let op geld lenen kost geld
Tuin & Lenen

Je tuin eenvoudig financieren

Maak ook gebruik van de fiscale renteaftrek

Tuin & Lenen

Op deze pagina informeren wij jou over verschillende financieringsmogelijkheden voor de aanleg van een tuin. Tuin lenen Ook geven we een paar handige tips van sites waar je leuke informatie krijgt welke je helpen om jouw droomtuin te realiseren. Je eigen huis en tuin en lekker leven!

De tuin

Uit gesprekken met onze eigen klanten komt regelmatig naar voren dat de bouw of verbouwing en het inrichten van de nieuwe of bestaande woning duurder is uitgevallen dan gedacht. Vaak het gevolg van tussentijdse verhogingen van de bouwkosten, extra kosten door verborgen gebreken etc. Hierdoor is het bedrag dat gereserveerd was om een mooie tuin aan te leggen niet meer beschikbaar.

Sparen of Lenen voor de tuin?

Wanneer je een tuin hebt wil je daar wel direct gebruik van kunnen maken. Als de woning helemaal af is en de tuin is niet om aan te zien dan is dat toch een teleurstelling. Sommigen vinden dit geen probleem en gaan hiervoor sparen, anderen willen dit direct geregeld hebben.

Tuinaanleg fiscaal aftrekbaar!

Wellicht heb je hier niet bij stilgestaan maar als je de tuinaanleg financiert dan is de rente hierover fiscaal aftrekbaar. Natuurlijk moet jij je wel aan de spelregels houden. Welke spelregels dit zijn leggen wij je graag uit in een vrijblijvend telefonisch onderhoud.

Hypotheek

Je kunt de aanleg van je tuin financieren door hiervoor een extra hypotheek op te nemen. Naast de 1e hypotheek sluit je dan een 2e hypotheek. Als je hiervoor weer extra kosten moet maken zoals notaris-, afsluit- en taxatiekosten dan kan dit in verhouding tot de gewenste hypotheeksom prijzig zijn.

In een vrijblijvend 1e (telefonisch) hypotheekgesprek informeren wij je graag of dit in jouw situatie een goede optie is. Wij werken met alle hypotheekaanbieders, dus ook met die van jou.

Een lening voor je tuin

Afhankelijk van de hoogte van het gevraagde kredietbedrag is  meestal een consumptieve geldlening een goede optie. Het voordeel van een lening is dat je geen aanvullende afsluitkosten verschuldigd bent, de woning niet extra belast en als je kiest voor een persoonlijke lening de rente ook fiscaal aftrekbaar is in BOX1. Met een scherp rentetarief dan ook een slimme optie om je tuin te financieren.

Even tuin pauze…

Klaar voor een paar links om inspiratie op te doen voor jouw tuin? Kijk dan eens op: www.tuinsites.nl, www.woonaanrader.nl, www.tuinadvies.nl.  De laatste jaren zijn er veel tv-programma’s en websites die aandacht besteden aan  eigen huis en tuin lekker leven. Het buitenleven in de tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel, waardoor steeds meer mensen investeren in hun tuin.

Belangrijk om te weten is dat wij op geen enkele hoedanigheid connecties hebben met deze bedrijven. Wij willen je alleen een paar suggesties geven en hopen dat als je informatie over een lening of hypotheek hebt je dit aan ons voorlegt.

De Verbouwingslening

Zoals je hebt kunnen lezen kun je een persoonlijke lening afsluiten om je tuinaanleg van je eigen huis te financieren.  Een doorlopend krediet mag ook alleen is dan de betaalde rente niet fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie over de Verbouwingslening klik je hier.

De Verbouwingshypotheek

Je komt geldtekort voor de tuinaanleg en wilt hiervoor een hypotheek afsluiten? Wij zijn werkzaam met alle hypotheekverstrekkers dus ook met die van jou. Wij werken laagdrempelig. In een vrijblijvend 1e hypotheekgesprek praten wij je op basis van de aangeleverde gegevens bij of wij voor jou een aanvullende hypotheek kunnen regelen. Voor verdere informatie over een Verbouwingshypotheek klik je hier.

Lening Oversluiten

Tuin – lenen en lopende leningen? Als je dit wilt kijken wij tezamen met de aanvraag van de Verbouwingslening voor je tuin na of de lopende lening(en) niet beter kunnen worden overgesloten. Belangrijk hierbij is ook de fiscaliteit. Samenvoegen van leningen moet niet ten koste gaan aan verlies op renteaftrek. Op welke wijze je maximaal kunt profiteren is onze expertise en daarover informeren wij jou graag. Klik hier voor meer informatie over lening oversluiten.

De beste inspiratie

Waar wijzelf de beste inspiratie over tuinen opdoen? Op Pinterest vind je over elk onderwerp waaronder de tuin enorm veel inspiratie en links. Het heeft ons in onze eigen zoektocht naar diverse onderwerpen veel nieuwe inzichten gegeven. Ken je site nog niet? Klik dan hier en laat je verbazen! Tip! Stel de app wel zo in dat je niet om elk wissewasje een tip ontvangt.

Direct een vrijblijvende offerte aanvragen→

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,8 33 reviews

  • Avatar Marcel van Arensbergen ★★★★★ in de afgelopen week
    Uitstekend geholpen door Goed Lenen en echte aanrader voor zelfstandige ondernemers zij doen net iets meer om toch wat je wilt mogelijk te maken. Nog bedankt voor alle service.
  • Avatar Fuat Tok ★★★★★ een week geleden
    Via een familielid ben ik op dit adres gekomen, had al positieve verhalen over gehoord, dus dacht probeer het zelf. Ben goed geholpen, lekker snel, vriendelijk, duidelijk uitgelegd, lage rente , ik kan verder met de verbouwing van mijn … More huis, Zeker een AANRADER.
  • Avatar Roland Hofmeester ★★★★★ 4 weken geleden
    Er werd snel en goed gereageerd op alle vragen en opmerkingen. Bovendien werd goed meegedacht met de wensen en mogelijkheden.Geen standaard oplossing, maar maatwerk bij onze financieringsvraag.Er wordt een vinger aan de pols gehouden en … More ongeveer een jaar na de eerste afhandeling gevraagd of alles nog naar wens is. Service ook nadat "de buit binnen is".Een tweede aanvraag (i.v.m. alle prijsstijgingen een overschrijding van het budget) was binnen een week geregeld. En omdat ze onze situatie en wensen al kenden meteen een perfect advies.

Handige tips