let op geld lenen kost geld
Doorlopend krediet oversluiten

Jouw Doorlopend krediet oversluiten

Ga voor een Persoonlijke lening met een vaste rente en einddatum - Boetevrij aflossen - (Eventueel) elders lopende leningen samenvoegen

Doorlopend krediet oversluiten

Jouw doorlopend krediet oversluiten? De rente loopt op en waarschijnlijk kan jouw doorlopend krediet  worden omgezet naar een persoonlijke lening met meer zekerheid en een lager rentetarief. Hierdoor ben je eerder van jouw lening af.

Soort lening

Je hebt een doorlopend krediet of een persoonlijke lening? Wanneer de rentevoet laag is of oploopt dan kun je een doorlopend krediet beter oversluiten naar een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening staat de lening namelijk gedurende de looptijd vast. Ook mag je ook op een persoonlijke lening boetevrij extra aflossen.

Doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening met een lagere vaste rente, boetevrij af te lossen én een einddatum. Een nieuwe lening met zekerheid vooraf en voordeliger dan jouw huidige kredietovereenkomst. Lees verder of het oversluiten van een doorlopend krediet voor jou het beste is.

Doorlopend krediet en zelfstandig?

Ook voor jou als zelfstandig ondernemer kunnen wij jouw doorlopend krediet oversluiten. Hiervoor hebben wij het Zelfstandig Krediet. Wel even een tip.  Wij hebben geen mogelijkheden meer om een doorlopend krediet aan te bieden aan een zelfstandig ondernemer.

Als je jouw huidig doorlopend krediet oversluit naar een Zelfstandig krediet dat in de basis een persoonlijke lening is, dan kun je, in tegenstelling tot iemand in die loondienst werkzaam is, niet meer terug naar een doorlopend krediet. Dit is wellicht ook niet jouw bedoeling maar neem dit even mee in jouw overweging.

Je hebt al een persoonlijke lening?

Je kunt een lopende persoonlijke lening boetevrij oversluiten.  Wij bekijken graag of wij jouw huidige persoonlijke lening tezamen met het doorlopend krediet kunnen oversluiten naar een lager rentetarief tegen dezelfde of betere voorwaarden.

Je wilt géén persoonlijke lening?

Dat kan ook. Wel is het belangrijk om te weten dat wij géén klassiek doorlopend krediet meer aanbieden. Wij hebben hiervoor nu het kredietproduct Flex & Zeker Lening.  Je hebt in tegenstelling tot het klassieke doorlopend krediet heb je vanaf de 1e termijn een vast rentetarief, mag je 1e 24 maanden aflossen en opnemen, boetevrij aflossen altijd toegestaan  en betaal je de lening af in maximaal 120 maanden.

Mijn doorlopend krediet laten lopen

Dit kan voor jou persoonlijk de juiste keuze zijn.  Indien je bijvoorbeeld nog een Rentekrediet (geen aflossingsverplichting in de maandtermijn) hebt of een variant met lange looptijd waarbij de maandtermijn gebaseerd is op 1% van de hoofdsom dan zijn hiervoor geen gelijkwaardige producten meer op de markt.  Tip: houd de rente van jouw doorlopend krediet wel in de gaten. De rente loopt momenteel snel op.

De rente loopt op maar ik blijf het zelfde betalen?

In 1e instantie zie je in de meeste gevallen(wel bij een Rentekrediet en soms bij de 1% termijnvariant zoals hierboven beschreven) geen verandering in de maandtermijn. Dit klopt echter maar na een renteverhoging bestaat de maandtermijn uit een groter rentedeel. Hierdoor los je minder snel af en daardoor wordt de looptijd langer.

Voorbeeld
Stel je betaalt €500,- per maand en de looptijd is door de renteverhoging 5 maanden langer geworden. Je betaalt dan bij €2500,- meer! Tip! Kijk regelmatig naar de rentestand en laat een berekening maken of het oversluiten naar een persoonlijke lening jouw voordeel oplevert. Met de uitkomst weet je waar je aan toe bent. Wij geven graag tips en informatie. Bel of mail gerust. Natuurlijk is dit geheel vrijblijvend en kosteloos.

Fiscaal

Wanneer je een persoonlijke lening gebruikt voor woningverbetering is de rente in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Bij het oversluiten van een lening is het van belang dat je ons mededeelt of je de rente op de in te lossen lening in BOX1 opgeeft. Vooral wanneer je meerdere leningen wilt samenvoegen.

Ook kan het zijn dat jouw krediet doorlopend krediet in het verleden is aangewend voor woningverbetering of de financiering van een restschuld. Tot een bepaalde periode mocht je ook de betaalde rente van een doorlopend krediet fiscaal aftrekken in BOX1.

Voor meer informatie raadpleeg je de site van de Belastingdienst of  jouw belastingadviseur. Natuurlijk mag je de vraag ook bij ons neerleggen. Wij luisteren graag.

Wetgeving bij oversluiten

Volgens de huidige wet en regelgeving moeten wij jouw huidige financiële en persoonlijke omstandigheden eerst toetsen alvorens wij jou een kredietvoorstel mogen doen om jouw doorlopend te mogen oversluiten. Wij proberen het meeste werk voor je uit handen te nemen zodat een omzetting je zo weinig mogelijk tijd vergt.

Géén kosten bij doorlopend krediet oversluiten

Voor een kredietomzetting  rekenen wij  jou géén kosten. Het doel is dat de omzetting  je voordelen en zekerheid brengt.

Verbouwen

Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor het verbouwen van je woning? Dan maak je de juiste keuze. Stel je gaat je toilet verbouwen, kozijn vernieuwen of een garage bijbouwen dan zijn de betaalde rentekosten fiscaal aftrekbaar. Dit mag alleen als je een lineaire of annuïteiten hypotheek afsluit of een persoonlijke lening. Sluit je voor het verbouwen van je woning een doorlopend krediet af dan heb je geen recht op renteaftrek!

Meer informatie over een persoonlijke lening? Klik hier.  Direct naar meer informatie over het onderwerp verbouwen? Klik dan hier.

Een telefonisch contactmoment?

Tegenwoordig gaat veel via de digitale snelweg. Ook het oversluiten van je lening kan volledig digitaal door ons verzorgd worden. In een beveiligde omgeving kun je de kredietofferte inzien, met ons communiceren en afwikkelen.

Persoonlijk vinden wij het leuk om toch een contactmoment te hebben maar dit ben je niet verplicht.  We staan je in ieder geval graag te woord.

Hoe bereik je ons?

Ons telefoonnummer: (0545) 221 299.  Ons e-mailadres: [email protected]

Wij zijn bereikbaar op werkdagen overdag maar ook in de avonduren. Een terugbelverzoek in de avond kan op werkdagen van maandag t/m donderdag  tussen 20.30 uur en 22.00 uur.

Interesse in een doorlopend krediet oversluiten?

Je kunt jouw aanvraag  telefonisch indienen of je klikt op de onderstaande aanvraagknop en je weet tijdens werkdagen binnen 24 uur welke kredietmogelijkheden wij je kunnen bieden. Heb je haast?  Vraag dan hier versneld jouw lening aan.

Wij  ontvangen graag jouw kredietaanvraag en gaan direct voor je aan de slag!

 

Aanvragen oversluiten lening
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 83 reviews

 • Avatar Sil Wouters ★★★★★ in de afgelopen week
  Denken mee in het hele traject en geven goed en persoonlijk advies. Alles was snel geregeld, echt top!
 • Avatar R Spijker ★★★★★ 3 weken geleden
  Zeer behulpzaam, fijn contact!
 • Avatar Edward Buijs ★★★★★ 4 weken geleden
  Roland heeft alles tot in de puntjes begeleid. Snel, adequaat en betrouwbaar. Aanrader!