let op geld lenen kost geld
Lenen als zelfstandig ondernemer

Het Privé Ondernemerskrediet

Een Persoonlijke lening voor ondernemers met een privé leendoel

Lenen als zelfstandig ondernemer

Jij wilt voor privé doeleinden lenen als zelfstandig ondernemer?  Je kunt bij ons een lening als ondernemer aanvragen. Wanneer je aan onze basisvoorwaarden voldoet is een Zelfstandigen Krediet eenvoudig bij ons af te sluiten. Een lening over het aanschaffen van bijvoorbeeld een auto, het verduurzamen van je woning of het oversluiten van een lopende lening(en).

Voor  een privédoel geld lenen

Hiervoor hebben wij voor jou het Zelfstandigen Krediet. Je woning verbouwen, een restschuld financieren of een privéauto aanschaffen? Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privé geld wilt lenen.

Het Zelfstandigen Krediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen. De basis is een Persoonlijke lening. Dit is dus gelijk aan een krediet voor mensen die in loondienst werkzaam zijn.

Bij lenen als zelfstandig ondernemer is jouw leendoel privé en mag dus voor een bedrijfsinvestering gebruikt worden. Wil je zakelijk lenen? Klik dan hier voor een zakelijke kredietaanvraag.

Verschillen lening als zelfstandig ondernemer en privélening loondienst

Op dit moment ligt de rente van het Zelfstandig Krediet t.o.v. een krediet waarbij een aanvrager in loondienst is (niet zijnde zijn eigen BV) iets hoger. Dit komt omdat er bij een Zelfstandige geen sociaal vangnet is (alleen bijstand). Denk hierbij bijv. aan derving inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Niet alle kredietverstrekkers hanteren dezelfde maximale looptijd. Bij een Persoonlijke lening voor woningverbetering zijn er bij loondienstverband kredietproducten met looptijden t/m 180 maanden. De looptijd bij een Zelfstandigen Krediet is maximaal 120 maanden.

Acceptatiecriteria

Er gelden natuurlijk acceptatierichtlijnen. We nemen hiervan 2 belangrijke acceptierichtlijnen voor zelfstandigen even met je door. Het doel van jouw kredietaanvraag dient privé te zijn. Verder moet je bij lenen als zelfstandig ondernemer 3 jaarrekeningen kunnen overleggen. Je dient minimaal 2 jaar zelfstandig te zijn. Dit betekent het aantonen van 2 volledige boekjaren aan de hand van de IB-Aangiftes inclusief de fiscale balans.

Heb je een eigen Bv?  Dan volstaat de jaarrekening van het meest recente boekjaar + een recente loonstrook. Belangrijk hierbij is dan dat het salaris volgens de loonstrook ook daadwerkelijk maandelijks bijgeschreven wordt op jouw privébankrekening.   hieruit géén negatieve registraties naar voren komen.

Oversluiten lopende leningen

Wil je geld lenen en heb je ook lopende leningen? Laat ons dan ook voor je uitrekenen of het samenvoegen van de leningen jouw rentevoordeel oplevert. Wij rekenen dit graag voor je uit. Als je met het oversluiten voordeliger uit bent dan kunnen wij het oversluiten van de lening(en) ook voor jou verzorgen.

Zakelijk lenen als zelfstandig ondernemer?

Wanneer je na het lezen van dit onderwerp toch een zakelijk krediet wilt aanvragen, kunnen wij jou ook van dienst zijn. Klik dan hier

Meer info?

Wil je eerst weten wat wij nog meer doen of een berekening maken hoeveel je kunt lenen of  besparen?  Gebruik hiervoor dan de rekentools op deze pagina.

Goed om te weten

Een kredietofferte is altijd vrijblijvend.  Gebruik de rekentools om voor privédoeleinden indicatief inzicht te krijgen in jouw kredietmogelijkheden of klik direct op de onderstaande aanvraagknop.

Lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
 • Groene lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-169,467,07,07212.201,12
15.000,-242,805,35,37217.481,60
25.000,-398,024,74,77228.657,44
50.000,-796,044,74,77257.314,88
75.000,-1.207,345,15,17286.928,48
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 10.10.2022

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 54 reviews

 • Avatar John Ganpat ★★★★★ 3 weken geleden
  Ik ben goed geholpen door Goedlenen.Dankjewel.
 • Avatar Richard Dijkstra ★★★★★ 3 weken geleden
  Was top het en supersnel geregeld super goed advies van Roland
 • Avatar Ilse Ten Hagen ★★★★★ 3 weken geleden