let op geld lenen kost geld
Een Duitse hypotheek?

Duitse Hypotheek

Voor jouw particuliere woning aankoop, zakelijk pand of aankoop voor verhuur

Een Duitse hypotheek?

Een Duitsland hypotheek?

Wij bemiddelen in hypotheken. Dit doen wij niet alleen bij Nederlandse kredietaanbieders. Ook een Duitsland hypotheek hoort tot de mogelijkheden. Een hypotheek is een krediet met hypothecaire zekerheid. Wij werken samen met een paar Duitse aanbieders waarbij wij een hypotheek kunnen onderbrengen.

Een Duitse privéhypotheek

Een Duitsland hypotheek kan een goed alternatief zijn t.o.v. een Nederlandse hypotheekaanbieder. Van belang hierbij is dat je wel meer eigen middelen nodig hebt dan bij een Nederlandse hypotheekverstrekker. De maximale hypotheek bij een Duitse hypotheekverstrekker is gemiddeld tot 70%-80% van de marktwaarde. Een hogere som wordt in sommige situaties verstrekt echter dan is dit maatwerk.

Volledig financieren
Bij maatwerk zijn er situaties mogelijk waarbij een samenwerkende kredietverstrekker kan besluiten 100% te verstrekken. In die situatie is dit dus gelijk aan de huidige Nederlandse verstrekkingsnorm. Het volledig financieren geldt tot nog toe alleen voor een Duitse particuliere privéhypotheek voor eigen bewoning.

Een Duitse ondernemershypotheek

Ook een Duitse ondernemershypotheek kun jij bij ons aanvragen. Wij zien hiervoor ook steeds meer animo. T.o.v. de meeste Nederlandse hypotheekverstrekkers is de acceptatieprocedure simpeler en transparanter. Ook hierbij is in het inbrengen van eigen middelen een vereiste.

De maximale verstrekking bij een  Duitse zakelijke hypotheek is nagenoeg gelijk aan een Duitse privéhypotheek. Dit schommelt ook tussen 70-80%. Meer dan 80% is altijd maatwerk maar komt tot nu nog maar zeer sporadisch voor.

Een Duitse Beleggingshypotheek

Privé of zakelijk onroerend goed aankopen, verbouwen en daarna verhuren is hot. Wanneer jij ook graag meer rendement op jouw vermogen wilt zien dan kan een Duitse beleggingshypotheek een goede optie zijn. De snelle stijging van verhuurd onroerend goed door particulieren en ondernemers komt mede voort uit het feit dat op een normale Nederlandse spaarrekening weinig tot geen rentevergoeding meer gegeven wordt.

Indien je eigen geld hebt en je wilt een pand aankopen dan kun je bij ons een Duitsland hypotheek aanvragen. Zoals hierboven al is uitgelegd dien je wel eigen geld in te kunnen brengen. Benader je ons zonder dat je eigen middelen kunt inbrengen heeft het aanvragen van een zakelijke Duitse hypotheek geen zin.

Rentevoordeel
De rentevoet bij een Duitsland hypotheek voor aankoop van onroerend goed in Nederland is zeer scherp en  meestal lager dan bij een Nederlandse hypotheekverstrekker. Daarbij zorgen wij voor een simpele en heldere aanvraagprocedure.

Regelgeving Duitsland hypotheek

Een Duitse hypotheekverstrekker heeft natuurlijk ook met dezelfde Europese wetgeving van doen. Dit is voor elk Europees land gelijk. Naast deze regelgeving hebben de Duitse banken ook hun eigen hypotheekvoorwaarden en acceptatierichtlijnen. Juist hierin zit hem vaak het verschil en zorgt dit voor een passende en scherpe hypotheekofferte.

Nederlandse banken versus Duitse hypotheek

Er is  momenteel wel een kentering zichtbaar. De Duitse banken zijn voorzichtiger geworden met hypotheekverstrekking op de Nederlandse woningmarkt. De Duitse aanbieders vinden de  verkoopprijzen  op Nederlandse woningmarkt momenteel wel erg fors geworden.

De laatste tijd is er een forse concurrentiestrijd tussen de Nederlandse hypotheekaanbieders  waarbij voor zowel de particuliere als de zakelijke hypotheekmarkt ruimere kredietmogelijkheden en scherpere tarieven worden aangeboden dan voorheen.  De verschillen tussen de Duitse- en Nederlandse hypotheekaanbieders zijn dan ook kleiner geworden.

Extra geld na aankoop voor verbouwing? Klik dan hier voor meer informatie.

Vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek

Door onze expertise in Duitse  en Nederlandse hypotheken  zoeken wij graag voor je uit welke hypotheekaanbieder(s) passend is voor jouw hypotheekvraag.  Wij kunnen je dan ook hierin optimaal van advies voorzien. Wanneer je vrijblijvend een oriënterend  hypotheekgesprek met ons over een Duitsland hypotheek en/of Nederlandse hypotheekmogelijkheden wilt, klik je op onderstaande aanvraagknop en vul je het aanvraagformulier in of je stelt ons eerst een vraag per mail of telefoon. Wij denken graag met jou mee!

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

  • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
    Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
  • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
    Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
  • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
    Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!