let op geld lenen kost geld
Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Lenen met een vaste rente - Boetevrij aflossen - Vrijblijvende offerte - Geen afsluitkosten - Geen aanvullende zekerheden - Looptijd t/m 180 maanden mogelijk - Gratis oversluitservice

Persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening wordt het bedrag dat je leent direct op je rekening gestort. Een persoonlijke lening heeft een vaste rente, een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Handig wanneer je een grote aankoop gaat doen, zoals bijv. een auto of een nieuwe keuken.

Zekerheid 180 maanden lang

Met een persoonlijke lening kies je dus voor zekerheid. Je weet precies waar je aan toe bent en je weet vooraf ook wanneer je de laatste termijn moet voldoen.

Auto
Je kiest dus voor duidelijkheid en zekerheid wanneer je een persoonlijke lening afsluit. Gebruik je de lening voor de aanschaf van een auto? Dan is het verstandig om de looptijd af te stemmen op de economische levensduur van je nieuwe auto. Zo voorkom je dat je nog aan de lening betaalt wanneer je toe bent aan een andere auto. Een persoonlijke lening is dan ook een uitstekende kredietvorm voor de aanschaf van een auto.

Woningverbetering tot 180 maanden
Is jouw bestedingsdoel woningverbetering? Voor verduurzamen of verbetering van jouw woning kan een looptijd van 180 maanden worden aangevraagd.  Afhankelijk van de kredietverstrekker wordt het geldbedrag uitbetaald nadat je nota’s hebt laten zien waaruit blijkt dat het geleende bedrag aan de woning wordt besteed.

Meestal is dan de door jou betaalde rente fiscaal aftrekbaar. Net zoals bij de renteaftrek van een hypothecaire lening. Het doel van de lening moet woningverbetering of verduurzaming zijn en moet lineair of annuïtair worden afgebouwd. Wij informeren je hier graag verder over. Ook lees je hierover meer op de site van de Belastingdienst. Ook jouw belastingadviseur kan jou hierover informeren.

De voor- én nadelen van een persoonlijke lening

Voordelen
Een voordeel van de persoonlijk lening is de vaste rente tijdens de looptijd. Ook de einddatum van de lening is bij aanvang al bekend. Dit geeft je zekerheid en zoals al eerder beschreven is bij woningverbetering de rente in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Boetevrij aflossen
Je mag in tegenstelling tot vroeger boetevrij aflossen t/m een looptijd van 180 maanden.

Nadelen
Bij een persoonlijke lening kun je afgeloste bedragen niet weer opnemen. Je zult dan de lening opnieuw moeten afsluiten waarbij het resterende saldo wordt verhoogd met het extra gewenste leenbedrag of een nieuwe lening naast de lopende kunnen aanvragen.

Heb je al een lopende lening?

Laat je dan voorrekenen of het niet verstandiger is om het nieuwe leenbedrag ernaast af te sluiten. Als de in te lossen lening al even loopt kan de de rentevergoeding al (grotendeels) door jou betaald zijn. Oversluiten kan dan rente op rente tot gevolg hebben. Het wordt dan helemaal prijzig als de nieuwe rentevoet ook nog eens veel hoger is.

Toch leningen samenvoegen
Als het samenvoegen toch jouw voorkeur geniet omdat dan de maandtermijn lager is en je bent je goed bewust bent van de voor- en nadelen dan kan hiermee ingestemd worden. Wij en meestal ook de kredietverstrekker willen dan wel dat dit schriftelijk wordt vastgelegd. Belangrijk omdat dit de bewustwording van de door jou gemaakte keuze ervan versterkt.

Het kan ook zo zijn dat wij het afraden omdat het nadeel voor jou van samenvoeging te groot is. In dat geval geven wij aan alleen een lening ernaast te willen offreren. Jij bepaalt dan of je de kredietofferte accepteert of elders een krediet aanvraagt.

Je begrijpt dat als de nieuwe contractrente lager is dan de rente op de lopende lening en het leendoel stemt van beide leningen overeen het oversluiten van de lopende lening zich vaak wel loont.

Géén aanvullende afsluitkosten

Een persoonlijke lening is een consumptief krediet. Bij het afsluiten betaal je aan ons géén (aanvullende) afsluitkosten. Onze bemiddelingskosten zitten al verwerkt in het rentepercentage dat je in de overeenkomst vermeld ziet staan.

Verbouwen of Verduurzamen van de woning

Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor het verbouwen van je woning? Dan maak je de juiste keuze. Stel je gaat je toilet verbouwen, kozijn vernieuwen of een garage bijbouwen dan zijn de betaalde rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit mag alleen als je een lineaire of annuïteiten hypotheek afsluit of een persoonlijke lening. Sluit je voor het verbouwen van je woning een doorlopend krediet af dan heb je geen recht op renteaftrek!

De Groene  Lening

Zoals al uitgelegd is een persoonlijke lening de juiste kredietvorm wanneer je jouw woning wilt verbouwen. Je kunt dan kiezen voor een looptijd van maximaal 180 maanden en de betaalde rente tijdens de looptijd van de lening is fiscaal aftrekbaar in Box1.

Een variant op de persoonlijke lening is de Groene Lening. Deze kun je afsluiten wanneer je jouw woning wilt verduurzamen. Als je daarbij wilt profiteren van het laagst mogelijke rentetarief dan dien je wel de offertes van te voren aan te leveren. De bank wil namelijk zien dat je het geld ook echt aan verduurzaming gaat besteden. Bij verduurzaming kun je denken aan bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen of het isoleren van jouw woning.

Nieuw! Looptijden t/m 180 maanden nu ook voor Zelfstandig ondernemers
Voor een aanvrager in loondienstverband zijn looptijden t/m 180 maanden al langer mogelijk als het leendoel verbetering of verduurzaming van de woning is. Nu ook voor zelfstandig ondernemers zijn looptijden t/m 180 maanden mogelijk! Voorheen was de looptijd voor een zelfstandig ondernemer maximaal 120 maanden.

Restschuld op jouw woning
Je hebt je woning verkocht en je hebt hieraan een restschuld overgehouden? Is het verschil tussen de verkoopprijs en de uitstaande hypotheekschuld negatief, dan spreken we over een restschuld. De restschuld kun je financieren met een persoonlijke lening.

Interesse in een vrijblijvende offerte voor een persoonlijke lening (tot 180 maanden)?

Volledig online
Wij gaan graag voor je aan de slag! Je kunt de kredietaanvraag van aanvraag t/m afwikkeling volledig digitaal afwikkelen. De offerte kun je in een beveiligde online omgeving inzien en afwikkelen. Als je ons om advies vraagt dan communiceer je in jouw online omgeving ook met jouw persoonlijk adviseur van ons kantoor. Wel zo handig.

Telefonisch?
Natuurlijk kun je een kredietofferte ook telefonisch aanvragen. Wij zijn je tijdens werktijden graag van dienst. Komt het je overdag niet uit? Van maandag t/m donderdag zijn wij ook ‘s avonds geopend van 20.30 – 22.00 uur. Zelf vinden wij een contactmoment altijd prettig. Wij spreken onze klanten namelijk graag.

Lening aanvragen
 • De Groene Lening
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Groene lening 120 maanden (Klik voor looptijd120 of 180 maanden op minimaal of maximaal)
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
2.500,-28,276,66,61203.392,40
5.000,-56,546,66,61206.784,80
7.500,-84,816,66,612010.177,20
10.000,-113,086,66,612013.569,60
15.000,-169,626,66,612020.354,40
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 06.08.2023

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 65 reviews

 • Avatar Sylvia Leijs ★★★★★ in de afgelopen week
 • Avatar Herman Wennink ★★★★★ een week geleden
  Prima geholpen, ze hebben zelfs nog contact opgenomen om het een en ander uit te leggen.
 • Avatar Ab De Man ★★★★★ 2 weken geleden
  Voor de tweede keer een kortlopende lening hier afgesloten.Puur omdat de eerste keer ook al zo goed beviel.Ga zo door!