let op geld lenen kost geld
Eigen Huiskrediet

Particulier lenen

Jouw bezit mooier maken vanaf 3,5%. Vrijblijvende offerte - Geen afsluitkosten - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice.

Eigen Huiskrediet

Het Eigen Huiskrediet  om je eigen  woning te verbouwen of te verbeteren? Wij hebben hiervoor speciale kredietvormen. Allemaal met scherpe rentetarieven.

Wanneer je kiest voor de persoonlijke lening is de rente fiscaal aftrekbaar. Naast de persoonlijke lening kun je ook kiezen voor de Flex & Zeker lening. De rente is dan niet fiscaal aftrekbaar.

Een scherpe rente met een laag maandtermijn

Een laag rentetarief en een keuzemogelijkheid van een looptijd t/m 15 jaar maakt dit product een goed alternatief voor een hypothecaire geldlening. Bij een (2e) hypotheek heb je meestal aanvullende kosten zoals notariskosten en afsluitprovisie. Dit is bij een Eigen huiskrediet niet het geval. Geen gedoe, (meestal) fiscale renteaftrek als je voor de persoonlijke lening kiest en boetevrij af te lossen. Iets voor jou?

Een Eigen Huiskrediet is een privélening zonder onderpand waarvoor je geen afsluitkosten betaald en boetevrij mag aflossen. Deze kredietvorm kent een scherp rentetarief. Wanneer je dit krediet voor woningverbetering gebruikt is de rente, zoals al gemeld, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Boetevrij aflossen

Een Eigen Huiskrediet kent een maximale looptijd van 180 maanden.  Soms kan de looptijd beperkt worden wanneer je op de einddatum van de lening de maximale leeftijdsgrens overschrijdt. Bij een Eigen Huiskrediet met een looptijd groter dan 120 maanden dien je wel vooraf aan te tonen dat je de gelden gebruikt voor verbouwing/verduurzaming van de woning.

Kies je voor een looptijd t/m 120 maanden dan is het vooraf aantonen van het leendoel niet nodig. Dit blijft wel van belang voor eventuele renteaftrek in Box1. De Belastingdienst kan bij een controle namelijk vragen om de facturen zodat men kan zien of de gelden daadwerkelijk aan woningverbetering zijn besteed.

Wél of géén renteaftrek?

Het doel van de woningverbetering kan in bepaalde situaties de renteaftrek belemmeren. Wij informeren jou hier graag verder over. Een kijkje op de site van de Belastingdienst kan natuurlijk ook of je vraagt jouw belastingadviseur om raad.

Toch een hypotheek?

Tijdens een (telefonisch) oriënterend gesprek kan de uitkomst zijn dat een hypothecair krediet voor jou de beste oplossing is. Geen probleem, wij doen ook in hypotheken en werken met alle hypotheekaanbieders samen.

Omdat wij  met alle hypotheekverstrekkers samenwerken kunnen wij jouw passend adviseren door  jouw hypotheekmogelijkheden te toetsen bij jouw huidige hypotheekaanbieder en de uitkomst hiervan vergelijken met andere aanbieders. Wij starten altijd met een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek. Na dit gesprek weet jij of het zinvol is om een hypotheektraject met ons in te gaan of toch te kiezen voor bijvoorbeeld een Eigen Huiskrediet.

Lopende leningen oversluiten?

Heb je lopende leningen? Je wilt deze  leningen graag samenvoegen en tevens geld lenen  voor woningverbetering? Dat kan. Het samenvoegen van leningen zal jou bijna altijd rentevoordeel bieden.

Let op!
Wel  moet je oppassen dat het deel dat je voor renteaftrek wilt opgegeven wel voor fiscale aftrek in aanmerking komt. Het samenvoegen van leningen met en zonder renteaftrek kan problemen opleveren met de Belastingdienst. Informeer hiervoor altijd bij jouw Belastingadviseur. Of een Eigen Huiskrediet gebruikt moet worden om ook overige leningen samen te voegen is dus de vraag.

Het meest zuivere is om lopende leningen welke niet voor woningverbetering zijn aangewend samen te voegen en ernaast Het Eigen Huiskrediet + eventueel een lopende lening samen te voegen voor zover dit voor jou natuurlijk rentevoordeel oplevert.  Dit is altijd maatwerk en wij informeren jou hier graag over.

De maximale looptijd van 180 maanden is alleen toegestaan als de totale hoofdsom ‘nieuw’ geld is dat volledig wordt gebruikt voor woningverbetering. Wil je om het rentevoordeel ook je huidige leningen samenvoegen? Dan is hert slimmer om 2 leningen naast elkaar te sluiten.

Verbouwen

Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor het verbouwen van je woning, of het verwezenlijken van een tuinontwerp? Met het Eigen Huiskrediet maak je de juiste keuze. Stel je gaat je toilet verbouwen, kozijnen vernieuwen of een garage bijbouwen dan zijn de betaalde rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit mag alleen als je een lineaire of annuïteiten hypotheek afsluit of een persoonlijke lening. Sluit je voor het verbouwen van je woning een doorlopend krediet af dan heb je geen recht op renteaftrek!

Meer informatie over een persoonlijke lening? Klik hier.  Direct naar meer informatie over het onderwerp verbouwen? Klik dan hier.

Meer info?

Wij bekijken graag vrijblijvend welke financieringsmogelijkheden wij jou kunnen aanbieden. Je kunt ons telefonisch benaderen op (0545) 221 299 of je klikt op onderstaande aanvraagknop en wij nemen  z.s.m. contact met jou op. Wij spreken je graag!

Kredietofferte aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-169,467,07,07212.201,12
15.000,-242,805,35,37217.481,60
25.000,-398,024,74,77228.657,44
50.000,-796,044,74,77257.314,88
75.000,-1.207,345,15,17286.928,48
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 10.10.2022

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 47 reviews

 • Avatar Bart van Ratingen ★★★★ 2 weken geleden
  Professionele organisatie met uitstekend persoonlijk contact en betrokkenheid. Erg prettig om zaken mee te doen, en erg behulpzaam bij het verzamelen van de documentatie. Aanrader!
 • Avatar Conny Schepers ★★★★★ 2 weken geleden
  Een hele positieve ervaring! Niets dan goeds te vermelden hoe met mijn aanvraag omgegaan is. Ik zal Goedlenen zeker aanbevelen!
 • Avatar Emma Koerts ★★★★★ 3 weken geleden
  Zeer prettig geholpen bij het afsluiten van onze hypotheek. Altijd een snelle reactie op vragen en namen de tijd om alles uit te leggen. Fijn advies ook wat betreft verzekeringen.