let op geld lenen kost geld
Zelfstandig krediet

Zelfstandig krediet

Privé geld lenen? - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Geen oversluitkosten

Zelfstandig krediet

Privé geld lenen

Het Zelfstandig Krediet voor jou als ondernemer om bijvoorbeeld je woning te verbouwen, een restschuld te financieren of een privéauto aan te schaffen. Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privédoeleinden geld wilt lenen.

Leendoel Zelfstandig Krediet

Het doel van de lening mag alléén privé zijn en dus niet voor bijvoorbeeld een bedrijfsinvestering aangewend worden. Hiervoor hebben wij de zakelijke lening.  Je ondertekent hiervoor een aanvullende verklaring waarin je aangeeft dat het Zelfstandig Krediet niet zakelijk gebruikt zal worden.

Zelfstandig krediet, een Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening?

Het Zelfstandig Krediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen. Je hebt alleen de keuze uit een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet  voor privédoeleinden wordt op dit moment niet meer aangeboden. Steeds meer kredietverstrekkers stoppen met dit product.

Zekerheid
Een persoonlijke lening met een vaste einddatum, boetevrij kunnen aflossen en daarbij niet elke keer weer kunnen opnemen zorgt ervoor dat lening eerder is afbetaald.

Rente van het Zelfstandig Krediet

De rentevoet van het Zelfstandig Krediet met als basis de persoonlijke lening voor zelfstandigen ligt iets hoger dan wanneer er sprake is van loondienstverband (zijnde niet de eigen BV). Dit komt onder andere omdat er voor ondernemers nagenoeg geen sociaal vangnet is bij ziekte en/of arbeidsongeschikt. Nog steeds hebben veel ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Als jij als ondernemer dan te maken krijgt met een langdurig ziekteproces en daarbij weinig eigen vermogen hebt opgebouwd om het verlies van inkomen op te vangen dan is de kans op problemen met betalen hoger dan als je in loondienst werkzaam bent. Dit risico is geprijsd in het rentetarief van het Zelfstandig Krediet.

Meerdere privédoelen mogelijk

Een Zelfstandig Krediet moet een privédoel hebben. Je kunt de lening voor Zelfstandigen  dus gebruiken voor verbouwing, verbetering, verduurzaming van jouw woning. Maar natuurlijk ook voor ander privédoelen zoals: auto, motor, caravan, camper enz.

Verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van een woning is één van de belangrijkste onderwerpen bij het aankopen en of verbouwen van een woning.  Als jouw woning overwaarde heeft kun je hiervoor een 2e hypotheek afsluiten. Dan heb je wel met extra kosten vandoen zoals afsluitkosten. Daarbij kan er ook sprake zijn van taxatiekosten en notariskosten.

Steeds vaker zien wij dat er voor bedragen tot zo’n €50.000,- een consumptief krediet wordt afgesloten. Het verschil in de marktrente van dat moment tussen een hypothecair krediet en een consumptief krediet is dan wel bepalend welke kredietproduct voordeliger is.

Ook als het voordeel bij een hypothecaire lening voordeliger uitpakt, kiest men vaker voor een consumptieve geldlening. Waarom? De snelheid van het afsluiten. De lening is meestal dezelfde dag al geregeld. Daarbij is er geen sprake van extra kosten zoals afsluitkosten.

Als je een Zelfstandigen krediet gebruikt voor woningverbetering waaronder natuurlijk ook verduurzaming valt dan kun je de betaalde rente van de lening aftrekken in BOX1. Kijk hiervoor eens op de site van de Belastingdienst. Een deel van de (iets) hogere te betalen rente t.o.v. een hypothecaire lening wordt hierdoor weer gecompenseerd omdat de teruggave van de Belastingdienst hoger uitvalt.

Tenslotte belast je de woning niet met een extra lening, behoudt je hierdoor de overwaarde en is de looptijd meestal korter waardoor je sneller van de lening af bent.

Nieuw! Looptijden t/m 180 maanden nu ook voor Zelfstandig ondernemers

Voor een aanvrager in loondienstverband zijn looptijden t/m 180 maanden al langer mogelijk als het leendoel verbetering of verduurzaming van de woning is. Nu ook voor zelfstandig ondernemers zijn looptijden t/m 180 maanden mogelijk! Voorheen was de looptijd voor een zelfstandig ondernemer maximaal 120 maanden.

Kom ik aanmerking voor een Zelfstandig Krediet?

Wanneer je een stabiel inkomen over  3 jaar (minimaal 2 jaar) kunt overleggen, je leendoel privé is, en jij en/of je partner geen negatieve BKR registratie hebt, kun je bij ons een Zelfstandig Krediet aanvragen.

Berekening zakelijk inkomen

Voor de acceptatie van een Zelfstandig Krediet aanvraag worden de jaarrekeningen of IB-Aangiftes inclusief de fiscale balans opgevraagd. Je moet minimaal  2 volledige boekjaren kunnen overleggen om een aanvraag te kunnen indienen. Standaard vragen wij om 3 boekjaren maar als de cijfers over 2 boekjaren keurig zijn is dit bespreekbaar.

Als wij de cijfers hebben ontvangen dan wordt er o.a. gekeken of er voldoende werkkapitaal in de onderneming zit. De rekeningen kunnen betalen is natuurlijk belangrijk en zegt direct iets over hoe de onderneming ervoor staat.

Door omstandigheden kan het ook een jaar tegen gezeten hebben. Bij het aanvragen van een Zelfstandig Krediet is moet in ieder geval aangetoond kunnen worden dat dit nu niet meer speelt a.d.h.v. een afgesloten boekjaar.

Geen aanvullende afsluitkosten

Het Zelfstandig Krediet is een consumptief krediet.  Volgens de wet mogen hiervoor geen afsluitkosten worden betaald. Onze bemiddelingsvergoeding zit verwerkt in het rentetarief dat vermeld staat op de kredietovereenkomst. De kredietverstrekker betaalt voor de bemiddeling tussen jou en de bank aan ons rechtstreeks een vergoeding. Hierdoor blijft het voor jou als consument eenvoudig om zonder kosten bij 1 of meerdere aanbieders een kredietofferte aan te vragen.

Ook als je in de toekomst de lening wilt wijzigen is er geen sprake van afsluitkosten.  Je hebt al lopende leningen? Wij kijken graag mee of het verstandig is om deze over te sluiten.

Je  wilt een Ondernemerskrediet?

Voor een zakelijke investering kun je ook bij ons terecht. Denk bijv. aan een auto, investeringen in machines, voorraden, liquiditeit etc. Hiervoor werken wij samen met diverse zakelijke kredietverstrekkers.  Het Zelfstandig Krediet voor een privé doel en het Ondernemers Krediet voor jouw zakelijke investeringen.

Wij hebben hiervoor een zakelijke lening, zakelijk krediet, debiteurenkrediet maar ook een zakelijke hypotheek als je een zakelijk pand wilt aankopen of de lopende hypotheek wilt herfinancieren. Voor meer informatie klik je hier.

Vrijblijvend intakegesprek

Het afsluiten van een lening voor een ondernemer vergt meestal meer tijd en energie van jou als ondernemer en wij als intermediair. Wij hebben jarenlange ervaring in het verstrekken van leningen aan zelfstandig ondernemers. Of dit nu om een persoonlijke lening gaat, een zakelijke lening of een zakelijke hypotheek, wij kunnen je op al deze kredietvragen antwoord geven.

Wij merken dat zelfstandig ondernemers het prettig vinden ook in de avonduren te woord te worden gestaan. Wij zijn van maandag t/m donderdag ook ‘s avond geopend van 20.30 tot 22.00 uur. Dus na de werkzaamheden zijn wij u ook nog graag van dienst.

Meer informatie?

Bel ons tijdens kantooruren : (0545) 221299 of een  e-mail sturen naar: [email protected]. Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag

Direct weten of je een Zelfstandig Krediet kunt afsluiten?

Vraag hieronder vrijblijvend een krediet aan voor een lening of hypotheek. Wij denken graag met je mee.

Je weet dan meestal dezelfde dag of wij jou een kredietofferte kunnen aanbieden. Wil je vandaag weten waar je aan toe bent?  Wanneer je bij opmerkingen op het aanvraagformulier spoed vermeldt of ons belt op (0545) 221 299 dan doen wij ons best voor je.

Lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 75 reviews

 • Avatar Tim Eeftink ★★★★★ in de afgelopen week
  Goed contact. Snel alles afgerond. Top
 • Avatar Hillie Van der Veen ★★★★★ 3 weken geleden
 • Avatar Kitty Kikkert ★★★★★ een maand geleden
  Prettige ervaring! Fijn contact, goede informatie, snelle persoonlijke service.