Doorlopend krediet

Vind jouw lening in 3 stappen

Flexibiliteit van opnemen en aflossen vanaf 4,8% Gratis advies - Geen afsluitkosten - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice.

Doorlopend krediet

Flexibel lenen

Een doorlopend krediet is een flexibele manier van lenen. Dat is handig wanneer je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt en hoe vaak je geld wilt opnemen. Je kunt opnemen tot aan de kredietlimiet maar dit hoeft niet. Je hebt daardoor geld achter de hand voor onvoorziene uitgaven, zoals bijv. een autoreparatie.

De kenmerken van een doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet spreek je van tevoren af hoeveel je maximaal wilt lenen. Dit noemen wij de kredietlimiet. Je bepaalt zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt van je doorlopend krediet. Naast het opnemen mag je ook altijd boetevrij aflossen en het deel dat is afgelost ook weer opnemen.

Deze kredietvorm kent geen vaste looptijd. Hierdoor kan het voorkomen dat je langer aan het doorlopend krediet vast zit dan je eigenlijk wilt.

Ook de rente is variabel. Deze kan dus tijdens de looptijd dalen maar ook stijgen. Dit is een onzekere factor. Je betaalt maandelijks alleen rente over het uitstaand saldo.

Naast de rente betaal je maandelijks ook een vast bedrag. De maandtermijn bestaat dan ook uit een aflossing- en rentedeel. Extra aflossen mag altijd. Wanneer je hebt afgelost kun je dit ook weer opnemen. Hierdoor stijgt echter de uitstaande schuld en looptijd weer.

Verschillende doorlopende kredieten

Wij bieden diverse vormen van een doorlopend krediet aan zoals een maandtermijn afgestemd op de kredietlimiet of op het uitstaand saldo van het doorlopend krediet. Door verschillende variaties van het doorlopend krediet aan jou aan te  bieden bepaal jezelf welke variant het best bij jou kredietbehoefte past.

Flex & Zeker

Ook kennen wij een doorlopend krediet variant waarbij je zekerheid hebt over de hoogte van het maandbedrag én de looptijd van jouw lening. Je hebt de flexibiliteit om binnen de kredietruimte bedragen op te nemen en je betaalt alleen rente over de opgenomen bedragen. Dit product heet het doorlopend krediet Flex & Zeker.

Bij het Flex & Zeker doorlopend krediet wordt de looptijd vastgesteld op 120 maanden. Handig wanneer je de flexibiliteit van een doorlopend krediet en vooraf inzicht wilt hebben over de duur van het krediet. Het Flex & Zeker doorlopend krediet wordt alleen aangeboden aan particulieren die in loondienstverband werkzaam zijn. Indien je Zelfstandige bent geldt alleen de ‘normale’ variant.

Fiscaliteit

De betaalde rente is niet fiscaal aftrekbaar wanneer je de gelden gebruikt voor woningverbetering. Wanneer je dit wel wilt klik je hier voor uitleg over een persoonlijke lening.

Voordelen doorlopend krediet

Het hele bedrag hoeft niet in één keer te worden opgenomen
Alleen rentebetaling over het opgenomen bedrag
Afgeloste bedragen zijn weer op te nemen
Boetevrij aflossen wanneer jij dit wilt

Nadelen doorlopend krediet

Gemakkelijk weer geld kunnen opnemen
Een variabele rente kan dalen maar ook stijgen
De rente is niet fiscaal aftrekbaar bij woningverbetering of verbouwing eigen woning
De looptijd staat niet vast*

* Zie hierboven de uitleg bij het Flex & Zeker doorlopend krediet

Heb jij behoefte aan een krediet met een kredietlimiet waarbij jezelf bepaalt wanneer en hoeveel je opneemt, je de rente niet fiscaal wilt aftrekken i.v.m. woningverbetering en zelf wilt bepalen wanneer en hoeveel je extra wilt aflossen? Dan is een doorlopend krediet een goede keuze voor jou.

Wij helpen je graag aan de door jou gewenste offerte. Klik op de onderstaande knop voor een gratis offerte.