let op geld lenen kost geld
De Perspectief Lening

De Perspectief Lening

Met een goed een verhaal alsnog een lening?

De Perspectief Lening

Jouw kredietaanvraag afgewezen?

Jouw kredietaanvraag is afgewezen? Wij hebben  een nieuwe kredietmogelijkheid: De Perspectief lening. Wanneer er sprake is van een afgemelde nog zichtbare BKR-codering(en), een lopende betalingsregeling(en) of een terugboeking(en) kun je jouw kredietvraag indienen.

Omstandigheden

Je zult begrijpen dat een kredietaanvraag voor een Perspectief lening maatwerk is. Dit betekent  niet dat er na het indienen van een kredietaanvraag altijd een kredietaanbieding volgt. Wanneer er sprake is van een lopende lening met achterstand dan biedt ook de Perspectief lening jou geen kredietmogelijkheden.

Het kan je zomaar overkomen

Pech, een samenloop van omstandigheden, een scheiding of tijdelijk werkeloos, zijn voorbeelden waardoor er ineens een nijpende financiële situatie kan ontstaan. Een negatieve BKR codering, betalingsregelingen, incassoproblemen etc. zijn vaak het gevolg hiervan.

Je verhaal  moet wel goed te onderbouwen zijn en er moet ook perspectief zijn. Met de Perspectief lening kan dan ook niet elk probleem worden opgelost. Elke situatie is anders en een kredietaanvraag voor een Perspectief lening is dan ook altijd maatwerk.

Een Perspectief lening met een goed verhaal

Met een goede onderbouwing  en de mogelijkheid om met (een deel) van de lening lopende betalingsproblemen af te lossen is de kredietbeoordeling van dit krediet product echt anders en ook vernieuwend t.o.v. de reguliere kredietbeoordeling.

De acceptatierichtlijnen van de Perspectief lening

Voor een Perspectief lening gelden dezelfde wettelijke kredietregels als bij een ‘normale’ kredietaanvraag. Er moet voldaan worden aan de huidige kredietnormen zoals dat je de lening moet kunnen terugbetalen volgens de norm leencapaciteit.

Wanneer dit op jouw aanvraag van toepassing is dan wordt er gekeken waardoor/waarom de aanvraag buiten de reguliere acceptatierichtlijnen valt. Bijv. door een negatieve BKR-codering uit het verleden of een lopende betalingsregeling.

De belangrijkste uitgangspunten

  • Klanten met een herstelde BKR codering
  • Lopende storno’s, schulden aan Belastingdienst, loonbeslag mits uitzicht op een verbeterde situatie
  • Onvoldoende leencapaciteit voor samenvoegen saldi lopende leningen*
  • Tijdelijke contracten, fase A in combinatie met een goed arbeidsverleden
  • Op basis van een Persoonlijke lening
*Je voldoet niet aan de leennorm voor het het gevraagde kredietbedrag

Ook hierop zijn weer uitzonderingen op basis van de zogeheten Explain regelgeving.  Het oversluiten moet jou als klant als klant voordeel opleveren zoals bijv. een lagere totaalrente waardoor je eerder van de lening af bent. Er is dan nooit sprake van geld in handen.

Voorbeeld

Stel je hebt lopende leningen zoals een doorlopend krediet met een herstelcode en je hebt een 2tal betalingsregelingen. Het doel is samenvoegen van de schulden waardoor er 1 termijnbedrag ontstaat. Het gevraagde bedrag is €15.000,- maar volgens de leennorm is er maar een lening van  €13.000,- mogelijk.

Op basis van de Explaintoets kan de financiering dan wellicht toch. Er is dan sprake van alleen samenvoegen van lopende schulden, geen geld in handen, verbetering van de maandelijkse lasten en kostenbesparing zoals lagere rente of besparing op incassokosten e.d.  Het aanbieden van een structurele financieringsoplossing bied je perspectief en op basis van de explainregeling heb je ook rentevoordeel of verlaging van de totale kosten t.o.v. voor de samenvoeging van de schulden.

Heb jij een  kredietaanvraag ingediend waarbij er sprake is van een lopende lening met een herstelcode ( er was een achterstand maar deze is ingelopen)? Wij kunnen jouw kredietaanvraag dan in behandeling nemen.

Aflossen op de Perspectief lening

Wanneer de kredietaanvraag akkoord komt worden  eventuele lopende betalingsregelingen ingelost. Het doel van de kredietverstrekking is je perspectief te bieden.

Wanneer niet?

Het aanvragen van een Perspectief lening heeft in ieder geval géén zin wanneer er sprake is van 1 of meerdere lopende lening(en) zonder herstelvermelding bij de BKR. Verder dient er wel sprake te zijn van voldoende perspectief om kans te hebben op een goedgekeurde kredietaanvraag. Dit wordt duidelijk na ontvangst van jouw kredietaanvraag dan wel  tijdens de beoordeling van jouw kredietaanvraag.

Wij doen ons best voor je

Vooraf kunnen wij je geen garantie geven of de kredietaanvraag akkoord komt. Natuurlijk doen wij ons best voor je.  Wellicht belangrijk, je bent voor deze speciale aanvraagprocedure geen extra kosten verschuldigd.

Geen aanvullende kosten

Aan het afsluiten van een consumptieve geldlening bij je geen (aanvullende) afsluitkosten verschuldigd. Alle kosten zitten al in het jaarkostenpercentage verrekend, dus ook die van ons. Jouw perspectief bieden, toch?

Rentetarieven van de Perspectief lening

De rentetarieven van een Perspectief lening liggen hoger dan de reguliere tarieven. Jouw risicoprofiel ligt nu eenmaal hoger en er is sprake van hogere operationele kosten. Er zijn 3 reguliere risicoprofielen, goud, zilver en brons.  Een Perspectief lening valt altijd in Brons.

Na 6 maanden…..

Als je in aanmerking komt voor de Perspectieflening wordt het erg belangrijk dat je na verloop van tijd een vlekkeloos betalingsverloop kunt aantonen. Dus geen betalingsregelingen, terugboekingen e.d. Waarom? De Perspectief lening is ontwikkelt om een kans te bieden een vervelende financiële periode af te kunnen sluiten.

Bijvoorbeeld om huidige betalingsregelingen af te lossen. Dit alles op basis van maatwerk want elke aanvraag kent een eigen verhaal. De bank loopt hierdoor wel meer risico en waardoor het rentetarief hoger ligt.

Nieuw kredietbeoordeling na 6 maanden?

Blijkt dat de problemen destijds van tijdelijke aard waren,  de betaalbaarheid (voldoen aan de leennormen) aanwezig is en de termijnen keurig op tijd zijn ontvangen? Wij kunnen dan opnieuw toetsen of de lening kan worden overgesloten (kosteloos) naar een lagere rentetarief. Waarom? Je hebt aangetoond dat er geen sprake meer is van een verhoogd betalingsrisico.

Al een paar keer is het woord maatwerk genoemd. Bij aanvang van de Perspectief lening krijg je dan ook geen enkele zekerheid dat na 6 termijnbetalingen de lening kan worden overgesloten. Belangrijk om in ieder geval vlekkeloos aan je termijnbetalingen te voldoen dan doen wij altijd ons best voor jou.

Interesse?

Klik dan op onderstaande aanvraagknop. Wil je eerst telefonisch contact? Je kunt ons tijdens werkdagen bereiken van 09.00 tot 17.30 uur. Van  maandag t/m donderdag ook ‘s avonds tussen 20.30 en 22.00 uur. Eerst je vraag per email? Gebruik dan het formulier   Stel ons hier jouw vraag op deze pagina.

Perspectief lening aanvragen
  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedragMaandtermijnJaarlijks kostenpercentageVaste debetrentevoet op jaarbasisDuur krediet in maandenTotale prijs lening
€ 10.000,-€ 160,094,9%4,9%72€ 11.526,48
€ 15.000,-€ 232,223,7%3,7%72€ 16.719,84
€ 25.000,-€ 382,663,3%3,3%72€ 27.551,52
€ 50.001,-€ 765,333,3%3,3%72€ 55.103,76
€ 75.000,-€ 1.147,973,3%3,3%72€ 82.653,84
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 05.11.2021

Handige tips