Hoe kan ik een nieuw bedrijfspand financieren?

Een vraag die bij menig ondernemer vast al eens is opgekomen, is ‘Hoe kan ik een nieuw bedrijfspand laten financieren?’ Als ervaren ondernemer bent u mogelijk op zoek naar mogelijkheden om een nieuw winkelpand, kantoorpand of horecapand te bekostigen. Maar wanneer dat geld er niet is of u meer zekerheid wilt hebben, is een zakelijke hypotheek mogelijk interessant. Dit is een lening die wordt gebruikt voor het kopen van een bedrijfspand. Wij vertellen u meer over het financieren van een nieuw bedrijfspand. Lees verder.

Een geschikte hypotheek

Wanneer uw financiële omstandigheden gunstig genoeg zijn, is het uiteraard mogelijk om een bedrijfspand te financieren met uw eigen vermogen. Dit zorgt ervoor dat u maandelijks geen hypotheeklasten zoals rente hoeft op te brengen. Echter is het veel slimmer om wat eigen vermogen achter de hand te houden. U weet namelijk nooit wanneer u dit geld nodig heeft in gevallen van nood. Daarom is een zakelijke hypotheek een goede keuze wanneer u een nieuw bedrijfspand wilt financieren.

Een geschikte hypotheek is belangrijk wanneer u een nieuw pand wilt kopen met een lening. Hierbij wilt u kunnen genieten van de gunstigste voorwaarden en voldoende flexibiliteit, zodat de maandlasten ook lager zijn. Doorgaans is het mogelijk om tussen de 70% tot 90% van de marktwaarde van een bedrijfspand te laten financieren door een hypotheekverstrekker. Hierbij is een minimale eigen inleg van 10% tot 30% nodig om het bedrijfspand te kunnen financieren. Vaak is dit in de vorm van spaargeld, geld van familie en vrienden of crowdfunding. Wist u dat u zelfs de overwaarde van een huis kunt gebruiken voor uw bedrijf?

Wat heb ik nodig om een bedrijfspand te financieren?

Een nieuw bedrijfspand kan nodig zijn wanneer u gaat uitbreiden, een betere locatie wilt of toe bent aan een nieuwe setting. Als ondernemende zzp’er of particulier is het mogelijk om uw eigen vermogen te gebruiken om een nieuw bedrijfspand te financieren. Maar in veel gevallen is het veel aantrekkelijker om gebruik te maken van vastgoedfinanciering via een zakelijke bedrijfshypotheek. Hier heeft u wel een aantal gegevens voor nodig:

  • De waarde van het bedrijfspand
  • De locatie van het bedrijfspand
  • De hoogte van uw gewenste financiering
  • Eigen inbreng

De looptijd en bijkomende kosten

Een aantal zaken die komen kijken bij hypotheken, zijn de looptijd van de hypotheek en bijkomende kosten. De standaard looptijd van een zakelijke lening bedraagt 10 jaar. Echter is het mogelijk dat dit korter of juist langer is, afhankelijk van uw persoonlijke wensen, toekomstplannen en behoeftes. De variatie van de looptijd is namelijk 3 maanden tot zelfs 30 jaar. Eenmalige en terugkerende kosten zijn notariskosten, verbouwingskosten, onderhoudskosten en afsluitprovisie.

Goedlenen.nl is uw vertrouwde partner

Goede voorwaarden, overzicht, duidelijkheid en vooral voordeel: dit zijn stuk voor stuk kernwoorden die bij Goedlenen.nl van groot belang zijn. Wij werken samen met verschillende hypotheekverstrekkers en kunnen ondernemers hierdoor voorzien van onafhankelijk hypotheekadvies én een passende hypotheekverstrekking voor vastgoedfinanciering. Wij vinden de hypothecaire oplossing die volledig aansluit op uw situatie wanneer u vrijblijvend een aanvraag aan ons voorlegt. Vervolgens kijken we tijdens een oriënterend gesprek wat uw mogelijkheden zijn.

Schakelt u ons in? Dan geniet u van de volgende voordelen:

Binnen een dag een (indicatief) aanbod

  • Vrijblijvend eerste gesprek
  • Altijd een voordelige rente
  • Persoonlijke aanpak
  • Jarenlange ervaring met ZZP’ers en particulieren

 

Neem direct contact op

Benieuwd hoe u een nieuw bedrijfspand voor uw onderneming kunt financieren? Door contact op te nemen, voorzien wij u van persoonlijk en passend advies. Laat uw contactgegevens en een toelichting achter in ons contactformulier. Binnen 24 uur nemen wij contact op en plannen we een geheel vrijblijvend oriënterend gesprek in.