Hoe kan ik een beleggingspand financieren?

De aankoop van een beleggingspand is een goede manier om meer rendement uit uw vermogen te halen. Maar hoe kunt u een beleggingspand financieren? Hypotheken zijn niet alleen voor het financieren van onroerend goed zoals woningen. Ook beleggingspanden worden gefinancierd door Nederlandse hypotheekverstrekkers. In dit geval spreekt u van een zakelijke verhuurhypotheek. Wel zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. In dit blogartikel behandelen we wat deze zaken zijn, zodat u weet wat u te wachten staat.

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed wordt doorgaans gezien als iets wat u in uw oudere jaren doet. Geloof het of niet, maar vastgoed is een interessante manier om vroeg te starten met beleggen. Echter maakt het bestaan van hypotheken die gericht zijn op de financiering van een beleggingspand beleggen erg aanlokkelijk. Maandelijks levert het inkomsten op en ook op de lange termijn is het een slimme manier om uw vermogen op de beste manier te gebruiken.

Kan ik een beleggingspand volledig financieren?

Het financieren van een beleggingspand met een hypotheek klinkt zoals we net zeiden aanlokkelijk. Maar kunt u met een verhuurhypotheek een beleggingspand ook volledig financieren? Nee, het is niet mogelijk om een beleggingspand volledig te financieren met een verhuurhypotheek. Het is namelijk nodig om de aankoopprijs van een beleggingspand deels te financieren met uw eigen middelen, omdat een hypotheekverstrekker niet de volledige aankoopprijs verstrekt.

Hoeveel kan een hypotheekverstrekker financieren?

De meeste hypotheekverstrekkers financieren tot maximaal 80% van de marktwaarde van het pand. Een ander woord voor deze marktwaarde is economische waarde. De marktwaarde is de totale waarde van het pand als het in de vrije markt verkocht zou worden. Dit houdt dus in dat minimaal 30% van de marktwaarde uw eigen inleg is.

Vastgoedfinanciering voor een beleggingspand

De hypotheekvorm voor een beleggingspand verschilt per geldstrekker. De vormen die vaak voorbij komen zijn een lineaire of een annuïtaire hypotheek, waarbij ook een aflossingsvrij deel mogelijk is. Het percentage van de marktwaarde die u hier aflossingsvrij kunt aflossen, is wel verschillend per geldverstrekker.

Ook is de hoogte van uw hypotheekrente afhankelijk van de marktwaarde en wat de rentevaste periode is. Een regel die hier geldt, is: hoe kleiner het deel van de marktwaarde gefinancierd door een geldverstrekker is, hoe lager uw hypotheekrente is.

Eenmalige en extra kosten

Ook raden we u aan om rekening te houden met extra eenmalige kostenposten die komen kijken bij het kopen van een beleggingspand. Zoals de kosten voor een taxatie, het interieur, verhuiskosten, notariskosten en een overdrachtsbelasting. De kosten die elke paar maanden of jaren terugkomen, zijn onderhoudskosten en de ozb (onroerende zaakbelasting).

Goedlenen.nl staat voor u klaar

Bij ons kunt u altijd rekenen op goede voorwaarden, duidelijkheid, voordeel en tot slot overzicht. Omdat wij samenwerken met veel hypotheekverstrekkers, kan Goedlenen.nl u voorzien van onafhankelijk hypotheekadvies en een passende hypotheekverstrekking voor beleggingspanden aan ondernemers in de zakelijke en privé sfeer. Wij helpen u graag aan een oplossing die past bij uw situatie. Door geheel vrijblijvend uw hypotheekaanvraag aan ons voor te leggen, kijken wij wat uw kansen zijn in een oriënterend gesprek.

Schakelt u ons in? Dan geniet u van de volgende voordelen:

  • Vrijblijvend eerste gesprek
  • Altijd een voordelige rente
  • Persoonlijke aanpak
  • Jarenlange ervaring met ZZP’ers en particulieren

 

Neem contact op

Bent u benieuwd wat uw mogelijkheden zijn bij het financieren van een beleggingspand? Neem dan direct contact op! Laat uw contactgegevens en uw toelichting achter in ons contactformulier. Vervolgens nemen wij binnen 24 uur nog contact op om een geheel vrijblijvend oriënterend gesprek te plannen.