrekbaar(gelijke voorwaarden als bij een hypothecair krediet en Groene lening) en jij bepaalt zelf hoe en wanneer de geldstromen lopen. Als je er maar voor zorgt dat je de facturen bewaard zodat bij een eventuele controle door de Belastingdienst je kunt aantonen dat je persoonlijke lening voor woningverbetering hebt gebruikt.

Een hypothecaire- of Groene lening?

Wij zijn goed in hypotheken en leningen en kijken dan ook graag met je mee welke kredietoplossing het beste bij jouw leendoel past. Werkzaam met vele hypotheek- en kredietverstrekkers kunnen wij je optimaal van dienst zijn.

Het 1e (telefonische) oriënterende hypotheekgesprek is kosteloos en bij een consumptieve lening zoals bijvoorbeeld de Groene lening of een persoonlijke lening ben je geen extra afsluitkosten verschuldigd. Laagdrempelig en voor zover hier behoefte aan is een goede uitleg over welke leenvorm het beste bij jou kredietbehoefte past.

Groene Lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-169,467,07,07212.201,12
15.000,-242,805,35,37217.481,60
25.000,-398,024,74,77228.657,44
50.000,-796,044,74,77257.314,88
75.000,-1.207,345,15,17286.928,48
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 10.10.2022

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 54 reviews

 • Avatar John Ganpat ★★★★★ 3 weken geleden
  Ik ben goed geholpen door Goedlenen.Dankjewel.
 • Avatar Richard Dijkstra ★★★★★ 3 weken geleden
  Was top het en supersnel geregeld super goed advies van Roland
 • Avatar Ilse Ten Hagen ★★★★★ 3 weken geleden