let op geld lenen kost geld
Geld lenen als zelfstandig ondernemer

Geld lenen zelfstandig ondernemer

Ondernemer en lenen - Het Zelfstandig Krediet of het Ondernemerskrediet

Geld lenen als zelfstandig ondernemer

Wil je geld lenen als zelfstandig ondernemer? Wij hebben voor jou als ondernemer een kredietproduct als je privé geld wilt lenen. Dit is Het Zelfstandig Krediet om bijvoorbeeld je huis te verduurzamen, een auto te kopen, je tuin in te inrichten of een camper aan te schaffen.

Ook kun je bij ons terecht  voor een Ondernemerskrediet  om te investeren in jouw onderneming. We informeren je over de verschillende kredietmogelijkheden voor jou als zelfstandig ondernemer.

Op deze pagina informeren wij je over onze kredietmogelijkheden over geld lenen als zelfstandig ondernemer.  Direct aanvragen? Klik dan hieronder op de knop naar keuze of bel ons even op (0545) 221299.

Privé lening aanvragen Zakelijke lening aanvragen

 

Privé geld lenen als zelfstandig ondernemer

Het Zelfstandig Krediet

Het Zelfstandig Krediet is een lening voor uitsluitend privédoeleinden. Deze kredietvorm is gebaseerd op een persoonlijke lening met een vaste rente. Dit betekent dat je gedurende de looptijd van de lening een vast maandelijks bedrag betaalt waarmee je zekerheid koopt.

Je bepaalt zelf de gewenste looptijd en maandtermijn. Hierdoor heb je de gehele looptijd een vast maandtermijn en weet je precies wanneer de lening eindigt. Bovendien mag je altijd boetevrij (extra) aflossen. De voordelen opgesomd: Een vaste rente, een vaste looptijd en boetevrij aflossen!

Voorwaarden Zelfstandig Krediet

Om in aanmerking te komen voor Het Zelfstandig Krediet moet je in ieder geval  naast overige acceptatierichtlijnen aan de volgende basisvoorwaarden voldoen:

 • Minimaal 2 jaar zelfstandig ondernemer
 • Geen negatieve BKR-registratie
 • Het krediet is bedoeld voor privédoeleinden

Wil je dezelfde werkdag weten waar je aan toe bent? Vul dan het aanvraagformulier volledig in en uploadt meteen de gevraagde gegevens. Wij doen dan ons best om je dezelfde werkdag te informeren over jouw kredietmogelijkheden.

Voorbeelden van leendoelen bij Het Zelfstandig Krediet

Hier zijn enkele voorbeelden van leningen die je kunt aanvragen als zelfstandig ondernemer:

 • Autolening*
 • Het Eigen Huiskrediet
 • Restschuldkrediet
 • Herfinancieringskrediet
 • Verbouwingslening
 • Verduurzamingslening

*Ook voor caravan, camper, motor

Autolening

Je hebt een auto van de zaak maar wilt een 2e auto voor privé gebruik of een privéauto en de zakelijk kilometers wilt declareren? Hiervoor vraag je bij ons eenvoudig een lening aan. De auto wordt niet als onderpand meegenomen. Je bent dus direct zowel economisch als juridisch eigenaar van de auto. De lening kent een vaste rente en looptijd waarbij je altijd boetevrij (extra) mag aflossen.

Ook als je een caravan, camper, motor, boot, recreatiewoning etc. wilt aankopen kun je bij ons Het Zelfstandig Krediet afsluiten. Behalve voor een auto en motor zijn voor voor de andere genoemde leendoelen langere looptijden mogelijk oplopend tot en met 180 maanden en zonder onderpand en boetevrij af te lossen.

Het Eigen Huiskrediet

Een Persoonlijke lening met een aantrekkelijk rentetarief en de mogelijkheid tot boetevrij aflossen. Als je het geld gebruikt voor woningverbetering, zoals het verduurzamen van je huis, kom je mogelijk in aanmerking voor fiscale renteaftrek.  Looptijden t/m 180 maanden. Wij voorzien je graag van meer informatie hierover, of raadpleeg jouw belastingadviseur.

Restschuldkrediet

Als er sprake is van een restschuld bij de verkoop van je woning, bieden wij een persoonlijke lening met een looptijd tot 120 maanden en geen kosten voor vervroegd aflossen. Tot 1 januari 2018 was de rente op deze lening ook fiscaal aftrekbaar.

Herfinancieringskrediet

Met een Herfinancieringskrediet kun je lopende leningen oversluiten om zo lagere kosten te hebben. Als je naast je huidige kredietaanvraag nog andere lopende privéleningen hebt, kunnen we vrijblijvend bekijken of het samenvoegen van deze leningen voordeliger voor je is. Laat het ons gerust weten, we berekenen graag de mogelijkheden voor je.

Verbouwingslening

Met een Verbouwingslening weet je precies waar je aan toe bent. Of je nu als zelfstandig ondernemer een privé-aankoop wilt financieren of je woning wilt verbouwen zonder een hypothecaire lening af te sluiten, Het Zelfstandig Krediet biedt de oplossing. Geen notaris- en afsluitkosten! Bekijk de rentetabel/lening voor zelfstandige ondernemers onderaan deze pagina voor de starttarieven.

Verduurzamingslening

Net zoals bij een Verbouwingslening kun je voor het verduurzamen van de woning een lening afsluiten. Denk bij het verduurzamen aan bijvoorbeeld  een warmtepomp, glas/vloer/dak/muurisolatie, zonnepanelen, elektrische auto etc. Het voordeel hierbij is een extra scherp rentetarief, een langere looptijd, renteaftrek in BOX1, boetevrij af te lossen.

Daarnaast is er geen sprake van extra afsluitkosten en een onderpand verplichting zoals dit wel bij een hypothecaire lening geldt.  Voor een Verduurzamingslening geldt er een extra scherp rentetarief.

Overige voordelen van Het Zelfstandig Krediet

Looptijden t/m 180 maanden

Nu ook voor jou als zelfstandige zijn looptijden t/m 180 maanden mogelijk! Het doel dient woningverbetering, verduurzaming van de woning, een aankoop van een recreatiewoning, boot of camper te zijn. Voor een toercaravan geldt een looptijd van maximaal 144 maanden. Het inlossen van lopende leningen is niet toegestaan.

Vooraf toon d.m.v. een offerte aan waarvoor je het kredietgelden gaat gebruiken. Bij looptijden langer dan 120 maanden betekent dit dat de het te verstrekken kredietbedrag gelijk moet zijn aan het totaalbedrag vermeld in de aangeleverde offerte.

Renteaftrek

Met Het Zelfstandig Krediet los je de lening snel af en de betaalde rente voor het verduurzamen van je woning valt in Box 1. Hierdoor behoud je (mogelijke) overwaarde en wordt deze vergroot door het verduurzamen van je woning.

Ook als je bijvoorbeeld je keuken, badkamer of dakkapel wilt vernieuwen, is Het zelfstandig krediet een goede keuze. Hetzelfde geldt voor het verduurzamen van je woning, zoals het vervangen van kozijnen of het isoleren van muren en dak. Voor deze doelen is de rente fiscaal aftrekbaar.

Deze doelen vallen onder woningverbetering, waardoor het geleende bedrag hiervoor in aanmerking komt voor renteaftrek in Box 1. Raadpleeg ons, jouw belastingadviseur of de website van de Belastingdienst om te controleren of de aftrek van de betaalde rente ook geldt in jouw situatie.

Het is belangrijk om de financiering fiscaal correct op te stellen. We kijken graag vrijblijvend naar jouw leenmogelijkheden.

Lopende kredieten samenvoegen

Wanneer je naast je huidige kredietaanvraag nog andere lopende privéleningen hebt, kunnen we vrijblijvend bekijken of het samenvoegen van deze leningen voordeliger voor je is. Wil je ook snel besparen door over te sluiten? Neem contact met ons op en we berekenen graag de mogelijkheden voor je.

Zakelijk geld lenen als zelfstandig ondernemer:

Direct aanvragen bij Goed lenen? Welke lening past bij jou?

Het Ondernemerskrediet

Wil je als zelfstandige zakelijk geld lenen? Bij ons kun je een lening aanvragen zelfstandig ondernemer, dus voor zakelijke doeleinden. Het Ondernemerskrediet is beschikbaar vanaf €5.000,-.

Wij hebben hiervoor het Zakelijk Krediet en de Zakelijke Lening en een Financial Lease of een Netto Operationele Lease.

Zakelijke Lening
Wil jij groeien met jouw bedrijf? Dan zijn investeringen onvermijdelijk, bijvoorbeeld in machines, bedrijfsmiddelen, machines, aankoop van een bedrijfspand, uitbreiding of herfinanciering van lopende kredieten. Met een zakelijke lening kun je een éénmalige grote uitgave financieren. Je ontvangt het volledige bedrag in één keer op je betaalrekening.

Zakelijk Krediet
Een zakelijk krediet is vergelijkbaar met een rekening courant krediet waarbij je rood staat, maar zonder koppeling met je bankrekening. Je kunt een bedrijfskrediet combineren met een zakelijke rekening bij je huidige bank. Je hoeft dan ook geen nieuwe bankrekening bij ons af te nemen. 

Klik hier voor meer informatie over ondernemerskredieten.

Financial Lease

Met een financial lease ben je gedurende de looptijd van het contract economisch eigenaar van het voertuig. Dit betekent dat je de bedrijfskosten, inclusief de leasebetalingen, als zakelijke uitgaven kunt opgeven.

Na de laatste leasetermijn word je tevens juridisch eigenaar. Op dat moment kun je ervoor kiezen om het voertuig te houden of te ruilen voor een nieuwe. De looptijd van een financial lease varieert en kan oplopen tot 72 maanden, maar langere termijnen zijn bespreekbaar, afhankelijk van de kenmerken van het object. Met deze vorm van leasing financier je alleen het object zelf, exclusief de onderhoudskosten.

Netto Operationele Lease

Een alternatief voor financial lease is netto operationele lease, waarbij je voor een periode van 12 tot 72 maanden een voertuig leaset. Bij deze vorm van leasing zijn alle gebruikskosten, zoals rente, afschrijving, reparatie, onderhoud en allriskverzekering, niet inbegrepen in de termijnbetalingen. Alleen de houderschapsbelasting is inbegrepen. Het voordeel is dat de lease niet op de balans verschijnt, waardoor je meer financiële flexibiliteit behoudt.

Goed om te weten

Bij het aanvragen van een vrijblijvende kredietofferte voor privédoeleinden brengen wij geen advies- en afsluitkosten in rekening. Onze kosten zijn al verrekend in het jaarkostenpercentage, oftewel het rentetarief dat vermeld staat in de overeenkomst, conform de huidige wet- en regelgeving. Als je een zakelijk krediet afsluit, zijn er wel afsluitkosten van toepassing.

Let op: De rentetarieven/ ZelfstandigKrediet onderaan deze pagina zijn niet van toepassing op het Ondernemerskrediet. Het rentetarief voor deze leenvorm wordt bepaald door de kredietverstrekker tijdens de beoordeling van een Zakelijke Lening lening of  Zakelijk Kredietaanvraag.

Een persoonlijk advies bij jouw krediet

Wil je een persoonlijk advies over geld lenen als zelfstandig ondernemer? Neem telefonisch contact met ons op of vul het aanvraagformulier in voor een vrijblijvende kredietofferte. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste lening die past bij jouw situatie als zelfstandig ondernemer.

Tijdens kantooruren telefonisch: (0545) 221299 of je stuurt ons een e-mail: [email protected]. Van maandag t/m donderdag zijn wij telefonisch ook bereikbaar tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag.

Kan ik als zelfstandig ondernemer voor een privédoel geld lenen?

De basisvoorwaarden om een lening voor lening voor een privédoel aan te kunnen vragen zijn:

 • Minimaal 2 jaar zelfstandig
 • Doel lening moet privé zijn
 • Geen negatieve BKR registratie
 • Positief werkkapitaal & eigen vermogen
Voordelen van Het Zelfstandig Krediet (lenen voor een privédoel)
 • Vaste rente
 • Geen extra afsluitkosten
 • Boetevrij aflossen toegestaan
 • Looptijden t/m 180 maanden mogelijk
 • Woningverbetering = BOX1
Kan ik ook een lening bij jullie aanvragen om te investeren in mijn zaak?
 • Het Zakelijk Krediet
  Een zakelijk krediet is vergelijkbaar met een rekening courant krediet waarbij je rood staat, maar zonder koppeling met je bankrekening. Je kunt het ondernemerskrediet combineren met een eigen zakelijke rekening bij je bank. Je hoeft dus geen nieuwe zakelijke rekening te openen.
 • Zakelijke Lening
  Een zakelijke lening is bedoeld om een langdurige investering in je bedrijf te financieren. Het volledige leenbedrag wordt in één keer op je rekening gestort en er wordt een vaste looptijd overeengekomen, tot maximaal vijf jaar.
 • Basisvoorwaarden aanvragen van een Zakelijk Krediet of Zakelijke Lening: Minimaal 15 maanden zelfstandig, minimaal €50.000 omzet, aantonen bij- en afschrijvingen van de afgelopen 15 maanden in formaat: MT940 of Camt.053, aantonen jaarrekening of IB-Aangifte van het meest recente boekjaar, geen negatieve BKR-registratie en geen recente of lopende incassoprocedures
 • of Netto Operationele Lease
Kan ik bij jullie een lening voor een bedrijfswagen aanvragen?

Jazeker. Wij hebben hiervoor een Financial Lease, een Netto Operationele Lease of een Zakelijke Lening

 • Financial Lease
  Bij een financial lease ben je tijdens de looptijd van de overeenkomst economisch eigenaar van het voertuig. Dit betekent dat je de bedrijfskosten, waaronder de leasetermijnen, zakelijk kunt opvoeren. Zodra alle leasetermijnen zijn voldaan, word je ook juridisch eigenaar. Je kunt dan kiezen om de auto te behouden of in te ruilen voor een nieuw voertuig. De looptijd van een financial lease kan variëren tot maximaal 72 maanden. Langere looptijden zijn wel bespreekbaar en mede afhankelijk van de objectkenmerken. Deze leasevorm financiert enkel het object, niet de onderhoudskosten.
 • Netto Operationele Lease
  Een alternatief voor financial lease is de netto operationele lease, waarbij je voor een periode van 12 tot en met 72 maanden een voertuig leaset. Bij een netto operationele lease zijn alle gebruikskosten zoals rente, afschrijving, reparatie en onderhoud, allriskverzekering uit de termijn gehaald. Alleen de houderschaps-belasting is nog inbegrepen. Het voordeel ten opzichte van een financial lease is dat de lease niet op de balans komt te staan. Je behoudt dus meer financiële flexibiliteit.
 • Zakelijke Lening
  Met een Zakelijke Lening ontvang je het geld vooraf waarna jezelf een auto aankoopt en betaalt. De auto staat niet als onderpand. Je bent direct juridisch en economisch eigenaar.  Dit kredietproduct is ook handig bij het zelf importeren van een auto of bedrijfsbus.
Vraag een lening aan
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

 • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
  Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
 • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
  Zeer behulpzaam, fijn contact!
 • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
  Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!

Handige tips