let op geld lenen kost geld
De Perspectief Lening

De Perspectief Lening

Met een goed een verhaal alsnog een lening?

De Perspectief Lening

Kredietaanvraag afgewezen?

Jouw kredietaanvraag is afgewezen? Wij hebben  een nieuwe kredietmogelijkheid: De Perspectief lening. Wanneer er sprake is van een afgemelde nog zichtbare BKR-codering(en), een lopende betalingsregeling(en) of een terugboeking(en) kun je jouw kredietvraag indienen.

Omstandigheden

Je zult begrijpen dat een kredietaanvraag voor een Perspectief lening maatwerk is en dat dit niet betekent dat er na het indienen van een kredietaanvraag altijd een kredietaanbieding volgt. Wanneer er sprake is van een lopende lening met achterstand (niet hersteld=achterstand nog niet ingelopen) dan biedt ook de Perspectief lening jou geen  kredietmogelijkheden.

Het kan je zomaar overkomen

Pech, een samenloop van omstandigheden, een scheiding of tijdelijk werkeloos, zijn voorbeelden waardoor er ineens een nijpende financiële situatie kan ontstaan. Een negatieve BKR codering, betalingsregelingen, incassoproblemen etc. zijn vaak het gevolg hiervan.

Daarmee wordt  tijdens de beoordeling  van jouw kredietaanvraag voor een Perspectief lening zoveel mogelijk rekening gehouden. Je verhaal  moet wel goed te onderbouwen zijn en er moet ook perspectief zijn. Niet alle problemen kunnen wij met een Perspectief lening oplossen.

Een goed verhaal

Met een goede onderbouwing  en de mogelijkheid om met (een deel) van de lening lopende betalingsproblemen af te lossen is de kredietbeoordeling van dit krediet product echt anders en ook vernieuwend t.o.v. de reguliere kredietbeoordeling.

Huidige acceptatierichtlijnen

Voor een Perspectief lening gelden dezelfde wettelijke kredietregels als bij een ‘normale’ kredietaanvraag. Er moet voldaan worden aan de huidige kredietnormen zoals een positieve leencapaciteit (voldoende ruimte tussen inkomen en lasten) om een lening terug te  kunnen betalen.

Wanneer dit op jouw aanvraag van toepassing is dan wordt er gekeken waardoor/waarom de aanvraag buiten de reguliere acceptatierichtlijnen valt. Bijv. door een negatieve BKR-codering uit het verleden.

De belangrijkste uitgangspunten

  • Klanten met een herstelde BKR codering
  • Lopende storno’s, schulden aan Belastingdienst, loonbeslag mits uitzicht op verbeterde situatie
  • Onvoldoende leencapaciteit voor samenvoegen saldi lopende leningen*
  • Tijdelijke contracten, fase A in combinatie met een goed arbeidsverleden
  • Op basis van een Persoonlijke lening

*Ondanks onvoldoende leencapaciteit kan er op basis van een uitzonderingsregel soms toch leningen worden samengevoegd. Alléén wanneer dit jou als klant voordeel oplevert zoals bijv. een lagere totaalrente waardoor je eerder van de lening af bent. Er is dan nooit sprake van geld in handen.

Een krediet aanvraag waarbij er sprake is van een lopende lening met een herstelcode ( er was een achterstand maar deze is ingelopen) kan wel in behandeling worden genomen.

Aflossen

Wanneer de kredietaanvraag akkoord komt zullen eventuele betalingsregelingen met de verstrekte kredietsom moeten worden afgelost zodat het doel je perspectief bieden ook gerealiseerd wordt.

Wanneer niet?

Het aanvragen van een Perspectief lening heeft in ieder geval géén zin wanneer er sprake is van 1 of meerdere lopende lening(en) zonder herstelcode. Verder dient er wel sprake te  zijn van  voldoende verbetering van de financiële situatie.

Daarnaast kunnen er nog andere redenen zijn waardoor een kredietaanvraag wordt afgewezen. Dit wordt duidelijk na ontvangst van jouw kredietaanvraag en/of tijdens de beoordeling van jouw kredietaanvraag.

Wij doen ons best voor je

Wij kun je vooraf geen garantie geven of de kredietaanvraag akkoord komt. Wij doen in ieder geval ons best voor je.  Wellicht belangrijk, je bent voor deze speciale aanvraagprocedure geen extra kosten verschuldigd.

Geen aanvullende kosten

Aan het afsluiten van een consumptieve geldlening bij je geen (aanvullende) afsluitkosten verschuldigd. Alle kosten zitten al in het jaarkostenpercentage verrekend, dus ook die van ons. Jouw perspectief bieden, toch?

Tarieven

De rentetarieven van een Perspectief lening liggen hoger dan de reguliere tarieven. Jouw risicoprofiel ligt nu eenmaal hoger en er is sprake van hogere operationele kosten. Er zijn 3 reguliere risicoprofielen, goud, zilver en brons.  Een Perspectief lening valt altijd in Brons.

Interesse?

Klik dan op onderstaande aanvraagknop en wij gaan ons best voor je doen. Wil je eerst telefonisch contact? Je kunt ons tijdens werkdagen bereiken van 09.00 tot 17.30 uur en op maandag t/m donderdag ook ‘s avonds tussen 20.30 en 22.00 uur. Eerst je vraag per email? Gebruik dan het formulier   Stel ons hier jouw vraag op deze pagina.

Perspectief lening aanvragen
  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedragMaandtermijnJaarlijks kostenpercentageVaste debetrentevoet op jaarbasisDuur krediet in maandenTotale prijs lening
€ 10.000,-€ 156,574,9%4,9%72€ 11.272,71
€ 15.000,-€ 234,003,9%3,9%72€ 16.848,00
€ 25.000,-€ 387,003,7%3,7%72€ 27.864,00
€ 50.001,-€ 769,673,5%3,5%72€ 55.416,24
€ 75.000,-€ 1.154,483,5%3,5%72€ 83.122,56
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 01.06.2021