let op geld lenen kost geld
Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Lenen met een vaste rente - Boetevrij aflossen - Vrijblijvende offerte - Geen afsluitkosten - Geen aanvullende zekerheden - Looptijd t/m 180 maanden mogelijk

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening wordt het bedrag dat je leent direct op je rekening gestort. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Handig wanneer je een grote aankoop gaat doen, zoals bijv. een auto of een nieuwe keuken. Met een persoonlijke lening kies je dus voor zekerheid. Je weet precies waar je aan toe bent en je weet vooraf ook wanneer je de laatste termijn moet voldoen.

Auto

Je kiest dus voor duidelijkheid en zekerheid wanneer je een persoonlijke lening afsluit. Gebruik je de lening voor de aanschaf van een auto? Dan is het verstandig om de looptijd af te stemmen op de economische levensduur van je nieuwe auto. Zo voorkom je dat je nog aan de lening betaalt wanneer je toe bent aan een andere auto. Een persoonlijke lening is dan ook een uitstekende kredietvorm voor de aanschaf van een auto.

Woningverbetering tot 180 maanden

Is jouw bestedingsdoel woningverbetering? Voor het verduurzamen of verbetering van de woning zijn looptijden t/m 180 maanden mogelijk.  Afhankelijk van de kredietverstrekker wordt het geldbedrag uitbetaald nadat je nota’s hebt laten zien waaruit blijkt dat het geleende bedrag aan de woning wordt besteed.

Net zoals bij een hypothecaire lening is dan de door jou betaalde rente fiscaal aftrekbaar. Het doel van de lening moet hierbij woningverbetering of verduurzaming zijn en moet lineair of annuïtair worden afgebouwd. Wij informeren je hier graag verder over. Ook lees je hierover meer op de site van de Belastingdienst. Ook jouw belastingadviseur kan jou hierover informeren.

Kenmerken van de persoonlijke lening

De voordelen:

 1. Vaste rente: De rente blijft gedurende de hele looptijd hetzelfde.
 2. Vaste looptijd: Je weet precies wanneer je lening is afgelost.
 3. Vast maandtermijn: Gelijke maandelijkse betalingen zorgen voor financiële voorspelbaarheid.
 4. Boetevrij aflossen: Je kunt extra aflossen zonder extra kosten.
 5. Geen afsluitkosten: Er zijn geen extra kosten verbonden aan het afsluiten van de lening.
 6. Geen onderpandverplichting: Je hoeft geen onderpand, zoals een huis of auto, te bieden als zekerheid.

Zijn er ook nadelen aan een persoonlijke lening?

De nadelen  zijn beperkt waarvan de belangrijkste is dat je bij een persoonlijke lening de afgeloste bedragen niet weer opnemen. Je zult dan de lening opnieuw moeten afsluiten waarbij het restantsaldo wordt verhoogd met de extra kredietbehoefte. Het kan verstandiger zijn de lopende lening ernaast te laten lopen. Verderop lees je waarom.

Heb je al een lopende lening?

Laat je dan voorrekenen of het niet verstandiger is om het nieuwe leenbedrag ernaast af te sluiten. Als de in te lossen lening al even loopt kan de de rentevergoeding al (grotendeels) door jou betaald zijn. Oversluiten kan dan rente op rente tot gevolg hebben. Het wordt dan helemaal prijzig als de nieuwe rentevoet ook nog eens veel hoger is.

Leningen samenvoegen

Als het samenvoegen toch jouw voorkeur geniet omdat dan de maandtermijn lager is en je bent je goed bewust bent van de voor- en nadelen dan kan hiermee ingestemd worden. Wij en meestal ook de kredietverstrekker willen dan wel dat dit schriftelijk wordt vastgelegd. Belangrijk omdat je dan stil staat bij de voor- en nadelen en je dan een bewuste keuze zult maken.

Het kan ook zo zijn dat wij het afraden omdat het nadeel  samenvoeging te groot is. In deze situatie zullen wij je dan een lening naast lopende aanbieden. Jij bepaalt dan of je de kredietofferte accepteert of elders een krediet aanvraagt.

Géén aanvullende afsluitkosten

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet. Bij het afsluiten betaal je aan ons géén (aanvullende) afsluitkosten. Onze bemiddelingskosten zitten al verwerkt in het rentepercentage zichtbaar op de kredietovereenkomst.

Nieuw! Looptijden t/m 180 maanden.
Voor een aanvrager in loondienstverband zijn looptijden t/m 180 maanden al langer mogelijk als het leendoel verbetering of verduurzaming van de woning is.

 Zelfstandig ondernemers

Nu is dit ook mogelijk voor zelfstandig ondernemers. Voorheen was de looptijd voor een zelfstandig ondernemer maximaal 120 maanden.

Restschuld op jouw woning
Je hebt je woning verkocht en je hebt hieraan een restschuld overgehouden? Is het verschil tussen de verkoopprijs en de uitstaande hypotheekschuld negatief, dan spreken we over een restschuld. De restschuld kun je financieren met een persoonlijke lening.

Verbouwen of Verduurzamen van de woning

Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor het verbouwen van je woning? Dan maak je de juiste keuze. Stel je gaat je toilet verbouwen, kozijn vernieuwen of een garage bijbouwen dan zijn de betaalde rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit mag alleen als je een lineaire of annuïteiten hypotheek afsluit of een persoonlijke lening. Sluit je voor het verbouwen van je woning een doorlopend krediet af dan heb je geen recht op renteaftrek!

De Groene Lening

Zoals al uitgelegd is een persoonlijke lening de juiste kredietvorm wanneer je jouw woning wilt verbouwen. Je kunt dan kiezen voor een looptijd van maximaal 180 maanden en de betaalde rente tijdens de looptijd van de lening is fiscaal aftrekbaar in Box1.

Een variant op de persoonlijke lening is de Groene Lening. Deze kun je afsluiten wanneer je jouw woning wilt verduurzamen. Als je daarbij wilt profiteren van het laagst mogelijke rentetarief dan dien je wel de offertes van te voren aan te leveren. De bank wil namelijk zien dat je het geld ook echt aan verduurzaming gaat besteden. Bij verduurzaming kun je denken aan bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen of het isoleren van jouw woning.

Lenen op latere leeftijd

Al met pensioen en een kredietbehoefte? Geen probleem, wij hebben een leenvorm waarbij u t/m uw 80e levensjaar een lening kunt aanvragen. De lening moet dan afgelost zijn voor het bereiken van uw 85e levensjaar.  Een lening voor u als oudere jongere bestaat al langer. De vraag naar dit kredietproduct bestaat al langer neemt door de vergrijzing alleen maar toe.

Met onze huidig huidig productaanbod hebben wij meerdere kredietverstrekkers die nu leningen aanbieden waarbij de eindleeftijd fors hoger mag zijn dan voorheen.  Ook dit kredietproduct is in de basis een persoonlijke lening met uitgebreide voorwaarden. Interesse? Klik hier voor meer informatie over dit kredietproduct en vraag daarna uw persoonlijke lening met een vaste rente en boetevrij af te lossen eenvoudig bij ons aan.

Volledig online
Wij gaan graag voor je aan de slag! Je kunt de kredietaanvraag van aanvraag t/m afwikkeling volledig digitaal afwikkelen. De offerte kun je in een beveiligde online omgeving inzien en afwikkelen. Als je ons om advies vraagt dan communiceer je in jouw online omgeving ook met jouw persoonlijk adviseur van ons kantoor. Wel zo handig.

Telefonisch?
Natuurlijk kun je een kredietofferte ook telefonisch aanvragen. Wij zijn je tijdens werktijden graag van dienst. Komt het je overdag niet uit? Van maandag t/m donderdag zijn wij ook ‘s avonds geopend van 20.30 – 22.00 uur. Zelf vinden wij een contactmoment altijd prettig. Wij spreken onze klanten namelijk graag.

Lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!