let op geld lenen kost geld
Zelfstandig krediet

Zelfstandig krediet

Privé geld lenen? - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Geen oversluitkosten

Zelfstandig krediet

 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-165,436,16,17211.910,96
15.000,-237,494,54,57217.099,28
25.000,-395,814,54,57228.498,32
50.001,-789,444,44,47256.839,68
75.000,-1.190,754,64,67285.734,00
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 21.07.2022

Privé geld lenen

Het Zelfstandig Krediet voor jou als ondernemer om bijvoorbeeld je woning te verbouwen, een restschuld te financieren of een privéauto aan te schaffen. Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privédoeleinden geld wilt lenen.

Leendoel Zelfstandig Krediet

Het doel van de lening mag alléén privé zijn en mag dus niet voor bijvoorbeeld een bedrijfsinvestering aangewend worden. Je ondertekent hiervoor een aanvullende verklaring waarin je aangeeft dat het Zelfstandig Krediet niet zakelijk gebruikt zal worden.

Zelfstandig krediet, een Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening?

Het Zelfstandig Krediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen. Je hebt alleen de keuze uit een persoonlijke lening.
Het doorlopend krediet  voor privédoeleinden wordt op dit moment niet meer aangeboden. Steeds meer kredietverstrekkers stoppen met dit product.

Een persoonlijke lening met een vaste einddatum, boetevrij kunnen aflossen en daarbij niet elke keer weer kunnen opnemen zorgt ervoor dat lening eerder is afbetaald.

Rente Zelfstandig Krediet

De rentevoet verschilt per aanbieder. De rentevoet van het Zelfstandig Krediet met als basis de persoonlijke lening voor zelfstandigen ligt iets hoger liggen dan wanneer er sprake is van loondienstverband (zijnde niet de eigen BV). Dit komt o.a. omdat er voor ondernemers nagenoeg geen sociaal vangnet is  bij ziekte en/of arbeidsongeschikt. Nog steeds hebben veel ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Als de ondernemer dan te maken krijgt met een langdurig ziekteproces en daarbij weinig eigen vermogen heeft om het verlies van inkomen op te kunnen vangen dan is de kans op problemen met betalen aanzienlijk. Dit risico is geprijsd in het rentetarief van het Zelfstandig Krediet.

Meerdere privédoelen mogelijk

Een Zelfstandig Krediet moet een privédoel hebben. Je kunt de lening voor Zelfstandigen  dus gebruiken voor verbouwing, verbetering, verduurzaming van jouw woning. Maar natuurlijk ook voor ander privédoelen zoals: auto, motor, caravan, camper enz.

Verduurzamen van je woning

Het verduurzamen van een woning is één van de belangrijkste onderwerpen bij het aankopen en of verbouwen van een woning. Als je een Zelfstandigen krediet gebruikt voor woningverbetering waaronder natuurlijk ook verduurzaming valt dan kun je de betaalde rente van de lening aftrekken in BOX1.

Wij informeren je hier graag over of raadpleeg jouw belastingadviseur of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Kom ik aanmerking voor een Zelfstandig Krediet?

Wanneer je een stabiel inkomen over  3 jaar (minimaal 2 jaar) kunt overleggen, je leendoel privé is, en jij en/of je partner geen negatieve BKR registratie hebt, kun je bij ons een Zelfstandig Krediet aanvragen.

Berekening zakelijk inkomen

Voor de acceptatie van een Zelfstandig Krediet aanvraag worden de jaarrekeningen of IB-Aangiftes inclusief de fiscale balans opgevraagd. Je moet minimaal  2 volledige boekjaren kunnen overleggen om een aanvraag te kunnen indienen. Standaard vragen wij om 3 boekjaren maar als de cijfers over 2 boekjaren keurig zijn is dit bespreekbaar.

Als wij de cijfers hebben ontvangen dan wordt er o.a. gekeken of er voldoende werkkapitaal in de onderneming zit. De rekeningen kunnen betalen is natuurlijk belangrijk en zegt direct iets over hoe de onderneming ervoor staat.

Door omstandigheden kan het ook een jaar tegen gezeten hebben. Bij het aanvragen van een Zelfstandig Krediet is moet in ieder geval aangetoond kunnen worden dat dit nu niet meer speelt a.d.h.v. een afgesloten boekjaar.

Geen aanvullende afsluitkosten

Het Zelfstandig Krediet is een consumptief krediet.  Volgens de wet mogen hiervoor geen afsluitkosten worden betaald. Onze bemiddelingsvergoeding zit verwerkt in het rentetarief volgens de kredietovereenkomst. De kredietverstrekker betaalt voor de bemiddeling tussen jou en de bank aan ons rechtstreeks een vergoeding.

Je een wilt een Ondernemerskrediet?

Voor een zakelijke investering kun je ook bij ons terecht. Denk bijv. aan een auto, investeringen in machines, voorraden, liquiditeit etc. Hiervoor werken wij samen met diverse zakelijke kredietverstrekkers.  Het Zelfstandig Krediet voor een privé doel en het Ondernemers Krediet voor jouw zakelijke investeringen. Voor meer informatie hierover klikt je hier.

Meer informatie?

Wil je eerst weten wat wij nog meer doen of een berekening maken hoeveel je kunt lenen of  besparen? Bereken jouw Zelfstandig Krediet mogelijkheden met de rekentools op deze pagina.

Hoe bereik je ons?

Natuurlijk kun je ons ook tijdens kantooruren bellen op: (0545) 221299 of een  e-mail sturen naar: [email protected] Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag

Direct weten of je een Zelfstandig Krediet kunt afsluiten?

Vraag hier onder jouw vrijblijvende Zelfstandig Krediet offerte aan. Wil je ook  of liever informatie over een 1e of 2e hypotheek. Je maakt de keuze eenvoudig aan het begin van het aanvraagformulier. Doel lening aanklikken en in het veld toelichting graag ook meer info over een hypotheek kan natuurlijk ook. Wij denken graag met je mee.

Je weet dan meestal dezelfde dag of wij jou een kredietofferte kunnen aanbieden. Wil je vandaag weten waar je aan toe bent? Dan doen wij ons best voor je. Klik dan hieronder voor een versnelde kredietaanvraag.

 

Versneld lening aanvragen ➜

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,8 37 reviews

 • Avatar Katinka Wieling ★★★★★ in de afgelopen week
  Echt onwijs goed geholpen!! Snelle, duidelijke communicatie en echt alles eraan gedaan. Na meerdere keren te zijn afgewezen voor een lening heeft Roland het tóch voor elkaar gekregen. Zou goedlenen.nl voor 100% aanraden!
 • Avatar Debbie ★★★★★ een week geleden
  Wij hebben ondanks dat wij bij vele gelijk al een afwijzing kregen, hier bij goedlenen.nl toch een positief einde. Met een H codering is het toch gelukt om een lening te krijgen.En wat een professionaliteit heeft dit bedrijf. Roland had … More veel geduld met ons en heeft voor een positief einde gezorgd. Heel erg bedankt voor alle geduld, inzet en professionaliteit. Mochten wij in de toekomst weer een keer een lening nodig hebben komen wij weer bij jullie uit.
 • Avatar Katja van Veen ★★★★★ een maand geleden
  Super goede service!. erg betrokken en proactief meedenkend. Dank je wel Roland voor je hulp en je advies.Groet, Katja en Etienne