let op geld lenen kost geld
Tuin & Lenen

Je tuin eenvoudig financieren

Maak ook gebruik van de fiscale renteaftrek

Tuin & Lenen

Op deze pagina informeren wij jou over verschillende financieringsmogelijkheden voor de aanleg van een tuin. Tuin lenen Ook geven we een paar handige tips van sites waar je leuke informatie krijgt welke je helpen om jouw droomtuin te realiseren. Je eigen huis en tuin en lekker leven!

De tuin

Uit gesprekken met eigen klanten komt regelmatig naar voren dat de bouw of verbouwing en het inrichten van de nieuwe of bestaande woning duurder is geworden dan vooraf gedacht. Vaak het gevolg van tussentijdse verhogingen van de bouwkosten, extra kosten door verborgen gebreken etc. Hierdoor is het bedrag dat gereserveerd was om een mooie tuin aan te leggen niet meer beschikbaar.

Sparen of Lenen voor de tuin?

Wanneer je een tuin hebt wil je daar wel direct gebruik van kunnen maken. Als de woning helemaal af is en de tuin is niet om aan te zien dan is dat toch een teleurstelling. Sommigen vinden dit geen probleem en gaan hiervoor sparen, anderen willen dit direct geregeld hebben.

Tuinaanleg fiscaal aftrekbaar!

Wanneer je de tuinaanleg financiert dan is de rente hierover fiscaal aftrekbaar. Natuurlijk moet jij je wel aan de fiscale spelregels houden. Welke spelregels dit zijn leggen wij je graag uit in een vrijblijvend telefonisch onderhoud.

Hypotheek

Je kunt de aanleg van je tuin financieren door hiervoor een extra hypotheek op te nemen. Naast de 1e hypotheek sluit je dan een 2e hypotheek. Als je hiervoor weer extra kosten moet maken zoals notaris-, afsluit- en taxatiekosten dan kan dit niet in verhouding staan t.o.v. de gewenste hypotheeksom. Welke kredietvorm is voordeliger, een persoonlijke lening of een hypothecaire lening.

Een rekensom geeft  hierover duidelijkheid. In een vrijblijvend 1e (telefonisch) hypotheekgesprek informeren wij je graag of dit in jouw situatie een goede optie is. Wij werken met vele hypotheek- en kredietaanbieders , dus waarschijnlijk ook met die van jou.

Een lening voor je tuin

Afhankelijk van de hoogte van het gevraagde kredietbedrag is  meestal een consumptieve geldlening een goede optie. Het voordeel van een lening is dat je geen aanvullende afsluitkosten verschuldigd bent, de woning niet extra belast en als je kiest voor een persoonlijke lening de rente ook fiscaal aftrekbaar is in BOX1. Met een scherp rentetarief dan ook een slimme optie om je tuin te financieren.

Even tuin pauze…

Klaar voor een paar links om inspiratie op te doen voor jouw tuin? Kijk dan eens op: www.tuinsites.nl, www.woonaanrader.nl, www.tuinadvies.nl.  De laatste jaren zijn er veel tv-programma’s en websites die aandacht besteden aan  eigen huis en tuin lekker leven. Het buitenleven in de tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel, waardoor steeds meer mensen investeren in hun tuin.

Belangrijk om te weten is dat wij op geen enkele hoedanigheid connecties hebben met deze bedrijven. Wij willen je alleen een paar suggesties geven en hopen dat als je informatie over een lening of hypotheek hebt je dit aan ons voorlegt.

De Verbouwingslening

Zoals je hebt kunnen lezen kun je een persoonlijke lening afsluiten om je tuinaanleg van je eigen huis te financieren.  Een doorlopend krediet mag ook alleen is dan de betaalde rente niet fiscaal aftrekbaar. Voor meer informatie over de Verbouwingslening klik je hier.

De Verbouwingshypotheek

Je komt geldtekort voor de tuinaanleg en wilt hiervoor een hypotheek afsluiten? Wij zijn werkzaam met alle hypotheekverstrekkers dus ook met die van jou. Wij werken laagdrempelig. In een vrijblijvend 1e hypotheekgesprek praten wij je op basis van de aangeleverde gegevens bij of wij voor jou een aanvullende hypotheek kunnen regelen. Voor verdere informatie over een Verbouwingshypotheek klik je hier.

Lening Oversluiten

Lenen voor jouw nieuwe tuin en lopende leningen? Als je dit wilt kijken rekenen wij voor jou uit of  Verbouwingslening voor je tuin na en  lopende lening(en) niet beter kunnen worden samengevoegd. Belangrijk hierbij is ook de fiscaliteit. Samenvoegen van leningen moet niet ten koste gaan aan verlies op renteaftrek. Op welke wijze je maximaal kunt profiteren is onze expertise en daarover informeren wij jou graag. Klik hier voor meer informatie over lening oversluiten.

De beste inspiratie

Waar wijzelf de beste inspiratie over tuinen opdoen? Op Pinterest vind je over elk onderwerp waaronder de tuin enorm veel inspiratie en links. Het heeft ons in onze eigen zoektocht naar diverse onderwerpen veel nieuwe inzichten gegeven. Ken je site nog niet? Klik dan hier en laat je verbazen! Tip! Stel de app wel zo in dat je niet om elk wissewasje een tip ontvangt.

Direct een vrijblijvende offerte aanvragen→

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

  • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
    Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
  • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
    Zeer behulpzaam, fijn contact!
  • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
    Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!

Handige tips