let op geld lenen kost geld
Eigen Huiskrediet

Particulier lenen

Jouw bezit mooier maken met een Verbouwingslening of een verduurzamen met de Groene Lening

Eigen Huiskrediet

Het Eigen Huiskrediet  om je eigen  woning te verbouwen of te verduurzamen? Wij hebben hiervoor speciale kredietvormen. Allemaal met scherpe rentetarieven.

Het Eigen Huiskrediet en verbouwen

Wil je een  lening afsluiten voor het verbouwen van je woning? Met het Eigen Huiskrediet maak je de juiste keuze. Stel je gaat je toilet verbouwen, kozijnen vernieuwen of een garage bijbouwen dan zijn de betaalde rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit mag alleen als je een lineaire of annuïteiten hypotheek afsluit of een lening op basis van een annuïteit met een vaste rente en einddatum.

Een persoonlijke lening komt in aanmerking voor renteaftrek als het doel van de lening gebruikt wordt voor woningverbetering. Wat wel en niet onder woningverbetering valt leggen wij graag aan je uit. Meer informatie over een persoonlijke lening? Klik hier.  Wil je een lening met een langere looptijd dan 120 maanden? Dan hebben wij hiervoor het Eigen Huiskrediet. Direct naar meer informatie over het onderwerp verbouwen? Klik dan hier.

Boetevrij aflossen

Een Eigen Huiskrediet kent een maximale looptijd van 180 maanden.  Soms kan de looptijd beperkt worden wanneer je op de einddatum van de lening de maximale leeftijdsgrens overschrijdt. Bij een Eigen Huiskrediet met een looptijd groter dan 120 maanden dien je wel vooraf aan te tonen dat je de gelden gebruikt voor verbouwing/verduurzaming van de woning.

Kies je voor een looptijd t/m 120 maanden dan is het vooraf aantonen van het leendoel niet nodig. Dit blijft wel van belang voor eventuele renteaftrek in Box1. De Belastingdienst kan bij een controle namelijk vragen om de facturen zodat men kan zien of de gelden daadwerkelijk aan woningverbetering zijn besteed.

Het Eigen Huiskrediet en renteaftrek

Het doel van de woningverbetering kan in bepaalde situaties de renteaftrek belemmeren. Wij informeren jou hier graag verder over. Een kijkje op de site van de Belastingdienst kan natuurlijk ook of je vraagt jouw belastingadviseur om raad.

Het Eigen Huiskrediet of een hypotheek?

Tijdens een (telefonisch) oriënterend gesprek kan de uitkomst zijn dat een hypothecair krediet voor jou de beste oplossing is. Geen probleem, wij doen ook in hypotheken en werken met vele hypotheekaanbieders samen.

Omdat wij  met vele hypotheekverstrekkers samenwerken kunnen wij jouw passend adviseren door  jouw hypotheekmogelijkheden te toetsen bij jouw huidige hypotheekaanbieder en de uitkomst hiervan vergelijken met andere aanbieders. Wij starten altijd met een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek. Na dit gesprek weet jij of het zinvol is om een hypotheektraject met ons in te gaan of toch te kiezen voor bijvoorbeeld een Eigen Huiskrediet.

Lopende leningen oversluiten?

Heb je lopende leningen? Je wilt deze  leningen graag samenvoegen en tevens geld lenen  voor woningverbetering? Dat kan. Het samenvoegen van leningen zal jou bijna altijd rentevoordeel opleveren en de looptijd verkorten ofwel je bent eerder van je lening af.

Wees voorzichtig!
Zorg ervoor dat het deel van de lening dat je voor renteaftrek opgeeft, ook daadwerkelijk in aanmerking komt voor fiscale aftrek. Het combineren van leningen met en zonder renteaftrek kan complicaties veroorzaken met de Belastingdienst.

Raadpleeg altijd jouw belastingadviseur hierover. Of het verstandig is om een Eigen Huiskrediet te gebruiken voor het herfinancieren van andere leningen, is een vraagstuk.

Het is het zuiverst om bestaande leningen die niet voor woningverbetering zijn gebruikt, te bundelen en daarnaast het Eigen Huiskrediet, plus eventueel een andere lopende lening, samen te voegen als dit rentevoordeel oplevert. Dit vereist maatwerk en wij voorzien je hierover graag van informatie.

Een maximale looptijd van 180 maanden is alleen toegestaan als de totale hoofdsom ‘nieuw’ geld is dat volledig wordt gebruikt voor woningverbetering.  Het inlossen van een lopende lening(en) is dan ook niet toegestaan.

Meer informatie?

Wij beantwoorden graag jouw financieringsvragen. Je kunt ons telefonisch benaderen op (0545) 221 299 of je klikt op onderstaande aanvraagknop en wij nemen  z.s.m. contact met jou op. Wij spreken je graag!

Kredietofferte aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!