let op geld lenen kost geld
Je woning verbouwen

Particulier hypotheek

Met een hypotheek of lening

Je woning verbouwen

Je woning verbouwen? Je overweegt om in jouw woning meer leefruimte te creëren, deze te verduurzamen door te gaan isoleren en/of te voorzien van zonnepanelen? Je kunt hiervoor jouw spaargeld aanspreken, verbouwen met geld uit een schenking maar natuurlijk ook met een aanvullende (hypothecaire) lening.

Hoe?

Wanneer je de verbouwing wilt financieren zijn hiervoor meerdere financieringsmogelijkheden. Je kunt de verbouwing financieren binnen je bestaande hypotheek, de hypotheek verhogen of een aparte lening hiervoor afsluiten.

Wanneer je een hypothecaire lening afsluit zijn hieraan kosten verbonden. Waarschijnlijk is een hertaxatie van de woning noodzakelijk en moet je notaris- en afsluitkosten betalen. Het kan ook interessant zijn om een persoonlijke lening af te sluiten. De rentevoet is weliswaar iets hoger maar je betaalt de hierboven genoemde kosten dan niet.

Verdere uitleg 

Je hebt een kredietbehoefte voor bijv. een nieuwe keuken of uitbouw? Wij  informeren jou hieronder over 2 veel gebruikte  kredietvormen:

De Verbouwingshypotheek
Je wilt jouw woning verbouwen en wilt hiervoor geld lenen? Wij hebben hiervoor o.a. de Verbouwingshypotheek. Wanneer er sprake is van voldoende overwaarde én inkomen dan kan er een 2e hypotheek gesloten worden.

De Verbouwingshypotheek staat los van jouw huidige hypotheekverstrekker. Natuurlijk bekijken wij voor je of de (2e) hypotheek het beste bij jouw huidige hypotheekaanbieder kan worden aangevraagd of de Verbouwingshypotheek de beste keuze is. Wij zijn werkzaam met bijna alle  hypotheekverstrekkers en kunnen dus een juiste rekensom en vergelijking voor jou maken. Dit alles regelen wij graag voor jou. Klik hier voor meer informatie over de Verbouwingshypotheek.

Het Verbouwingskrediet
De uitkomst van het gratis oriënterend hypotheekgesprek kan zijn dat de kosten bij het afsluiten van een (2e) hypotheek te hoog zijn en dat een consumptieve geldlening een betere optie is.

Wij  kunnen jou dan toch van dienst zijn met een Verbouwingskrediet. Een persoonlijke lening met een scherp rentetarief waarop je boetevrij mag aflossen wanneer de looptijd niet langer is dan 120 maanden.

Gunstige voorwaarden

Wanneer je geld wilt lenen voor woning verbouwen hanteren de kredietverstrekkers scherpe rentetarieven. De rente staat de gehele looptijd vast en wanneer je de persoonlijke lening voor woningverbetering gebruikt kun je de betaalde rente ook fiscaal aftrekken. Wij informeren je hier graag over en je kunt dit ook nalezen op de site van de Belastingdienst. Je betaalt aan ons voor het Verbouwingskrediet géén afsluitkosten.

Meer weten?
Wil je een vrijblijvend gratis oriënterend hypotheekadviesgesprek? Vul dan het contactformulier Stel hier jouw vraag in en wij nemen vrijblijvend contact met jou op.

Direct geld nodig?
Heb je liever z.s.m. geld voor woningverbetering? Vraag dan hieronder een persoonlijke lening  aan en geef op het aanvraagformulier aan dat jouw leendoel woningverbetering is. De aanvraag wordt dan beoordeeld voor een Verbouwingskrediet. 

Wanneer je daarnaast ook informatie wilt ontvangen over de Verbouwingshypotheek vermeld je dit op het aanvraagformulier in het toelichtingsveld.

Vrijblijvende kredietofferte