Hoe beïnvloedt jouw persoonlijke kredietgeschiedenis de mogelijkheid om te lenen?

Jouw persoonlijke kredietgeschiedenis heeft een grote invloed op of je wel of geen geld kunt lenen. Leningverstrekkers gebruiken je kredietgeschiedenis als een manier om te bepalen of je kredietwaardig bent en hoe groot het risico is dat je de lening niet terugbetaalt. Lees verder om meer te leren over de kredietgeschiedenis./p>

Goede of slechte kredietgeschiedenis

Als je een goede kredietgeschiedenis hebt, dan houdt dit in dat je altijd netjes betaald en geen of nauwelijks schulden hebt opgebouwd. In dit geval zijn kredietverstrekkers waarschijnlijk bereid om je een lening te verstrekken. Heb je een slechte kredietgeschiedenis? Dan komt dit bijvoorbeeld doordat je betalingen hebt gemist of te veel openstaande schulden hebt. Leningverstrekkers zijn in dit scenario meer terughoudend met het verstrekken van een lening: je komt alleen in aanmerking voor hoge rentetarieven of je krijgt helemaal geen lening.

Controleer periodiek je kredietgeschiedenis

Ten eerste is het belangrijk dat je altijd netjes betaalt en je betalingshistorie in de gaten houdt. Zo zorg je ervoor dat je betalingen zich in goede staat verkeren voordat je een lening aanvraagt. Vraag je kredietgeschiedenis aan bij een kredietbureau en controleer het op eventuele fouten of onjuistheden. Ben je problemen tegengekomen? Verbeter dan je score door op tijd te betalen en schulden af te lossen, omdat dit je meer kans geeft op het verkrijgen van een lening in de toekomst.

Neem contact op met GoedLenen

Wil je graag geld lenen als zelfstandig ondernemer en meer informatie over de mogelijkheden? Onze klantenservice staat voor je klaar, neem contact op.