let op geld lenen kost geld
Verlies bij verkoop woning

Een Restschuldfinanciering

Zonder notaris- én afsluitkosten!

Verlies bij verkoop woning

Een Restschuldfinanciering dekt het verlies bij verkoop woning. Een restschuld zal bij verkoop uit eigen middelen of d.m.v. een restschuldfinanciering aan de hypotheekverstrekker moeten worden betaald alvorens de woning van eigenaar kan wisselen

Hoe verkoopverlies bij een woning te financieren?

Wij kennen diverse restschuldfinancieringsmogelijkheden om het verlies bij verkoop woning te financieren. Tot 01/01/2018 was het zo geregeld dat de te betalen rente over dit verkoopverlies over maximaal 15 jaar fiscaal aftrekbaar was(BOX1). Een fiscale renteaftrek is helaas niet meer mogelijk, waardoor het nu een BOX3 schuld is geworden.

Wij hebben Restschuldfinancieringen met een maximale looptijd van 15 jaar. Natuurlijk kun je ook voor een kortere looptijd kiezen.  De kredietvorm is  een persoonlijke lening of Flex & Zeker Lening. Meestal wordt voor een persoonlijke lening gekozen vanwege de zekerheid van een vaste rente vooraf en de mogelijkheid tot een looptijd van maximaal 15 jaar.

Persoonlijke lening

Een lening met een vaste rente en een looptijd t/m maximaal 180 maanden. Boetevrij aflossen is in delen of ineens toegestaan. Met een persoonlijke lening kies je voor zekerheid, je weet precies gedurende de gehele looptijd waar je aan toe bent.  Een goede keuze om het verlies bij verkoop woning te financieren.

Flex & Zeker Lening

Dit product kent een vaste rente gedurende een looptijd van maximaal 120 maanden. De aflossingstermijn is minimaal 1,5% over de hoofdsom.  Het unieke van dit product is dat je de 1e 24 maanden kunt opnemen en kunt aflossen. Daarna los je af en ben je in totaal maximaal 120 maanden van je lening af.

Wanneer je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt kan dit voor jou het beste kredietproduct zijn. Let wel op! Met de  Flex & Zeker Lening mag je de betaalde rente niet fiscaal opgeven in BOX1 .

Wanneer je de lening gebruikt voor verbetering of het verduurzamen van je woning kies je voor een persoonlijke lening. Bij deze kredietvorm heb je wel recht op renteaftrek voor zover het doel van de lening woningverbetering dan wel verduurzamen van je woning is.  Bij restschuld financiering kun je uit een persoonlijke lening of Flex & Zeker Lening kiezen omdat beide varianten in BOX3 vallen.

Ook hypotheekmogelijkheden

Naast leningen kunnen wij je ook van een messcherpe hypotheekofferte voorzien. Indien je op zoek bent naar een andere woning met daarbij een nieuwe hypotheekofferte gaan wij graag voor je aan de slag. Heb je overwaarde op jouw nieuwe woning dan kan wellicht de restschuld van de woning ook in de nieuwe hypotheek. Het eerste oriënterende hypotheekgesprek is altijd vrijblijvend en dus kosteloos. Wij zijn werkzaam met alle hypotheekverstrekkers.

Goed om te weten

De Restschuldfinanciering om het verlies bij verkoop woning  te financieren wordt blanco verstrekt. Je bent dus geen notaris en afsluitkosten verschuldigd. Onze kosten worden door de bank betaald en zijn al verrekend in het rentetarief. Hierdoor geniet deze kredietvorm vaak de voorkeur t.o.v. een 2e hypotheek. Vraag daarom nu vrijblijvend een Restschuldfinancieringsofferte aan in de vorm van een persoonlijke lening.

Wij doen graag ons best voor jou! Ook kunnen wij je desgewenst een krediet- én een hypothecaire kredietofferte van een restschuldfinanciering aanbieden. Wij gaan graag vrijblijvend voor je aan de slag!

Ja, ik wil een lening aanvragen
 • De Groene Lening
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Groene lening 120 maanden (Klik voor looptijd120 of 180 maanden op minimaal of maximaal)
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
2.500,-28,276,66,61203.392,40
5.000,-56,546,66,61206.784,80
7.500,-84,816,66,612010.177,20
10.000,-113,086,66,612013.569,60
15.000,-169,626,66,612020.354,40
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 06.08.2023

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 66 reviews

 • Avatar Johan Snijder ★★★★★ 2 maanden geleden
  Erg prettig in de samenwerking en contact.Ronald heeft zijn uiterste best gedaan voor ons en met een geweldig resultaat.
 • Avatar Sylvia Leijs ★★★★★ 3 maanden geleden
 • Avatar Herman Wennink ★★★★★ 3 maanden geleden
  Prima geholpen, ze hebben zelfs nog contact opgenomen om het een en ander uit te leggen.

Handige tips