Huis kopen als zzp’er

Wilt u een huis kopen als ZZP’er, maar weet u niet goed of dit financieel wel mogelijk is of waar u moet beginnen? Wilt u een hypotheek of lening aanvragen? In dit blog geven we u meer informatie die helpt bij deze financiële kwesties die komen kijken bij het kopen van een huis.

Hypotheek voor ondernemers

Als zelfstandig ondernemer bent u verantwoordelijk voor uw eigen bedrijf en inkomen. Dit betekent dat u flexibel bent, maar geen vast salaris heeft. Bij het kopen van een huis kan dit lastig zijn, omdat financiers vaak meer zekerheid willen over uw inkomsten. Daarom is het verstandig om te zorgen voor financiële stabiliteit en uw financiële gegevens goed bij te houden. Dit helpt u bij het verkrijgen van een hypotheek als ondernemer.

Het belang van financiële stabiliteit

Een huis kopen als ZZP’er is zeker mogelijk! Financiers beoordelen hypotheekaanvragen voor zelfstandige ondernemers anders dan voor werknemers in loondienst. Ook bij GoedLenen willen wij zekerheid over het inkomen en de financiële stabiliteit van de zelfstandige. Dit kan aangetoond worden door bijvoorbeeld een goed gevulde spaarrekening, een constante stroom van inkomsten en het hebben van een gedetailleerd bedrijfsplan. Ook het verbeteren van de credit score en het minimaliseren van schulden zijn belangrijk. Hiermee vergroot u de kans op goedkeuring van een hypotheekaanvraag.

Hypotheekaanvraag ZZP’er: Inzicht in de toekomst

Uw financiële situatie als ZZP’er is hoogstwaarschijnlijk nog onzeker. Vooral in de eerste jaren doet u investeringen en zullen de inkomsten nog wat minder zijn. Toch zijn de tijden gekeerd en zijn er financiers die zelfstandige ondernemers graag willen helpen. Het belangrijkst hierbij is om een prognose te maken die inzicht in de toekomst geeft. Bij het opstellen van deze prognose kun je rekening houden met de volgende aspecten:

  1. Omzet: het voorspellen van de omzet in de toekomst. Dit kan op basis van verschillende factoren zoals marktontwikkelingen.
  2. Kosten: het inschatten van de verwachte kosten (vaste lasten). Denk hierbij aan kosten voor materiaal of misschien wel arbeidskosten.
  3. Investeringen: het bepalen van eventuele investeringen zoals marketingcampagnes.
  4. Cashflow: het beoordelen van de stroom geld dat binnen komt en eruit gaat.
  5. Balans: het opstellen van een prognose voor verwachte activa, passiva en eigen vermogen.
  6. Risico’s en kansen: het identificeren van risico’s en kansen. Kijk daarbij welke invloed deze kunnen hebben op uw financiële situatie.
  7. Externe factoren: het bekijken van de invloed van externe factoren zoals wetswijzigingen, economische ontwikkelingen en concurrentie.

Invloed corona crisis op aanvraag hypotheek

De corona crisis heeft voor heel veel financiële ophef gezorgd voor veel ondernemers. Vooral ondernemers hebben het moeilijk gehad. Dit kan invloed hebben op het bedrag dat je kunt lenen. Toch is er een lichtpuntje, want financiers gebruiken tegenwoordig een speciale corona vragenlijst. Hiermee wordt bepaald hoe je door de crisis bent getroffen en hoe de toekomst er nu uitziet voor uw onderneming. Er wordt met u meegedacht en gekeken naar de mogelijkheden voor het aanvragen van een hypotheek.

Hulp nodig? Neem contact op met GoedLenen

Bent u op zoek naar hulp bij het afsluiten van een hypotheek of lening als ZZP’er? GoedLenen is gespecialiseerd in het afsluiten van hypotheken voor ondernemers en helpt u graag bij de aankoop van uw huis. Vraag vrijblijvend een eerste persoonlijk gesprek aan voor kennismaking over uw zzp hypotheek. Wij zorgen ervoor dat u binnen een dag een aanbod heeft wanneer u dat wenst. Goed om te weten: GoedLenen heeft altijd een voordelige rente. Neem contact met ons op, zodat u weer een stap verder komt naar uw eigen huis.