Verbouwingshypotheek aanvragen

De Verbouwingshypotheek

Kies voor een Verbouwingshypotheek of een Verbouwingslening met een zeer laag rentetarief!

Verbouwingshypotheek aanvragen

Wil je een verbouwingshypotheek aanvragen? Ben je aan het overwegen om jouw eigen woning te verbouwen en zoek je daarvoor extra financiering? Dit kun je doen om meer leefruimte te creëren, een nieuwe keuken te bouwen of om jouw woning te verduurzamen door te isoleren en te voorzien van zonnepanelen.

Wij zijn een tussenpersoon en dus niet de bank zelf. Bij ons krijg je onafhankelijk advies en wij geven aanbevelingen over alle opties, in plaats van slechts enkele mogelijkheden

Vergelijkingstabel verbouwing financieren

Voor een verbouwing kun je jouw spaargeld aanspreken, verbouwen met geld uit een schenking, het afsluiten van een extra hypotheek of een lening. Wij zijn een tussenpersoon en dus niet de bank zelf.

Verbouwingshypotheek

+     Lagere rente

+     Looptijd t/m 30 jaar

+     Fiscale renteaftrek mogelijk

+     Lagere maandtermijn mogelijk

    Boetevrij aflossen mogelijk*

    Notariskosten*

    Taxatiekosten*

– – Bemiddelingskosten**

*Afhankelijk van de hypotheekvoorwaarden

**Mee te financieren en fiscaal aftrekbaar

Direct aanvragen

Verbouwingslening

+   Geen bemiddelingskosten

+   Geen notariskosten

+   Geen taxatiekosten

+   Looptijd t/m 15 jaar

+   Fiscale renteaftrek mogelijk*

  Boetevrij aflossen t/m 10 jaar

  Hoger rentetarief*

  Kortere looptijd

  Hoger maandtermijn

* Hoger rentetarief. Hierdoor wel meer renteaftrek

Direct aanvragen  

Geld lenen voor een verbouwing

Het financieren van een verbouwing kan op verschillende manieren. Dit kan binnen jouw bestaande hypotheek, je kunt de bestaande hypotheek verhogen of je kunt er een aparte lening, een speciale verbouwingshypotheek (zoals een tweede hypotheek voor verbouwen) voor afsluiten. Ook een consumptieve (niet hypothecaire) lening is mogelijk zoals een persoonlijke lening.

Verbouwingshypotheek

Wij zijn werkzaam met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Met een gratis oriënterend hypotheekgesprek kunnen wij je informeren of een verbouwingshypotheek bij jouw huidige hypotheekverstrekker of een persoonlijke lening de beste optie is

Bij het afsluiten van een verbouwingshypotheek komen er extra kosten kijken. Je moet mogelijk de waarde van de woning opnieuw laten taxeren en je moet notaris- en afsluitkosten betalen.

Daarom kan het interessant zijn om een verbouwingslening (persoonlijke lening) af te sluiten. Hierover betaal je meestal wel meer rente, maar de extra kosten die eerdergenoemd zijn heb je dan niet. Lees verderop deze pagina over de Verbouwingslening.

Verbouwingshypotheek aanvragen

Verbouwingslening

Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een Verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan de verbouwingslening.

Een Verbouwingslening kent een hogere rente dan een Verbouwingshypotheek maar je hebt géén aanvullende afsluit- én notariskosten. Deze zitten namelijk al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Op beide leningen mag je de rente fiscaal aftrekken wanneer jij de regels hierover naleeft. Wij informeren je hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Bij een hogere rente geniet je ook van méér renteaftrek. Ook iets om mee te nemen bij het maken van jouw kredietkeuze. Het is dan belangrijk dat je precies weet welke stappen hiervoor nodig zijn en je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Verbouwingslening aanvragen

Berekening Verbouwingslening

Verbouwingslening vanaf 3,9%

Een lening waarvoor je niet naar de notaris hoeft en ook géén afsluitkosten betaald. Bij Goedlenen.nl kun je een lening afsluiten wanneer je in loondienst werkzaam bent, maar ook als zelfstandig ondernemer.

Geld lenen voor een verbouwing bij Goedlenen.nl heeft verschillende voordelen. Wij kijken samen met jou naar de best passende oplossing. Je kunt bij de Verbouwingslening uit 2 kredietvormen kiezen. Hieronder een toelichting op de beide kredietvormen.

Gunstige voorwaarden

De Verbouwingslening mag je bij een looptijd t/m 120 maanden altijd boetevrij aflossen in delen of in 1 keer. Je betaalt géén aanvullende afsluitkosten en je hebt een scherp rentetarief. Wil je liever een langere looptijd? Dat kan ook. Een looptijd t/m 180 maanden is mogelijk. Ook over deze variant informeren wij jou graag.

Persoonlijke lening

  • Vaste looptijd (12-180 maanden);
  • Boetevrij aflossen ( meestal niet bij een looptijd langer dan 120 maanden);
  • Lenen tot 78-jarige leeftijd;
  • Vast rentetarief;
  • Ook voor ondernemers.

Doorlopend krediet

  • Aflossen en weer opnemen;
  • Variabele rente & looptijd;
  • Altijd boetevrij aflossen;
  • Vaste looptijdsvariant;
  • Ook voor ondernemers.

Renteaftrek

Alléén de te betalen rente van een persoonlijke lening komt in aanmerking voor fiscale renteaftrek.

Verbouwing financieren: wat is verstandig?

Zoals hierboven al beschreven zijn er verschillende opties voor het financieren van de verbouwing. Daarbij is het van belang om te weten dat je boven een bepaald bedrag aan spaargeld je vermogensheffing gaat betalen.

Zit je boven dat bedrag en heb je het geld de komende tijd niet nodig? Dan doe je er wellicht beter aan om jouw eigen geld aan te spreken. Een extra verbouwingshypotheek ofwel een 2e hypotheek naast je eerste hypotheek is ook een mogelijkheid. Heb je niet zoveel spaargeld dat je vermogensheffing moet betalen? Dan kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten bij Goedlenen.nl. Als je via ons een lening afsluit kijken wij naar jouw situatie en denken we met jou mee voor de beste  kredietoplossing.

Gratis oriënterend hypotheekgesprek

Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken wat de beste opties zijn voor jouw kredietvraag. Dit is zeker van belang wanneer je een Verbouwingshypotheek wilt aanvragen. Dit is een impactvoller product dan de verbouwingslening.

Een Verbouwingslening kent een hogere rente dan een Verbouwingshypotheek maar je hebt géén aanvullende afsluit- én notariskosten. Deze zitten namelijk al in het jaarkostenpercentage verwerkt. Op beide leningen mag je de rente fiscaal aftrekken wanneer jij de regels hierover naleeft. Wij informeren je hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Bij een hogere rente geniet je ook van méér renteaftrek. Ook iets om mee te nemen bij het maken van jouw kredietkeuze. Het is dan belangrijk dat je precies weet welke stappen hiervoor nodig zijn en je achteraf niet voor verassingen komt te staan.

Jouw situatie in beeld

Omdat de situatie bij iedereen anders is, gaan wij graag samen met jou onderzoeken welke aanvullende kredietvorm het beste bij jouw verbouwing past. Dit begint met een vrijblijvend en gratis (telefonisch) oriënterend hypotheekgesprek.

De uitkomst van dit gesprek bepaalt de route die je kunt nemen voor het financieren van jouw verbouwing. Uiteraard is het mogelijk om na dit gesprek alsnog een lening bij een bank aan te gaan of om jouw eigen spaargeld aan te spreken.

Wij helpen jou in ieder geval graag aan jouw  (hypothecaire) lening. Wij denken met je mee om de op de beste en meest voordelige manier jouw verbouwing te financieren.

Makkelijk online een lening afsluiten

Het is uiteraard mogelijk om eerst met ons rond de tafel te gaan zitten om te kijken wat voor jou de beste optie is. Dat doen we bijvoorbeeld als het gaat om een hypotheekverstrekking. Natuurlijk kunnen wij jou ook informeren tijdens een telefonisch onderhoud. De keuze is aan jou. Heb je deze informatie allemaal al en kies je voor een Verbouwingslening? Dat is uiteraard mogelijk!

Je vult eenvoudig de kredietaanvraag in. De gegevens worden uiteraard veilig en versleuteld verzonden. Het afsluiten van de lening is kostenvrij* en je mag boetevrij versneld aflossen.  

*Wij ontvangen een vergoeding rechtstreeks van de bank en dit zit al verwerkt in het jaarkostenpercentage(=JKP).

Tijdens het invullen van het online aanvraagformulier kun je direct aangeven hoeveel geld je wilt lenen en hoeveel je per maand wilt afbetalen. De aanvraag duurt slechts vijf minuten! Na de aanvraag beoordelen wij jouw kredietaanvraag en wanneer akkoord kun je jouw offerte dezelfde dag inzien in een beveiligde onlineomgeving.

Hulp nodig? Neem contact op!

Heb je vragen over een specifieke hypotheekvorm, een lening, onze dienstverlening of aanverwante zaken? Wij beantwoorden al jouw vragen graag! Je kunt contact met ons opnemen door het contactformulier Stel ons hier jou vraag op deze pagina in te vullen. Je kunt hierbij aangeven of wij je moeten terugbellen of dat een e-mail voldoende is. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om alle vragen te beantwoorden.

Verbouwingslening aanvragen Verbouwingshypotheek aanvragen

Veelgestelde vragen

Moet ik kiezen voor een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek?

Wanneer je een hypothecaire lening afsluit moet je rekening houden met afsluitkosten en meestal ook aanvullende kosten, zoals: taxatiekosten, notariskosten etc. Dit heb je niet wanneer je een verbouwingslening afsluit. De afsluitkosten zitten al in het jaarkostenpercentage verwerkt.
Benieuwd naar wat het beste bij jou situatie past? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Kan ik dan de rente fiscaal aftrekken?

Wanneer je een verbouwingslening of een verbouwingshypotheek afsluit voor woningverbetering is de rente in beide gevallen fiscaal aftrekbaar. Let op! Niet alle verbouwingen vallen onder woningverbetering. Wij informeren jou hier graag over of kijk eens op de site van de Belastingdienst.

Kan ik geld lenen voor een verbouwing terwijl ik al een hypotheek heb lopen?

Dit is o.a. afhankelijk van: jouw inkomen en waarde woning. Wanneer je wilt verduurzamen kun je meestal toch lenen ondanks dat de waarde van de woning op dat moment ontoereikend is. Wij informeren je hier graag verder over.

Mag ik op een verbouwingshypotheek boetevrij aflossen?

Dit hangt af van de hypotheekvoorwaarden. Meestal is dit beperkt tot maximaal 10/15 of 20% per jaar. Er zijn ook hypotheekvormen zoals een krediethypotheek. Een doorlopend kredietvorm tegen een hypothecaire variabele rente waarop je boetevrij mag aflossen.
Benieuwd of het op jouw specifieke situatie van toepassing is? Neem dan contact op en vraag een vrijblijvend oriënterend hypotheekgesprek aan.

Ik wil €10.000,- lenen om te verbouwen. Is een verbouwingshypotheek dan een verstandige keuze?

Wanneer je een aanvullende hypotheeklening afsluit betaal je kosten zoals afsluitkosten. Gezien de hoogte van het gewenste bedrag is het de vraag of een verbouwingslening dan niet goedkoper is. Wij rekenen dit graag voor je uit.

Wanneer ik bij jullie een verbouwingshypotheek aanvraag, moet ik dan advieskosten betalen?

Wij informeren je eerst altijd in een vrijblijvend oriënterend (telefonisch) hypotheekgesprek. Je weet daarna of het zin heeft om een hypotheek aan te vragen of dat je bijvoorbeeld beter voor een verbouwingslening kunt gaan. Wanneer je besluit om voor een hypothecaire lening te gaan dan ben je afsluitkosten verschuldigd.

Uiteraard verneem je de kosten in het vrijblijvende oriënterend hypotheekgesprek zodat je niet voor verrassingen komt te staan en vooraf je eigen overweging kunt maken of je wel of niet verder wenst te gaan.

Wij willen graag bij onze huidige hypotheekaanbieder een verbouwingshypotheek aanvragen. Kunnen jullie dit ook verzorgen?

Wij werken samen met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Dit zal dan ook wel geen probleem zijn. Omdat wij met meerdere hypotheekverstrekkers samenwerken kunnen wij ook een goed vergelijk maken en jullie adviseren welke optie het beste is. De keuze is dan uiteindelijk aan jullie. 

Zijn jullie beter dan mijn eigen bank?

Dat weten wij niet. Meestal heeft een bank alleen zijn eigen hypotheekproduct. Wij werken samen met vele hypotheekbanken. Wij kunnen dan ook optimaal vergelijken op rente en voorwaarden bij welke hypotheekverstrekker jouw hypotheekvraag het beste past.

Wanneer dit jouw eigen bank is dan regelen wij dat graag voor je.

Kan ik bij jullie alleen een verbouwingshypotheek aanvragen of ook een lening om mijn woning te verbeteren?

Jazeker, wij verstrekken ook leningen en zijn werkzaam met meerdere kredietverstrekkers met scherpe rentetarieven.