let op geld lenen kost geld
Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen?

Bereken nu hoeveel geld je kan lenen!

Hoeveel kan ik lenen?

Maximaal lenen vanaf 01 april 2021

Per 01 april zijn de richtlijnen hoeveel een consument verantwoord mag lenen fors aangescherpt. Het doel van de wijzigingen is om op basis van jouw persoonlijke situatie (maatwerk) tot een beter verantwoord krediet te komen. 

Dit betekent dat er voor de één minder en voor de ander meer geleend kan worden dan voorheen echter in alle situaties op basis van de nieuwe richtlijnen op een meer verantwoorde wijze.

Vanaf nu wordt er aanvullend rekening gehouden met:

Inkomsten

Loonstrook:

 • 13e maand
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Belaste bruto premies  
 • Netto (onbelaste) premies  
 • Fiscale bijtelling auto minus evt. eigen bijdrage
 • Pensioenopbouw via werkgever
 • Gemiddelde provisie- en overwerkinkomen

Lasten

Autobezit

 • Autobezit wordt nu meegenomen in de leennorm
 • 2 auto’s? = hogere last
 • Zakelijk met of zonder privégebruik

Kinderen

 • Kinderopvang: Als je gebruik maakt van kinderopvang dan dien je bruto maandkosten hiervan op te geven. De kinderopvangtoeslag die daar tegenover staat mag je bij jouw inkomen optellen.

Studielening (DUO)

 • Normen waarin onderscheid wordt gemaakt of er op het moment van aanvragen al wel of niet wordt afgelost op de lening. Betaal je jouw studieschuld maandelijks af, dan wordt hiermee rekening gehouden bij de berekening hoeveel je kunt lenen. 

Versoepelingen

Uitgangspunt bij de nieuwe norm is dat jouw persoonlijke situatie van de daadwerkelijke inkomsten en lasten beter wordt benaderd. Lenen doe je liever niet maar als het moet wil je de lening zonder problemen kunnen terugbetalen, toch? 

Vb. Nu wordt er o.a. rekening gehouden met autobezit en voorheen niet. Wanneer je geen auto bezit en op de fiets naar je werk gaat zijn jouw lasten lager en is er op dit punt meer leenruimte t.o.v. een gezinssituatie waarbij er sprake is van 1 of meerdere auto’s. De aanvrager zónder autobezit heeft hierdoor nu meer kredietruimte.

Als je direct jouw leenmogelijkheden wilt weten vul je vrijblijvend het aanvraagformulier in en stuur je tegelijkertijd een recente loonstrook mee. 

Natuurlijk kun je ons ook bellen en dan weet je meestal al tijdens het telefoongesprek jouw kredietmogelijkheden. Soms duurt dit iets langer maar verneem je dit dezelfde dag. 

Conclusie

Door meer rekening te houden met jouw persoonlijke inkomsten en uitgaven leen je niet teveel en kun je zonder problemen de lening terugbetalen. Wel zo prettig, toch? 

Wij komen in de loop van dit jaar nog met een nieuwe verbeterde online leentool. Tot dan rekenen wij jouw kredietmogelijkheden graag voor je uit in een vrijblijvend telefoongesprek of als je dit liever wilt ontvang je jouw kredietmogelijkheden direct in een vrijblijvende kredietofferte. 

Tips!

Tip 1: Lopende leningen oversluiten

Je hebt een lopende lening(en)? Wij bekijken graag jullie kredietmogelijkheden. Werkzaam met meerdere kredietverstrekkers waardoor wij maatwerk kunnen leveren. Met het oversluiten van een lening is er meestal ook sprake van een rentevoordeel. Hierdoor ben je eerder van de lening af.

Tip 2: De Perspectief lening

In het verleden een betalingsprobleem gehad? De achterstand al ingelopen maar hierdoor wel een herstelde BKR-achterstandsregistratie? Een lopende betalingsregeling bij de Belastingdienst, incassobureau?

Met de Perspectief lening kunnen wij je misschien toch van dienst zijn! Belangrijk is dat je géén lopende achterstanden of afgeloste leningen hebt welke bij de BKR vermeld staan! Alléén een herstelde BKR-registratie (= A van achterstand met de H van hersteld- AH) wordt geaccepteerd.  Het heeft dus geen zin een aanvraag in te dienen als je hieraan niet voldoet.

Als je géén negatieve BKR-registraties hebt of een registratie zoals hierboven gemeld en/of  een lopende  betalingsregeling(en) dan kun je een kredietaanvraag indienen voor de Perspectief lening. Zoals je zult begrijpen moet jouw aanvraag verder aan de reguliere acceptatievoorwaarden voldoen.

Zoals de naam van het product al aangeeft, het doel is perspectief te bieden. Is het gevraagde bedrag volgens de huidige acceptatierichtlijnen betaalbaar en helpt het verstrekken van de lening jou om de tijdelijke betalingsproblemen op te lossen. Een aanvraag voor een Perspectief lening is altijd maatwerk en dit betekent dat van tevoren de uitkomst niet te bepalen is. Wij doen in ieder geval graag ons best voor je. Klik hier voor de Perspectieflening.

Tip 3: Stuur direct je loonstrook mee

Als je graag direct vrijblijvend een lening wilt aanvragen, stuur dan gelijk jouw loonstrook mee zodat wij na ontvangst van jouw kredietaanvraag  direct jouw kredietmogelijkheden kunnen berekenen. Je bent dan minder tijd kwijt met het invullen van jouw kredietaanvraag.

Lening aanvragen

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering