let op geld lenen kost geld
Berekening WOZ waarde

Door een hogere WOZ Waarde overwaarde op je woning?

Sluit dan voordelig een 2e hypotheek of lening

Berekening WOZ waarde

Hoe komt jouw berekening WOZ-waarde tot stand?

De berekening van de WOZ-Waarde doet een taxateur. Een taxateur taxeert niet alle woningen. Per gemeente (wijk) zijn er een aantal representatieve woningen die getaxeerd worden, waarbij de verkoopcijfers van deze panden worden gehanteerd.

Aan de hand van de waardes die daaruit komen wordt aan woningen van hetzelfde type een WOZ-waarde toegekend. Als dit gebeurd is krijgt je hiervan  een WOZ-beschikking. Het berekenen van WOZ-waarde van overige woningen wordt vaak op modelmatige wijze gedaan. Dit is een geautomatiseerde werkwijze van taxateurs.

Bij de berekening WOZ-waarde van jouw woning gaat men uit van “de waarde in het economische verkeer”. Dit is een prijswaarde waar jouw huis voor verkocht zou worden bij een veronderstelde verkoop.

Hier worden huur, hypotheken en bijvoorbeeld erfpacht buiten beschouwing gelaten. De berekening WOZ-waarde wordt uitgevoerd met als insteek dat de woning volledig jouw eigendom is.

De Belastingdienst

Op de site van de Belastingdienst lees je ook meer over de totstandkoming van een WOZ-beschikking.

(Extra) Lenen tegen een scherp rentetarief

Als je van jouw gemeente de WOZ-beschikking hebt ontvangen dan weet je ook welke woningwaarde de gemeente aan jouw woning heeft toegekend. Wanneer je de hypotheekrestsom aftrekt van de WOZ-waarde dan weet je of jouw woning overwaarde heeft. Hierbij is het van belang te weten de marktwaarde uit een taxatierapport anders kan zijn dan de WOZ waarde. Meestal ligt de marktwaarde hoger.

Wij bereken graag jouw financiële mogelijkheden

Wanneer je kredietbehoefte hebt en overwaarde in je woning dan gaan wij graag met je een vrijblijvend 1e oriënterend hypotheekgesprek aan. De uitkomst hiervan bepaalt of wij hypotheek- of andere financieringsmogelijkheden en of jezelf wel of niet verder wenst te gaan. Wij zetten graag alle mogelijkheden voor je uiteen zodat jezelf de juiste keuze kunt maken waarbij niets doen ook de juiste keuze kan zijn.

Met het afsluiten van een 1e of 2e hypotheek zijn wel kosten gemoeid. Het kan voordeliger zijn om i.p.v. een hypothecaire lening een consumptieve lening af te sluiten. De leenrente bij een consumptieve lening is weliswaar hoger maar je hebt dan geen aanvullende kosten. Bij woningverbetering  of verduurzaming is de betaalde rente net zoals bij een hypothecaire lening fiscaal aftrekbaar. Wij rekenen graag voor je uit welke kredietvorm het beste bij jou past.

Voor een hypotheek of lening zijn wij je graag van dienst.  Als je interesse hebt in een vrijblijvend informatie over jouw financieringsmogelijkheden dan kun je ons bellen op deze pagina klikken op het aanvraag- of contactformulier naar keuze.

Een krediet zonder of met hypothecaire zekerheid

Consumptieve lening

Een privélening met een scherp rentetarief zonder onderpand en zonder afsluitkosten is een goede keuze wanneer jij geld wilt lenen. Klik hier voor het berekenen en aanvragen van een lening.

De Groene lening

Een lening met een extra laag rentetarief en een looptijd tot maximaal 15 jaar.  Bij een persoonlijke lening is de rentevoet bij lagere kredietbedragen hoger maar bij de Groene lening hebben wij een gelijk tarief voor alle hoofdsommen. Een lening van €5.000,- voor een warmtepomp heeft dezelfde rente als een lening voor bijvoorbeeld een elektrische auto van €50.000,- Klik hier voor meer informatie over de Groene lening.

Hypothecaire lening

Wanneer volgens de berekening overwaarde in je woning hebt, kun je ook kiezen voor een 2e hypotheek of misschien is een hele nieuwe hypotheek wel voordeliger. Wij werken met alle hypotheekverstrekkers samen en gaan graag met je het 1e vrijblijvende oriënterende hypotheekgesprek aan.

Interesse in een hypotheek?  Klik hier voor het aanvragen van een  (Verbouwing)hypotheek of hier voor het oversluiten van lopende leningen.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

  • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
    Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
  • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
    Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
  • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
    Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!