let op geld lenen kost geld
Je nieuwe woning bouwen of bestaande verbouwen?

Bouwen of Verbouwen

Tips en meedenken doen wij graag!

Je nieuwe woning bouwen of bestaande verbouwen?

Bouwen verbouwen van jouw woning, een andere woning of een nieuwe woning ?

Hiermee zijn wij jou graag van dienst. Wij verstrekken Verbouwingsleningen en Verbouwingshypotheken maar ook voor je 1e koopwoning of als doorstromer een andere (nieuwbouw) woning kun je bij ons terecht. Werkzaam met vele krediet- en hypotheekverstrekkers.

Een hypothecaire lening? Bij ons is het 1e (telefonische) hypotheekgesprek altijd vrijblijvend.

Bouwen

Wij begeleiden je bij de aankoop van je 1e Starterswoning maar ok met  je 2e bestaande of nieuwbouw woning. Dit wordt altijd verzorgd door een Erkend hypotheekadviseur die op de hoogte is van de huidige wet- en regelgeving en voor zover nodig zoekt hij dit voor je uit.

Je kunt de aankoop van een woning zelf doen of je laten begeleiden door een makelaar. Wil je dit liever zelf doen? Bedenk hierbij wel dat niet elke woning zich leent om zelf aan te kopen. Zeker bij oudere woningen is kennis en ervaring belangrijker dan je wellicht zou denken. Ook het bouwen of verbouwen vereist een goede kijk.

Dit beheerst een makelaar in zijn of haar werkgebied goed. Je voorkomt of beperkt hiermee in ieder geval onvoorziene kosten. De makelaarskosten heb je dan gauw terugverdiend. Wanneer je dit toch liever zelf wilt doen, verdiep je er dan goed in. Tips waarop je in ieder geval moet letten geven wij je graag mee.

Verbouwen 

Je bestaande woning verbouwen? Hiervoor hebben wij een Verbouwingslening en een Verbouwingshypotheek. Als je ons van de juiste informatie voorziet rekenen wij vrijblijvend voor je uit welk krediet voor het bouwen of verbouwen het meest geschikt is. Een Verbouwingslening zonder extra afsluitkosten of een Verbouwingshypotheek met aanvullende kosten?

Voor zowel de Verbouwingslening als de Verbouwingshypotheek geldt dat de betaalde rente fiscaal aftrekbaar is. Natuurlijk moet jij je hiervoor wel aan de juiste spelregels houden. Wij voorzien jou van de juiste informatie.

Loondienst of ondernemer?

Je kunt bij ons ook een lening aanvragen als jouw inkomen uit jouw eigen bedrijf komt. Wij hebben een lening voor privédoeleinden zoals het Zelfstandigen Krediet of een  1e of 2e hypotheek.  Ook voor een zakelijk krediet kun je bij ons een lening aanvragen.

Werkzaamheden bij bouwen verbouwen woning

Bouw Garant of Woningborg

Wanneer je een aannemer inschakelt voor het bouwen of verbouwen van je woning dan is het belangrijk om vooraf stil te staan bij de risico’s. Een aannemer kan namelijk tijdens de bouw failliet gaan. Er zijn voldoende nare voorbeelden voorhanden. Laat je daarom goed informeren over het afdekken van de risico’s. Vraag dan ook altijd of een aannemer is aangesloten bij Bouw Garant of Woningborg. Heb je hier vragen over of wil je zelf een verzekering hiervoor afsluiten? Wij doen ook in verzekeringen.

Een paar tips

Wij geven je een aantal tips die sowieso van belang zijn bij een aannemersovereenkomst. Let erop dat duidelijk omschreven staat welke werkzaamheden de aannemer zal uitvoeren en of er sprake is van een vaste aanneemsom. Zijn er bij het bouwen of verbouwen eventuele stelposten waardoor de bouwkosten hoger uit kunnen vallen? Heb je de algemene voorwaarden ontvangen? Is er duidelijkheid over de betalingstermijnen en is er sprake van garantie? Staat in de offerte duidelijk omschreven welke (kwaliteit)materialen er gebruikt zullen worden?

Verbouwen en een Dakkapel

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Wist je dat hiervoor een vergunning niet altijd meer noodzakelijk is? Denk bij het bouwen of verbouwen van een dakkapel ook aan de stahoogte, materiaalgebruik, isolatie, prefab of maatwerk, de dakconstructie, wel of geen zonwering en niet onbelangrijk de ventilatie?

Verbouwen en nieuwe kozijnen

Wil je bij het bouwen of verbouwen nieuwe kozijnen laten plaatsen?  Dit lijkt gemakkelijker dan het is. Bij het vervangen van oude kozijnen heb je in principe geen vergunning nodig. Let wel op, er zijn hierop uitzonderingen! Bij die uitzonderingen ben je verplicht om een vergunning aan te vragen, ook wel omgevingsvergunning genoemd. Deze vergunning kan zowel door bedrijven als door particulieren worden aangevraagd.

Tevens de keuze kunststof- of houten kozijnen?  De prijs, soort woning, onderhoud etc. zijn hierin medebepalend. Als je hierover gaat nadenken is het vaak toch moeilijker dan je in 1e instantie dacht. Laat je hierover dan ook goed informeren.

Dubbel glas

Eenvoudig besparen op je gasrekening kun je onder meer realiseren door enkel of verouderd dubbelglas te vervangen door HR++glas. Bij het bouwen of verbouwen zijn hierin vele mogelijkheden. Zelfs triple ofwel 3dubbel thermopane glas is mogelijk. Laat voor jouw woning een juiste efficiency  calculatie maken in energiebesparing, kostprijs en het te behalen energielabel. Maak hieruit dan je eigen keuze.

Tip over dubbel glas

Als je bij het bouwen of verbouwen voor triple (3dubbel) glas wilt gaan bedenk dan wel dat bij grotere ramen het plaatsen meestal alleen mogelijk is met speciaal materieel. 3dubbel glas is namelijk veel zwaarder en moet dan ook vaak machinaal geplaatst worden. Door de dikte van het glas zal waarschijnlijk ook het kozijn mee vervangen moeten worden.

De kostenpost is dan een heel andere dan alleen het vervangen van bijv. enkel- in HR++ glas .Zorg ervoor dat de extra kosten m.b.t. het plaatsen dan ook mee geoffreerd worden. Laat een goede berekening maken hoeveel voordeel extra 3 dubbele isolatie je gaat opleveren. De keuze wordt gemakkelijk als je weet of en zo ja wanneer je de extra investering  hebt terugverdiend.

De Keuken & badkamer verbouwen

Pas op voor de overkill aan keuzemogelijkheden tijdens het bouwen of verbouwen van de keuken of badkamer. Maak een plan en hou je hieraan. Duik niet alleen in de mooie plaatjes maar lees ook artikelen over waarmee je rekening moet houden bij de verbouwing van de keuken of badkamer.

Vb. je weet de prijs van de nieuwe keuken. Weet je dit ook van de installateur? Het verleggen van leidingen, veranderingen aan de meterkast omdat je bijv. op inductie wilt gaan koken etc. kan een behoorlijke extra kostenpost zijn.

Houd hier dus rekening mee met het bepalen van jouw budget. De volgende vuistregel is een handige voor de berekening van de keuken: totale prijs keuken (100%) = keukenkasten (40%) + apparatuur (40%) + werkblad (20%). 

Verder moet je dan afstemmen of dit inclusief het plaatsen van de keuken is en of er dan nog aanvullende installatiekosten bijkomen.

Bij een badkamer kun je eigenlijk hetzelfde proces doorlopen. Ook hier zit een verhouding tussen aankoop van de materialen, apparatuur, wand- en vloertegels.

De kosten berekenen van een keuken of badkamer

Ben je een Ikea freak? Je kunt voor het bouwen of verbouwen een raming van de verbouwkosten van je badkamer maken. Klik hier voor een berekening. Ook een raming van de installatiekosten van een keuken kun je bij op hun site een berekening maken. Klik hier voor een berekening. Daarbij kun je aanvullend ook via hun servicepartners een aanvullende offerte laten maken voor het verleggen van leidingen etc.

Geen Ikea? Je kunt ook eens op de site van bijvoorbeeld Brugman keukens & badkamers kijken.  Hier hebben ze een handige tool, de budgetplanner. Klik hier voor hun keuken of badkamerplanner.

Belangrijk
Wij hebben géén enkele samenwerking met de genoemde bedrijven op deze pagina. Wij zijn volledig onafhankelijk en willen je dan ook alleen tips meegeven. Denk thuis eerst zonder  ‘dwang’ van een verkoper  na over wat je wel en niet wilt bouwen of verbouwen. Je weet dan in hoofdlijnen welke kosten met de verbouwing gemoeid zijn. Je bent dan goed voorbereid om een verkoopgesprek over een keuken of badkamer aan te gaan.

Dit werkwijze voorkomt dat je zoveel nieuwe informatie ineens krijgt voorgeschoteld dat het je gaat duizelen. Dat is nooit een goed moment om een financiële beslissing te nemen.

Tips!  1. Slaap er altijd een nacht over alvorens je een aankoopt doet. 2. De 1e offerteprijs vind je altijd te duur.

Bouwen verbouwen en beschikbare Subsidie (SDE)

Wanneer je door bouwen of verbouwen je woning verduurzaamt dan moet je altijd even checken of je in aanmerking komt voor subsidie,  ISDE ofwel Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren. Het is niet zo moeilijk om subsidie aan te vragen. Vaak wordt je hiervan ook op de hoogte gesteld door de leverancier of aannemer. Wel is het handig om je hierin enigszins te verdiepen of en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Het beste is dit dan na te lezen bij de bron. Klik hier voor meer informatie

Waar vind ik belangrijke informatie over bouwen verbouwen?

Je wilt graag weten of je bij  het bouwen of verbouwen een vergunning nodig hebt? Op de site van het omgevingsloket kun je dit eenvoudig nazien.  Je checkt hier of je bij jouw (ver)bouwen een meldingsplicht of vergunning nodig hebt dan wel je vrij bent om te gaan (ver)bouwen.
Klik hier voor meer informatie of hier om direct naar de vergunningscheck te gaan.

Wij hopen dat wij je met deze informatie op inspiratie hebben gegeven  in het maken van de juiste keuzes. Als je eenmaal jouw keuze hebt gemaakt en je wilt hiervoor een lening of (2e) hypotheek afsluiten dan hopen wij dat wij aan je een vrijblijvende offerte mogen uitbrengen. Wij zijn werkzaam met vele krediet- en hypotheekverstrekkers en kunnen je dan ook van een passende scherpe offerte voorzien.

Bel gerust bij vragen: (0545) 221 299 of vraag direct hieronder een krediet- of hypotheekofferte aan of vul op deze pagina het formulier in voor meer informatie. Wij nemen dan vrijblijvend contact met je op.

Direct een vrijblijvende offerte aanvragen→

 

Eerst vrijblijvend contact
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!

Handige tips