let op geld lenen kost geld
Huis

Een huis kopen, verbouwen verduurzamen of inrichten?

Wij beantwoorden graag al jouw vragen

Huis

Een huis kopen, verhuren of huren?

Een huis aankopen? Bij ons kun je alle informatie inwinnen voor de aankoop van je eigen woning. Wil je jouw huidige koopwoning verhuren of een met eigen geld en een aanvullende hypotheek een woning aankopen voor verhuur?  Ook wanneer je een woning wilt huren, inrichten en de tuin onderhanden wilt nemen ben je bij ons aan het goede adres.

Huis kopen

Heb je een woning op het oog en wil je graag vrijblijvend informatie ontvangen of jouw inkomen hoog genoeg is voor een bijpassende hypotheek? In een vrijblijvend en dus gratis hypotheek informatiegesprek zullen wij je meenemen in jouw hypotheekmogelijkheden. Tijdens dit gesprek zullen wij je ook van handige tips voorzien zodat je zoveel mogelijk kans hebt op een succesvolle aankoop.

Als de verkopende partij jou de woning gunt dan hopen wij ook een passende hypotheek realiseren. Door jarenlange ervaring van onze erkende hypotheekadviseurs en werkzaam met alle hypotheekbanken kunnen wij je de beste optie(s) voorleggen.

Starter of Doorstromer

Of je nu jouw 1e woning koopt of een andere woning wilt aankopen, wij  hebben de kennis om jou hierin van goed advies te voorzien. Elk jaar zijn er wijzigingen in regelgeving, acceptievoorwaarden, aanbieders etc. Het is dan ook belangrijk dat iemand je begeleidt met kennis van zaken. Bij het afsluiten van een hypotheek komt meer kijken dan je van tevoren denkt.

Een goede adviseur is écht een meerwaarde

Je wilt zelf een hypotheek afsluiten? Als je dit aan ons uitbesteed dan krijg de gemaakte kosten zoals afsluit- en notariskosten voor een groot deel via de belastingaangifte terug. Weet jij hoe je de exacte hypotheeksamenstelling realiseert voor een optimale hypotheeksom? Welke bank geeft jou het beste renteaanbod tezamen met goede voorwaarden?

Krijg je de beste taxatiewaarde voor je woning met daarbij de scherpste makelaarsfactuur en is er voldoende rekening gehouden met de verbouwingswensen? Wij zorgen ervoor dat je hypotheekwensen binnen de beschikbare mogelijkheden maximaal worden gerealiseerd. Wij helpen je graag.

Huis verhuren

Je hebt een eigen woning en wilt deze gaan verhuren? Zorg ervoor dat je de spelregels kent. Wij hebben hiermee ervaring en nemen je graag mee in wat je beter wel en niet kunt doen.

Wist jij dat lang niet elke hypotheekverstrekker akkoord gaat met het verhuren van een woning? Laat je goed informeren over wat er wel en niet mag. Laat ons uitzoeken wat wel en niet mag. Wij bespreken met jou de uitkomst en daaruit voorvloeiende mogelijkheden zodat je zonder zorgen je woning kunt verhuren.

Huis verduurzamen

Als woningeigenaar kom je vroeg of laat in aanraking met verduurzamen van jouw woning. Vanuit de overheid wordt gevraagd om het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot zo veel mogelijk te beperken.

Jij als woningeigenaar wordt hierin gestimuleerd om mee te doen. De overheid biedt hiervoor regelingen aan zoals subsidies. Door gebruik te maken van deze regelingen wordt verduurzaming interessant. Je kunt nu duurzame aanpassingen (laten) uitvoeren en ook er financieel op vooruit gaan.

Verduurzaming leidt tot waardevermeerdering

Verduurzaming van je huis zorgen voor een waardevermeerdering van je woning. Simpel gezegd, een woning met een goede dakisolatie, spouwmuurisolatie en ramen voorzien van HR glas of ‘triple’ glas heeft al snel een energielabel A.

Als je jouw woning in de toekomst wilt verkopen levert dit je meer geld op in vergelijking met een woning met slechts een energielabel F. Een huis energie neutraal maken brengt dan namelijk een veel kleinere investering met zich mee aangezien er weinig energie verloren gaat.

Verder zorgt verduurzaming van je woning ervoor dat de aanpassingen die je doet een lagere energierekening oplevert. Meestal zijn de kosten van verduurzaming lager dan de besparing die het uiteindelijk oplevert.

Leningen en subsidies

Voor de meeste verduurzamende aanpassingen die je aan je woning doet zijn subsidies te krijgen. Pas op, deze wijzigen per jaar. Als je onvoldoende eigen geld hebt om de verduurzaming van je woning te financieren dan kun je hiervoor bijv. de Energiebespaarlening afsluiten.

De Energiebespaarlening is een lening waar je tegen zeer lage rente geld kunt lenen voor het uitvoeren van verduurzamende aanpassingen aan je huis, zoals isoleren.

Heb je overwaarde in je woning? Je kunt ook dan ook laten uitrekenen of je een aanvullende hypotheek op je woning kunt afsluiten. Dit brengt weliswaar afsluitkosten met zich mee maar veelal is de rentevoet lager dan de rente op de Energiebespaarlening. Een rekensom leert welke vorm het beste bij jouw situatie past.

Persoonlijke lening met langere looptijd

Als je wilt verduurzamen dan kun je hiervoor ook een persoonlijke lening afsluiten. Dit regel je snel en eenvoudig. Als de gelden voor woningverbetering worden gebruikt waaronder ook verduurzaming valt, dan kun je de betaalde rente fiscaal aftrekken.

De persoonlijke lening kent wel een iets hogere rente als de Energiebespaarlening is eenvoudiger aan te vragen en een deel van het renteverschil ontvang je via de renteaftrek weer terug.

Door de huidige lage rentestand is de renteteruggaaf überhaupt gering. Als je naast woningverbetering bijv. ook de huisinrichting wilt aanpakken kan de persoonlijke lening beter passend zijn. Dit is persoonlijk, het ligt hoe jij hierin staat. Renteaftrek is voor jou niet het belangrijkste maar wel een lagere maandlast door lopende leningen samen te voegen en geld in handen voor het verduurzamen van je woning?  Klik dan hier voor meer informatie over besparen. 

Subsidies

Er zijn  verschillende subsidies om ervoor te zorgen dat zoveel mensen mee kunnen doen met het verduurzamen van de woning.

ISDE subsidie

ISDE betekent: Investeringssubsidie duurzame energie en is een subsidievorm voor het duurzaam verwarmen van je woning. Het doel is om met deze ondersteuning minder afhankelijk te worden van het gasgebruik.  Je kunt onder andere subsidie krijgen voor de aanschaf van zonneboilers en warmtepompen. De subsidiebedragen verschillen per apparaat.

SEEH subsidie

SEEH betekent: subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een vorm van subsidie die je kunt krijgen voor energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van de woning.

De subsidie geldt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Een paar voorwaarden: je maakt gebruik van minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen, uitvoerend door een erkend bouwbedrijf en je ontvangt 1x subsidie per woning.

Huis huren

Een nieuwe huurwoning? Als je deze wilt inrichten en hiervoor (deels) een lening wilt afsluiten hebben wij hiervoor een passend krediet. Een lening om je huis in te richten of te verduurzamen door bijv. zonnepanelen aan te schaffen of een mooie tuin aan te laten leggen? Een Persoonlijke lening met een scherpe vaste rente tijdens de looptijd en boetevrij in delen of volledig ineens af te lossen.

Verlagen van de woonlasten

Je hebt hoge woonlasten?  Wil je weten waarop je zou kunnen besparen? Als je een hypotheek hebt dan kun je bij ons een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek aanvragen. Wij berekenen dan kosteloos voor je of het zinvol is om jouw huidige hypotheek aan te passen. Als je al het nodige hebt gedaan om je woonlasten terug te brengen waaronder verduurzaming waardoor je op energiekosten bespaard dan kun je ook nog denken aan bijv. het doorrekenen van je verzekeringspakket.

Voor een goede verzekeringsdekking is een gemiddeld gezin tegenwoordig ook een fors bedrag aan premie kwijt. Wij doen ook in verzekeringen, werken met nagenoeg alle verzekeraars en rekenen graag voor je uit of je op de verzekeringspremie kunt besparen. Wij ontzorgen je dan bij een eventuele overstap.

Als wij jouw gegevens hebben geanalyseerd en wij zien besparingsmogelijkheden en/of tips dan delen wij deze graag met jou.

Waarmee kunnen wij je van dienst zijn?

Wil je direct een lening, een hypotheek aanvragen of bestaande leningen oversluiten? Klik dan hier →

Telefonisch contact om andere vragen

Heb je andere vragen? Bel ons op: (0545) 221 299 of vul dan het contactformulier op deze pagina in en wij nemen vrijblijvend telefonisch contact met jou op. Meestal is een 1e telefoongesprek het meest verhelderend voor jou én ons. Als wij je van dienst kunnen zijn dan verkort dit meestal ook de vervolgstappen om je van de juiste informatie en/of offerte te voorzien.

 

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

  • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
    Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
  • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
    Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
  • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
    Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!