Berekening woz waarde

Met jouw WOZ Waarde naar een WOZ Krediet

Extra voordelig lenen met een WOZ Krediet

Berekening woz waarde

Hoe komt jouw berekening WOZ waarde tot stand?

Berekening WOZ waarde van jouw woning wordt gedaan door een taxateur. Een taxateur taxeert niet alle woningen. Per gemeente (wijk) zijn er een aantal representatieve woningen die getaxeerd worden, waarbij de verkoopcijfers van deze panden worden gehanteerd.

Aan de hand van de waarden die daar uit komen wordt aan woningen van hetzelfde type een WOZ waarde toegekend. Als dit gebeurd is krijgt u hier van een beschikking. Het berekenen van WOZ waarde van overige woningen wordt vaak op modelmatige wijze gedaan. Dit is een geautomatiseerde werkwijze van taxateurs.

Bij de berekening WOZ waarde van jouw woning gaat men uit van “de waarde in het economische verkeer”. Dit is een prijswaarde waar jouw huis voor verkocht zou worden bij een veronderstelde verkoop. Hier worden huur, hypotheken en bijvoorbeeld erfpacht buiten gelaten. De berekening WOZ waarde wordt uitgevoerd met als insteek dat de woning volledig jouw eigendom is.

Belastingdienst

Op de site van de Belastingdienst lees je ook meer over hoe de WOZ beschikking tot stand komt.  Klik hier voor meer informatie.

Het WOZ Krediet heeft een extra scherp rentetarief

Wanneer jij op zoek bent naar een WOZ krediet kun je terecht bij Goedlenen.nl. Bij een dergelijke aanvraag is jouw WOZ beschikking vereist. Op deze manier kunnen wij bij Goedlenen.nl kijken naar jouw mogelijkheden voor een WOZ krediet. Je kunt een vrijblijvende kredietaanvraag indien door op onderstaande knop te klikken.

WOZ Krediet aanvragen