let op geld lenen kost geld
Zelfstandig krediet

Zelfstandig krediet

Privé geld lenen? - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Geen oversluitkosten

Zelfstandig krediet

 • De Groene Lening
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Groene lening 120 maanden (Klik voor looptijd120 of 180 maanden op minimaal of maximaal)
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
2.500,-28,276,66,61203.392,40
5.000,-56,546,66,61206.784,80
7.500,-84,816,66,612010.177,20
10.000,-113,086,66,612013.569,60
15.000,-169,626,66,612020.354,40
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 06.08.2023

Privé geld lenen

Het Zelfstandig Krediet voor jou als ondernemer om bijvoorbeeld je woning te verbouwen, een restschuld te financieren of een privéauto aan te schaffen. Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privédoeleinden geld wilt lenen.

Leendoel Zelfstandig Krediet

Het doel van de lening mag alléén privé zijn en dus niet voor bijvoorbeeld een bedrijfsinvestering aangewend worden. Hiervoor hebben wij de zakelijke lening.  Je ondertekent hiervoor een aanvullende verklaring waarin je aangeeft dat het Zelfstandig Krediet niet zakelijk gebruikt zal worden.

Zelfstandig krediet, een Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening?

Het Zelfstandig Krediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen. Je hebt alleen de keuze uit een persoonlijke lening.
Het doorlopend krediet  voor privédoeleinden wordt op dit moment niet meer aangeboden. Steeds meer kredietverstrekkers stoppen met dit product.

Zekerheid
Een persoonlijke lening met een vaste einddatum, boetevrij kunnen aflossen en daarbij niet elke keer weer kunnen opnemen zorgt ervoor dat lening eerder is afbetaald.

Rente Zelfstandig Krediet

De rentevoet verschilt per aanbieder. De rentevoet van het Zelfstandig Krediet met als basis de persoonlijke lening voor zelfstandigen ligt iets hoger dan wanneer er sprake is van loondienstverband (zijnde niet de eigen BV). Dit komt o.a. omdat er voor ondernemers nagenoeg geen sociaal vangnet is  bij ziekte en/of arbeidsongeschikt. Nog steeds hebben veel ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Als de ondernemer dan te maken krijgt met een langdurig ziekteproces en daarbij weinig eigen vermogen heeft om het verlies van inkomen op te kunnen vangen dan is de kans op problemen met betalen aanzienlijk. Dit risico is geprijsd in het rentetarief van het Zelfstandig Krediet.

Meerdere privédoelen mogelijk

Een Zelfstandig Krediet moet een privédoel hebben. Je kunt de lening voor Zelfstandigen  dus gebruiken voor verbouwing, verbetering, verduurzaming van jouw woning. Maar natuurlijk ook voor ander privédoelen zoals: auto, motor, caravan, camper enz.

Verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van een woning is één van de belangrijkste onderwerpen bij het aankopen en of verbouwen van een woning. Als je een Zelfstandigen krediet gebruikt voor woningverbetering waaronder natuurlijk ook verduurzaming valt dan kun je de betaalde rente van de lening aftrekken in BOX1.

Wij informeren je hier graag over of raadpleeg jouw belastingadviseur of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Nieuw! Looptijden t/m 180 maanden nu ook voor Zelfstandig ondernemers

Voor een aanvrager in loondienstverband zijn looptijden t/m 180 maanden al langer mogelijk als het leendoel verbetering of verduurzaming van de woning is. Nu ook voor zelfstandig ondernemers zijn looptijden t/m 180 maanden mogelijk! Voorheen was de looptijd voor een zelfstandig ondernemer maximaal 120 maanden.

Kom ik aanmerking voor een Zelfstandig Krediet?

Wanneer je een stabiel inkomen over  3 jaar (minimaal 2 jaar) kunt overleggen, je leendoel privé is, en jij en/of je partner geen negatieve BKR registratie hebt, kun je bij ons een Zelfstandig Krediet aanvragen.

Berekening zakelijk inkomen

Voor de acceptatie van een Zelfstandig Krediet aanvraag worden de jaarrekeningen of IB-Aangiftes inclusief de fiscale balans opgevraagd. Je moet minimaal  2 volledige boekjaren kunnen overleggen om een aanvraag te kunnen indienen. Standaard vragen wij om 3 boekjaren maar als de cijfers over 2 boekjaren keurig zijn is dit bespreekbaar.

Als wij de cijfers hebben ontvangen dan wordt er o.a. gekeken of er voldoende werkkapitaal in de onderneming zit. De rekeningen kunnen betalen is natuurlijk belangrijk en zegt direct iets over hoe de onderneming ervoor staat.

Door omstandigheden kan het ook een jaar tegen gezeten hebben. Bij het aanvragen van een Zelfstandig Krediet is moet in ieder geval aangetoond kunnen worden dat dit nu niet meer speelt a.d.h.v. een afgesloten boekjaar.

Geen aanvullende afsluitkosten

Het Zelfstandig Krediet is een consumptief krediet.  Volgens de wet mogen hiervoor geen afsluitkosten worden betaald. Onze bemiddelingsvergoeding zit verwerkt in het rentetarief volgens de kredietovereenkomst. De kredietverstrekker betaalt voor de bemiddeling tussen jou en de bank aan ons rechtstreeks een vergoeding.

Je  wilt een Ondernemerskrediet?

Voor een zakelijke investering kun je ook bij ons terecht. Denk bijv. aan een auto, investeringen in machines, voorraden, liquiditeit etc. Hiervoor werken wij samen met diverse zakelijke kredietverstrekkers.  Het Zelfstandig Krediet voor een privé doel en het Ondernemers Krediet voor jouw zakelijke investeringen.

Wij hebben hiervoor een zakelijke lening, zakelijk krediet, debiteurenkrediet maar ook een zakelijke hypotheek als je een zakelijk pand wilt aankopen of de lopende hypotheek wilt herfinancieren. Voor meer informatie hierover klik je hier.

Vrijblijvend intakegesprek

Het afsluiten van een lening voor een ondernemer vergt meestal meer tijd en energie van jou als ondernemer en wij als intermediair. Wij hebben jarenlange ervaring in het verstrekken van leningen aan zelfstandig ondernemers. Of dit nu om een persoonlijke lening gaat, een zakelijke lening of een zakelijke hypotheek, wij kunnen je op al deze kredietvragen antwoord geven.

Wij merken dat zelfstandig ondernemers het prettig vinden ook in de avonduren te woord te worden gestaan. Wij zijn van maandag t/m donderdag ook ‘s avond geopend van 20.30 tot 22.00 uur. Dus na de werkzaamheden zijn wij u ook nog graag van dienst.

Meer informatie?

Bel ons tijdens kantooruren : (0545) 221299 of een  e-mail sturen naar: [email protected]. Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag

Direct weten of je een Zelfstandig Krediet kunt afsluiten?

Vraag hieronder jouw vrijblijvende Zelfstandig Krediet offerte aan. Wil je ook  of liever informatie over een 1e of 2e hypotheek. Je maakt de keuze eenvoudig aan het begin van het aanvraagformulier. Doel lening aanklikken en in het veld toelichting graag ook meer info over een hypotheek kan natuurlijk ook. Wij denken graag met je mee.

Je weet dan meestal dezelfde dag of wij jou een kredietofferte kunnen aanbieden. Wil je vandaag weten waar je aan toe bent?  Wanneer je bij opmerkingen op het aanvraagformulier versnelde kredietaanvraag vermeldt of ons belt op (0545) 221 299 dan doen wij ons best voor je.

 

Versneld lening aanvragen ➜

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 65 reviews

 • Avatar Sylvia Leijs ★★★★★ in de afgelopen week
 • Avatar Herman Wennink ★★★★★ een week geleden
  Prima geholpen, ze hebben zelfs nog contact opgenomen om het een en ander uit te leggen.
 • Avatar Ab De Man ★★★★★ 2 weken geleden
  Voor de tweede keer een kortlopende lening hier afgesloten.Puur omdat de eerste keer ook al zo goed beviel.Ga zo door!