let op geld lenen kost geld
Geld lenen ZZP

Geld lenen ZZP / Privé en zakelijk lenen

Geld lenen voor een privédoel zoals verduurzamen woning? Zakelijk krediet? Investeren in bijv. voorraad, bedrijfswagens of vastgoed?

Geld lenen ZZP

Voor een kredietaanvraag  als ZZP’er ben je bij Goedlenen.nl aan het juiste adres. Je kunt als ZZP’er bij ons een privé- of zakelijk krediet aanvragen.

Kredietmogelijkheden voor: ZZP’ers, Eenmanszaken (met personeel),  Maatschap, VOF ‘s  en Bv’s.  

Direct een vrijblijvende offerte?

Prive geld lenen?➜  Zakelijk geld lenen? ➜

Het Zelfstandig Krediet, privé geld lenen voor de ZZP’er!

Jij wilt voor bijv. het verduurzamen van je woning geld lenen? Hiervoor hebben wij het Zelfstandig Krediet. Een auto, een boot, warmtepomp, zonnepanelen, interieur of een verbouwing is maakt niet uit zolang het maar een privédoel is. Het Zelfstandig Krediet is in de basis een persoonlijke lening met een vaste rente waarop je boetevrij kunt aflossen.

Ook voor het oversluiten van lopende privéleningen kun je een krediet aanvragen. Bij ons kun jij als ZZP’er  eenvoudig een lening  aanvragen.

Géén afsluitkosten

Een voordeel bij een privélening zonder onderpand is dat deze kredietvorm valt onder consumptief krediet. Wanneer je bij ons een lening afsluit betaal je géén aanvullende afsluitkosten. Natuurlijk is het afsluiten van een ZZP lening niet gratis. Onze bemiddelingskosten zitten al verrekend in het jaarkostenpercentage ofwel het rentepercentage dat vermeld staat in de kredietovereenkomst. Dit is bij het aangaan van een niet-zakelijke lening bij wet geregeld.

Zie voor de huidige rente op een privélening onderstaande rentetabel

 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-169,467,07,07212.201,12
15.000,-242,805,35,37217.481,60
25.000,-398,024,74,77228.657,44
50.000,-796,044,74,77257.314,88
75.000,-1.207,345,15,17286.928,48
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 10.10.2022

De voorwaarden van het Zelfstandig Krediet zijn:

√ Je bent minimaal 2 jaar zelfstandig*

√ Positieve BKR-registratie

√ Leendoel is niet zakelijk

Je voldoet niet aan de voorwaarden? Bel ons  even.  Misschien dat wij tijdens het gesprek toch kredietmogelijkheden zien. Natuurlijk geheel vrijblijvend.

Prive geld lenen?➜

Kredietvormen Geld lenen ZZP

Het Zelfstandig Krediet

Een lening waarbij vooraf de rente, de looptijd en het maandtermijn vast staat. Dit is een persoonlijke ZZP lening voor jou als zelfstandig ondernemer. Tijdens de duur van de persoonlijke lening kom je dan ook niet voor verrassingen te staan.

Je mag altijd extra boetevrij aflossen. Het doel van de lening is privé. Zie voor het rentetarief de rentetabel op deze pagina.

Algemene informatie

Geld lenen voor een privédoel? Je kunt een lening aanvragen als je minimaal 2 jaar zelfstandig bent ofwel 2 volledige boekjaren kunt overleggen. Naast voldoende inkomen is een positief eigen vermogen en werkkapitaal belangrijk. Jouw BKR-registratie  is positief en er is geen sprake van lopende incassoprocedures e.d.

Geld lenen voor een zakelijk doel? Als je minimaal 12 maanden ondernemer bent, er sprake is van een goede cashflow en een minimale omzet van €50.000,- kun je bij ons een zakelijk krediet aanvragen. Daarbij is jouw BKR-registratie positief en  ook hiervoor geldt dat er geen sprake mag zijn van lopende incassoprocedures e.d.

Dit zijn de minimale acceptatie-eisen om een aanvraag in te kunnen dienen. Dit zegt dan nog niets over jouw kredietmogelijkheden maar wij gaan dan graag aan de slag en doen ons best voor jou.

Zakelijk krediet

Investeren in jouw zaak voor bijv. voorraadfinanciering, handelsfinanciering, seizoenfinanciering, eigen inbreng lease, voorfinanciering BTW, vastgoedfinanciering enz.  Wil je weten of je hiervoor in aanmerking komt?

De acceptatievoorwaarden verschillen per kredietverstrekker. Banken focussen zich steeds meer op de cashflow bij een zakelijke kredietaanvraag. Voldoende eigen middelen om de lopende kosten te kunnen betalen. Een belangrijke voorwaarde bij de beoordeling van een zakelijke kredietaanvraag.

Klik hier voor een vrijblijvende offerte. Natuurlijk mag je ons ook bellen op (0545) 221 299.

Financial lease

Het eigen vermogen wil je liever in de zaak houden en niet gebruiken voor de aanschaf van een auto? Je wilt wel het onderhoud, de verzekering e.d. in eigen beheer houden? Wij informeren je dan graag over een Financial lease. Een ander voordeel is dat na de laatste termijnbetaling en een eventueel slottermijn de auto jouw eigendom wordt.

Tijdens de looptijd ben je al economisch eigenaar en na het voldoen van de leasesom wordt de auto ook juridisch jouw eigendom. Je kunt dan doorrijden, inruilen als je een andere auto wilt aanschaffen of  overnemen in privé. Klik hier voor een vrijblijvende offerte

Lening(en) oversluiten?

Heb je lopende lening(en)  en wil je deze oversluiten naar een nieuwe lening? Je kunt hiervoor bij ons een lening aanvragen. Wij beoordelen dan jouw kredietmogelijkheden en meestal weet je binnen 24 uur waar je aan toe bent.

Hypotheek nodig?

Je hebt een eigen woning en een lopende lening(en)? Wij werken samen met alle hypotheekverstrekkers. Als er sprake is van overwaarde in je woning dan rekenen wij graag voor je uit of het oversluiten van de lening(en) met een nieuwe of aanvullende hypotheek mogelijk en zinvol is.

Een hypotheek nodig voor een privéwoning, zakelijk pand of een verhuurhypotheek? Dit doen wij allemaal. Wij luisteren graag! Het 1e (telefonische) hypotheekgesprek is altijd vrijblijvend.

Klik hier voor een lening➜   Klik hier hypotheekinformatie➜

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Hoe bereik je ons?

Natuurlijk kun je ons ook tijdens kantooruren bellen op: (0545) 221299 of een e-mail sturen naar: [email protected]. Van maandag t/m donderdag kan dit ook telefonisch tussen 20.30 en 22.00 uur. Wij spreken jou graag.

Direct een krediet aanvragen

Prive geld lenen?➜  Zakelijk geld lenen? ➜

 

Veel gestelde vragen over geld lenen als ZZP’er

Kan ik bij jullie privé geld lenen als zelfstandig ondernemer?

Jazeker, als je aan de onderstaande basisvoorwaarden voldoet kun je een lening aanvragen. Bij twijfel gewoon even bellen of een email sturen.

De belangrijkste voorwaarden:

 1. Géén negatieve BKR-registratie
 2. Standaard dien je minimaal 2 jaarrekeningen te overleggen
 3. Positief eigen vermogen en werkkapitaal. Klein negatief vermogen? Met een goede cashflow is dit bespreekbaar.
Kan ik ook voor een zakelijk doel zoals een investering in werkkapitaal bij jullie een lening aanvragen?

Jazeker, voor investeringen zoals bijv. voorraadfinanciering, handelsfinanciering, seizoenfinanciering, Inbreng lease, voorfinanciering BTW, Vastgoedfinanciering enz.

Weten of je hiervoor in aanmerking komt? De voorwaarden verschillen per kredietverstrekker. Ter info een paar basisvereisten: kredietverstrekking vanaf  €10.000,- , jouw bedrijf bestaat minimaal 12 maanden (volledige jaarrekening), er sprake van een positieve Cashflow.

Kan ik als startende ondernemer bij jullie een lening aanvragen?

Voor een startende ondernemer hebben wij op dit moment geen kredietmogelijkheden.  Als je minimaal 12 maanden ondernemer bent en je hebt een volledige jaarrekening dan kun je bij ons een zakelijk krediet aanvragen. Of er kredietmogelijkheden zijn wordt mede bepaald aan de hand van de ingezonden aanvraaggegevens.

Wordt inkomen uit verhuur meegenomen?

Als je als ondernemer verhuurd vastgoed hebt dan verrekenen wij de kosten (lees hypotheektermijn(en) met de huuropbrengst. De winst wordt niet meegenomen als inkomen. Zijn de kosten hoger dan de opbrengst dan worden deze kosten meegenomen in de leencapaciteitsberekenng waardoor het kan zijn dat je minder of niet  kunt lenen.

Kan ik lopende privéleningen samenvoegen?

Hiervoor gelden dezelfde regels als bij lenen in loondienstverband. Samenvoegen van lopende privéleningen is mogelijk voor zover jouw kredietaanvraag akkoord komt.

Is de rentevoet gelijk als bij iemand die in loondienst werkzaam is?

Meestal ligt de rentevoet (iets) hoger. Dit komt o.a. door  geen dan wel een gering sociaal vangnet.  Er bestaat namelijk geen tijdelijke WW-uitkering of ziektewetuitkering (AOV wordt niet meegenomen) voor een zelfstandig ondernemer behalve bijstandsniveau. O.a. deze risico’s hebben invloed op het rentetarief.

Ik heb een negatief eigen vermogen

Dit betekent meestal dat de kredietaanvraag wordt afgewezen. Soms geldt er een uitzondering. Vb. je bent ziek geweest en hierdoor heb je tijdelijk niet kunnen werken waardoor er omzetverlies is geleden. Dit heeft dan ook invloed op de vermogenspositie. Als dit goed kan worden aangetoond o.a. met bijv. een uitkering uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering dan is dit bespreekbaar mits uit de middeling van de overige jaarcijfers blijkt dat dit eenmalig is geweest.

Heeft een lopende lease invloed op hoeveel ik kan lenen?

Even uitgaande van een eenmanszaak of VOF (dus geen BV) ben je in privé hoofdelijk aansprakelijk voor de gemaakte schulden. De leaseovereenkomst wordt dan ook als lening achter jouw naam bij de BKR aangemeld. Als je kunt aantonen dat deze zakelijk is (staat dus op de balans) dan wordt de maandtermijn niet meegenomen in de berekening hoeveel je in privé kunt lenen. Wel wordt het bedrag dat jij maandelijks in privé kwijt bent (fiscale bijtelling)  als last meegenomen. Dit is dus van invloed op hoeveel jij mag lenen.

Informatie over verbouwingslening

Is een hypotheek niet mogelijk of de kosten bij omzetting of verhoging zijn (te) hoog en wil je eerst meer weten over andere financieringsvormen?
Bekijk dan onze pagina over de verbouwingslening. Ook voor jou als zelfstandige hebben wij hiervoor kredietmogelijkheden.

Meer over (verbouwings)leningen ➜

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 41 reviews

 • Avatar Niek ★★★★★ een maand geleden
  Erg goed en professioneel geholpen door Roland van Goedlenen. Meerdere deskundige en prettige gesprekken gehad en uiteindelijk met tevredenheid een startershypotheek kunnen afsluiten! Absolute aanrader!
 • Avatar Katinka Wieling ★★★★★ een maand geleden
  Echt onwijs goed geholpen!! Snelle, duidelijke communicatie en echt alles eraan gedaan. Na meerdere keren te zijn afgewezen voor een lening heeft Roland het tóch voor elkaar gekregen. Zou goedlenen.nl voor 100% aanraden! Zelfs nog zeer … More snel een hoger leenbedrag geregeld na onvoorziene kosten. Top service
 • Avatar Debbie ★★★★★ 2 maanden geleden
  Wij hebben ondanks dat wij bij vele gelijk al een afwijzing kregen, hier bij goedlenen.nl toch een positief einde. Met een H codering is het toch gelukt om een lening te krijgen.En wat een professionaliteit heeft dit bedrijf. Roland had … More veel geduld met ons en heeft voor een positief einde gezorgd. Heel erg bedankt voor alle geduld, inzet en professionaliteit. Mochten wij in de toekomst weer een keer een lening nodig hebben komen wij weer bij jullie uit.

Handige tips