let op geld lenen kost geld
Berekening WOZ waarde

Door een hogere WOZ Waarde overwaarde op je woning?

Sluit dan voordelig een 2e hypotheek of lening

Berekening WOZ waarde

Hoe komt jouw berekening WOZ-waarde tot stand?

De berekening van de WOZ-Waarde doet een taxateur. Een taxateur taxeert niet alle woningen. Per gemeente (wijk) zijn er een aantal representatieve woningen die getaxeerd worden, waarbij de verkoopcijfers van deze panden worden gehanteerd.

Aan de hand van de waardes die daaruit komen wordt aan woningen van hetzelfde type een WOZ-waarde toegekend. Als dit gebeurd is krijgt je hiervan  een WOZ-beschikking. Het berekenen van WOZ-waarde van overige woningen wordt vaak op modelmatige wijze gedaan. Dit is een geautomatiseerde werkwijze van taxateurs.

Bij de berekening WOZ-waarde van jouw woning gaat men uit van “de waarde in het economische verkeer”. Dit is een prijswaarde waar jouw huis voor verkocht zou worden bij een veronderstelde verkoop.

Hier worden huur, hypotheken en bijvoorbeeld erfpacht buiten beschouwing gelaten. De berekening WOZ-waarde wordt uitgevoerd met als insteek dat de woning volledig jouw eigendom is.

De Belastingdienst

Op de site van de Belastingdienst lees je ook meer over de totstandkoming van een WOZ-beschikking.

(Extra) Lenen tegen een scherp rentetarief

Als je van jouw gemeente de WOZ-beschikking hebt ontvangen dan weet je ook welke woningwaarde de gemeente aan jou woning heeft toegekend. Wanneer je jouw hypotheekrestsom aftrekt van de WOZ-waarde dan weet je of jouw woning overwaarde heeft.

Wij bereken graag jouw financiële mogelijkheden

Wanneer je kredietbehoefte hebt en overwaarde in je woning dan berekenen wij graag kosteloos of je hiervoor een 2e hypotheek kunt  afsluiten bij jouw huidige hypotheekverstrekker of elders.  Ook uit de berekening naar voren komen dat een nieuwe 1e hypotheek de beste keuze is. Wij zetten graag alle mogelijkheden  voor je uiteen zodat jezelf de juiste keuze kunt maken waarbij niets doen ook een mogelijkheid is.

Met het afsluiten van een 1e of 2e hypotheek zijn wel kosten gemoeid. Het kan voordeliger zijn om i.p.v. een hypothecaire lening een consumptieve lening af te sluiten. De leenrente bij een consumptieve lening is weliswaar hoger maar je hebt dan geen aanvullende kosten. Wij rekenen graag voor je uit welke kredietvorm het beste bij jou past.

Voor een hypotheek of lening kun je terecht bij Goedlenen.nl.  Als je interesse hebt in een vrijblijvend voorstel dan kun je ons natuurlijk bellen voor meer informatie maar ook direct vrijblijvend een lening aanvragen.

Een krediet zonder of met hypothecaire zekerheid

Consumptieve lening

Een privélening met een scherp rentetarief zonder onderpand en zonder afsluitkosten is wellicht een goede keuze wanneer jij geld wilt lenen. Wanneer jouw leendoel woningverbetering is en het doel van de  lening valt in BOX1 dan is de betaalde rente ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Als de leenvorm een vaste looptijd kent, de rente minimaal 1 jaar vaststaat, het doel woningverbetering is  en de lening op basis van  een annuïteit of lineair wordt afgelost dan maakt het niet uit of de lening wel (hypotheek) of niet (consumptief)  verpand is.

De aftrek geldt namelijk ook als er sprake is van een consumptieve lening zonder onderpand. Interesse in een consumptieve geldlening? Klik hier voor het aanvragen van een lening.

Hypothecaire lening

Wanneer je overwaarde in de woning hebt, kun je ook kiezen voor een 2e hypotheek of misschien is een hele nieuwe hypotheek wel voordeliger. Wij werken met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers samen en  zien graag vrijblijvend jouw hypotheekmogelijkheden na. Daarbij is een oriënterend hypotheekgesprek altijd gratis.

Interesse in een hypotheek?  Klik hier voor het aanvragen van een  (Verbouwing)hypotheek of hier voor het oversluiten van lopende leningen.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering