let op geld lenen kost geld
Woningrestschuldfinanciering

Verkoopverlies woning financieren?

Zonder notaris- en afsluitkosten!

Woningrestschuldfinanciering

Een Woningrestschuldfinanciering dekt het verkoopverlies bij woning. Een restschuld zal bij verkoop uit eigen middelen of d.m.v. een restschuldfinanciering aan de hypotheekverstrekker moeten worden betaald alvorens de woning van eigenaar kan wisselen

Mogelijkheden voor een Woningrestschuldfinanciering?

Wij kennen diverse  Woningrestschuldfinancieringen. Tot 01/01/2018 was de betaalde rente over dit verkoopverlies over maximaal 15 jaar fiscaal  aftrekbaar (BOX1). Deze regeling is dus komen te vervallen en is nu een BOX3 schuld.

Een Woningrestschuldfinanciering kent looptijden 15 jaar. Je kunt je kiezen uit een Persoonlijke lening of een Doorlopend krediet. Meestal wordt voor een Persoonlijke lening gekozen vanwege de zekerheid vooraf. Daarbij is het doel de schuld af te lossen. Een kredietvorm waarbij er weer opname mogelijkheden zijn past dan niet bij het doel van de lening. 

Persoonlijke lening

Een lening met een vaste rente en looptijd t/m maximaal 180 maanden. Boetevrij aflossen is thans toegestaan bij een looptijdvariant tot maximaal 120 maanden. De 180 maanden variant kent een maximale boete van 1% over de op het moment van inlossen openstaande restantsom.

Doorlopend krediet

Dit product kent een variabele rente en door renteschommelingen tijdens de looptijd ook een theoretische looptijd. Je betaalt maandelijks rente op het uitstaand saldo van dat moment en mag altijd boetevrij aflossen. Er bestaan nog langere looptijd op basis van maatwerk alhoewel deze steeds schaarser worden. De Persoonlijke lening geniet vaak de voorkeur.

Ook hypotheken

Naast leningen kunnen wij je ook van een messcherpe hypotheekofferte voorzien. Indien je op zoek bent naar een andere woning met daarbij een nieuwe hypotheekofferte dan kunnen wij jou ook desgewenst een maatwerkhypotheek offreren i.c.m. met de gewenste Restschuldfinanciering.

Goed om te weten

Bij een Restschuldfinanciering ben je geen notaris en afsluitkosten verschuldigd en onze bemiddelingskosten zit al in het rentetarief verwerkt en worden door de bank aan ons betaalt. Jij hebt hier verder niets mee van doen.

Hierdoor geniet deze kredietvorm vaak de voorkeur t.o.v. een 2e hypotheek. Vraag daarom nu een gratis Restschuldfinancieringsofferte aan. Ook kunnen wij jou desgewenst een krediet- én een hypothecaire kredietvariant van een Restschuldfinanciering aanbieden. Wij informeren jou graag!

Ja, ik wil een lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
20
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 73 reviews

 • Avatar Kitty Kikkert ★★★★★ in de afgelopen week
  Prettige ervaring! Fijn contact, goede informatie, snelle persoonlijke service.
 • Avatar Kirsten Orsel ★★★★★ een week geleden
  Goede dienstverlening! Ben erg snel en duidelijk geholpen met een financiering, Roland heeft geduldig gezorgd voor een snel akkoord bij de bank.
 • Avatar mies Jor ★★★★★ 4 weken geleden
  Vriendelijke mensen en zeer goede service.