let op geld lenen kost geld
Autokrediet

Een persoonlijke lening als Autokrediet

Autokrediet

De Persoonlijke lening als Autokrediet

Er zijn verschillende vormen van een Autokrediet. Een autofinanciering is de overkoepelende term voor alle manieren waarop je een auto kunt financieren. Dit kan via een persoonlijke lening, maar er zijn ook andere methoden beschikbaar zoals bijvoorbeeld een huurkoop of private lease.

Wij gaan hier verder in op de persoonlijke lening, een populaire keuze voor velen. Wij behandelen daarbij de sub onderwerpen zoals rente, maandtermijnen, onderpand, boetevrij aflossen, en meer. Een persoonlijke lening is een veel voorkomende manier om een auto te financieren. Dit type lening biedt vaste voorwaarden, waardoor je precies weet waar je aan toe bent.

Autokrediet aanvragen  
 
 

Kenmerken van de Persoonlijke Lening

Rente
De rente is vast, wat betekent dat je maandlasten vooraf duidelijk zijn. Dit kan handig zijn bij het uitrekenen van een beschikbaar budget.

Volledig elektrische auto extra scherp rentetarief
 Voor de aanschaf van volledig elektrische auto’s zijn er vaak extra scherpe rentetarieven beschikbaar, wat de autolening aantrekkelijker maakt. Ga je voor een extra scherp rentetarief? Klik dan in het aanvraagformulier als leendoel de Groene Lening aan en zit bij toelichting: Aanschaf elektrische auto.

Een Autokrediet en de maandtermijn
Je betaalt vaste maandelijkse termijnen, waardoor je weet waar je aan toe bent. Dit zorgt voor rust en geen onvoorziene toekomstige kostenpost.

Geen onderpand
Voor een persoonlijke lening is geen onderpand vereist, dus de auto blijft volledig jouw eigendom.

Een Autokrediet als persoonlijke lening & boetevrij aflossen
Je mag altijd boetevrij (extra) aflossen. Dit betekent dat je extra betalingen kunt doen boven op je maandelijkse termijnen zonder dat je hiervoor extra kosten hoeft te betalen. Dit kan voordelig zijn als je extra geld beschikbaar hebt en je lening vlugger wilt afbetalen.

Ook geschikt voor gepensioneerden 

Een Autolening als persoonlijke lening is ook zeer geschikt voor pensioengerechtigden. De lening kan worden aangevraagd t/m het 80e levensjaar en dient voor het bereiken van het 85e levensjaar te zijn afbetaald.

Aanvullende Verzekering
Bij het afsluiten van een persoonlijke lening voor een auto heb je de mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten. Dit kan variëren van een uitgebreide dekking voor schade en diefstal tot aanvullende verzekeringen zoals een rechtsbijstandsverzekering of een pechhulpservice.

Autokrediet & andere kredietvormen

Als je de keuze maakt om voor een Autokrediet een persoonlijke lening af te sluiten dan financier je alleen de auto. De onderhoudskosten zoals bijvoorbeeld de autoverzekering, onderhoudsbeurten e.d. zijn niet inbegrepen. Wanneer je dit, buiten de tankkosten, zou willen dan kun je beter een private lease afsluiten of bij tijdelijk gebruik een auto huren.

Conclusie

Een Autokrediet in de vorm van een persoonlijke lening biedt veel voordelen, zoals een vaste rente, voorspelbare maandtermijnen en geen onderpandverplichting. Speciaal voor volledig elektrische auto’s zijn er vaak aantrekkelijke rentetarieven beschikbaar. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de BKR-registratie van een Autokrediet en de mogelijke impact op je kredietmogelijkheden als je bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd een woning wilt aankopen.

Dit kan jouw hypotheekmogelijkheden beperken. Wanneer dit bij jou speelt, laat je dan goed informeren over de consequenties hiervan zodat je een weloverwogen keuze maakt. Door zorgvuldig te plannen en de juiste lening te kiezen, kun je zorgeloos genieten van je nieuwe auto.

 

Zijn er verschillende Autokredieten?

Jazeker, je kunt een auto financieren met een Persoonlijke lening, een Doorlopend krediet, een Flex & Zeker Lening, een Huurkoop of een Private lease.

Ik wil direct eigenaar zijn van de auto. Welke lening moet ik dan kiezen?

Je kiest dan uit een Persoonlijke lening, een Doorlopend krediet of een Flex & Zeker Lening. Je bent direct eigenaar, de auto staat niet als onderpand op het contract vermeld. Je bepaalt dus zelf alles en kunt de auto op elk moment verkopen.

Ook als er door omstandigheden (tijdelijk) gedurende de looptijd van de overeenkomst betalingsproblemen ontstaan, kan men de auto niet opeisen.

Ik wil graag 1 maandtermijn waarin alle autokosten zitten.

Een Private Lease is dan meestal de beste keuze. Behalve het tanken zit alles in de maandtermijn ingegrepen zoals: Het onderhoud, de wegenbelasting en verzekering. Je bent dan geen eigenaar van de auto. Na het betalen van de laatste termijn neemt de leasemaatschappij de auto weer in.

Wil je eerder van je Private Lease af? Een Private lease kent meestal looptijden van: 12, 24, 36 ,48 of 60 maanden. Je kunt meestal niet zonder kosten eerder van de lease af. Wanneer je de auto eerder wilt inleveren dan de afgesproken contractuele looptijd, verlangt de leasemaatschappij meestal boetekosten.

Sommige leasemaatschappijen kennen uitzonderingen in hun voorwaarden als er sprake is van bijzondere omstandigheden. Het is dus raadzaam meerdere leasemaatschappijen te vergelijken op prijs & voorwaarden. .

Welk Autokrediet is het beste?

Dit is echt een persoonlijke afweging.

De Persoonlijke lening: Wil je alle vrijheid hebben en zelf alles kunnen bepalen dan is een Persoonlijke lening een goede keuze. De auto staat niet als onderpand, de rente. de looptijd en de maandtermijn zijn vooraf vastgesteld en geeft je zekerheid.

Je weet wanneer de lening is afbetaald en daarnaast mag je ook altijd boetevrij  aflossen.

De Flex & Zeker Lening: Bij deze kredietvorm heb je de 1e 24 maanden de vrijheid om af te lossen en weer op te nemen tot aan de hoofdsom. Wil jij je eigen auto niet inruilen maar zelf verkopen? Dan is dit misschien een interessante kredietproduct.

Ook als je al wel weet hoeveel je maximaal wilt lenen maar nog op zoek bent naar een auto is dit een interessant kredietproduct.  Je kunt namelijk de volledige kredietsom in depot (voor opname beschikbaar) laten staan totdat je de een deel of het volledige bedrag van de kredietsom nodig hebt.

De rente staat de gehele looptijd vast, de einddatum is nooit verder weg dan 120 maanden en je mag altijd boetevrij extra aflossen.

Het Doorlopend krediet: Ook dit kredietproduct kun je gebruiken voor de aanschaf van een auto. De meeste kredietverstrekkers bieden deze leenvorm niet meer aan. De redenen: variabele rente (de rente kan stijgen en dalen) en opnamemogelijkheid tijdens de looptijd.

In de loop der tijd is gebleken dat consumenten met een doorlopend krediet veel langer in de schulden bleven dan diegene met een persoonlijke lening.

Wanneer je geld leent voor een auto maar de afgeloste bedragen worden daarna weer opgenomen voor andere leendoelen dan kan het voorkomen dat als de auto aan vervanging toe is er nog niets of onvoldoende is afgelost. Wanneer je ervoor zorgt dat dit niet gebeurd blijft de onzekerheid van de variabele rente.

Een Doorlopend krediet is de minst geschikte kredietvorm voor een Autokrediet, uitzonderingen daargelaten.

Heeft een Autokrediet invloed op hoeveel hypotheek ik kan krijgen?

Een consumptieve lening waaronder ook een Autokrediet valt, wordt aangemeld op uw naam bij de BKR. Een hypotheekadviseur moet bij de berekening van de maximale hypotheeksom rekening houden met lopende verplichtingen.

Een Autokrediet heeft invloed op de hoogte van de hypotheeksom.

Het kan zijn dat de leenruimte voldoende is en de autolening ernaast mag blijven lopen. Is dit niet het geval dan kun je minder lenen of de lening zal eerst uit eigen middelen moeten worden afgelost.

Wanneer duidelijk is welk termijnbedrag maximaal naast de hypotheek mag blijven lopen, kan er gekeken worden of de autolening overgesloten kan worden naar een nieuwe lening met een maandtermijn niet hoger dan het maximale termijnbedrag dat de hypotheekadviseur heeft voorgerekend.

Wat is een Huurkoop?

Een Huurkoop is een financiering met als onderpand de auto. Wanneer je de lening hebt afbetaald wordt de auto jouw eigendom. Je bent eerst alleen economisch (gebruik makend van) en wordt na de laatste termijn ook juridisch eigenaar van de auto.

Je betaalt maandelijks alleen voor het object ofwel de de auto. Onderhoud e.d. is niet inbegrepen.

Verder mag je op een Huurkoop ook boetevrij aflossen. De auto staat wel als onderpand. Als je niet meer aan je betalingsverplichting kunt voldoen en je hebt nog niet 75% van de kredietsom afbetaald dan kan de kredietverstrekker de auto opeisen.

Lening aanvragen
 • Persoonlijke lening
 • Lening voor zelfstandigen
 • De Groene Lening
 • Doorlopend krediet /Flex & Zeker Lening
Voorbeeld Rentetabel Persoonlijke lening 72 maanden
Totale kredietbedrag €Maandtermijn €Jaarlijks kostenpercentage %Vaste debetrentevoet op jaarbasis %Duur krediet in maandenTotale prijs lening €
10.000,-172,167,67,67212.395,52
15.000,-253,516,96,97218.252,72
25.000,-418,046,56,57230.098,88
50.000,-836,086,56,57260.197,76
75.000,-1.274,327,17,17291.751,04
Minimaal
Maximaal
72 maanden
120 maanden
Uitgangspunten tabel
Tarieven van 08.03.2024

Wat zeggen onze klanten over ons?

Financieel adviesbureau Goedlenen.nl IconFinancieel adviesbureau Goedlenen.nl

Winterswijkseweg 2, Eibergen

4,9 79 reviews

 • Avatar Jeffrey Pillen ★★★★★ in de afgelopen week
  Voor de hypotheek voor mijn woning die ik in 2015 kocht kwam ik via via bij Dirk van goedlenen.nl terecht. Hij zocht voor mij de beste hypotheek en bijbehorende verzekeringen uit. Voor de verzekeringen krijg ik jaarlijks een update met … More de wijzigingen o.i.d.Nu ik in 2024 samen met mijn partner een andere woning heb gekocht hebben wij weer gebruik gemaakt van de diensten van goedlenen.nl. Dirk is betrokken, komt voor het gesprek aan huis en zelfs 's avonds een afspraak maken was mogelijk. We hebben met goede voorbereiding de woning kunnen kopen en hebben ook hierbij weer een passend verzekeringspakket (ook voor onze auto's) ontvangen.We maakten al vele jaren gebruik van de hulp van Dirk en dit zullen wij ook zeker blijven doen!De prettige samenwerking en expertise kunnen wij dan ook iedereen aanbevelen!
 • Avatar Sevda O ★★★★★ een week geleden
  Zeer vakkundig en goed kennis van zaken. Fijn dat ik bij iemand terecht kon die meedenkt, kritisch is en met weloverwogen advies komt. De tijd, inzet is boven mijn verwachting uitgekomen.
 • Avatar Harm Te Loeke ★★★★★ 2 weken geleden
  Dirk heeft ons ontzettend fijn geholpen bij de hypotheek, en verzekeringen!