let op geld lenen kost geld
Lening oversluiten

Lening oversluiten?

Verstuur vrijblijvend jouw kredietaanvraag - Wij vergelijken meerdere banken - Je ontvangt de beste offerte op maat binnen 24 uur

Lening oversluiten

Tip! Direct meer inzicht in jouw kredietmogelijkheden?

Wist je dat met het meesturen van de inkomensspecificaties, zoals een loonstrook je bij het verzenden van het online kredietaanvraagformulier meer kans hebt op een goedkeuring en daarbij het scherpste renteaanbod?

Het 1e contactmoment is steeds vaker digitaal i.p.v. telefonisch. Niet erg maar dan is het des te belangrijker om de exacte aanvraaggegevens te ontvangen.

Meer besteedbaar inkomen zal ook een positieve invloed hebben op de creditscore en de kans op de laagst mogelijke rente hierbij vergroten.

Het uitbetaalde bedrag op je loonstrook is namelijk niet het bedrag waarmee wij berekenen hoeveel je kunt lenen. De Pensioenpremie, bijtelling auto met eventueel een eigen bijdrage, vakantiegeld, 13e maand, gemiddelde overuren, niet meenemen van reiskosten enz. bepalen o.a. je bancaire netto inkomen waarmee wordt bepaald hoeveel je volgens de huidige kredietregels kunt lenen.

Stuur dan ook direct loonstroken mee of neem met ons jouw aanvraag telefonisch door. Wij informeren je graag over jouw leenmogelijkheden.

De Perspectief lening. Wellicht een oplossing voor lopende betalingsregelingen. Lees verder op deze pagina over de mogelijkheden van deze speciale kredietvorm.

2e hypotheek

In loondienst of Zelfstandige?

Ben je particulier of zelfstandig ondernemer en geïnteresseerd in het oversluiten van jouw lening? Bij ons ben je van harte welkom voor geld lenen als ZZP’er. Met onze vergelijkingstabel kun je leningen van verschillende banken vergelijken. Daarnaast hebben wij ook maatwerkleningen voor ingewikkelde kredietvragen. Niet alles kan maar wij doen graag ons best voor jou. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem bij vragen contact met ons op.

Waarom een lening oversluiten?

Als je meerdere kleine leningen hebt afgesloten raak je vaak het overzicht kwijt. Ook is een kleine lening meestal duurder dan een grote lening. De vuistregel hierbij is hoe hoger de lening hoe lager het rentetarief. Het is meestal voordeliger als je 1 lening afsluit voor een groter bedrag. Als je een lening(en) oversluit, sluit je dus een nieuwe, grote lening af voor een bedrag waarmee je alle bestaande leningen kunt aflossen.

Je betaalt dan uiteindelijk minder rentekosten en bent eerder van jouw lening af. Klik hier voor een berekening.

Besparen Verbouwingslening

Persoonlijke lening

+     Vaste looptijd (12-180 maanden)

+     Boetevrij aflossen (meestal niet bij een looptijd langer dan 120 maanden)

+     Lenen tot 78-jarige leeftijd

+     Vast rentetarief

+     Ook voor ondernemers in privé

Direct aanvragen

Doorlopend krediet

+   Aflossen en weer opnemen

+   Variabele rente & looptijd

+   Altijd boetevrij aflossen

+   Vaste looptijdsvariant

+   Ook voor ondernemers in privé

Direct aanvragen  

Renteaftrek

Wil jij de jouw woning verbouwen en tegelijkertijd verduurzamen. Alléén de te betalen rente van een persoonlijke lening komt in aanmerking voor fiscale renteaftrek. Wij informeren jou hier graag over.

 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-162,315,45,47211.686,32
15.000,-234,784,14,17216.904,16
25.000,-391,304,14,17228.173,60
50.001,-776,263,83,87255.890,72
75.000,-1.170,954,04,07284.308,40
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 23.06.2022

Welke leningen oversluiten?

Je kunt in principe elke lening oversluiten. Naast een doorlopend krediet oversluiten of een persoonlijke lening oversluiten, kun je ook andere kredietvormen oversluiten, zoals: creditcards, verzendhuiskredieten, roodstandkredieten, een studielening etc. Een geoorloofde roodstandfaciliteit op je privérekening en verzendhuiskredieten kennen meestal een hoge rente en lenen zich goed voor oversluiten.

De Perspectief lening
Persoonlijke omstandigheden waardoor je lopende betalingsregelingen hebt? Als de betaalbaarheid (leencapaciteit) er wel is dan kunnen wij jouw kredietaanvraag in behandeling nemen. Het doel is dan het afkopen van de betalingsregelingen en eventueel overname van lopende leningen zodat je een frisse start kunt maken.

Belangrijk om te weten is dat het aanvragen van een Perspectief lening géén zin heeft als er sprake is van een lopende lening(en) met achterstand(en) met daardoor een BKR- codering(en). Alléén een BKR registratie waarbij de achterstand is ingelopen en hiervoor een zogeheten herstelcode is geplaatst kan in behandeling worden genomen. Dit betreft dan een A met herstel.(Ah).

Tip! Vraag zelf eens een BKR toetsing op. Handig om te weten welke gegevens van jou online staan. Dit is gratis. Klik hier voor de site van de BKR.

Interesse?  Klik hier om online jouw Perspectief lening en kies tijdens het invullen bij het doel van de lening de Perspectief lening. Natuurlijk kun je ons ook bellen. Tijdens het  telefoongesprek lopen wij dan tezamen met jou de aanvraaggevens door.

Lening vandaag oversluiten 

Ondertekenen kredietovereenkomst verbouwingslening

Fiscaliteit bij lening oversluiten

Heb jij jouw over te sluiten lopende lening gebruikt voor woningverbetering en hierdoor recht op renteaftrek? Geef ons dit altijd door, zodat wij voor je kunnen informeren of de renteaftrek door het oversluiten problemen gaat opleveren. Vooral wanneer je wilt gaan samenvoegen is dit van belang. Wij informeren jou hier graag over. Je kunt ook de site van de Belastingdienst hierover raadplegen.

Onvoldoende inkomen en nu?

Je hebt één of meerdere lopende leningen en wilt deze lening(en) oversluiten omdat je een lagere rente en/of lager maandtermijn wenst? Wordt jouw aanvraag afgewezen vanwege onvoldoende leencapaciteit? Als je alleen wilt oversluiten en geen geld in handen wilt dan kunnen wij je op basis van een speciale acceptatierichtlijn meestal toch van dienst zijn.

Wanneer oversluiten het klantbelang dient zoals een lagere rente dan gelden hiervoor speciale ruimere richtlijnen. Vaak zijn er dan toch mogelijkheden om de lening(en) over te sluiten. Klik hierna op de link en bij het invullen van het aanvraagformulier kies je voor het doel: Oversluiten lening(en).

Verbouwingshypotheek

+     Lagere rente

+     Looptijd t/m 30 jaar

+     Fiscale renteaftrek mogelijk

+     Lagere maandtermijn mogelijk

    Boetevrij aflossen mogelijk*

    Notariskosten*

    Taxatiekosten*

– – Bemiddelingskosten**

*Afhankelijk van de voorwaarden

**Mee te financieren en fiscaal aftrekbaar

Direct aanvragen

Verbouwingslening

+   Geen bemiddelingskosten

+   Geen notariskosten

+   Geen taxatiekosten

+   Looptijd t/m 15 jaar

+   Fiscale renteaftrek mogelijk*

  Boetevrij aflossen t/m 10 jaar

  Hoger rentetarief*

  Kortere looptijd

  Hoger maandtermijn

* Hoger rentetarief wel meer renteaftrek

Direct aanvragen  

Wetgeving

Volgens de huidige wet- en regelgeving moeten wij jouw huidige financiële en persoonlijke situatie eerst toetsen alvorens wij jou een kredietvoorstel mogen aanbieden. Wij proberen je hiermee het meeste werk uit handen te nemen, zodat een omzetting je zo weinig mogelijk tijd kost.

Lening in het ZZP

Bij ons ben je ook van harte welkom als ZZP’er zijnde. Je kunt bij ons een lening afsluiten voor privé doeleinden, als je ZZP’er bent. Geld lenen als ZZP’er kan namelijk erg lastig zijn. Wij hebben zachte voorwaarden, zoals dat jouw onderneming minstens 24 maanden bestaat, en er een positieve cashflow is. Neem contact met ons op voor de mogelijkehden.

Géén kosten

Je betaalt ons geen aanvullende afsluitkosten. In de rentevergoeding van de consumptieve kredietovereenkomst zitten onze kosten namelijk al verwerkt.

Lening oversluiten met een (tweede) hypotheek?

Ook hierin kunnen wij je van dienst zijn. We werken samen met nagenoeg alle hypotheekverstrekkers. Bij een (tweede) hypotheek komen wel afsluitkosten om de hoek kijken en eventuele notariskosten etc. Hoe hoog en welke kosten hiermee extra gemoeid zijn vertellen wij je graag tijdens een oriënterend  (telefonisch)onderhoud. Dit 1e gesprek is bij ons altijd gratis. Als je hierin interesse hebt, vraag dan direct een  oriënterend hypotheekgesprek aan.

Je vindt op onze pagina verbouwingshypotheek aanvragen meer informatie over een (tweede) hypotheek. Klik hier voor meer informatie. Wil je liever meer weten over een verbouwingslening? Lees er meer over op onze website.

Lening direct oversluiten? Vraag binnen 5 minuten een kredietofferte aan➜

Geïnteresseerd in het oversluiten van je lening?

Wij rekenen graag voor je uit of het oversluiten van je lening je voordeel oplevert. Een persoonlijke lening oversluiten of een doorlopend krediet? Klik voor een vrijblijvende offerte op de vergelijkingstabel van de bank naar keuze en je weet dezelfde dag jouw kredietmogelijkheden. Heb je eerst een vraag? Bel of mail ons en wij informeren je graag.

Vrijblijvend telefoongesprek aanvragen ➜

Tips voor oversluiten van jouw lening

Besparen door dure lening(en) over te sluiten

De leenrentes zijn flink gedaald. Wellicht dat oversluiten naar een nieuwe lening je waarschijnlijk veel geld oplevert.  Klik hier om te berekenen hoeveel jij kunt besparen.

Leningen samenvoegen

Als je meerdere leningen hebt lopen dan is oversluiten bijna altijd een goed idee. Als je alle leningen omzet naar één lening, bespaar je flink op de rentekosten door te kiezen voor de lening met de laagste rente. Ook geeft 1 lening je meer overzicht. Zie voor meer informatie de vergelijkingstabel op deze pagina.

Kies voor de laagste rente

Door gebruik te maken van onze vergelijkingstabel kies je eenvoudig voor de kredietverstrekker van jouw keuze. Het renteverschil tussen de goedkoopste en duurste aanbieder kan fors zijn. Je bespaart het meest als je voor je nieuwe lening de laagste rente kiest. Meestal is de goedkoopste aanbieder ook de beste keuze. In de basis verschillen de voorwaarden namelijk niet zoveel.

Jouw huidige lening is gebruikt voor woningverbetering

Vaak wil men geen advies bij het oversluiten van een lening. Dit is ook lang niet altijd noodzakelijk. Heb je lopende leningen die je wilt oversluiten waarvan 1 of meerdere leningen zijn gebruikt voor woningverbetering en je trekt de betaalde rente af in BOX1?

Dan is het raadzaam je hierover goed te laten informeren omdat dit namelijk fiscale negatieve gevolgen kan hebben voor jouw renteaftrek. Met het juist oversluiten van een lening helpen wij je graag.

Kies een persoonlijke lening bij oversluiten

Een persoonlijke lening is naar onze mening de beste keuze wanneer je 1 of meerdere leningen wilt oversluiten. Je lost namelijk een vast bedrag af, je kunt afgeloste bedragen niet meer opnemen en de rente en looptijd staan vast*. Zo weet je zeker dat je de lening ook echt aflost en leen je niet meer dan nodig. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

*Persoonlijke leningen t/m 120 maanden zijn boetevrij af te lossen. Van 121 tot 180 maanden is men meestal 1% boetekosten verschuldigd over de restantsom.

Oversluiten loont niet altijd!

Soms lijkt het mooier dan het is. Bij een consumptieve persoonlijke lening betaal je in het begin van de looptijd de meeste rente. Tijdens de looptijd zal de rente in de maandtermijn dan ook steeds kleiner worden en het aflossingsdeel toenemen. Als de rente grotendeels betaald is dan kan het oversluiten naar een nieuwe lening ondanks dat je op papier een lagere rente hebt je toch geen of noemenswaardig voordeel opleveren.

Vuistregel: vergelijk dit eenvoudig door door de exacte restantlooptijd  te vermenigvuldigen met de maandtermijn van de huidige lening. De uitkomst vergelijk je met het totale brutobedrag op de nieuwe kredietofferte.

Als het verschil nihil is dan heeft geen zin of de voorwaarden moeten beter zijn. Vergeet dit dan ook niet in de vergelijking mee te nemen. Vb. wel of geen standaard overlijdensrisico en/of de mogelijkheid tot termijnaanpassing na extra aflossing.

Doorlopend krediet of een Persoonlijke lening?

Is er sprake van een doorlopend krediet? Dan loont het zich bijna altijd om dit krediet over te sluiten naar een persoonlijke lening  voor zover je geen problemen hebt dat je afgeloste bedragen niet weer kunt opnemen.

De flexibiliteit van een persoonlijke lening is weliswaar minder maar daarvoor krijg je wel meer zekerheid terug. Het uitgangspunt blijft hierbij natuurlijk dat het oversluiten je geld oplevert.

Is de rentestand bij aanvang of op het moment van oversluiten laag dan is de kans dat de rente tijdens de looptijd een keer zal stijgen reëel. Hou je niet van renteschommelingen en onzekerheden dan is dat een goed moment om te kiezen voor een persoonlijke lening.

Stel dat het doel van de lening woningverbetering is dan zal wanneer je voor renteaftrek in aanmerking wilt komen (Box1) de keuze een persoonlijke lening moeten zijn. Alleen een lening met als doel woningverbetering en met een vaste rente en looptijd komt in beginsel voor renteaftrek in aanmerking.

Sluit je een lening af  op het moment dat er een hoge rente gevraagd  wordt  en/of je wenst flexibiliteit en een snelle terugbetaling dan is wellicht een doorlopend krediet de betere optie. Bij een doorlopend krediet is de rente namelijk variabel en daalt of stijgt mee met de marktrente.

Welke kredietvorm, wel of geen renterisico, het leendoel of bijvoorbeeld hoe snel kun je een lening terugbetalen zijn allemaal keuzes die zullen leiden tot de kredietvorm welke het beste bij jou past. Deze keuzes kun je zelf maken maar als je dit wilt helpen wij jou hier graag bij.

Voor particulieren & ondernemers

Hét adres voor een krediet, hypotheek en/of verzekering

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,8 33 reviews

 • Avatar Marcel van Arensbergen ★★★★★ in de afgelopen week
  Uitstekend geholpen door Goed Lenen en echte aanrader voor zelfstandige ondernemers zij doen net iets meer om toch wat je wilt mogelijk te maken. Nog bedankt voor alle service.
 • Avatar Fuat Tok ★★★★★ een week geleden
  Via een familielid ben ik op dit adres gekomen, had al positieve verhalen over gehoord, dus dacht probeer het zelf. Ben goed geholpen, lekker snel, vriendelijk, duidelijk uitgelegd, lage rente , ik kan verder met de verbouwing van mijn … More huis, Zeker een AANRADER.
 • Avatar Roland Hofmeester ★★★★★ 4 weken geleden
  Er werd snel en goed gereageerd op alle vragen en opmerkingen. Bovendien werd goed meegedacht met de wensen en mogelijkheden.Geen standaard oplossing, maar maatwerk bij onze financieringsvraag.Er wordt een vinger aan de pols gehouden en … More ongeveer een jaar na de eerste afhandeling gevraagd of alles nog naar wens is. Service ook nadat "de buit binnen is".Een tweede aanvraag (i.v.m. alle prijsstijgingen een overschrijding van het budget) was binnen een week geregeld. En omdat ze onze situatie en wensen al kenden meteen een perfect advies.

Handige tips