let op geld lenen kost geld
Restschuldfinanciering

Onze Restschuldfinanciering zonder notaris en afsluitkosten.

Een Persoonlijke lening of Doorlopend krediet met een scherpe rente

Restschuldfinanciering

Wij regelen voor jou de juiste Restschuldfinanciering

Met onze  restschuldfinanciering kun je het verkoopverlies van jouw verkochte woning herfinancieren. Je hoeft hiervoor niet naar de notaris en je betaalt dan ook notaris- en afsluitkosten. Ook betaal je aan ons geen afsluitkosten.

Wij ontvangen direct een vergoeding van de geldverstrekker en zit verweven in jaarkostenpercentage ofwel het rentepercentage op het contact.

Is de rente van een Restschuldfinanciering fiscaal aftrekbaar?

Alleen lopende Restschuldfinancieringen die voor 01/01/2018 zijn afgesloten, komen nog voor renteaftrek in aanmerking. Wanneer je nu een Restschuldfinanciering wilt aanvragen heb je dus geen recht meer op fiscale renteaftrek.

Restschuldfinanciering nu met rentevast voor 15 jaar

De beste optie is volgens ons een Aflopend krediet met een looptijd van 10 of 15 jaar. De lening wordt in 15 jaar afgelost en gedurende deze aflossingsperiode heb je recht op renteaftrek in Box1.

Opmerking: de rentevoet t/m 10 jaar is lager. Tussen de 10 en 15 jr. ligt de rentevoet hoger.

Gecombineerd afsluiten

Indien je op zoek bent naar een nieuwe koopwoning  en er ook sprake zal zijn van een Restschuldfinanciering dan kunnen wij ook desgewenst maatwerk leveren door het offreren van een nieuw hypothecair krediet i.c.m. een Restschuldfinanciering.

Kredietvormen Restschuldfinanciering

Persoonlijke lening
Geschikt voor jou wanneer je voor zekerheid kiest. Je bepaalt vooraf het maandtermijn en looptijd. De rente staat de gehele looptijd vast. Wanneer je kiest voor een looptijd t/m 10 jaar is de lening volledig boetevrij af te lossen. Kies je voor een looptijd langer dan 10 jaar kunnen er boetekosten verschuldigd zijn. 

Zelfstandig krediet

Als je zelfstandig ondernemer bent kun je bij ons ook een restschuldfinanciering aanvragen. De restschuld mag niet betrekking hebben op een zakelijke leenschuld. Het Zelfstandig Krediet wordt alleen verstrekt als er sprake is van een privé leendoel.

Flex & Zeker Lening
Je kunt ook kiezen voor een Flex & Zeker Lening. Een nieuwe leenvorm waarbij een persoonlijke lening en en doorlopend krediet zijn gecombineerd. Het doorlopend krediet wordt nauwelijks meer aangeboden.

De hoofdredenen zijn de variabele rente en het altijd weer kunnen opnemen van de afgeloste delen. De praktijk heeft geleerd dat mensen met een doorlopend krediet veel langer doen over het terugbetalen van de leenschuld.

De Flex & Zeker lening kent een vaste rente over de gehele looptijd van maximaal 120 maanden met de mogelijkheid om in de 1e 24 maanden een depotbedrag aan te houden en eventueel een afgelost leendeel weer op te nemen. Dit laatste onderdeel is gelijk aan het kenmerk van een doorlopend krediet echter  met het voordeel van een vast rentetarief.

Omdat deze leenvorm toch in BOX3 valt kun je ook een hogere hoofdsom aanhouden voor een ander leendoel(e) dan alleen de restschuld. Voor zover je natuurlijk aanvullende kredietbehoefte hebt.

Rente niet aftrekbaar
De betaalde rente van een Flex & Zeker Lening is niet aftrekbaar. Wanneer je renteaftrek belangrijk vindt, kies je voor een persoonlijke lening.

 

Goed om te weten

Wanneer je al een doorlopend krediet van voor 01/01/2018 t.b.v. een restschuld hebt lopen dien je rekening te houden met wijziging in de fiscale regelgeving. Wanneer je deze lening wilt oversluiten is er alléén blijvend behoud van renteaftrek wanneer je kiest voor een Persoonlijke lening. Daarbij wordt  de doorlopend kredietvariant voor een Restschuldfinanciering bijna niet meer afgesloten. De keuze valt meestal op de Persoonlijke lening of zoals hierboven beschreven kiest men bij geen renteaftrek ook nog wel eens voor de Flex & Zeker Lening.

Restschuldfinanciering aanvragen
Je kunt ons telefonisch bereiken op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur en ’s avonds van maandag t/m donderdag tussen 20.30 en 22. 00 uur. Druk voor een vrijblijvende kredietaanvraag op onderstaande aanvraagknop en wij nemen jouw kredietaanvraag graag in behandeling.

 

Ja, ik wil een lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

 • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
  Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
 • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
  Zeer behulpzaam, fijn contact!
 • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
  Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!