let op geld lenen kost geld
Lenen als zelfstandig ondernemer

Het Privé Ondernemerskrediet

Een Persoonlijke lening voor ondernemers met een privé leendoel

Lenen als zelfstandig ondernemer

Jij wilt voor privé doeleinden lenen als zelfstandig ondernemer?  Je kunt bij ons een lening als ondernemer aanvragen. Wanneer je aan onze basisvoorwaarden voldoet is een Zelfstandigen Krediet eenvoudig bij ons af te sluiten. Een lening over het aanschaffen van bijvoorbeeld een auto, het verbouwen van je woning of het oversluiten van een lopende lening(en).

Voor  een privédoel geld lenen

Hiervoor hebben wij voor jou het Zelfstandigen Krediet. Je woning verbouwen, een restschuld financieren of een privéauto aanschaffen? Een krediet voor jou als ondernemer wanneer je privé geld wilt lenen.

Het Zelfstandigen Krediet is een privélening zonder onderpandverplichtingen. Je kunt kiezen uit een Persoonlijke lening of een doorlopend krediet.  Dit is dus gelijk aan een krediet voor mensen die in loondienst werkzaam zijn.

Het doel van de lening mag alleen privé zijn. Bij lenen als zelfstandig ondernemer mag moet het leendoel privé zijn en dus niet voor bijv. een bedrijfsinvestering gebruikt worden. Je ondertekent hiervoor een aanvullende verklaring waarin je aangeeft dat de lening niet zakelijk gebruikt zal worden. Wil je zakelijk lenen? Klik dan hier voor een zakelijke kredietaanvraag.

Verschillen lening als zelfstandig ondernemer en privélening loondienst

Op dit moment ligt de rente van het Zelfstandig Krediet t.o.v. een krediet waarbij een aanvrager in loondienst is (niet zijnde zijn eigen BV) iets hoger. Dit komt omdat er bij een Zelfstandige geen sociaal vangnet is (alleen bijstand). Denk hierbij bijv. aan derving inkomen bij ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Niet alle kredietverstrekkers hanteren dezelfde maximale looptijd. Vb. Bij een Persoonlijke lening voor woningverbetering zijn er bij loondienstverband kredietproducten met looptijden t/m 180 maanden. De looptijd bij een Zelfstandigen Krediet is maximaal 120 maanden.

Acceptatiecriteria

Het doel van jouw kredietaanvraag dient privé te zijn. Verder moet je bij lenen als zelfstandig ondernemer 3 jaarrekeningen kunnen overleggen. Ben je nog maar 2 jaar zelfstandig? Je kunt dit dan aan ons voorleggen en wij zullen dan nazien of er maatwerk mogelijk is. Wanneer wij je toetsen bij het BKR in Tiel mogen hieruit géén negatieve registraties naar voren komen.

Oversluiten lopende leningen

Wil je geld lenen en heb je ook lopende leningen? Laat ons dan ook voor je uitrekenen of het samenvoegen van de leningen jouw rentevoordeel oplevert. Wij rekenen dit graag voor je uit. Als je met het oversluiten voordeliger uit bent dan kunnen wij het oversluiten van de lening(en) ook voor jou verzorgen.

Zakelijk lenen als zelfstandig ondernemer?

Wanneer je na het lezen van dit onderwerp toch een zakelijk krediet wilt aanvragen, kunnen wij jou ook van dienst zijn. Klik dan hier

Meer info?

Wil je eerst weten wat wij nog meer doen of een berekening maken hoeveel je kunt lenen of  besparen?  Gebruik hiervoor dan de rekentools op deze pagina.

Goed om te weten

Een kredietofferte is altijd vrijblijvend.  Gebruik de rekentools om voor privédoeleinden indicatief inzicht te krijgen in jouw kredietmogelijkheden of klik direct op de onderstaande aanvraagknop.

Lening aanvragen
  • Persoonlijke lening
  • Lening voor zelfstandigen
  • Doorlopend krediet
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedragMaandtermijnJaarlijks kostenpercentageVaste debetrentevoet op jaarbasisDuur krediet in maandenTotale prijs lening
€ 10.000,-€ 156,574,9%4,9%72€ 11.272,71
€ 15.000,-€ 234,003,9%3,9%72€ 16.848,00
€ 25.000,-€ 387,003,7%3,7%72€ 27.864,00
€ 50.001,-€ 769,673,5%3,5%72€ 55.416,24
€ 75.000,-€ 1.154,483,5%3,5%72€ 83.122,56
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 01.06.2021