let op geld lenen kost geld
De Perspectief Lening

De Perspectief Lening

Met een goed een verhaal alsnog een lening?

De Perspectief Lening

Jouw kredietaanvraag afgewezen?

Jouw kredietaanvraag is afgewezen? Wij hebben  een nieuwe kredietmogelijkheid: De Perspectief lening. Wanneer er sprake is van een afgemelde nog zichtbare BKR-codering(en), een lopende lening waarop de achterstand is ingelopen, een lopende betalingsregeling(en) of een terugboeking(en) kun je een aanvraag voor een Perspectief lening indienen.

Het kan je zomaar overkomen

Pech, een samenloop van omstandigheden, een scheiding of tijdelijk werkeloos, zijn voorbeelden waardoor er ineens een nijpende financiële situatie kan ontstaan. Een negatieve BKR codering, betalingsregelingen, incassoproblemen etc. zijn  hier dan vaak het gevolg van.

Je verhaal  moet wel goed te onderbouwen zijn en er moet ook perspectief zijn. Met de Perspectief lening kan namelijk niet elk probleem worden opgelost. Iedere situatie is anders en een kredietaanvraag voor een Perspectief lening is dan ook altijd maatwerk.

Een Perspectief lening met een goed verhaal

Met een goede onderbouwing  en de mogelijkheid om met (een deel) van de lening lopende betalingsproblemen af te lossen is de kredietbeoordeling van dit krediet product echt anders en ook vernieuwend t.o.v. het acceptatieproces bij reguliere kredietbeoordelingen.

De acceptatierichtlijnen van de Perspectief lening

Voor een Perspectief lening gelden dezelfde wettelijke kredietregels als bij een ‘normale’ kredietaanvraag. Er moet voldaan worden aan de huidige kredietnormen zoals dat je de lening moet kunnen terugbetalen volgens de norm leencapaciteit.

Wanneer dit op jouw aanvraag van toepassing is dan wordt er gekeken waardoor/waarom de aanvraag buiten de reguliere acceptatierichtlijnen valt. Bijv. door een negatieve BKR-codering uit het verleden of een lopende betalingsregeling.

De belangrijkste uitgangspunten

 • Klanten met een herstelde BKR codering
 • Lopende storno’s, schuld Belastingdienst, loonbeslag met uitzicht op betere situatie
 • Onvoldoende leencapaciteit voor samenvoegen saldi lopende leningen*
 • Tijdelijke contracten, fase A in combinatie met een goed arbeidsverleden
 • Op basis van een Persoonlijke lening

*Je voldoet niet aan de leennorm voor het het gevraagde kredietbedrag

Je voldoet niet aan de leennorm?

Ook hierop zijn weer uitzonderingen op basis van de zogeheten Explain regelgeving.  Het oversluiten moet jou als klant als klant voordeel opleveren zoals bijv. een lagere totaalrente waardoor je eerder van de lening af bent. Er is dan nooit sprake van geld in handen.

Voorbeeld

Stel je hebt lopende leningen zoals een doorlopend krediet met een herstelcode en je hebt een 2tal betalingsregelingen. Het doel is  om de schulden samen te voegen waardoor er 1 termijnbedrag ontstaat. Het gevraagde bedrag is €15.000,- maar volgens de leennorm is er maar een lening van  €13.000,- mogelijk.

Op basis van de Explaintoets kan de financiering dan wellicht toch. Er is dan sprake van alleen samenvoegen van lopende schulden, geen geld in handen, verbetering van de maandelijkse lasten en kostenbesparing zoals lagere rente of besparing op incassokosten e.d.  Het aanbieden van een structurele financieringsoplossing biedt je perspectief en op basis van de explainregeling heb je ook rentevoordeel of verlaging van de totale kosten in vergelijking  met de schuldensituatie vóór samenvoeging tot een Perspectief lening.

Wanneer niet?

Zoals al eerder omschreven heeft het aanvragen van een Perspectief lening géén zin als er sprake is van 1 of meerdere lopende lening(en) zonder herstelvermelding bij de BKR. Ook dient er wel  voldoende perspectief  te zijn om kans te hebben op een goedgekeurde kredietaanvraag. Dit wordt duidelijk na ontvangst van jouw kredietaanvraag dan wel tijdens de beoordeling van jouw kredietaanvraag.

Geen aanvullende kosten

Aan het afsluiten van een consumptieve geldlening ben je geen (aanvullende) afsluitkosten verschuldigd. Alle kosten zitten al in het jaarkostenpercentage verrekend, dus ook die van ons. Hieronder valt ook de Perspectief lening. Jouw perspectief bieden, toch?

Rentetarieven van de Perspectief lening

De rentetarieven van een Perspectief lening ligt hoger dan de reguliere tarieven. Jouw risicoprofiel ligt nu eenmaal hoger en er is sprake van hogere operationele kosten. Er zijn 3 reguliere risicoprofielen, goud, zilver en brons.  De Perspectief lening valt altijd in Brons.

Na 6 maanden…..

Als je in aanmerking komt voor de Perspectieflening wordt het erg belangrijk dat een vlekkeloos betalingsverloop kunt aantonen. Dus geen betalingsregelingen, terugboekingen e.d. Waarom? De Perspectief lening is ontwikkelt om een kans te bieden een vervelende financiële periode af te kunnen sluiten.

Nieuw kredietbeoordeling na 6 maanden?

Laat jij een goede betalingsmoraliteit zien waaruit blijkt  dat jouw financiële problemen inderdaad van tijdelijke aard waren,  de betaalbaarheid (voldoen aan de leennormen) aanwezig is en de termijnen keurig op tijd zijn ontvangen? Dan kunnen wij opnieuw toetsen of de lening kan worden overgesloten naar een lagere rentetarief. Waarom? Je hebt aangetoond dat er geen sprake meer is van een verhoogd betalingsrisico.

Al een paar keer is het woord maatwerk genoemd. Bij aanvang van de Perspectief lening krijg je dan ook geen enkele zekerheid dat na 6 termijnbetalingen de lening kan worden overgesloten. Belangrijk om in ieder geval vlekkeloos aan je termijnbetalingen te voldoen dan doen wij altijd ons best voor jou.

Interesse?

Klik dan op onderstaande aanvraagknop. Wil je eerst telefonisch contact? Je kunt ons tijdens werkdagen bereiken van 09.00 tot 17.30 uur. Van maandag t/m donderdag ook ‘s avonds tussen 20.30 en 22.00 uur. Eerst je vraag per email? Gebruik dan het formulier   Stel ons hier jouw vraag op deze pagina.

Perspectief lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-162,315,45,47211.686,32
15.000,-234,784,14,17216.904,16
25.000,-391,304,14,17228.173,60
50.001,-776,263,83,87255.890,72
75.000,-1.170,954,04,07284.308,40
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 23.06.2022

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,8 33 reviews

 • Avatar Marcel van Arensbergen ★★★★★ in de afgelopen week
  Uitstekend geholpen door Goed Lenen en echte aanrader voor zelfstandige ondernemers zij doen net iets meer om toch wat je wilt mogelijk te maken. Nog bedankt voor alle service.
 • Avatar Fuat Tok ★★★★★ een week geleden
  Via een familielid ben ik op dit adres gekomen, had al positieve verhalen over gehoord, dus dacht probeer het zelf. Ben goed geholpen, lekker snel, vriendelijk, duidelijk uitgelegd, lage rente , ik kan verder met de verbouwing van mijn … More huis, Zeker een AANRADER.
 • Avatar Roland Hofmeester ★★★★★ 4 weken geleden
  Er werd snel en goed gereageerd op alle vragen en opmerkingen. Bovendien werd goed meegedacht met de wensen en mogelijkheden.Geen standaard oplossing, maar maatwerk bij onze financieringsvraag.Er wordt een vinger aan de pols gehouden en … More ongeveer een jaar na de eerste afhandeling gevraagd of alles nog naar wens is. Service ook nadat "de buit binnen is".Een tweede aanvraag (i.v.m. alle prijsstijgingen een overschrijding van het budget) was binnen een week geregeld. En omdat ze onze situatie en wensen al kenden meteen een perfect advies.

Handige tips