let op geld lenen kost geld
De Perspectief Lening

De Perspectief Lening

Met een goed verhaal alsnog een lening?

De Perspectief Lening

De acceptatierichtlijnen van de Perspectief lening zijn aangepast. Wanneer er sprake is van lopende betalingsregelingen, incassoproblemen e.d. hebben wij helaas geen kredietmogelijkheden meer. Heb je onlangs een betalingsregeling gehad, netjes betaald en is de betalingsregeling volledig voldaan?

Wanneer er verder geen overige betalingsachterstanden, negatieve BKR-coderingen (achterstandscodering met herstelcode is bespreekbaar) e.d. zijn dan kunnen wij jouw kredietaanvraag in behandeling nemen.

Jouw kredietaanvraag afgewezen?

Jouw kredietaanvraag is afgewezen?  Wanneer er sprake is van een afgemelde nog zichtbare BKR-codering(en), een lopende lening waarop de achterstand is ingelopen kun je een aanvraag voor een Perspectief lening indienen.

Het kan je zomaar overkomen

Pech, een samenloop van omstandigheden, een scheiding of tijdelijk werkeloos, zijn voorbeelden waardoor er ineens een nijpende financiële situatie kan ontstaan. Een negatieve BKR codering, betalingsregelingen, incassoproblemen etc. zijn  hier dan vaak het gevolg van.

Je verhaal  moet wel goed onderbouwd zijn en er moet ook perspectief zijn. Met de Perspectief lening kan namelijk niet elk probleem worden opgelost. Iedere situatie is anders en een kredietaanvraag voor een Perspectief lening is dan ook altijd maatwerk.

De acceptatierichtlijnen van de Perspectief lening

Voor een Perspectief lening gelden dezelfde wettelijke kredietregels als bij een ‘normale’ kredietaanvraag. Er moet voldaan worden aan de huidige kredietnormen. Je moet maandelijks voldoende overhouden om termijn van de lening terug te kunnen betalen. Dit wordt bepaald aan de hand van de wettelijke leencapaciteit en daarnaast de eigen acceptatierichtlijnen van een kredietvestrekker.

De belangrijkste uitgangspunten van de Perspectief lening

 • Er is sprake van  een herstelde BKR codering
 • Er is sprake van een afgeloste lening met een codering langer dan 2 jaar geleden
 • Op basis van een Persoonlijke lening

Je voldoet niet aan de leennorm?

Ook hierop zijn weer uitzonderingen op basis van de zogeheten Explain regelgeving.  Het oversluiten moet jou als klant voordeel opleveren. Er is nooit sprake van geld in handen. Het gaat om het herfinancieren van lopende leningen.

Voorbeeld

Stel je hebt lopende leningen zoals een doorlopend krediet met een herstelcode Het doel is  omzetten naar een lager rentetarief, samenvoegen van lopende leningen. Het gevraagde bedrag is bijvoorbeeld €15.000,- maar volgens de leennorm is er maar een lening van  €13.000,- mogelijk.

Op basis van de Explaintoets kan het waarschijnlijk alsnog. Het aanbieden van een structurele financieringsoplossing biedt je perspectief en op basis van de explainregeling heb je ook rentevoordeel of verlaging van de totale kosten in vergelijking  met de schuldensituatie vóór samenvoeging tot een Perspectief lening.

Wanneer niet?

Zoals al eerder vermeld heeft het aanvragen van een Perspectief lening géén zin als er sprake is van 1 of meerdere lopende lening(en) zonder herstelvermelding bij de BKR. Ook dient er wel  voldoende perspectief  te zijn om kans te hebben op een goedgekeurde kredietaanvraag. Dit wordt duidelijk na ontvangst v dan wel tijdens de beoordeling van jouw kredietaanvraag.

Geen aanvullende kosten

Aan het afsluiten van een consumptieve geldlening ben je aan ons geen (aanvullende) afsluitkosten verschuldigd. Alle kosten zitten al in het jaarkostenpercentage verrekend, dus ook die van ons. Hieronder valt ook de Perspectief lening. Jouw perspectief bieden, toch?

Rentetarieven van de Perspectief lening

De rentetarieven van een Perspectief lening liggen hoger dan de reguliere tarieven. Jouw risicoprofiel ligt nu eenmaal hoger en er is sprake van hogere operationele kosten. Er zijn 3 reguliere risicoprofielen, goud, zilver en brons.  De Perspectief lening valt altijd in Brons.

Na 6 maanden…..

Als je in aanmerking komt voor een Perspectieflening  dan kunnen wij na een periode van 6 correcte betalingen  de  aanvraag herbeoordelen voor een lager rentetarief. In deze 6 maanden mag er geen sprake zijn geweest van betalingsregelingen, terugboekingen , slecht betalingsverloop op de lopende Perspectief lening e.d.

Laat jij een goede betalingsmoraliteit zien waaruit blijkt  dat jouw financiële problemen inderdaad van tijdelijke aard waren,  de betaalbaarheid (voldoen aan de leennormen) aanwezig is en de termijnen keurig op tijd zijn ontvangen?

Dan kunnen wij toetsen of de lopende lening kan worden overgesloten naar een lagere rentetarief. Waarom? Je hebt aangetoond dat er geen sprake meer is van een verhoogd betalingsrisico. De uitkomst hiervan is wel mede afhankelijk van de acceptatierichtlijnen en rentetarieven van dat moment. Wij zullen dan in ieder geval weer ons best voor je doen.

Interesse?

Klik dan op onderstaande aanvraagknop. Wil je eerst telefonisch contact? Je kunt ons tijdens werkdagen bereiken van 09.00 tot 17.30 uur. Van maandag t/m donderdag ook ‘s avonds tussen 20.30 en 22.00 uur. Eerst je vraag per email? Gebruik dan het formulier   Stel ons hier jouw vraag op deze pagina.

Perspectief lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

 • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
  Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
 • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
  Zeer behulpzaam, fijn contact!
 • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
  Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!

Handige tips