let op geld lenen kost geld
Zelfstandig krediet

Zelfstandig krediet

Privé geld lenen? - Boetevrij aflossen - Geen aanvullende zekerheden - Gratis oversluitservice

Zelfstandig krediet

Privé geld lenen

Het Zelfstandig Krediet voor jou als ondernemer om bijvoorbeeld je woning te verbouwen, een restschuld te financieren of een privéauto aan te schaffen. Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privédoeleinden geld wilt lenen.

Leendoel

Het doel van de lening mag alléén privé zijn. De lening mag dus niet voor bijvoorbeeld een bedrijfsinvestering aangewend worden. Je ondertekent hiervoor een aanvullende verklaring waarin je aangeeft dat de lening niet zakelijk gebruikt zal worden.

Zelfstandig krediet, een Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening?

Het Zelfstandig Krediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen. Je hebt alleen de keuze uit een persoonlijke lening.
Het doorlopend krediet  voor privédoeleinden wordt op dit moment niet meer aangeboden. Steeds meer kredietverstrekkers stoppen met dit product.

Een persoonlijke lening met een vaste einddatum, boetevrij kunnen aflossen en daarbij niet elke keer weer kunnen opnemen zorgt ervoor dat lening eerder is afbetaald.

Rente Zelfstandig Krediet

De rentevoet verschilt per aanbieder. De rentevoet van de persoonlijke lening voor zelfstandigen  ligt iets hoger liggen dan wanneer er sprake is van loondienstverband (zijnde niet de eigen BV). Dit komt o.a. omdat er voor ondernemers nagenoeg geen sociaal vangnet is  bij ziekte en/of arbeidsongeschikt. Nog steeds hebben veel ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Als de ondernemer dan te maken krijgt met een langdurig ziekteproces en daarbij weinig eigen vermogen heeft om het verlies van inkomen op te kunnen vangen dan is de kans op problemen met betalen aanzienlijk. Dit risico is geprijsd in het rentetarief.

Meerdere privédoelen mogelijk

Met een Zelfstandig Krediet moet een privédoel hebben. Je kunt de gelden dus gebruiken voor verbouwing, verbetering, verduurzaming van jouw woning. Maar natuurlijk ook voor ander privédoelen zoals: auto, motor, caravan, camper enz.

Kom ik aanmerking voor het Zelfstandig Krediet?

Wanneer je een stabiel inkomen over  3 jaar (minimaal 2 jaar) kunt overleggen, je leendoel privé is, en jij en/of je partner geen negatieve BKR registratie hebt, kun je bij ons een Zelfstandig Krediet aanvragen.

Berekening zakelijk inkomen

Voor de acceptatie van een Zelfstandig Krediet aanvraag worden de jaarrekeningen of IB-Aangiftes inclusief de fiscale balans opgevraagd. Je moet minimaal  2 volledige boekjaren kunnen overleggen om een aanvraag te kunnen indienen. Standaard vragen wij om 3 boekjaren maar als de cijfers over 2 boekjaren keurig zijn is dit bespreekbaar.

Als wij de cijfers hebben ontvangen dan wordt er o.a. gekeken of er voldoende werkkapitaal in de onderneming zit. De rekeningen kunnen betalen is natuurlijk belangrijk en zegt direct iets over hoe de onderneming ervoor staat.

Door omstandigheden kan het ook een jaar tegen gezeten hebben. Bij het aanvragen van een Zelfstandig Krediet is moet in ieder geval aangetoond kunnen worden dat dit nu niet meer speelt a.d.h.v. een afgesloten boekjaar.

Geen aanvullende afsluitkosten

Het Zelfstandig Krediet is een consumptief krediet.  Volgens de wet mogen hiervoor geen afsluitkosten worden betaald. Onze bemiddelingsvergoeding zit verwerkt in het rentetarief volgens de kredietovereenkomst. De kredietverstrekker betaalt voor de bemiddeling tussen jou en de bank aan ons rechtstreeks een vergoeding.

Je hebt een zakelijk leendoel?

Voor een zakelijke investering kun je ook bij ons terecht. Denk bijv. aan een auto, investeringen in machines, voorraden, liquiditeit etc. Hiervoor werken wij samen met diverse zakelijke kredietverstrekkers. Voor meer informatie hierover klikt je hier.

Meer info?

Wil je eerst weten wat wij nog meer doen of een berekening maken hoeveel je kunt lenen of  besparen? Bereken dit met de rekentools op deze pagina.

Hoe bereik je ons?

Natuurlijk kun je ons ook tijdens kantooruren bellen op: (0545) 221299 of een  e-mail sturen naar: [email protected] Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag

Direct weten of je een Zelfstandig Krediet kunt afsluiten?

Vraag hier onder jouw vrijblijvende Zelfstandig Krediet offerte aan. Je weet dan meestal dezelfde dag of wij jou een kredietofferte kunnen aanbieden. Wil je vandaag weten waar je aan toe bent? Dan doen wij ons best voor je. Klik hier voor een versnelde kredietaanvraag.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering