let op geld lenen kost geld
Eigen Huiskrediet

Particulier lenen

Jouw bezit mooier maken vanaf 3,5%. Vrijblijvende offerte - Geen afsluitkosten - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice.

Eigen Huiskrediet

Het Eigen Huiskrediet  om je eigen  woning te verbouwen of te verbeteren? Wij hebben hiervoor speciale kredietvormen. Allemaal met scherpe rentetarieven.

Wanneer je kiest voor de persoonlijke lening is de rente fiscaal aftrekbaar. Naast de persoonlijke lening kun je ook kiezen voor een doorlopend krediet. De rente is dan niet fiscaal aftrekbaar.

Een scherpe rente met een laag maandtermijn

Een laag rentetarief en een keuzemogelijkheid van een looptijd t/m 15 jaar maakt dit product een goed alternatief voor een hypothecaire geldlening. Bij een (2e) hypotheek heb je meestal aanvullende kosten zoals notariskosten en afsluitprovisie. Dit is bij een Eigen huiskrediet niet het geval. Geen gedoe, (meestal) wel fiscale renteaftrek indien je voor de persoonlijke lening kiest en boetevrij  (t/m 120 maanden) af te lossen. Iets voor jou?

Een Eigen Huiskrediet is een privélening zonder onderpand waarvoor je geen afsluitkosten betaald en boetevrij mag aflossen (t/m 12o mnd.). Deze kredietvorm kent een scherp rentetarief. Wanneer je dit krediet voor woningverbetering gebruikt is de rente, zoals al gemeld, in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

Boetevrij aflossen

Een Eigen Huiskrediet kent een maximale looptijd van 180 maanden. T/m 120 maanden mag je boetevrij aflossen. Vanaf 121 maanden ben je maximaal 1% boete over de op het moment van aflossen openstaande restantsom verschuldigd. Dit valt nog wel mee. Soms kan de looptijd beperkt worden wanneer je op de einddatum van de lening de maximale leeftijdsgrens overschrijdt.

Meestal is het een persoonlijke keuze en vooral gebaseerd op de gewenste maandtermijn en wanneer je de lening afgelost wilt hebben.

Wél of géén renteaftrek?

Het doel van de woningverbetering kan in bepaalde situaties de renteaftrek belemmeren. Wij informeren jou hier graag verder over. Een kijkje op de site van de Belastingdienst kan natuurlijk ook of je vraag jouw belastingadviseur om raad.

Toch een hypotheek?

Tijdens een (telefonisch) oriënterend gesprek kan de uitkomst zijn dat een hypothecair krediet voor jou de beste oplossing is. Geen probleem, wij doen ook in hypotheken en werken nagenoeg met alle hypotheekaanbieders samen.

Omdat wij met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers samenwerken kunnen wij jouw hypotheekmogelijkheden toetsen bij jouw huidige hypotheekaanbieder maar ook als een 2e hypotheek elders.  Wij starten altijd met een gratis oriënterend hypotheekgesprek. Na dit gesprek weet jij of het zinvol is om een hypotheektraject in te gaan of toch te kiezen voor een Eigen Huiskrediet.

Lopende leningen oversluiten?

Heb je lopende leningen? Je wilt deze  leningen graag samenvoegen en tevens geld lenen  voor woningverbetering? Dat kan. Het samenvoegen van leningen met een Eigen Huiskrediet zal jou bijna altijd rentevoordeel bieden.

Let op!
Wel  moet je oppassen dat het deel dat je voor renteaftrek wilt opgegeven wel voor fiscale aftrek in aanmerking komt. Het samenvoegen van leningen met en zonder renteaftrek kan problemen opleveren bij de Belastingdienst. Informeer hiervoor altijd bij jouw Belastingadviseur.

Tevens  is de maximale looptijd van 180 maanden alleen toegestaan als de totale hoofdsom ‘nieuw’ geld is dat volledig wordt gebruikt voor  woningverbetering. Wil je om het rentevoordeel toch ook je huidige leningen samenvoegen? Dan is het wellicht handig om 2 leningen naast elkaar te sluiten. Wij informeren jou hier graag verder over.

Verbouwen

Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor het verbouwen van je woning? Met de persoonlijke lening variant van het Eigen Huiskrediet maak je de juiste keuze. Stel je gaat je toilet verbouwen, kozijn vernieuwen of een garage bijbouwen dan zijn de betaalde rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit mag alleen als je een lineaire of annuïteiten hypotheek afsluit of een persoonlijke lening. Sluit je voor het verbouwen van je woning een doorlopend krediet af dan heb je geen recht op renteaftrek!

Meer informatie over een persoonlijke lening? Klik hier.  Direct naar meer informatie over het onderwerp verbouwen? Klik dan hier.

De Perspectief lening

In het verleden een betalingsprobleem gehad? De achterstand al ingelopen maar hierdoor wel een herstelde BKR-achterstandsregistratie? Een lopende betalingsregeling bij de Belastingdienst, incassobureau?

Met de Perspectief lening kunnen wij je misschien toch van dienst zijn! Belangrijk is dat je géén lopende achterstanden of afgeloste leningen hebt welke bij de BKR vermeld staan! Alléén een herstelde BKR-registratie (= A van achterstand met de H van hersteld- AH) wordt geaccepteerd.  Het heeft dus geen zin een aanvraag in te dienen als je hieraan niet voldoet.

Als je géén negatieve BKR-registraties hebt of een registratie zoals hierboven gemeld en/of  een lopende  betalingsregeling(en) dan kun je een kredietaanvraag indienen voor de Perspectief lening. Zoals je zult begrijpen moet jouw aanvraag verder aan de reguliere acceptatievoorwaarden voldoen.

Zoals de naam van het product al aangeeft, het doel is perspectief te bieden. Is het gevraagde bedrag volgens de huidige acceptatierichtlijnen betaalbaar en helpt het verstrekken van de lening jou om de tijdelijke betalingsproblemen op te lossen. Een aanvraag voor een Perspectief lening is altijd maatwerk en dit betekent dat van tevoren de uitkomst niet te bepalen is.

Zoals je uit de tekst hebt kunnen afleiden komt het Eigen Huiskrediet komt hiervoor niet in aanmerking. Wij doen in ieder geval graag ons best voor je.

Meer info?

Wij bekijken graag geheel vrijblijvend welke financieringsmogelijkheden wij je kunnen aanbieden. Je kunt ons telefonisch benaderen op (0545) 221 299 of je klikt op onderstaande aanvraagknop en wij nemen  z.s.m. contact me jou op. Wij spreken je graag!

Kredietofferte aanvragen
  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
  • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-162,755,55,57211.718,00
15.000,-233,863,953,957216.837,92
25.000,-385,393,553,557227.748,08
50.000,-769.663,53,57255.415.52
75.000,-1.154,483,53,57283.122,56
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven per 08.02.2022

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering