Hoe kom je als zelfstandige ondernemer snel aan contant geld zonder hoge rentetarieven?

Als zelfstandig ondernemer kan het soms lastig zijn om snel aan contant geld te komen zonder hoge rentetarieven, alhoewel geld lenen als zelfstandig ondernemer veel voorkomt. Echter zijn er enkele opties die je kunt overwegen om aan contant geld te komen. We benoemen 4 van deze opties:

1. Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet kan een goede optie zijn voor zelfstandig ondernemers die snel contant geld nodig hebben. Het is een soort flexibele lening die je toestaat om geld te lenen wanneer je het nodig hebt en het terug te betalen wanneer je dat kunt. Een zakelijk krediet is vaak goedkoper dan een zakelijke lening, omdat je alleen rente betaalt over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen.

2. Creditcard

Een zakelijke creditcard gebruiken is een handige manier om snel aan contant geld te komen, vooral als je dringende bedrijfsuitgaven moet doen. Houd er wel rekening mee dat er hoge rentetarieven aan te pas komen en dat je op tijd de rekening afbetaald.

3. Factoring

Factoring is een proces waarbij je jouw facturen verkoopt aan een factormaatschappij in ruil voor directe contante betaling. De factormaatschappij betaalt je een percentage van het factuurbedrag en zorgt vervolgens voor het innen van de facturen. Hoewel factoring duur kan zijn, kan het een snelle manier zijn om contant geld te krijgen zonder hoge rentetarieven.

Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve financieringsmethode waarbij je geld inzamelt van een grote groep mensen, vaak via een online platform. Hoewel crowdfunding tijdrovend kan zijn, kan het een goed alternatief zijn als je snel contant geld nodig hebt zonder hoge rentetarieven.

Meer informatie? Neem contact op

Het is belangrijk om zorgvuldig na te gaan welke optie het beste past bij jouw financiële situatie en behoeften. Vergelijk ook altijd de rentetarieven en kosten voordat je een beslissing neemt. Meer informatie ontvangen? Maak gebruik van onze klantenservice en neem contact op.