let op geld lenen kost geld
Geld lenen als zelfstandig ondernemer

Geld lenen zelfstandig ondernemer

Privé geld lenen? Het Zelfstandig Krediet: Geen afsluitkosten - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden | Zakelijk krediet? Ondernemerskrediet - Financial lease

Geld lenen als zelfstandig ondernemer

Je wilt geld lenen als zelfstandig ondernemer om bijvoorbeeld je woning te verduurzamen? Dan heeft Goed lenen het krediet product voor jou: Het zelfstandig krediet.

Dit krediet is speciaal ontworpen voor zelfstandig ondernemers die geld willen lenen voor privédoeleinden.

Je wilt weten hoe je als zelfstandig ondernemer een krediet  kunt aanvragen? Dit verschilt niet veel met iemand in loondienst die een lening wil aanvragen. Het verschil is het aantonen van het inkomen. Bij in loondienst wordt gevraagd om de meest recente loonstrook aan te leveren. Voor jou als ondernemer vragen wij om minimaal de laatste 2 jaarrekeningen of IB-Aangiftes inclusief de fiscale balans aan te leveren.

Eenvoudig aanvragen

Je vult eenvoudig op onze website het online aanvraagformulier, vult minimaal de winst in. Het beste is om direct de jaarrekeningen of IB-Aangiftes bij te voegen waardoor je vooraf direct duidelijkheid krijgt of wij jou van dienst kunnen zijn.

Leendoelen zijn bijvoorbeeld gele lenen voor een auto, motor, camper of boot.  Je woning verbouwen? Hiervoor hebben wij de Verbouwingslening met een extra lange looptijd. Of je woning verduurzamen met de Groene lening tegen een extra scherp rentetarief en als je dit wilt een extra lange looptijd.

Vraag een lening aan

Krediet voor een privédoel

Zoals al vermeld is Het zelfstandig krediet alleen  voor privédoeleinden en mag niet voor zakelijke doeleinden gebruikt worden. Deze lening  is gebaseerd op een persoonlijke lening met een vaste rente. Dit betekent dat je tijdens de looptijd van de lening een vast maandelijks bedrag betaalt en je hierdoor geen verrassingen krijgt in jouw maandelijkse uitgaven.  Je bepaalt zelf de looptijd van de lening en daardoor weet je dus precies wanneer deze eindigt.

Bovendien mag je altijd boetevrij (extra) aflossen. Verder is er nooit sprake van het verplichten van een onderpand ter extra zekerheid. De voordelen op een rijtje: Een vaste rente, een vaste looptijd, boetevrij aflossen en géén onderpandverplichting!

Voorwaarden kredietaanvraag

Om in aanmerking te komen voor een krediet, dien je te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Minimaal 2 jaar zelfstandig ondernemer
 • Geen negatieve BKR-registratie
 • Het krediet is bedoeld voor privédoeleinden

Wil je krediet aanvragen en direct weten waar je aan toe bent? Wij proberen je dezelfde werkdag een vrijblijvende kredietofferte aan te bieden. Vul het online aanvraagformulier volledig in en uploadt meteen de gevraagde gegevens mee. Klik hier om jouw lening direct aan te vragen.

Een vaste rente en boetevrij aflossen

Een Persoonlijke lening met een aantrekkelijk rentetarief en de mogelijkheid tot boetevrij aflossen. Als je het geld gebruikt voor woningverbetering, zoals het verduurzamen van je huis, kom je mogelijk in aanmerking voor fiscale renteaftrek.

Looptijden t/m 180 maanden. Wij voorzien je hierover graag van meer informatie of raadpleeg jouw belastingadviseur.

De meeste leningen worden gesloten voor een vervoermiddel. Wil je een auto aanschaffen? Het Zelfstandig Krediet wordt zonder onderpand gesloten. Je bent dus direct eigenaar van jouw auto. Bij een autodealer is er vaak sprake van een autolening waarbij de auto pas jouw eigendom wordt nadat je de lening hebt afbetaald.

Een ander Leendoel?

Krediet voor een camper of boot

De aankoop van een camper en boot  heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen. Net zoals bij een lening voor een auto wordt lening zonder onderpand verstrekt. Je bent als zelfstandig ondernemer dus direct eigenaar. Een camper of boot behouden gemiddeld langer hun economische waarde dan een auto. Daarom kunnen wij je ook langere looptijden aanbieden t/m 180 maanden.

Verbouwingslening

Met een Verbouwingslening weet je precies waar je aan toe bent. Of je nu als zelfstandig ondernemer een privé-aankoop wilt financieren of je woning wilt verbouwen zonder een hypothecaire lening af te sluiten, het Zelfstandig Krediet biedt hiervoor een goede oplossing. Geen notaris- en afsluitkosten!

Wanneer je een offerte aantoont welke gelijk of hoger is dan de gekozen kredietsom dan kan er een looptijd worden aangeboden tot maximaal 180 maanden. Hierdoor ben je verzekerd van een laag maandtermijn. Daarbij is de betaalde rente fiscaal aftrekbaar. Wil je precies weten welke kredietmogelijkheden wij voor je hebben? Vraag dan vrijblijvend een kredietofferte aan.

Krediet om je woning te verduurzamen

Als je het geld wilt gebruiken om bijvoorbeeld je woning te verduurzamen, geldt meestal een iets hoger rentepercentage dan bij een hypothecair krediet maar daarentegen zijn er geen extra kosten verbonden aan het afsluiten van het krediet. Bovendien kun je bij een iets hogere rente profiteren van een hogere fiscale renteaftrek.

De maximale looptijd van Het Zelfstandig Krediet is 180 maanden wanneer er sprake is van het verbouwen of verduurzamen van jouw woning. Het enige extra document dat je moet aanleveren is een offerte waaruit blijkt dat je de kredietsom dan ook voor de verbouwing of verduurzaming van je woning gaat besteden. Wil of kun je dit niet aanleveren dan is de maximale kredietsom 120 maanden.

Krediet 2e woning/Recreatiewoning

Je woont en werkt in Nederland en wilt een 2e woning in Nederland of in het buitenland financieren? Hierbij zijn wij jou graag van dienst. Bij deze kredietvorm is een langere looptijd mogelijk tot maximaal 180 maanden. Boetevrij aflossen is altijd mogelijk, de woning wordt niet als onderpand gesteld en er is géén sprake van afsluitkosten waardoor deze kredietvorm een snelle en gemakkelijke manier is om je 2e woning te financieren!

Herfinancieringskrediet

Met een Herfinancieringskrediet kun je lopende leningen oversluiten om zo lagere kosten te hebben. Als je naast je huidige kredietaanvraag nog andere lopende privéleningen hebt, kunnen we vrijblijvend bekijken of het samenvoegen van deze leningen jou voordeel oplevert. Laat het ons gerust weten, we berekenen graag de mogelijkheden voor je.

Restschuldkrediet ondernemer

Als er sprake is van een restschuld bij de verkoop van je woning, hebben wij een persoonlijke lening met een looptijd t/m 120 maanden. Je mag altijd boetevrij aflossen.

Looptijden t/m 180 maanden

Nu ook voor jou als zelfstandige zijn looptijden t/m 180 maanden mogelijk! Het doel dient woningverbetering, verduurzaming van de woning, een aankoop van een recreatiewoning, boot of camper te zijn. Voor een toercaravan geldt een looptijd van maximaal 144 maanden.

Vooraf dien je minimaal een offerte aan te tonen waarvoor je het te lenen bedrag gaat gebruiken. Bij looptijden langer dan 120 maanden betekent dit dat de krediethoofdsom gelijk moet zijn aan het offertebedrag.

Het inlossen van lopende leningen is daarbij niet toegestaan. Wil je toch leningen inlossen dan geldt een maximale looptijd van 120 maanden. Eventueel zou je de lening kunnen opsplitsen in een verbouwingslening t/m 180 maanden en een lening t.b.v. het oversluiten van een bestaande lening met een looptijd t/m 120 maanden.

Renteaftrek

Met Het Zelfstandig Krediet los je de lening snel af en de betaalde rente voor het verduurzamen van je woning valt in Box 1. Hierdoor behoud je (mogelijke) overwaarde en wordt deze vergroot door het verduurzamen van je woning.

Ook als je bijvoorbeeld je keuken, badkamer of dakkapel wilt vernieuwen, is Het zelfstandig krediet een goede keuze. Hetzelfde geldt voor het verduurzamen van je woning, zoals het vervangen van kozijnen of het isoleren van muren en dak. Voor deze doelen is de rente fiscaal aftrekbaar.

Deze doelen vallen onder woningverbetering, waardoor het geleende bedrag hiervoor in aanmerking komt voor renteaftrek in Box 1. Raadpleeg ons, jouw belastingadviseur of de website van de belastingdienst om te controleren of de aftrek van de betaalde rente ook geldt in jouw situatie.

Het is belangrijk om de financiering fiscaal correct op te stellen. We kijken graag vrijblijvend naar jouw leenmogelijkheden.

Geld lenen als zelfstandig ondernemer

Welke lening past bij jou?  Maak hieronder een keuze voor meer informatie:

Het Ondernemerskrediet

Wil je als zelfstandig ondernemer zakelijk investeren? Bij ons kun je ook een lening aanvragen als zelfstandig ondernemer voor zakelijke doeleinden. Het Ondernemerskrediet is beschikbaar vanaf €20.000,-. Klik hier voor meer informatie over ondernemerskredieten.

Let op: De rentetarieven onderaan deze pagina zijn niet van toepassing op het Ondernemerskrediet. Het rentetarief voor deze leenvorm wordt bepaald aan de hand van jouw kredietgegevens door de kredietverstrekker tijdens de beoordeling van jouw kredietdossier.

Financial lease

Met een Financial lease hoef je je werkkapitaal niet aan te spreken voor de aanschaf van een bedrijfsauto. Klik hier voor meer informatie over zakelijk geld lenen als zelfstandig ondernemer en Financial lease.

Goed om te weten

Bij het aanvragen van een vrijblijvende kredietofferte voor privédoeleinden brengen wij géén advies- en afsluitkosten in rekening. Onze kosten zijn al verrekend in het jaarkostenpercentage, oftewel het rentetarief dat vermeld staat in de kredietofferte conform de huidige wet- en regelgeving. Als je een zakelijk krediet afsluit, zijn er wel afsluitkosten van toepassing.

Krediet en een persoonlijk advies

Wil je een persoonlijk advies over geld lenen als zelfstandig ondernemer? Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar. Neem telefonisch contact met ons op of vul het aanvraagformulier in voor een vrijblijvende kredietofferte. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste lening die past bij jouw situatie als zelfstandig ondernemer.

Tijdens kantooruren telefonisch: (0545) 221299 of je stuurt ons een e-mail: [email protected]. Van maandag t/m donderdag zijn wij telefonisch ook bereikbaar tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag.

Vraag een lening aan
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
20
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 73 reviews

 • Avatar Kitty Kikkert ★★★★★ in de afgelopen week
  Prettige ervaring! Fijn contact, goede informatie, snelle persoonlijke service.
 • Avatar Kirsten Orsel ★★★★★ een week geleden
  Goede dienstverlening! Ben erg snel en duidelijk geholpen met een financiering, Roland heeft geduldig gezorgd voor een snel akkoord bij de bank.
 • Avatar mies Jor ★★★★★ 4 weken geleden
  Vriendelijke mensen en zeer goede service.

Handige tips